Lepiej nie zostawiać eLek na noc. Pouśmiechali się, pozachwycali w Europie i tyle w temacie. Jeżeli ktoś myśli, że Pan Prezydent pójdzie na rękę opozycji (zrobi cokolwiek wbrew "wodzowi"), to jest naiwny. Blisko siedem lat pokazywał, co myśli o "pożądanym postępowaniu", więc teraz na końcu swojej kadencji, po której czeka go już tylko emerytura - nie będzie zmieniać swojej postawy.
Amerykańce pokazują coraz bardziej kierunek. Bitcoin też ponoć ma polecieć poniżej 10k. No ciekawie się robi. Dlatego złoto tak poszybowało?
ale to wie i opozycja i unia europejska że prezydent nie będzie z siebie błazna robił dogadany z unią jest od ponad roku i nie zmieni zdania ani nie popuści bo by względem siebie klownem został . Muszą to brać pod uwagę że 2 lata nic się nie zmieni i mimo to dać kasę :)
druga opcja to obietnica tuska że zmieni prawo na takie jak ue chce za zaliczki dopóki nie dopnie sprawy czyli pewnie wyborów prezydenckich UE też nie będzie miała wyjścia bo jak przytrzyma jeszcze dwa lata to wyborów prezydenckich nie wygrają
USA spadły od naszego zamknięcia już 1%. Przebili kilkumiesięczny dołek z poniedziałku. Jeszcze nie koniec sesji ale ten dzisiejszy bananowy wystrzał w górę mógł być przygotowaniem do zwałki poniżej 2000 pkt.
Ja obstawiałem i nadal obstawiam 1700 pkt na tej serii, ale co z tego skoro jestem poza... Ot, czysta ciekawość i budowane doświadczenia na przyszłość, gdy wrócę na deal życia (gdy spadnie do 1200, a może nawet 900) :)
sa jakies granice absurdu. nie wyobrazam sobie otwarcia bez duzej luki. USA polamalo wszystkie wsparcia i zmienia trend na spatkowy i nie mozna tego ignorowac. dlatego pisalem wczoraj ze to juz 3 kucha grubego ostatnio.
Panie M. kierownik wszystko może bo jest silny i pod prąd jakiś czas pójdzie ale jak potem z tego wybrnie i to zakończy ? Co nakupi kiedyś trzeba oddać a kto wtedy od niego odkupi drogie akcje i to np. w czasie jak bazowe weszły by w silną korektę ?
Co ten dziad kierownik zrobił z takimi misiami jak ja.... Tak szczerze mówiąc dawniej bym siedział wyluzowany i czekał kiedy w takim otoczeniu do - 2 może 3 % zejdą. Teraz niby czekam ale nie na luzie i z obawą czy numeru nie wywinie.
moze ale 26 pkt nie chodzi piechotą a numer moze wykrecic spory tylko czeka na podbicie w USA ale tak czy owak licze ze zamkniecie ponizej 70 dzisiaj ale jeszcze S ki sprobuje dobic dziesiaj a potem wlasciwy ruch to takie moje fanaberie sie zobaczy
Pisałem, że dziś S będzie, ale mój system zawiódł, bo wskazywał dziś branie S i poziom 2115 indeks :-( U mnie 1900 zasięg :-) Wkurzony jestem na siebie, Ravcio masz szanse na wyjście z pozycji, ale czas czas.
zadowolony dziś jestem że się sell na pzu pozbyłem bo wczoraj znowu o 50gr za wcześnie wskoczyłem :) puty mnie też cieszą bo L dziś pod nie się wzięło teraz tylko nad 2102 wyjść :)
czytałem gdzieś ze dwa dni temu że Leszczyna z PO mówiła że wakacje kredytowe prawdopodobnie nie będą potrzebne :) może dlatego tak banki wyrwały ? będzie kobita jak Sasin tylko może w pozytywny sposób :)