Spójrzcie na to trochę szerzej to że pewne akcje są słabsze a inne mocniejsze to też idzie na nich rozgrywka pod rozliczenie. Nie tylko FW na indeks jest rozliczany. Gruby sprzedając akcje lub kupując w ostatnim czasie ustawiał indeks ale też są FW na akcje które się rozliczają więc może trzeba ustawić akcje pod FW na nie teraz :-) Zbyt dużo powiązań by to ogarnąć i ocenić co gruby chce zrobić w poniedziałek :-)
Gruby kupuje akcje na bank bo dzięki temu będzie miał ruch bo akcji ograniczona ilość a kasy opór i dlatego wydaje mi się że teraz góra będzie i okolice 1530 nie dają mi spokoju bo na tych poziomach wolumen na akcjach zaczął rosnąć i się go trzymają.
Spadki beda bo kryzys nabiera rumiencow - koniec wojny nie jest taki bliski skoro putek uderza do Chin po pomoc. Mi wyglada na niskue zamkniecie serii a teraz dobieranue esek na serii z bo zamieni nizej na elki ale jak mawia klasyk ja sie nie znam
Dnia 2022-09-15 o godz. 11:08 samkam napisał(a): > Dnia 2022-09-15 o godz. 11:03 masturbant napisał(a): > > zobacz zmiany tygodniowe na w20 us,,dax,uk > > > > jestesmy 3%-4% wyzej niz oni > > Tylko byliśmy 10 % niżej niż oni... > Więc dążymy do równowagi ;) >
imo Ravcio ma rcję, trzymają rynek w cuglach pod rozliczenie jak najniżej co widać po daxie, teoretycznie patrząc po s&p powinien być w granicach min. 13200, sapinka już rozliczyla się i poszłą w górę...a dax dołują imo sztucznie.... jutro dax min 13300 , ale ja się nie znam:)
Kat, o ile ostatnie Twoje wpisy z bieżącego tygodnia pokrywały się w 100% z moimi obserwacjami, o tyle z tym ostatnim się nie zgodzę.
Oczywiście to moja obserwacja kresek i słąbo się na tym wszystkim wyznaję, ale DAX powinien iść wyżej (mój target minimum 13680, docelowo 13815), natomiast sapina ma nura do zrobienia (3790, docelowo 3720).
Nie neguję oczywiście możliwości mniejszych wahań w przeciwne strony obu, ale targety z TF-a (Time Frame-a) H1 widzę jak wyżej.
Ears, to jednak chyba się zgadzamy, może niezbyt jasno to napisałem ,ale właśnie pod rozliczenie jest ten "rozbieg" , a od jutro/poniedziałek indeksy (sapinka i dax ) wrócą do "synchronu" :) Ale ja się nie znam:))
Aers , A co do poziomów, to jak zwykle są 2 wersje, albo najpierw zejdą , potem wybicie poprzedniego szczytu lub druga opcaj idą wybić poprzedni szczyt i po tym zlatują głębiej... tak sobie myślę:)
Wg mnie nastąpi jeszcze jedna techniczna próba wybicia, i to koniec. Jak widać w większości gruby już zrolowany, czyli cel osiągnięty, jutro już spokojnie sobie dotrwa. W sumie giełda nie ma pod co rosnąć. To jednak tylko moja własna interpretacja.
Zgodzę się z tą opinią bo goldmany tak piszą tylko jak wszyscy już wiedzą że putek nie wygra i że będzie kryzys energetyczny i panika inflacja wystopuje jest tylko jedno ale to wszyscy już wiedzą pytanie czy zagrają pod teraźniejszość czy pod przyszłość moim zdaniem zbiórka trwa na akcjach a kontrakty wiadomo wzrosty będą ale rozłożone w czasie żeby jak najwięcej akcji wyrwać pod przyszłe lokaty akcyjne.
Zauważyłam, że jakiś męski szowinista daje mi ciągle czerwone łapki cokolwiek bym napisała . To samo było z Zosią. Polska to jednak wciąż zacofana kultura :))
Dnia 2022-09-15 o godz. 14:30 kat76 napisał(a): > HIHI Pati a że zapytam dlaczego męski? ... > A może to właśnie jakaś kobitka Tobie dziubkuje minusy, niezalogowani też mogą chyba...?
