W każdym razie rynek grał na jeszcze jedna podwyzszke 0.25pb a ma być jeszcze 100p. Sektor techow ma przesra… u nas na podwórku 60 proc ludzi ocenia,że ich sytuacja się pogorszyła a 70 procent uważa, że zmierzamy w złym kierunku. Większość z reguły nie ma racji ale patrząc na decyzje konsumentów można się spodziewać samospełniającej się przepowiedni. Czekamy na przemowienie
Powell mruga. Dane z gospodarki wpłyną na stopy. Szczyt stop może się obniżyć wraz z danymi o inflacji. Leci podobie jak w zeszłym miesiącu, mięknie nam FED
Możliwe, zasugerował przejście na ćwiartki a rynek sobie wymyślił, że jeszcze ćwiartka i finito. On co prawda powiedział, że już nie jest ważne tempo zacieśniania tylko czas oddziaływania, ale na tych niuansach każdy ułoży własną historię.
Podobało mi się stwierdzenie któregoś z FEDu, że nie może się nadziwić, że do tej pory wszystko w gospodarce działa mimo agresywnej polityki. Jedno jest pewne, Powell nie poruszył 10-latkami na czym mu podobno zależy. Nie wspominał o miękkim lądowaniu, wręcz krzywa obligacji się pogłębiła sugerując zderzenie ich polityki z realną gospodarką. Mam wrażenie, że napięcie wśród urzędników wzrosło.
No to nasi mają jutro orzech do zgryzienia. W usa widzę jutro minimum -70 punktów. Co na to nasze zdolniachy? Mieliśmy dziś część drugą i ostatnią na ten czas dyma*** ulicy. Myślę, że w cieple futerka ubrali kogo mieli ubrać. Uznaję Rajd Św Mikołaja za zakończony :)
Ps - ja też na S...
Na marginesie. Skończyło się wszystko pod co rynek grał. Teraz będzie chwila niepewności na co tu znowu grać. Moim zdaniem - na recesję - kiedy przyjdzie i jaka będzie i jak bardzo złe będą dane, które ją zapowiedzą - więc każde następne dane mogą być już postrzegane przez pryzmat nie infalcji a recesji - co za tym idzie czarnej du**, w której wkrótce znajdą się zadłużone po uszy gospodarki czego wyraz zaczną dawać coraz gorsze wyniki spółek giełdowych. Łykajcie dalej W20 jak pelikany no bo przyszłość przed spółkami zacna doprawdy..
No sam już nie wiem, ale chyba nic się takiego nie stało. Trochę szkoda, że ten Powell taki zawzięty, bo w Stanach gospodarka na wojnach zawsze kwitła.
Zmieniając temat. Widzieć Francję jak momentami w stylu naszych kopaczy robi obronę Częstochowy ciekawy obrazek.
Jankes .. Nic zaskakującego do przewidzenia było.
Nie będzie tak źle. Nasz gruby jakoś nie uciekał dziś z rynku. A on jakoś dziwnie bardzo dobrze poinformowany. Bez naszej inicjatywy to po prostu jakieś fałszywe ruchy. Myślę, że mamy już rozpoznanego naszego Grubego.
a nawiasem czytam załogę czasami - nie określam się , ponieważ jestem zapakowany pod korek i byłoby mało obiektywne wypowiadanie się odnośnie swojej strategii -jednak za każdego trzymam kości na stole i rzucam tak abysmy wszyscy byli zawsze do przodu :) sam jestem ciekaw jak sie to wszystko rozegra do konca roku - rzuciłem kostką i ......6 - wiec max :)-pozdraiwiam i samego dobrego ;)
co do kopaczy to nie jest zle z nasza piłką i polska myślą szkoleniowa, na mundialu przegralismy tylko z mistrzem i wicemistrzem swiata, okazało sie takze ze nasza grupa była najmocniejsza na mistrzostwach gdyby nie porazka z Francja to my moglibysmy byc w finale z Argetyną o mały wlos, co do banana to wczoraj odpuscilem S ki i chwilowo nie mam koncepcji tzn ciagle czeka moje zlecenie na S na nowej serii.
FED swoje rynki swoje. Rentowności oddały swój początkowy wzrost, dolar dalej słabnie. FED mówi podwyższamy stopy, rynek terminowy ma inne zdanie. FED mówi nie będzie obniżek w przyszłym roku, rynek wycenia obniżki. Te lądowanie gospodarek rozwiniętych może wywołać komplikacje
1772 na starej serii technicy coś tam widzą ? Ja z obserwacji zachowania po Jankeskich danych uważam że to poziom klucz jak go złamią droga otwarta. Ale to moja obserwacja a czy jest tam coś z AT ?
Dnia 2022-12-15 o godz. 09:13 ravcio napisał(a): > 1772 na starej serii technicy coś tam widzą ? Ja z obserwacji zachowania po Jankeskich danych uważam że to poziom klucz jak go złamią droga otwarta. Ale to moja obserwacja a czy jest tam coś z AT ?
Ja w tych okolicach widzę (wykres 1H) od 25.11.2022 poziom oporu na lokalnych szczytach. Kreseczka jak ta lala...
Jest całkiem w porządku. Żeby nie było tak wesoło to tylko przypomnę dont fight the FED. Ale to jakiś komunał stary jak widać :)))) Mamy nową goospodarkę, a wojna zawsze dobrze Stanom służy.
Został ktoś jeszcze na starej serii ? Ja zostawiłem sobie symboliczną jedną paczkę koników a rano kolejne zrolowałem na nową. Przynajmniej jest jedna zaleta że rolowane na wysokim poziomie podatkowa.
Ja zostałem z L i chyba cały miesięczny zarobek uleci łudzę się że odbija dziś w końcówce i pociągną jutro lecz nie widzę przesłanek poraz kolejny ryzyko nie poplacilo.