Czyli ustalamy , że zostaje tak jak było a ewentualną modyfikację czyli - zamknięcie pozycji z ręki zrobisz na bieżąco ?!
Na przyszłość , czy nawet teraz .... jeśli chcesz wprowadzić zmiany ( SL , TP ) możesz po prostu zamknąć bieżącą pozycję ( w ramach modyfikacji TP ) zwłaszcza , że jest zyskowna ... i OTWORZYĆ NOWĄ gdzie sobie ustawisz nowy SL !
Jestem ciekawa jak Twoja transakcja się skończy ?! Miałeś dziś już 40 punktów na plus .. które niestety nie zostały zaksięgowane i zniknęły .... szkoda obawiam się czy automatyczny SL wytrzyma ..
To zabawa , ale dostarczasz mi dziś emocji .. :-))
Zosiu, nie miałem dzisiaj czasu na giełdę i dopiero przed wyjściem z pracy zobaczyłem, że mogę zamknąć T1 postanowiłem to zrobić w drodze do samochodu - windą na poziom -2 i oczywiście, w garażu, naciskanie klawisza "wyślij" nic nie dawało, ale bez paniki, przy pierwszym dłuższym postoju ponowiłem zlecenie z dość dużą pewnością, że się zrealizuje z "prawdziwą transakcją" nie byłbym na takim luzie co do pikami - to moim zdaniem transakcja L 2502 na Z z 2017-09-11 09:49 zrealizowała się dopiero dzisiaj o 16.05 zgodnie z przewidywaniami mam coraz mniej czasu na śledzenie sytuacji na bieżąco - więc proszę o wyrozumiałość i zgłaszanie wszelkich moich pomyłek
@amikip Rozumiem Twoje problemy z łącznością - ale ważne jest dobre zakończenie .
Co do @ pikami - moje przeoczenie masz rację z małą poprawką - dzięki za zwrócenie uwagi , sprawdziłam i ... rzeczywiście po czasie zgłoszenia L czyli K 2502 było już tylko wyżej wobec czego zlecenie otwarcia pozycji wygasło na koniec sesji w dniu zgłoszenia ( wczoraj ) . Czyli dla @pikami 2T = 0
Dla odświeżenia - zlecenia otwarcia pozycji które nie zostały zrealizowane wygasają na koniec sesji - zlecenia zamknięcia pozycji - pozostają
Amikip i ja staramy się śledzić Wasze zlecenia na tle notowań ale czasem coś nam umknie .
Jeśli widzicie błędy , albo że coś przeoczyłam tak jak wczoraj-dziś z @pikami ... .. dajcie znać bardzo proszę , będzie nam łatwiej korygować ! DZIĘKI !!
@pikami Masz pozycję otwartą. Jeśli nie chcesz automatycznego SL ( 20 pkt = 2541) to podaj inny .... nie musi być teraz ale zanim ewentualnie wskoczy 2541
Ej zosia, wszedłem tu, żeby sprawdzić co z moją pozycją L po 2520 braną w tamtym tygodniu, a Ty napisałaś parę postów niżej że na stoplossie wyleciałem mimo, że go nie stawiałem i stawiać nie chciałem, bo jestem dorosły i wiem, co mi grozi nie stawiając stoplossa.
I niniejszym zamykam tę pozycję po 2516 ze stratą 4 punktów +1 karny pkt.
W tym Konkursie obowiązują ZASADY , które podałam na wstępie popatrz na punkt 8 ... oraz na dalszą korespondencję na tym wątku. Wszyscy jesteśmy dorośli i stosujemy się do przyjętych zasad.
Zgodnie z tymi Zasadami - wyleciałeś dawno na automatycznym SL .. przykro mi. Ale wrzesień .... to tylko test , prawdziwy Konkurs ruszy od października będziesz mógł jeszcze nie raz się wykazać .
PS Jeśli przeczytasz uważnie posty na tym wątku dowiesz się jakie są ustalenia w sprawie zmiany SL od nowego miesiąca . Poza tym - na koniec tego miesiąca podam jeszcze te zmienione ZASADY aby wszyscy się mogli zapoznać .
Odpowie Ci zapewne Amikip ale z tego co wiem , ona się sama nie aktualizuje , trzeba wpisać dane dot otwarcia pozycji , SL itd. Amikip robi te aktualizacje , kiedy może .