Możliwe Kat, ale tego nie da się udowodnić, mówi się trudno i żyje się dalej . :))
Powiem tak, w męskim towarzystwie nie czuję się komfortowo ale świat się zmienia i kobiety też mają coś do powiedzenia, a ja reprezentuję ten postępowy odłam, który nie tylko zajmuje się domem i ohydnym hybrydowym manicure, więc będę pisać i grać, bo coraz lepiej mi to wychodzi, czy się komuś podoba czy nie.
Wiem są tutaj też fajni ludzie do których nic nie mam. I dzięki za zielone łapki, te na pocieszenie ;)
Dnia 2022-09-15 o godz. 16:36 wilk_z_banana napisał(a): > Ropa w dół to inflacja spadnie i teraz putek zawał i 2000p w tydzien mamy.
Jak sobie czasem uświadamiam, jak wiele zależy od losu pojedynczego człowieka, to aż mi się gorąco robi... I weź zostać na noc z S, a o 22.00 info, że dyktator miał zawał podczas mycia zębów...
Wiem poprostu gruby porzyczyl akcji sprzedawał i zrobił ostry zjazd a teraz musi odkupiwac i pewnie dlatego ten wzrost bo nie znalazł po niskiej cenie zbyt wielu chętnych sprzedać papier.
Dnia 2022-09-15 o godz. 16:53 7777777777777 napisał(a): > Jak ma nie rosnąć jak kraj stać ceny energii zamrozić :) TKM
"Koszt wszystkich instrumentów wsparcia zw. ze wzrostem cen energii znacznie przekracza 30 mld zł" - premier Mateusz M... Kurczę, ceny papieru i farby drukarskiej to chyba sięgną nieba :/
Do tego samym wzrostem pkb za ostatnie 7 lat samoczynnie nominalne zadłużenie spada jak wodospad :) jeszcze 7 takich szybkich lat i Francję śmigniemy a może wcześniej jak oni cofną :)
Trochę L spuściłem na koniec na starej serii. Trzeba kiedyś przejść na nową. Kicha że przegapiłem moment przejścia jak nowa chodziłą 20 pkt. niżej. Du... wtedy dałem i już.
Dnia 2022-09-15 o godz. 17:15 ravcio napisał(a): > Trochę L spuściłem na koniec na starej serii. Trzeba kiedyś przejść na nową. Kicha że przegapiłem moment przejścia jak nowa chodziłą 20 pkt. niżej. Du... wtedy dałem i już.
A ja sobie poskakałem dzisiaj, jak nigdy. S, L, S i L na koniec do fixingu... Za każdym podejściem za grubo ponad połowę kapitału, więc dość agresywnie... Wszystko na plus (jedno wejście zarobiło ledwie na prowizje). Sumując wyszło 29 punktów na kontrakt, 7 pkt na transakcję... Wiem, że dla niektórych żadne ruchy i zysk, ale długoterminowo ja się obawiam grać obecnie. A tak, na wykresie 1/5 minutowym można się pobawić...
Stany postały jedną sesję na półce po super spadku -4% i jadą dalej w dół ! A na Bananowcu ustawka rozliczeniowa. Nowa seria 10 pkt. droższa od starej chociaż PZU po rozliczeniu przyznaje wysoką dywidendę, która odejmie 0,6% od WIG20 czyli ok. 9 punktów. Grubasy chętnie biorą longi na nowej serii może chcą zrobić pompkę na JSW. Ta spółka spokojnie może kosztować nawet 100 zł. Wystarczy jakieś pozytywne info.
To nasz Gruby już wie kiedy Putin wkrótce padnie a Morgany nie ? Mało prawdopodobne chociaż przed covidem Gruby trzymał ceny nisko na Bananowcu a Stany rosły codziennie po kilka procent.
samkam- ja rano bralem L zakladajac 10 pkt, dostalem 12pkt i uwazam dzien za bardzo udany. Szczegolnie ze trwalo to godzine. Reszte dnia mialem wolna wiec zabralem rodziene do knajpy :>
Ja dzisiaj na niewielkim minusie z S-kami z nowej serii na jutro, może coś wpadnie, powstała 20 punktowa baza i Jankesi spadają. Ale ciiii... bo gruby czyta . :))