ostrzegam przed Niro Trade- -mnie wyczyścili od 19-02 do 22-02- 2191 euro oszukali mnie ! co innego przez telefon a co innego w realu ...... okradli mnie na 2191 euro-najprawdziwsza z prawd :(Anna anna949@wp.pl
Hej witajcie dziś na telefonie na YT wyskoczyła mi ta reklama świetnego robota eeeee jak tam mu było Nigama2. Nie ma co wierzyć w te bajki. Bot jest tylko wabikiem. Oni tylko czekają żeby zasilić im konta... Wiele takich programów i botów omijam z daleka, ale dziś pozwoliłem sobie na prowokację. Ledwo założyłem konto już dzwoni telefon. Miła Białorusinka zaczyna nawijać makaron na uszy. Kupy to się nie trzyma. Dopytuję o szczegóły, a ona na to że szukam dziury w całym (lampka). Potem ona dopytuje się na jakim sprzęcie będę się logował, bo ona mi tam cos uruchomi, coś tam mi pokarze (kolejna lampka). No i jak przyszło do inwestycji to z jakiej karty będę wpłacał. (trzecia lampka) Mając na uwadze że płatności przez Internet można na wiele sposobów dokonać to p co jej to do wiadomości. Sam wybierasz jak płacić/wpłacić/zapłacić.
Dlatego zbyt dużo niejasności, a potwierdzone przez reaserch w intrenecie pozwoliły mi zatrzymać się przed zrobieniem głupstwa. A potem zadałem sobie pytanie; Po co ci to? Przecież masz już możliwości innego dochodu i to bez inwestycji. Dlatego przestrzegam przed szybką kasą, lepiej postaw na coś pewnego i realnego, mniej cyfrowego, namacalnego. Kto chciałby zmienić taktykę poszukiwania zapraszam do kontaktu. Pisz na maila przewrotnie nazwanego cryptolajk.r@gmail.com
A ta maklerka z białorusi w rzeczywistości była burdelmamą i jak spróbujesz oddzwonić na jej numer nie połączy cię bo oni mają program fałszujący numery wychodzące. Ich siedziba też realnie nie istnieje i zapewne nie są nigdzie zarejestrowani. Myślę że akcje w ich programie to też ściema i symulacja. Za to tak wyciągną kasę z konta i wezmą kredyt na dowód
Sam się zastanawiam, co trzeba mieć w mózgu, żeby dać sobie zainstalować na własne życzenie oprogramowanie hakerskie na własnym komputerze, a tym bardziej przesłać skan swojej karty kredytowej?
Tez mnie tak zrobili w konia Zglosilem to na policji Powiedzieli ze jak bedzie duzo zgloszen to te sprawy moda polaczy i wtedy szansa na odzyskanie pieniedzy jest wieksza Trzeba to zglaszac
Policja od razu informuje że to są za małe kwoty i nie opłaca się im tego wyjaśniać. Trzeba zgłaszać do Prokuratury Okręgowej w Warszawie tam łączą sprawy i wtedy się już opłaca dochodzić. Są już ludzie w kraju którzy stracili po kilkaset tysięcy złotych. Te wirtualne platformy robią oszustom okropną kasę. Sprawa jest rozwojowa i w skali międzynarodowej. Telefony zwykle są szyfrowane i dzwonią przez WhatsApp. Blokujcie karty i dowody osobiste i to pilnie. Na internecie jest wiele takich platform o różnych nazwach. Można je odnaleźć na stronie KNF i podobnych instytucji w innych krajach w całym naszym świecie. Pozdrawiam wszystkich oszukanych.
Policji się nie opłaca!Świetnie to kto się ma tym zająć jak nie Policja?Zenek sąsiad? Podejście organów ścigania zwala z nóg. Swoją drogą to chciałbym,żeby zamiast wręczanego mandatu za przekroczenie prędkości -Policjant powiedział mi tak- Sorrry zatrzymałem pana jednak nie opłaca mi się pana ukarać...pan jedzie dalej , byle nie szybcjej....:) kogo Policja w końcu łapie?A oni są bezkarni!250euro to mało?
