• Re: PZU vs FW Autor: sakitoru [94.254.178.*]
    Spokx... jest wolumen jest obrot.... i fibo się znajdzie haha ;) 1,27 poprzedniej. tez juz na S.
  • Re: PZU vs FW Autor: arbez [89.64.30.*]
    dodawać, grubasy do pieca....dodawać :)
    albo schłodzić rynek bo woda w chłodnicy trochę gorąca.....:))
    Dobrze by bylo dzienną świecę utrzymać w takim ksztalcie, bo bez tego to poza wolumenem i jako tako miejscem to niewiele za spadkami, nastąpil atak podazy ale czy skuteczny?
  • Re: PZU vs FW Autor: akile [82.53.25.*]
    No i wszystko stało się jasne.
    Duży wolumen po dużych wzrostach ,wiecie o czym mówie .
    Wsiadać do zakopanego jedziemy na narty ,bykom proponuje ciepłe termy :)
    No no ja też...... właśnie tym wstretnym bykom cieple termy u niedzwiadkow ;D
    Jeśli mają być dalej wzrosty to powinni zmierzyć się i przetestować  linię wybicia tj  1860 (1869 indeks w20) po to by uwiarygodnić te wzrosty
    BTW. ciekawa sesja, wolumen na dniowym z duzym prawd. wyznacza punkt zwrotny, dokąd zajadą w dół? a może na sma200 od góry czyli 1815 któż to wie... oby znów dali czytelne sygnały co robią, jak dla mnie to teraz mogą 2 świece do dolnej bandy na 1750 ;) i zamknąć lukę.
  • Re: PZU vs FW Autor: benitor [178.235.41.*]
    Ja bym obstawiał krótką konsolę na obecnym poziomie, albo kilkudniowy osunięcie do 1840 (mniej więcej do przyszłej środy.
    Na razie L zarabia, ale chyba nie utrzymam tego zysku.
    Mam wrażenie, że dzisiaj Janki dadzą ciała i zamkną się na minusie (strzelam 2204).
  • Przyznać się który to Autor: ostry- [83.30.74.*]
    bierze od PKO BP trzy wielkie bańki na spekulację

PKO BP zobowiązał się wobec klienta do udzielenia pożyczki w wysokości do 3,2 mld złPAP - Biznes
    7 Gru 2016, 17:21

7.12.2016, Warszawa (PAP) - PKO BP wydał jednemu z klientów promesę, na podstawie której zobowiązał się do udzielenia pożyczki w wysokości nieprzekraczającej 3,2 mld zł przeznaczanej na sfinansowanie działalności inwestycyjnej klienta - podało PKO BP w komunikacie.Zgodnie z promesą, pożyczka ma zostać udzielona na podstawie umowy, której treść zostanie ostatecznie wynegocjowana w do 30 kwietnia 2017 r.Promesa jest pierwszym zaangażowaniem banku wobec klienta i jego spółek zależnych z tytułu umów zawieranych w ciągu ostatniego roku. (PAP)gsu/ asa/
  • Re: Przyznać się który to Autor: zosia3005 [188.146.78.*]
    Nie chcę być złym prorokiem , ale .. skoro PKO BP to bank de facto państwowy
    czy nie przeczuwasz , że to może być jakaś inwestycja
    .... w górnictwo ??!
    Przecież ostatnio Pan Prezydent był uprzejmy stwierdzić , że
    „Węgiel jest podstawą naszego bezpieczeństwa energetycznego i nie zastąpi go żadna energia”
    a jak wiemy .. górnictwo wymaga ogromnych nakładów jeśli ma w ogóle przetrwać
  • Re: Przyznać się który to - Mam swojego faworyta, ale trzeba poczekać Autor: emeryt_giełdowy [83.11.146.*]
    na potwierdzenie.
    Nie jest to górnictwo, ale ...................
    Zarząd .............. z siedzibą w Warszawie (zwana dalej „Emitent” „ Spółka”) informuje, że w dniu dzisiejszym Emitent rozpoczął kierunkowe rozmowy z ENEA Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, ENERGA Spółka Akcyjna z siedzibą w Gdańsku, PGE Polska Grupa Energetyczna Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, PGNiG Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie („Inwestorzy”).

