• Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: ~kleszcz [95.160.248.*]
    Nie do konca rozumiem, mowisz ze bedzie spadac czy rosnac? Jesli spadnie do 2185 (W20, nie FW) to bedzie pozamiatane tzn bessa? W tym miejscu sa az 3 wsparcia: 76% zniesienia, 100% zgz spadkowego i linia po dolkach trojkata. Jak to przebija to bedzie zle, ale do tego miejsca moga swobodnie spadac (gdy nie uda sie ORGR).
    Martwi mnie hgf i to co narysowalo sp500 od 1075, dlatego nie wiem czy na 2185 spodziewac sie zdechlaka czy hossy, zdecyduje sila W20 wzgledem sp500 gdy sie na dobre zacznie "korekta"...
  • Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: ~ooo [178.37.102.*]
    kleszcz jezeli gramy trojkat to wybicie poziomu 2180 powinno byc na duzym wolumenie w dol ale to jezeli wszyscy marudza ze nasza gielda taka czy sraka graja konsolidacje i teraz pytanie gdzie wybija moga przebic do gory nikt tego nie wie jezeli dac wiare apeksowi to jestesmy przed wybiciem 1do 3 tygodni nalezy sie przyjzec powodzenia
    moje zdanie powinni podbic do gory w 2390 2440 nabrac pozycji i zawijac w dol zobaczymy
  • Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: ~kleszcz [95.160.248.*]
    Dlatego tez zakladam ze na tym poziomie mozemy sie zatrzymac, trojkat w tym miejscu mi nie pasuje. sp500 1422 moze jeszcze zrobic, ale W20 ponad 2403 to nie widze, jesli tak sie stanie to hossa. Oczekiwalbym z ok.2288 wzrostu, ale z targetem max szyja ORGR - tzw kiss goodbye... W tym czasie sp500 moze dobic 1422, ale potem potem gleboka korekta (10%?)
    Na CNBC pojawil sie tez dzisiaj sygnal sprzedazy https://www.cnbc.com/id/46808343 ...
  • Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: ~hukers [78.88.28.*]
    za szybko poszlow dol w usa , niemcy
    tak jakby chcieli jeszcze raz w gore i odroczyli spadki o tydzien
  • Ankieta - Strategie gry na GPW, praca magisterska Autor: ~joanna_p [89.231.113.*]
    Witam, proszę o uzupełnienie mojej ankiety, która dotyczy strategii inwestycyjnych na GPW. Ankieta jest anonimowa, nie wymaga rejestracji i składa się tylko z jednego pytania jednokrotnego wyboru. Wyniki pomogą mi w napisaniu pracy magisterskiej. Oto link: http://www.ankietka.pl/ankieta/80454/strategie-inwestycyjne-na-gieldzie-papierowwartosciowych.html Dziękuję bardzo za pomoc.
  • Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: ~WIARUS [83.29.179.*]
    Miałeś rację hukersie,że w czwartek indeksy będą dużo niżej.

Poz.
    Wygląda,że dziś noedźwiedź na celowniku ma 226Xpk. na fw20.

Poz.
    Dnia 2012-03-22 o godz. 14:40 ~WIARUS napisał(a):
    > Wygląda,że dziś noedźwiedź na celowniku ma 226Xpk. na
    > fw20.

Poz.

JW :))))))

Poz.
  • Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: ~hukers [62.95.0.*]
    bo czesto jak spadaja bardziej to zaczynaja czesto w czwartek , poprawka w piatek i czarna dluzsza swieca na tygodniu jest

dax mi uciekl
    mialem jeszcze wziac S i na niego ale uciekl mi
    przy spadajacym rynku S zawsze za mało

za dlugie juz te swieczki na tygodniu porobili, szczegolnie na dax
    bedzie ciezko powrocic na szczyt chociaz w usa jest jeszcze szansa
    rynek sie powoli osuwa
    nie widze paniki

ropa wyglada tragicznie na tygodniu
    soja, kukurydza , przenica ida w dol

nie lekcewazcie spozywczych, soja , kukurydza na rolnych to jak zloto i srebro, one maja ogromne znaczenie
    nie ma trzody zeby sopi nie zarla

