• Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 37 Autor: piobor [79.185.43.*]
    No i wszystko jasne :-) Będą grać L i S na tej serii :-))))) taki żarcik-Udanego weekendu!
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 37 Autor: snalib [185.230.227.*]
    Będzie nad 2015, czy poniżej?

Rożnica LOPu na seriach to ponad 10k?
    No to grudniowa będzie naprawdę ciekawa.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 37 Autor: 7777777777777 [83.30.171.*]
    Pewnie dostaniemy 1800 zanim TKM ruszy :) u mnie portfel znów w maxie:) chwilo trwaj ...
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 37 Autor: masturbant [83.20.158.*]
    piobor do tablicy

co bylo latwiej zrobic z 2100? 1900 czy 2300?
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 37 Autor: ravcio [212.160.230.*]
    To się nazywa pech akurat w takim dniu gdy rolowanie musieć odejść od kompa o 13 i wrócić już po zamknięciu notowań ciągłych.
    Został FIX. Piobor ostatnio pytał co zrobiłem z S. Jak wróciłem już nie miałem wielkiego pola do manewru :-) Co mi na starej zostało zrolowałem na FIX na nową serię. Nie ukrywam swego błędu i się przyznaje.

Miła seriia była coś tam na niej zarobiłem. Można by rzecz szkoda ale ja tak nie patrzę było co było błąd zrobiłem i wczoraj + dziś przefikałem głupio część tego co ciułałem przez cały tydzień na ruchach w zakresie 1940-60. Kilka razy się udało wyrwać na tym 10-15 pkt ostatnim razem stało się to co było wkalkulowane w ryzyko że przedział opuszczą :-)

Benitor pytanko...... Czy dla Ciebie strefa 1990-2000 to też dawna strefa wsparcia i można by uznać że dziś była chyba od dołu przetestowana ? Trochę naciągana teoria i średnio tak w dniu wiedźm na AT patrzeć no ale...

Jeśli na tej serii by przyszły spadki to wiecie kto będzie przodownikiem ich ? Kogo wyciągnęli w ostatnich dniach by rozliczenie pomógł ustawić ? Którego czempiona narodowego..... Mam swój typ ;-)

Rozliczenie za nami pora powrotu do innej rzeczywistości. Jankes i 4500 jakoś długo tam nie zagościł a niżej już blisko 4450.
    Daxik znów 16000 dziś tylko liznął i odpadł.
    Nie będę dalej myśli rozwijał ..... Pan M. wie co mi po głowie chodzi ;-)

Jeszcze jedno 19,5 tyś które zostało to jednak sporo ostatnio zostawało trak 11-13 tyś. Fakt że wcześniej też LOP był dużo wyższy niż na poprzednich seriach.
    Wygląda że kierownik został z L na koniec i pod to mu było potrzebne wczorajsze szarpnięcie.
    Dnia 2023-09-15 o godz. 17:16 masturbant napisał(a):
    > piobor do tablicy
    >
    > co bylo latwiej zrobic z 2100? 1900 czy 2300?

Jesteś bezwzględny :D

Myślicie, że grudniowa poleci?
    Przed wyborami?
    Przed ewentualnym KPO?
    Przed luzowaniem polityki antyinflacyjnej na całym świecie?
    ja myślę że nie mamy szans 1800 nie sprawdzić :) dziś sprzedałem konie L pkn zabezpieczyłem pzu koniami S tylko develie zostawiłem suś mi mówi że mamy ze szczytu A i B oraz 1,2 wC
    czyli klasycznie gramy RGR i jesteśmy po ruchu powrotnym od dołu do szyi ...
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 37 Autor: piobor [176.221.121.*]
    Panie M-brawo Ty, dobrze, że Glapa wam tzn shorciarzom pomógł poprzez kursy walut i była wizytacja na 1910, bo inaczej koniec byłby tam gdzie był czyli bliżej 2000, a shorty z poziomu 1910-20 skończyły jak Ravcio. Dziś mieliśmy przykład jak shorciarze pocisnęli z 2030 na 2012 i taki Ravcio napisze, że w sumie to shorty nie cisną w dół rynku-żartowniś z Niego. Dlatego nikt was nie lubi shorciarze, a nie słyszałem, żeby ktość grał z was L jak szło do góry.

Cwaniaczki grubasy wzięli dywidendę i chcą sprzedać w peaku. Następnie poshortują i odkupią te same akcje za 50% ceny od wymęczonych psychicznie ludzi i za rok znów chcą wziąć dywidendę, tylko stopę dywidendy będą mieć znacznie wyższą. Tak więc wzrosty w przyszlości będą i mam nadzieję, że znów shorty powiezie rynek :-)
    Powodzenia ! Tak mamy kanał spadkowy i granie L może i raczej jest błędem.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 37 Autor: mk_gda [83.21.145.*]
    nie pisuję na tym forum ale tym razem się skuszę

moje pytanie brzmi jak ma działać rynek kontraktów bez szortów

rozumiem, że ktoś ma jakieś problemy z tym ze są na rynku obie strony, ale ciągłe pisanie o powiezieniu szortów i o tym że to całe zło rynku niestety ni jak ma się do faktu do grania na kontraktach

grasz na FW 20 to dobrowolnie bawisz się w grę o sumie ujemnej (nie o zerowej jak piszą na tym forum) tylko ujemnej bo jedynym wygranym jest tu zawsze biuro maklerskie ze swoja prowizją,

na koniec definicja

W grach o sumie niezerowej wielkość wygranej jednego z graczy nie jest bezwzględnie równa przegranej drugiego

[x]
FW20 1,06% 2 967,00 2025-10-22 12:58:53
Brak wiadomości dla danej spółki
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.