oni nie uciekaja musza napompowac dystrybucje samo sie nie sprzeda widać po obrotach wczoraj duzo upchniete dzis allegro duze obroty reszta wyciagane na małych
Szkoda że na opcjach jest mały obrót a to jest ciekawy sposób na zarabianie (i tracenie) dużych pieniędzy w krótkim czasie. Np. opcje call OW20D242400 wygasające w piątek, zakres dzisiejszy 139 - 500 zł.
Wczoraj po obrotach patrząc ktoś mocno sypnął, dziś nie licząc allegro obroty marne. Sami sobie sprzedają? Brakuje takich sesji spokojnej dystrybucji, ciągle jakieś szarpanie.
Wystarczy przycisnąć banki i rynek idzie jak po maśle. A propo czy banki mają już 100% odpisów na kredyty frankowe. Bo kolega wygrał w 1 instancji z bankiem i nie ma już nic do spłaty a nawet bank ma mu jeszcze coś oddać + odsetki za 2 lata. A takich wygranych podobno coraz więcej na rynku.
Pytanie techniczne bo nie bardzo rozumiem że ABB Allegro wymusiło wczoraj podaż. Jak ktoś się zapisywał wczoraj w ABB to już musiał mieć kasę wczoraj. Gdyby sprzedał wczoraj akcje to kasę dopiero za kilka dni by miał. Rozumiem były sesję że wyciągali kasę z GPW pod ABB ale to zapisy trwały kilka dni i było wiadomo wcześniej. Tu chyba wczoraj jakoś nawet infa z PAP nie było ? Chyb ze nie zauważyłem.
Ci co kupowali mają kasę mogli sprzedawać pod różnicę a okazało się że nie odkupił całości bo redukcja była a nawet jakby nie to i tak nie ma co liczyć na zabicie kursu ?
Ta sytuacja na Allegro to totalnie dziwaczna sprawa, były już widziałem nawet teorie ze wczorajsza zwała była spotęgowana odpływem kapitału żeby dobrać okazjonalnie Allegro w ABB. Obroty faktycznie potężne, dziwne te ruchy na bananie ostatnimi czasy.
Miś tratować ? Miś może co najwyżej poprzewracać się jeden o drugiego a i tak upadną miękko na futro. Stado byków jak ruszy to może wszystko stratować i tego slabszego.
Ale jest też powiedzenie: "byki chodzą po schodach a niedźwiedzie skaczą z okien". Było aktualne w czasach kiedy ludziom i firmom na ogół brakowało pieniędzy i musieli grać za kredyty.
Dnia 2024-04-17 o godz. 13:42 jacek303 napisał(a): > Ale jest też powiedzenie: "byki chodzą po schodach a niedźwiedzie skaczą z okien". Było aktualne w czasach kiedy ludziom i firmom na ogół brakowało pieniędzy i musieli grać za kredyty.
Tłum bezmyślnie rzucił się na akcje allegro gdy główny akcjonariusz wyprzedaje papiery po cenie niższej od rynkowej. To się skończyć może tylko w jeden sposób, ale kolejna lekcja potrzebna jest nowym inwestorkom.
A ja swoje S trzymam i właśnie trochę dobrałem po 2420