zloto w dol
    miedz w dol
    kiepsko wygladaja rynki

ja liczylem ze jeszcze wytrzymaja z tydzien i podejda w gore zeby dobrac wiecej S ale zaczeli sie powoloi osuwac
    troche mi to nie pasuje na dziennych

nic nie robie
    pozycje mialem wybudowana wczesniej ,
    siedze i patrze

ltro bylo silnie inflacyjne
    teraz widze nadchodzi deflacja
    one sie przeplataja
    ale tak mysle ze po spadku powinni podejsc wyzej na fali dobrych raportow za 1Q , znowu na sam szczyt bo przeciez tak mocno rosneli to nie zlamia tego rynku na raz

czas pokaze
    na razie kokosow w gospodarce realnej nie bedzie
    dobrze to juz bylo
    pracownicy zrobili sie zbyt beztroscy
    widze na codzien , są zbyt wyluzowani

zloto zlamalo trend 14 12 2011 i od tego czasu sie buja ale na szczyt juz raczej nie wyjdzie choc jak zechca ale co do rynkow ja bym jeszcze nie skreslal niczego a napewno dupnietych amerykanow na naszym rynku brak pozycji do duzego ruchu powinni mocniej szarpnac jak stany pojda jescze raz do gory dolar cos cieniutki jak na to co na gieldach euro do dolara jakos nie panikuje dziwnie to wszystko wyglada mam prosbe do hukersa wiaarusa kleszcze i innych kto ma dostep do pozycji na stanach jaka jest tam liczba lopow i czy jest to max jak nie to prosze o opisanie dzieki powodzenia
  • Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: maciek. [84.203.37.*]
    ostatnio mało optymistyczne dane z Chin mogą powodować spadek cen surowców
  • Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: ~Tomczyk [109.197.59.*]
    Jestem pod wrażeniem - idealnie przepowiedziany pkt. zwrotny :)
    http://at-trader.blogspot.com/2011/11/kghm-analiza-techniczna.html
    nie wiem gdzie sa lopy dla usa ale tak mysle ze byloby trudno cos z tego odczytac bo w pierwszej dekadzie marca bylo rolowanie i zniknelo mnostwo pozycji a aktualnie liczba pozycji szalu nie robi
    rolowanie dalo spread dodatni dla posiadaczy L
    w sumie to nawet spory byl ten spread, dawno takiego nie widzialem
    to wskazywalo ze pojda wyzej , to bylo ze 3 tygodnie temu
    z tym ze potem sporo uroslo i byl czas zeby sie przekrecic na s
    tu masz te czarne trojkaty pokazuja rolowanie w usa