Dnia 2017-09-13 o godz. 13:59 zosia3005 napisał(a): > Odpowie Ci zapewne Amikip > ale z tego co wiem , ona się sama nie aktualizuje , trzeba wpisać dane dot otwarcia pozycji , SL itd. > Amikip robi te aktualizacje , kiedy może .
Rzeczywiście, zasada 8. Nie wiem co ustaliliście bo wchodzę tu tylko by otworzyć albo zamknąć pozycję i nie mam czasu tyle czytać. Swoje propozycje zasad napisałem już dawno. Wnoszę też o możliwość wielokrotnej zmiany stoplossa (może być rz na dzień), no chyba, że coś takiego jak "prowadzenie pozycji" nie jest Ci znane, zosia.
I domyślne ustawienie stoplossa powinno być takie jak myślałem - nie piszesz poziomu stoplossa to zosia nie ustawia z automatu, haha
To zabawa i zasady musza być takie aby rozliczający czyli Amikip i ja .. nie mieli zbyt wielu komplikacji bo i tak poświęcamy na to bardzo dużo swojego , prywatnego czasu .
Jeśli Ci nie odpowiada .. to trudno ...
PS "Swoje propozycje zasad napisałem już dawno." nie zauważyłam .. .. czy możesz je wkleić ponownie ?
spytam przy okazji czy formuły np. w kolumnie P postaci =JEŻELI(R11="";"";JEŻELI(R11=" ";0;(R11-FRAGMENT.TEKSTU(O11;2;4))*JEŻELI(FRAGMENT.TEKSTU(O11;1;1)="S";-1;1)-1)) są dla was widoczne czy też tylko wartości czy komentarze typu "seria Z" są widoczne
Dzięki Amikip ! Jeśli się kliknie na daną kratkę w kolumnie P - to ta formuła jest widoczna natomiast nie widzę komentarzy " seria Z " - gdzie powinny być widoczne ?
ale nie rób sobie kłopotu , wiemy kto ma pozycje na serii Z a to specyficzna sytuacja , która występuje kilka dni raz na kwartał, za 2 dni będzie w grze już tylko seria Z
jeżeli komórka ma w prawym górnym rogu trójkącik (pomarańczowy/czerwony) to jeżeli najedzie się na nią myszą powinien pojawić się komentarz, ja to widzę jak niżej (po najechaniu na pole ZM w TR2 dla gima) link
Moim zdaniem w zupełności wystarczy jeśli Ty masz zapisane te komentarze , bo jest tam cała historia transakcji - która oczywiście pozostaje do wglądu na wątku a ja również robię swoje notatki. W razie jakiegoś błędu , można daną transakcję zweryfikować - o ile ktoś się upomni w miarę na bieżąco ( tj. kilka dni ) . Nie sądzę żebyśmy wracali do weryfikacji rozliczeń transakcji , które miały miejsce kilka tygodni czy miesięcy wstecz , bo nikt nie ma czasu na robienie historycznego śledztwa .... :-)
Tylko @biały kruk ma otwarte S na serii U musimy o tym pamiętać , bo gdyby nie zamknął sam do końca sesji pozycja zostanie zamknięta i rozliczona po kursie na koniec sesji wprawdzie DM rozliczają kurs rozliczenia jako średnią z ostatniej godziny , ale zazwyczaj zgadza się on z kursem na zamknięciu .
Dnia 2017-09-15 o godz. 11:06 zosia3005 napisał(a): > Tylko @biały kruk ma otwarte S na serii U > musimy o tym pamiętać , bo gdyby nie zamknął sam do końca sesji > pozycja zostanie zamknięta i rozliczona po kursie na koniec sesji > wprawdzie DM rozliczają kurs rozliczenia jako średnią z ostatniej godziny , ale > zazwyczaj zgadza się on z kursem na zamknięciu .
Tak wiem :)
Straszna mielizna sie dzieje. Kilka lat temu sesje w dniu wygazania to byl raj dla DT. Pamietam takie wiedzmy gdzie przytulilem 81 pkt a dzisaj raptem kilka pkt zmiennosci!
To Twoja decyzja i Twoja druga dopiero transakcja , możesz rozważyć takie rozwiązanie aby zamknąć ją z niewielką stratą i otworzyć nową transakcję .. na serii Z - zanim w końcówce zaczną szarpać bo nie wiadomo , gdzie pociągną .. ?! ... jak uważasz ...