Co do drugiego - fundusze emerytalne a giełdy znalazłam lekturę na weekend dla tych , którzy chcieliby coś o tym poczytać - sama jeszcze nie czytałam i nie wiem ile to warte . Systemy emerytalne na świecie : https://www.politykainsight.pl/prawo/_resource/multimedium/20147445
S&P może ale nie musi jeszcze parę punktów urosnąć. W przyszłym tygodniu wysyp wyników. Wchodzą w konsolę z możliwością spadku w okolice 2750, a jednocześnie budują prawe ramie oRGR. W konsoli będą się kisili żeby wybić się za jakiś czas z oRGR, tak żeby to współgrało z wyborami /*
* opinia czysto bajkowa, ale bajki czasami się sprawdzają......:))
Tez jestem zdania , że powinno to współgrać z wyborami .. no chyba , że Trump nie jest lubiany w kręgach mających wpływ i wodospad byłby im na rękę ... :-)
Zosiu, czy możesz mi pokazać (może być z ostatnich 10 lat) miejsce na wykresie tygodniowym wig20, gdzie słabe dane z Chin spowodowały jakiś głębszy spadek?
I tak się dzieje. Sierpień i wrzesień do 20? wzrosty?, w grudniu dołek? Kiedy data zwrotu?, wiecie? Tyle razy pisałem że tam się Wam grubas niedawno odwrócił z długich na krótkie