http://stooq.pl/q/?s=es.f&c=1y&t=b&a=ln&b=0
  • Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: ~JANOSIK [89.73.20.*]
    W mojej ocenie na FSP500 i FDAX trwa korekta jako fala 4 w piątce C zygzaka ( łącznika korekty złożonej wysokiego stopnia ) .Struktura i reguła zmienności sugeruje duble zgz. W piątek x do góry ( dowolna trójka ).Zasięg całej korekty mały ( obszar 4 stopień niżej ) Dwójka była głęboka, czwórka płytka.( wydłużenie trzeciej w trzeciej ) .Formacja harmoniczna na wykresie tygodniowym nie stawia Veto..Proporcje Glenna Neely grają,propprcje struktury harmonicznej grają - jest orkiestra.
    Tym razem rezygnuję z pokory wobec rynku.Tak być musi jak na Rusi.Nie zmienią tego nie dorysowane świeczki na tygodniowym,niby trójkąt,lop nie po myśli.Z opierdolem wstrzymajcie się np.2 tygodnie.( Don).Czas oceniam mało precyzyjnie.
    U nas kesz chce ciszy.Wykres FDX rozpisany w piątek wrzucę po fakcie.Będzie data( po świecach)
    Wpis w stylu Lisa.Tak będzie i już.
    Pozdrawiam
  • Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: ~Gość na wątku [46.76.192.*]
    Janosik,czy ruch z 3986 futy może być fraktalem ruchu
    2941 i co sądzisz o fraktalach.
    Jeśli tak to odwrotna zależność.Wzór na teorię chaosu znam d= log [ n1:n2]:log [s1:s2 ].
    Do czasu publikacji polskojęzycznej o fraktalach temat zostawiam sobie.Jeśli to Cię interesuje przyjrzyj się kilkuletniemu fraktalowi na rynku w Australii .Kilku wybrańców zarobiło ciut.Łamali klasyczną at gdzie się dało.Fraktal był ich komunikatorem kierunku.
    Jestem gotowy do polemiki ale zrezygnuj z chamstwa [ ooo ].
    janosik gdzie moje.. stwo co do gieldy bedzie wyzej nie buduja lopow zakladam ze beda to robic ale na wyzszych poziomach tam gdzie zaczna wioslowac 20 30 punktow tam koniec wzrostow nastapi powodzenia
  • Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: ~kleszcz [95.160.228.*]
    Czy ty masz długoterminowe spojrzenie na to? Co sie stanie, gdy "C" sie skonczy. Bo wybicie z 1075 to ewidentnie ABC, a nie imp, dlatego że 1075->1293 to ABC. Tymczasem fala AzY powinna być piątką (Y=drugi zygzak w WXY od marca 2009). To całe 1075->1414 ma bardziej cechy fali B z korekty płaskiej niż A z zygzaka i ciezko mi to tak po prostu zignorować bo "w USA sa wybory". Chce to zignorowac, ale to jest naginanie.

Co do tego co napisales wyzej, to ja juz gotowy jestem uznac ze AzY sie skonczylo i czas na glebokie B do ok. 1285, co jest dlugoterminowo optymistyczna opcja. Czy to jest tylko 4zC, moze byc, w koncu "surprising disappointment". W takim wypadku mysle ze sp500 zatrzyma sie na linii po dolkach od 1075 (powiedzmy 1365)...
  • Strategie gry na giełdzie - ankieta Autor: ~joanna_p [89.231.113.*]
    Witam, proszę o uzupełnienie mojej ankiety, która dotyczy strategii inwestycyjnych na GPW. Ankieta jest anonimowa, nie wymaga rejestracji i składa się tylko z jednego pytania jednokrotnego wyboru. Wyniki pomogą mi w napisaniu pracy magisterskiej. Oto link: http://www.ankietka.pl/ankieta/80453/strategie-inwestycyjne-na-gieldzie-papierowwartosciowych.html Dziękuję bardzo za pomoc.
  • Re: Strategie gry na giełdzie - ankieta Autor: ~ooo [178.37.102.*]
    powoli cos zaczynaja nabierac ale to znikome ilosci ale cos sie dzieje dolar nie chce spadac ciekawie sie robi moze posci to pokaze glebszy kierunek
  • Re: Strategie gry na giełdzie - ankieta Autor: ~kleszcz [95.160.243.*]
    Pomijajac ze spadek zatrzymal sie na 62% zamiast 38, to wszystko byloby na miejscu. Dzisiaj odbiło sie od oporu i mogloby spokojnie wrocic do spadania, ale najwyrazniej skonczy(lo) sie na malej korekcie...
    sp500 przebilo 1414 + panika misiow na koncu, jak zrozumialem to dlatego ze benio znow obiecal ze uruchomi drukarke (to sie juz robi nudne). Do tego ratio byk : niedzwiedz sie odwrocilo na 30:70. Na sp500 od 1340 struktura 5-3-5, najbardziej sensowny label na to to 1-2-3(i). Kapitulacja z tej strony...
    spokojnie lop nie rosnie bedzie wyzej jest czas na krotka co do stanow to nie gielda to lanie niewlasciwych wmawianie hossy z tego bedzie duzy zjazd to pompka powodzenia
  • Re: Strategie gry na giełdzie - ankieta Autor: ~kleszcz [95.160.243.*]
    To mialem na mysli mowiac "kapitulacja" (niedzwiedzia) - 1448 na sp500, wyglada na to ze po malej korekcie szykuje sie rakieta, nie mam pomyslu co ja moze wyzwolic gdy nadchodza coraz gorsze dane makro, chyba tylko ben. Na w20 moze byc korekta do ok2300, ale potem tez powinno byc mocne UP, po pokonaniu 2365 kolejny przystanek 2435. Po wielu przejsciach, moze wyjsc wiec na twoje. BTFD. pzdr
    kleszcz na naszej gieldzie cuduja ale na jedno zwracam szczegolna uwage na lop z tego co widze zjazdu na tym lopie nie bedzie mysle ze na poziomie 2370 okolo zaczna nabierac pozycje moze 2400 obserwuje jestem cierpliwy nigdy w historii naszej gieldy nie widzialem zwaly mowie nie o 100 .200 punktach tylko konkretnym ruchu ja zkladam ze ten lop musi rosnac w miejscu nie idac do gory plynnie bo to co innego wtedy nalezy nie dotykac krotkich u nas graja madrze widza to co dzieje sie na stanach to nie hossa to dymanie i wciaganie do kupna tzw pociag coraz dalej a ludziska patrza az w koncu wsiada na ostatni przystanek i okaze sie ze to koniec jazdy a bilet trzeba zaplacic w 2007 jak robili ostatni podjazd mowie tu o poziomie 3800 do 3950 nabrali 12 tys lopow i to byly max 122tys i zaczal sie zjazd teraz bedzie podobnie w stanach zakladam w marcu na miesiecznych szczyt do polowy kwietnia moze cos poczaruja na stanach i powinnismy zaczac spadac powodzenia
  • Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: ~hukers [62.95.0.*]
    pelna kontrola na forexie w usa
    komp gra na godzinowym , podtrzymuje od spodu zeby nie spadlo