Oszuści, do tego bardzo nieuprzejmi i upierdliwi do granic możliwości, odzyskanie pieniędzy graniczy z cudem, zdecydowanie odradzam jakikolwiek kontakt z tą platformą
Dokladnie. Ostrzegam wszystkich jeśli ktoś widział durny film z nigma 2. To wabik. Mnie przekręcają na 500 euro. Byłem głupi że dałem się wciągnąć. Namawiają na otwarcie lepszych niby kont tyłu silver czy gold. Tam trzeba kilka tys euro przesłać. Przesyła się na portfel krypto. Pieniądze nie do odzyskania ani namierzenia. Zapalały mi się lampki a ja głupi je ignorowałem. To teraz mam nauczkę. Ciekawe czy jest jakaś szansa na odzyskanie kasy przez bank?
Ja mam pytanie, bo ja jestem w takiej samej sytuacji. Wydzwaniał do mnie jakiś facet zmuszajac mnie do dziwnej "współpracy" i ja byłam głupia bo się zalogowałam, ale gdy dowiedziałam się z czym się wiąże odrazu zrezygnowałam następnego dnia gdy ten facet wydzwaniał po ilekroć razy, mało to naglosnilam tą sprawę żeby jak najwięcej ludzi o tym wiedziało i żeby nie dali się zrobić w balona tak jak ja..
Oszuści !!!. AnyDesk czy coś w tym stylu ?. Ukradną Tobie z konta wszystkie pieniądze. Udostępnisz skan dokumentu, wezmą na Ciebie kredyt. Tak zrobili ze mną !. Bądź bardzo ostrożna . Proszę !. Magda z Ełku.
Chyba tez padłem ofiarą tej platformy mieszkam w niemczech, jesli oddzwonisz na nr ktory sie wyswietla odbiera osoba prywatna i o niczym nie wie wiec nr tez chyba hakuja UWAŻAJCIE
Ja jak większość forumowiczów dałem się naciągnąć. Wpłaciłem 250 euro i myślałem że dużo zarobię, ale odwrotnie wtedy zaczęły się problemy, że za mało jak wpłacę więcej to będę miał lepsze wsparcie i szybciej zarobię. Naciąganie na całego, a później jak próbowałem odzyskać pieniądze to najpierw muszę zweryfikować konto żeby wypłacić pieniądze, jak wysłałem zdjęcia dokumentów to na szczęście coś niewyraźnie wyszła karta i że muszę jeszcze raz. Teraz już nie mam pieniędzy ale żeby zamknąć konto to nadal muszę zrobić weryfikację konta i już miałem to zrobić ale po przeczytaniu tego forum na pewno tego nie zrobię, a raczej zastanawiam się nad pójściem na policję. Ps udało się komuś zamknąć konto?
Po jakims czasie sami cie wyrejestruja jesli nie bedziesz tam zagladac i nie bedziesz mial puste konto.A weryfikacja jest wszedzie.Ja musialam przejsc na poczatku weryfikacje tez kilka razy ,bo zdjecia dokumentow potrzebnych nie byly wyrazne.
Hej ja straciłam ok 3000 euro , broker napastliwy na początek mówili że wystarczy 250 euro potem więcej i więcej jak straciłam 2000 cisnął dalej możemy je odzyskać musi Pani wpłacić jeszcze 1000 . Otwieranie pozycji w Supertrade w dwóch kierunkach zjada cały kapitał . Na koniec nawet gdy masz zamknięte pozycje nie możesz wypłacić tego co Ci zostało bez ich pomocy, a wież mi wtedy nie są tak pomocni jak przy wpłatach.
U mnie jest podobnie. Wszystko się zgadza. Krok po kroku. Dzisiaj dzwonił i chchiał gość kolejnej wpłaty. Dla tych co wpłacalali depozyty przez karty kredytowe - dzisiaj dzwoniłem do Banku który mi wystawiał kartę. Okazało się, że była jakaś próba przelewu. Potwierdziłem zgodnie z prawdą, że kwota o której mowa się nie zgadza i OD RAZU ZABLOWOWAŁEM KARTĘ. Teraz czekam na nową. Tak się dać wkęcić. Polskie porzekadła się sprawdzają: STARY, A GŁUPI.