Celem tych rozmów jest wypracowanie struktury potencjalnego zaangażowania kapitałowego Inwestorów w Spółkę („Inwestycja”) oraz wypracowanie potencjalnego modelu współpracy pomiędzy Inwestorami przy realizacji zaangażowania kapitałowego. 
  • Re: Przyznać się który to - Mam swojego faworyta, ale trzeba poczekać Autor: zosia3005 [188.146.78.*]
    No właśnie .... w co ?
    Kiedy wymieniłeś te podmioty ( energetyka = Inwestorzy ) .. tym bardziej nasuwa mi się
    przypuszczenie , że .. to jak najbardziej może być inwestycja w górnictwo ( jakaś spółka = Inwestycja )
  • Re: Przyznać się który to Autor: anparsa [46.134.178.*]
    "PZU i Polski Fundusz rozwoju przejmą Pekao SA. Transakcja ma zostać ogłoszona w czwartek rano – informuje Radio ZET, które wiąże to z informacją o udzieleniu przez PKO BP promesy udzielenia pożyczki o wartości nieprzekraczającej 3,2 mld zł."
    no i pomyliłem się
  • Re: PZU vs FW Autor: miki202020 [91.226.50.*]
    No to nawet nie pomyłka, nie błąd to wielbłąd...bo na razie to skype is the limit :)
  • Re: PZU vs FW Autor: ostry- [78.88.29.*]
    łeh
    to ciekawe jak u nas jutro wypadnie otwarcie.
  • Re: PZU vs FW Autor: zosia3005 [188.146.78.*]
    Nooo ...
    .. wygląda to coraz śmieszniej
    dobrze , że tylko obserwuję bo chyba do FED
    żadna ze stron nie będzie czuła się pewnie i komfortowo

Ostry ,
    chyba jakiś czas temu pisałeś , że masz L na KGHM
    i S na JSW ... jeśli tak - to mistrzowski zestaw !
    Nieskromnie powiem że to nie jedyny taki zestaw.
    Jak wspomniałem lubię mieć gdzieś L jeśli mam gdzieś S .
    a rynek oferuje wspaniałe , niesamowite możliwości - wystarczy się tylko rozejrzeć.
    kiedy "komponowałem" parę o której wspomniałaś KGHM był po 70 zł a JSW powyżej 80 zł
    i to było jasne jak słońce że taka dysproporcja nie utrzyma się zbyt długo.
  • Re: PZU vs FW Autor: balon_pusty [5.60.156.*]
    Tylko o 1% pomyłki, czyli u nich też święta. Ciekawe ile jeszcze potrwają? Chyba jednak ciągną na te 2270 bo zniesienia zewn. to zniesienia. Jutrzejsze otwarcie u nas przy daxie +2 chyba oczywiste że będzie ponad 1910.
  • Analiza techniczna indeksów i FW20 Autor: marcin_lachowski [89.70.136.*]
    Moja analiza indeksów i FW20:
    https://comparic.pl/indeksy-gpw-oslabienie-fw20-mwigu40/

• Re: Analiza techniczna indeksów i FW20 Autor: balon_pusty [5.60.156.*]
    Analiza ciekawa (zwłaszcza wariant dolarowy), ale chyba nieaktualna w kontekście jankes-polityki, przynajmniej do jutrzejeszego popołudnia.
  • Dobrze, że można wyłączyć głos i oglądać bez słuchania. Autor: emeryt_giełdowy [83.11.146.*]
    Czy muszę widzieć coś niż to o czym mówią inni!!!
    L/S 1:0.
  • Long/Short rzeczywiście 1:0 Autor: amiki [83.31.24.*]
    i końca nie widać, jak kiedyś u Majewskiego
    a komentarz angielski jest lepszy
  • nie każdy moze nawet słuchać ... Autor: balon_pusty [5.60.156.*]
    To dopiero połowa, zobaczymy co będzie dalej. A jak utrzymają to u nas +30 jutro?
  • Dziś wieczór nie mamy nic przeciwko temu!!! Profesjonalista ......... . Autor: emeryt_giełdowy [83.11.146.*]
    jw.
  • Re: Dobrze, że można wyłączyć głos i oglądać bez słuchania. Autor: balon_pusty [5.60.156.*]
    a nikt im nie dawał szany nawet na 1pkt.
  • Panowie.... Autor: sakitoru [94.254.178.*]
    Kręgom naukowym a tym bardziej prawniczym nie przystoi grypsowanie, te przejecie pko to info na L czy na S bo już się pogubilem.... chcecie powiedziec że ten wolumen zostanie przeciągnięty? że obrot 1,1mld nie zaznaczy punktu zwrotnego? że hamowanie na 15min to nie hamowanie? co uważacie bo już zgłupiałem.... o tym pekao. Pociągnie w dół czy w górę taka akcja z repolonizacją i na jakiej podstawie
  • Re: Panowie.... Autor: emeryt_giełdowy [83.11.146.*]
    Dnia 2016-12-07 o godz. 22:47 sakitoru napisał(a):
    > Kręgom naukowym a tym bardziej prawniczym nie przystoi grypsowanie, te przejecie pko to info na L czy na S bo już się pogubilem.... chcecie powiedziec że ten wolumen zostanie przeciągnięty? że obrot 1,1mld nie zaznaczy punktu zwrotnego? że hamowanie na 15min to nie hamowanie? co uważacie bo już zgłupiałem.... o tym pekao. Pociągnie w dół czy w górę taka akcja z repolonizacją i na jakiej podstawie

