Pisałem że nie wierzę w wybicie w dół tak jak nie wierzyłem w wybicie w górę bo to nie ten moment nie przy takich bazowych chyba że Fed by zepsuł nastrój na bazowych. Teraz już widać że nie zepsuł. Pisałem to wcześniej ale się nie załączyło
Znaczy wybicie w górę było ale odrazu tego dnia twierdził em że niedługo się utrzyma.
Janki to inna bajka banan nie musi odrazu jutro rosnąć. O ile podejście jeszcze jedno pod 2400 widzę i pod to dziś grałem to ostatni szczyt za mgłą mam.
Choć zakładam też jeszcze scenariusz że może S&P jednak dojdzie do 2800 nim się całkiem sypnie ale jakby to wpłynęło na Fw20 nie wiem. Raczej nie oczekuję wiele
Ile tej luki miało być ? Szału nie ma ;-) W sumie to jestem du... znów miałem idealne wejście w pozycję 2361 L wczoraj i ją za szybko oddałem. Może zbyt ostrożny się zrobiłem. Ale jak zostawić pozycję jak trzeba było zniknąć o 16 wczoraj jak wtedy cała walką się zaczynała o to co dalej a wynik jej to jak gra w Lotka. Choć niby zawsze lepiej zostać BP niż obstawić niewłaściwą. Jak dla mnie dalej ten sam zakres widzę a środek jego to marne miejsce do startu.
Deczko się szamoczemy. Jak wczoraj FW próbowały dołu to kasowy się opierał. Jak dziś FW próbowały góry to kasowy został. Ciężko bujnąć naszego muła. A może to ma tak być gra w zakresie na kasowym jest przygotowanie pod większy ruch (nie twierdze w którą stronę) a FW robią ruchy dla zmyłki ?
znaczny gracz jest na w dół trochę być może zaskoczony jest wczorajszym popołudniem ale nie ma co oczekiwać że poniesie straty więc opcje są dwie albo zarobi i dopiero wyjdzie z pozycji albo jeżeli świat pójdzie dalej w górę to będzie zmuszony się przyłączyć i aby zarobić będzie musiał bardzo mocno wyciągnąć w górę styk miesięcy dziś
Dnia 2019-01-31 o godz. 10:45 7777777777777 napisał(a): > mamy buy z h1 i jakąś szansę że większy gracz będzie musiał zmienić nastawienie nad 2397 za kilka godzin
77777...ciągle piszesz buy z H1 lub z innego H......wytłumacz mi o co tu chodzi ?
etam najprostsze Choć jak 77777 piszę buy z h to nawet ja rozumiem o co mu idzie co nie znaczy że mam do tego przekonanie ale jak 7777 zacznie pisać o falach to połapać się nie mogę. Chłopaki nie za dużo przykładacie uwagi tylko do AT ? A rozgrywający mam wrażenie że próbuje zrobić w konie grających z czystego AT. Teraz raczej by patrzył na reakcję na 2371 jak znów go przetestujemy + pkobp co zrobi z 39. W górę widzę że 2380 to znów problem. Jeszcze bym Daxa dołożył i 5 groszy od niego bo jak poprawi on obecne minima to dobije banana.
77777 nie obraź się za to co powiem ale nie pamiętam w którym miesiącu to było (może wrzesień) ale jak wtedy mówiłeś o świeczkach i że została tylko miesięczna i buy z niej to się akurat wtedy zrypało. ;-)
wczoraj Ci pisałem pod koniec sesji że jest buy z n15 obawiałeś się (zapłaciła ) dziś piszę o buy z h1 strach grać (nie wiem czy zapłaci zakładam że tak ) jak napiszę buy z miesięcy to nie będzie wejście na 100 czy 200 ptk :)
Pytanie co szybciej czy się doczekasz czy przyjdzie bessa. Bo dalej nie wiem jak to z Bessą jest bo tego co było nie uznaję za bessę a hossa już deczko długa jest i coraz bliżej do jej końca. No chyba że wiecznie będzie trwała ;-)
Wczoraj gdyby nie fakt że musiałem zniknąć o 16 to bym nie zrezygnował tak łatwo z L tylko czekał do 17 na rozwój wypadków. Tak jak pisałeś okolice 2360 to choć było wiadomo gdzie SL stawiać a ja od kilku dni mówię o zakresie konsoli więc jak było nie probować.
wig 20 nie nadaje się do śledzenia cykli bo dywidendy odcinają i zniekształcają obraz na tyle że jest ... wart jak już to trzeba wrzucić do obserwacji wig20tr hossa trwa od 2009 roku tylko u nas jest zniekształcona przez zamiar zmian w ofe i następnie przez zmiany w kolejnej hossie nadrobimy stracony czas i dystans do świata ze względu na PPK
są dwie szkoły jedna cykliczna i analityczna (Wojciech Białek największy moim zdaniem w Polsce) skraca czas na dno bessy ale jeszcze oczekuje spadków max do września i druga szkoła ... zakłada że dno bessy już było a ci co liczą na to że będzie będą mieli okazje wejść mimo wszystko niżej na ruchu powrotnym
jak pamiętam wszystkie bessy na gpw to kończyły się w momencie jak tfi umarzając jednostki sprzedawały nawet najlepsze akcje rokujące duże zyski ze znacznymi stratami czy taka fala u nas już jest za nami ? wydaje mi się że odpowiedź można znaleźć w indexie swig80
:-) Arbez Ty robisz jakieś przerwy ? Ja wyleczyłem się z nałogu grania. Już mi jakoś nie przeszkadza że jestem BP. Nie mam objawów że czegoś mi wtedy brakuje. Ostatnio z braku czasu więcej nie gram niż gram albo stawiam SL i nie zaglądam jak nie mam kiedy. Myślę że chyba zmiana w dobrą stronę.
Jak wykres jest dla mnie niezrozumiały to nie gram, albo technika daje mi niejasne sygnały., albo mam założonego SL to mnie zeruje i czekam na następne objawienie.......:))
No to mniej więcej ja podobnie próbuję robić + dodatkowo jak wiem że mnie nie będzie pół dnia przy komie bo mamy jakieś spotkanie zebranie albo coś innego to jak nie mam pozycji to nie zaczynam w ostatniej chwili a jak mam to SL np. zmieniam jak w piątek i w sumie oddałem wtedy S w najgorszym miejscu :-)