Ravcio, Daxik tak wychodził ze średnioterminowego układu. Nie ma siły dół kanału wzrostowego trzeba wykreślić-tylko czy to dziś czy jutro. Na dziś 2423 indeks klucz. Przebiją to lecimy. Ja trzymam S nadal
U nas widać że strefa 2420-24 mocno pilnowana. Wszystko ma jakoś swój cel. Jeśli wyszli tak mocno od wczoraj w gorę i nie rolują teraz to docelowy plan na rolowanie dalej mają inny.
Prezes pytanie "techniczne" mam .... Po spadku LOPu i tak jak pisałeś rano po sesji zostało zamknięte dużo na serii H. Może pod to był wyciąg. Gdzie sprawdzałeś tą transakcje ?
Dnia 2024-03-13 o godz. 11:52 ravcio napisał(a): > Prezes pytanie "techniczne" mam .... Po spadku LOPu i tak jak pisałeś rano po sesji zostało zamknięte dużo na serii H. Może pod to był wyciąg. Gdzie sprawdzałeś tą transakcje ?
Na M lop też się obsunął. Dorżnęli miśkom depo. Sesja odwrotu...?
Dnia 2024-03-13 o godz. 11:52 ravcio napisał(a): > Prezes pytanie "techniczne" mam .... Po spadku LOPu i tak jak pisałeś rano po sesji zostało zamknięte dużo na serii H. Może pod to był wyciąg. Gdzie sprawdzałeś tą transakcje ?
Wczoraj po dogrywce na serii H zostało 68 380 otwartych pozycji, a dzisiaj przed otwarciem było ich już tylko 62 716. Duzi gracze w trakcie sesji otwierają swoje pozycje na rachunek podstawowy a po zakończeniu sesji do godziny 18, czyli do wieczornej sesji rozliczeniowej w Krajowym Depozycie Papierów Wartościowych, mogą te pozycje rozdzielać do swoich różnych portfeli.
Dnia 2024-03-13 o godz. 12:23 ~prezes napisał(a): > Dnia 2024-03-13 o godz. 11:52 ravcio napisał(a): > > Prezes pytanie "techniczne" mam .... Po spadku LOPu i tak jak pisałeś rano po sesji zostało zamknięte dużo na serii H. Może pod to był wyciąg. Gdzie sprawdzałeś tą transakcje ? > > Wczoraj po dogrywce na serii H zostało 68 380 otwartych pozycji, a dzisiaj przed otwarciem było ich już tylko 62 716. > Duzi gracze w trakcie sesji otwierają swoje pozycje na rachunek podstawowy a po zakończeniu sesji do godziny 18, czyli do wieczornej sesji rozliczeniowej w Krajowym Depozycie Papierów Wartościowych, mogą te pozycje rozdzielać do swoich różnych portfeli.
A widzisz tego co po sesji nie wiedziałem. Możesz to ostatnie zdanie jeszcze rozwinąć. Mówiąc o rozdzielaniu do swoich różnych portfeli. Oznacza to że mogą zamknąć sami ze sobą przeciwne pozycje z różnych portfeli ? Dasz link gdzie to jest opisane ?
Przeważnie w środy LOP na obu seriach się zrównuje a na zakończenie sesji na serii wygasającej jest już niższy. Dzisiaj też powinno tak być, więc jeszcze sporo towaru się przemieli :-)
Spadało w miarę szybko, natomiast podnosić się będzie powoli, z cofnięciami, aby w umysłach graczy cały czas podtrzymywać niepewność aktualnej sytuacji. Ot psychologia.
Kierownik, jak go nazywacie, może jeszcze dzisiaj wszystkich zaskoczyć mocnym wyciągiem w końcówce sesji, po otwarciu amerykańskich giełd. Kto nie będzie pilnował notowań i nie ustawi SL to może być niemile zaskoczony, że zamiast zysku z S będzie miał stratę.
S&P500 Future i DAX Future są teraz notowane na poziomach z wczoraj po zamknięciu europejskich rynków kasowych. Z tego kierunku powodów do dzisiejszego, naszego spadku nie ma. To czysta spekulacja.
Drugi szczyt intra był niżej, kto pierwszy to dostrzegł to zaczął zamykać L, potem dołączyli się kolejni i tak się potoczyło, odbicie lustrzane fragmentu wczorajszej sesji.
Wiesz że wczoraj po zamknięciu L na koniec S mi chodziło po głowie lecz odpuściłem sobie do piątku chodź mnie kusi zajęcie pozycji dziś raczej teraz bym L brał ale gruby ma plan na rolowanie i niewiem co kombinuje na oko wyżej zamknie serie a ja muszę odpocząć po 3 porażkach bo mogły być dochodowe pozycję wszystkie 3 lecz wytrwałości brakło i jest -2p na rachunku
Od dzisiejszego otwarcia na serii H ubyło 6,3k pozycji a na serii M przybyło tylko 1,4k. Można więc przypuszczać, że seria H jest skazana na wzrostowe zamknięcie a na serii M dołożą krótkich kiedy kurs podejdzie mocniej do góry razem z serią H.
W dół już nie ma po co bo krótkie grubasów zostały pozamykane, a drobni gracze już wystarczająco zostali ubrani w S i jak zaczną panikować to napędzą za darmo wzrosty.