A kto tu grypsuje!!!!!
    Tobie to kreski w głowie.
    Zrób rozbiór logiczny tego co napisał ostry i porównaj z przedstawionymi propozycjami.
  • Re: Panowie.... Autor: apa [83.6.10.*]
    mili Państwo, zaczęło się
    mamy max maxa w usa
    początek ....
  • Re: Panowie.... Autor: sakitoru [94.254.178.*]
    Dobra dobra... nie wyzywaj się nie mialem semantyki nie dam rady tego rozebrac, będziesz kiedyś chciał żebym Ci z maty pomógł ;P
  • Re: Panowie.... Dobra dobra... rozbieranie takich komunikatów nie Autor: emeryt_giełdowy [83.11.146.*]
    pomoże, trzeba czekać do 30 kwietnia 2017 r.
  • Re: Panowie.... Autor: sakitoru [94.254.178.*]
    Ok to teraz mata, bo według kresek i tzw. fermentu z zaznaczeniem topiku na krwisto czerwony kolor na bankierze.. to PZU da NURA pod to info o PZU i PFR. I PKOBP patrząc gdzie jest.... również ;D CHILI.... obstawiam że wolumen banda i wanda się potwierdzą! jest S. Będę zaskoczony jak w takich okolicznosciach technika się nie wybroni.. ;)
  • PZU Autor: balon_pusty [83.21.32.*]
    No to wyjasniła się sprawa PZU. Powinno teraz poszybować na 35 i dalej ...
  • Re: PZU Autor: sakitoru [94.254.178.*]
    Nie rozumiem... przecież PZU pod to przejecie zaczelo nurkować... później odbilo.... następnie na wigu20 są w dość waznym punkcie na korektę, pojawily się fakty co do pzu, nie powinno być własnie sprzedane? w myśl zasady kupuj plotki sprzedawaj fakty?

• Re: PZU Autor: balon_pusty [83.21.32.*]
    No właśnie, sprzedaż faktów czyli w górę - cena za PEO nie jest aż taka wysokoa, wykładają na zakup parę mld mniej niż szacowano, a te niekorzystne elementy były w cenie i dlatego zbili PZU do 24 zł. Spadło z 50 więc ma do czego się odbijać.
  • Re: PZU Autor: arbez [89.69.101.*]
    wg mnie też kupili korzystnie, dobry bank więc powinni plusować
  • Re: PZU Autor: ostry- [83.10.0.*]
    Korzystnie to by było gdyby nie kupili i nie wydali takiej góry forsy na bank który w mojej opinii jest jak skostniały dinozaur
    a wiem co mówię bo mam w nim konto już ponad 20 lat.
    może jak Włosi nim kierowali to jako tako się kręciło a teraz PIS wsadzi do niego Misiewiczów ...
  • Re: PZU Autor: mielonka [77.65.25.*]
    ale konto masz i zarabiają na Tobie :)
  • Re: PZU Autor: ostry- [83.10.0.*]
    Dnia 2016-12-08 o godz. 09:45 mielonka napisał(a):
    > ale konto masz i zarabiają na Tobie :)