No zarabiam i wypłacam sobie jak chce, handluje już półtora roku, wiadomo ze jeśli włożyłeś kasę dziś to jutro nie wypłacisz bo te pieniądze pracują i są w toku, ja osobiście zacząłem wypłacać po 8 miesiącach handlu i to po 500-1000 euro, a jeśli nie wiecie na czym polega handel na giełdzie to idźcie zapieprzac do biedronki
No bez przesady. Nie wiem co Wy robicie na tej platformie, że nie zarabiacie. U mnie wszystko śmiga jak rakieta. Widzę też mega dużo komentarzy o tym jak to ciężko wypłacić pieniądze... Serio? Ja już wypłaciłem 6 razy, a w Niro Trade jestem już prawie 10 miesięcy. Polecam i nie zrażajcie się
Uwaga. Niro trade i ich brokerzy używają numerów telefonów osób, które nie mają nic wspólnego z ich rynkiem, aby uzyskać kontakt telefoniczny. Co godzinę otrzymuję od nich cyberatak telefoniczny. Nazywa się to brudną robotą! Kiedy natarczywie proszą Cię o zweryfikowanie konta poprzez wysłanie dokumentu tożsamości, aby doprowadzić Cię do ich oszustwa! Nie mają wiarygodnego certyfikatu ssl na stronie internetowej i jesteś automatycznie chroniony przez komputer lub nawet operatora internetowego. NIE wysyłaj żadnych numerów kart kredytowych ani dokumentów tożsamości. To jest moja rada!
Ja też zostałam oszkana. Płaciłam przelewem ponad 51000 dolarów im wpłaciłam. Środki szły przez binance. Zgłosiłam się do Sparta Group. Nie dawali gwarancji ale szanse jakieś były i spróbowałam. Na ten moment udało się odzyskać 39200 dolarów i raczej się nie uda reszty ale dobrze, ze chociaż tyle się udało odzyskać. Człowiek stary a głupi dał sie oszukać jak dziecko. Pozdrawiam i polecam Sparta Group, dziękuje jeszcze raz. A wy nie czekajcie tylko działajcie póki nie jest za późno!!!
Nie żal mi ludzi, którzy, jak sami piszą, wpłacili po kilka tysięcy euro a jedna osoba nawet 51 tys. $. Jeżeli ktoś ma tyle pieniędzy i lekką ręką przesyła je osobom, o których niczego nie wie to znaczy, że nawet jak je straci to nic się nie stanie i nie zbiednieje. Ci oszuści widocznie bardzo potrzebują pieniędzy i być może Wasze lekko zarobione nieszanowane pieniążki wydadzą na coś bardziej wartościowego niż Wy to robicie. Macie kasę i jeszcze Wam mało - chcecie nic nie robić i mieć jeszcze więcej. To kara za Waszą pazerność - kompletnie mi Was nie żal. Co innego kiedy ktoś ledwo wiąże koniec z końcem i chciał w ten sposób parę groszy zyskać - no cóż... nic nie ma za darmo jak widać. Trzeba wyciągnąć wnioski z tego co Was spotkało i nie dać się nabierać na łatwe pieniądze, bo coś takiego nie istnieje.
Dnia 2021-06-10 o godz. 05:29 ~Myszak napisał(a): > Nie żal mi ludzi, którzy, jak sami piszą, wpłacili po kilka tysięcy euro a jedna osoba nawet 51 tys. $. Jeżeli ktoś ma tyle pieniędzy i lekką ręką przesyła je osobom, o których niczego nie wie to znaczy, że nawet jak je straci to nic się nie stanie i nie zbiednieje. Ci oszuści widocznie bardzo potrzebują pieniędzy i być może Wasze lekko zarobione nieszanowane pieniążki wydadzą na coś bardziej wartościowego niż Wy to robicie. Macie kasę i jeszcze Wam mało - chcecie nic nie robić i mieć jeszcze więcej. To kara za Waszą pazerność - kompletnie mi Was nie żal. Co innego kiedy ktoś ledwo wiąże koniec z końcem i chciał w ten sposób parę groszy zyskać - no cóż... nic nie ma za darmo jak widać. Trzeba wyciągnąć wnioski z tego co Was spotkało i nie dać się nabierać na łatwe pieniądze, bo coś takiego nie istnieje.
Nikt w Polsce nie dysponuje taką kasą jak parędziesiąt tysięcy dolarów. Widać, że to nieudane próby konkurencji aby oczerniać na forach. Szczerze - widziałem te wszystkie komentarze na tym forum, ale i tak zaryzykowałem i otworzyłem w Niro konto. Na razie wszystko jest w porządku. Dam znać za miesiąc czy nic się nie zmieniło, ale na razie współpracuje mi się dobrze