jak komp gra to znaczy ze jest full control

caly sp500 od stycznia to jest rabanka kompa
    slupki ksztaltowane jak chca

blankflein z GS powiedzial kiedys ze robia boza robote
    i to jest wlasnie to
    rabia kompem
  • Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: ~WIARUS [83.26.211.*]
    Za to nasz warzywniak dzisiaj mdleje i jak byczek nie zacznie konkretnie szamać L to miś mu zrobi jeszcze dzisiaj jesień średniowiecza :))

Poz.
    wiarus zapomniec o krotkiej na tym poziomie moze lekka cofka choc watpie powod brak pozycji powinno byc wyzej nalezy czekac choc powoli zaczyna rosnac ale to kosmetyczne powiekszanie musi byc 110 120 tys wtedy mozna myslec o krotkiej powodzenia
  • Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: ~WIARUS [83.26.211.*]
    Dnia 2012-03-28 o godz. 16:24 ~ooo napisał(a):
    > wiarus zapomniec o krotkiej na tym poziomie moze lekka
    > cofka choc watpie powod brak pozycji powinno byc wyzej
    > nalezy czekac choc powoli zaczyna rosnac ale to kosmetyczne
    > powiekszanie musi byc 110 120 tys wtedy mozna myslec o
    > krotkiej powodzenia

Jest duże prawdopodobieństwo,że DAX.F zejdzie do sma45 lub niżej na dziennym a to jest około -4% od dzisiejszego minimum póki co czyli 6850pk. i jest to też poziom pod linią trendu zwyżkującego.Jeśli warzywniak.f w tym czasie sie nie wypuści jak to zwykle bywa i zjedzie też TYLKO(w co wątpię) ewentualne te 4% to dolna linia trójkąta zostanie złamana.Co wtedy??? być może będzie to fałszywe wybicie a być może nie - słabość warzywniaka jest bardzo wymowna - nawet 2313dzisiaj nie obronili.

