Ktoś dopakował szortów a ktoś longów, tylko że jeden z nich jest w błędzie i zapewne są to drobni gracze . Nie będzie żadnej pozorowanej obrony tylko jazda do góry aby zarabiały dla gubasów akcje i kontrakty kupione chociażby wczoraj w dołku. Nasza hossa się jeszcze nie skończyła.
Nie byłem wczoraj do końca sesji i nie widziałem więc pytanie. Taki duży obrót doładowali na FIXie ? Na jakich akcjach ? Banki ? Oceniając rano tylko po wykresie to tak jakby FW dopchnęli siłowo i spread zmniejszyli. Sztuczne trochę takie dobicie akurat do wsparcia.
Autor: ~el_solido [83.23.255.*]2024-02-29 21:59 Dnia 2024-02-29 o godz. 17:44 ~Danzel napisał(a): > Co sądzicie o wynikach? Będzie jutro pompa? > https://biznes.pap.pl/espi/pl/reports/view/2,554378
Zysk na akcję 0,57zł, wartość księgowa na akcję 323zł Aktualny kurs 695zł Pachnie krachem :)
Moi zdaniem znowu czarują, czy przed zjazdem czy przed rajdem w górę tak jest zawsze. Jak dla mnie kierunek up wciąż obowiązuje jako bardziej prawdopodobny. A dlaczego nie rośniemy, już wczoraj powinno być min 1%, dzisiaj kolejny, patrząc na nasz grajdołek jak i otoczenie. Znając życie jak już algo uznają, że to ten moment to pewnie nagle zrobią 20-40pkt ruch i potem kontynuacja bez korekt.
Wczoraj rakieta się szybko zacięła, ale nic dwa razy się nie zdarza. Muszą wyjść nad 2460, by anulować RGRa. Dadzą radę, akcyjki ładnie łykają jak pelikany, te co wczoraj mocno wyprzedawali. :) Nie rozumiem pod tym względem grajdoła. Ze skrajności w skrajność.
Ale z drugiej strony być tak blisko i nie przekroczyć 2500 na indeksie to byłaby porażka naszego kraju-zróbmy 2510-20 choć przez chwilkę-jakiś maxik się należy-jak sądzicie?
równie dobrze może byc up jaki down. Na DAX i indeksach USA obowiązuje dalej kupowanie dołków, aż do końca świata (już niedługo podobno, może tej wiosny)
Ja dołożyłem L po 2419 zobaczymy co wymyślą. Nawet jak zostanę na weekend to trzeba wytrzymać te czary, to jedyna metoda na zarobek ostatnio bo szarpią nagle i bez powodu. A niestety wygląda na to, że to nie ten dzień i dzisiaj jeszcze nie planują szarpnąć. A co do zasady zgadzam się, że 2500+ obowiązkowo musimy zwiedzić w niedalekiej przyszłości.
W nast. tyg śmało można przetestować 390 na indeksie teraz by to źle wyglądało w perspektywie tygodniowej. Bity koń i jankesi dalej daje zarabiać a waluta nie przekonuje więc pogłębienie jest możliwe
Podziwiam finezyjną robotę bootów z AI, które finezyjnie wyciągają kursy indeksów światowych na nowe maxima. Człowiek by tego tak elegancko nie zrobił. Bociki małymi kroczkami drepcą ku nowym szczytom na DAX i US500 XD
Dnia 2024-03-01 o godz. 14:12 ~kulomiot napisał(a): > Patrząc w tej chwili na rynek to można zauważyć, że niedźwiedzie słabną a byki rosną w siłę, więc odbicie jest coraz bardziej prawdopodobne.
Każdy widzi co chce. Na dzisiejszym podbiciu lop urusł a obecnie na mikro ruchach przy podbijaniu lop spada a przy schodzeniu w dół rośnie tak jakby ktoś się obracał.
Dolec jeszcze 4ziko szarpnie podejrzewam nawet jeśli ma się PLN umocnić może jankes w stagnację bity koń podobnie lub nawet w spadki to do nas trochę na walucie kasy napłynie. Taki widzę cykl. Jak mamy mieć napływy zewnętrzne z KPO to grzechem byłoby nie skorzystać przez fundy na wydojeniu nas trochę i nie zejściu na kursie pln/usd-eur potem odkupimy a na transzach można się spodziewać spadków.