Nie przeczę .
  • Re: PZU Autor: balon_pusty [83.21.32.*]
    Bank jest taki jak piszesz, dlatego nie jestem w nim od 15 lat, ale ściągają od wszystkiego ponadprzeciętny haracz (opłaty) więc dla właściciela to złotonośna kura. Nawet kiedy (bo nie jak) do zarządu wstawią krewnych i znajomych, to trochę wody upłynie zanim bank przestanie zarabiać. Zepsuć też trzeba umieć.
  • Re: PZU Autor: mielonka [77.65.25.*]
    Bardzo mnie ucieszyła wczoraj informacja dot. Aliora - jak już wcześniej pisałem, miałem spore wątpliwości co do powodzenia przejęcia przez Alior dwóch dużych banków w ciągu 2 lat. Jak widać inni inwestorzy mieli podobne obawy.
    Co do PEO i PZU - jak dla mnie to dobry deal dla PZU - utworzenie konglomeratu bankowo-ubezpieczeniowego nie jest złym pomysłem, głównie ze względu na jego stabilność - pamiętajmy, że nasze stopy procentowe są na historycznych minimach, kupowanie banków w takim miejscu jest dobrym pomysłem, bo to czas kiedy najtrudniej im zarabiać. Z drugiej strony jak rozpoczną się podwyżki stóp coraz ciężej będzie zarabiać samemu PZU. Co do skostnienia - obie instytucje są chyba na podobnym poziomie, inna kwestia, że dopóki mają całe miliony wiernych klientów - po co tracić kasę na zmiany.
  • Re: PZU Autor: zosia3005 [188.146.88.*]
    Ostry ,
    całkowicie się z Tobą zgadzam i tez mam osobiste doświadczenia z kontami w PEO
    plusem tego banku było to , ze był pierwszym i przez długi czas chyba jedynym bankiem gdzie można było mieć konto walutowe i stad miał wielu klientów ale też uważam , że nie jest zbyt konkurencyjny.

Banki będą dla PZU kulą u nogi jak Możejki dla PKN i Chile dla KGHM ...
    .. dlatego , że kupują to w przededniu wielkiego kryzysu bankowego .
    spokojnie mogliby zaczekać jeśli już tak się uparli .. nie wiem tez po co im tyle banków ,
    skoro przestaną być konkurencyjne ..
    Cóż .. timing w inwestycjach nigdy nie był mocną stroną naszych władz .

A dlaczego kurs PZU wystrzelił po ogłoszeniu wydatku ponad 10 miliardów
    w kolejny bank , których jest jak psów ....zamiast spadać na łeb na szyję ...
    .. z tego samego powodu , dla którego JSW wystrzeliło w kosmos po
    ogłoszeniu prawdopodobnej nowej emisji ..
    niech się każdy sam domyśli .. klasyka ..

PKO jakoś mało się cieszy ...
    czyżby poddawali w wątpliwość profity z udzielenia tak wielkiego kredytu .. ?!

No nic - czekam dalej , chyba przebiją te 1900 punktów na bieżącej serii
    bo jak dotąd jakoś słabo się starają .....
  • @zosia3005 : PZU - prośba o potwierdzenie, czy ... Y..... Autor: emeryt_giełdowy [83.11.239.*]
    się nie pomylił.
  • jak PZU kupował Aliora Autor: ostry- [83.10.0.*]
    to Alior był powyżej 100 zł
    dziś jest po 50 zł
    teraz biorą PEO 120 zł
    ciekawe czy sytuacja się powtórzy .

W każdym razie PEO jest teraz idealnym kandydatem na shorta - trzeba mu tylko kogoś znaleźć do pary na L
    Może Alior ?
  • Re: jak PZU kupował Aliora Autor: mielonka [77.65.25.*]
    PZU kupowało Aliora po 89, w międzyczasie była jeszcze emisja, więc wycena nie może być "liniowa"
  • Re: @zosia3005 : PZU - prośba o potwierdzenie, czy ... Y..... Autor: zosia3005 [188.146.88.*]
    Emerycie giełdowy ,
    Wszystko OK :-)
  • Re: @zosia3005 : PZU - prośba o potwierdzenie, czy ... Y..... Autor: arbez [89.64.38.*]
    tendzik daje zarobić, ale za długo nie mam zamiaru przywiązywać się do pozycji.....więc strategia taka na dole kanału L, przy górnej linii Take Profit....czekanie na zejście i apiać....(*;")
[x]
FW20 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Brak wiadomości dla danej spółki
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.