Pozdrawiam.
    wiarus mam prosbe nie cytuj mnie ja nie rywalizuje tu z nikim o racje moje zdanie wyrazilem nie mowie ze zdania nie zmienie narazie trzymam sie tego co napisalem lopy musza byc do spadku 92 tys to szalu nie zrobia w dol badz cierpliwy przed duzzym spadkiem bedziemy najmocniejsi choc na tygodniowkach na spolkach wyglada to kiepsko ja zalozylem ze powinni dograc do 2370 2400 i tam nabrac pozycji zobaczymy wiarus daj czas chlopca niech sie wykaza jak beda grac w dol trudno w tablice i pozycje beda ale tak to moze kazdy wiarus zerknij na euro do dolara widzisz dzis jakas panike ja nie moze jestem slepy wyprowadz mnie z bledu graja jakby chcieli podegrac do gory ostatni ruch choc zgadzam sie z toba ze konczy sie czas na podegranie mam tez zalozenie ze bedaw dol otwierac i rozwala trojkat na lopach i wolumenie ale na to maja zawsze czas powodzenia
  • Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: ~kleszcz [95.160.243.*]
    Musze stanac w obronie warzywniaka. Od pewnego czasu jestesmy leb-w-leb a nawet silniejsi niz DAX. A z prognoz tutaj wynika tyle ze nikt sie z nikim nie zgadza :) Jak zawsze sa argumenty za spadkiem i za wzrostem, no na cos trzeba sie zdecydowac... Ja zalozylem ze ostatni ruch w gore to bylo 5, a teraz schodzi zygzak. O ile uznaje ze moze puscic wsparcie na 2300 [na W20 jeszcze nie puscilo], o tyle przelamanie 2280 byloby juz powaznym problemem...
    Na hgf zrobil sie z tej calej walki trojkat. Napewno jesli wyjdzie dolem, to bedzie sygnal do ucieczki. Na kgh jest potencjalny rgr - moze warto poobserwowac, bo dzisiaj prawie dotknelo szyji... Sytuacja nawet jesli niepewna, to i tak dobra, bo ciasnostopowa.
  • Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: ~WIARUS [79.191.141.*]
    Szulernia wczoraj mdlała na widok DAXA a dzisiaj mdleje na widok EURUSD. Moc słabości warzywniaka jest wielka - robią robote z dwóch - nie ździwi mnie dzisiaj nawet 2260pk.

Poz.
  • Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: ~kleszcz [95.160.243.*]
    DAX jest juz pod poprzednim dnem, wlasciwie to dzisiaj zrobil to 6850 (mowiac -4% miales na mysli nizszy poziom, typu 6750?). Szulernia poki co leci wolniej, jak i sp500... Nie ma sie co cieszyc jednak bo po dzisiejszej sesji W20 wyglada tragicznie, nie powinien byl zesrac sie w taki sposob. kgh pod szyją... Gdzie jest BEN, czy to juz nie czas? Anyway... jutro by sie jakis zdechlak nalezal... pzdr
    nie wiem co moderator wyczynia .OOO,zarzut nie dotyczył Ciebie był skierowany do Twojego adwersarza.Po prostu wystąpiłem w Twojej obronie.Pozdrawiam.
  • Re: przeinwestowanie na rynku energi argumenty Autor: ~WIARUS [83.7.190.*]
    Chodziło mi o zejście do sma45 czyli 6850pk a z tymi procentami to mi się coś popiepszyło bo pisałem na szybkiego.Co do naszej szulerni dzisiaj to myślę,że powinni z rana zejść w okolice 2265pk. i rozpocząć marsz w górę chyba,że już nie zejdą nizej i powoli będą się podnosić ale jak zaczną szarpanie w stylu otwarcie z luką np. na 2295 i podjazd na 2305pk to będzie z tego kicha - zobaczymy.

Pozdrawiam.
    FSP500 w mojej ocenie [ h1] kończy 4 w c nieregularnej w dół.Może być trójkąt jako ostatni ruch korekty,
    Wyklucza ten rozpis w krótkim terminie kontakt w tym ruchu z 1404,5 i brak zejścia w obszar czwórki stopień niżej.
    U nas zupełnie realnie może być że korygujemy pięć do góry nieregularną.
    Warunek - skuteczna obrona poziomu startu.
    Alternatyw [ zwłaszcza u nas ] wiele jak zawsze.
    Pozdrawiam.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [78.8.193.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~ooo [178.37.102.*]
    ja sie nie sprzeczam bo nie oto chodzi zauwazcie ze dzis na tym spadku zamykaja sie lopy kogo leja niewlasciwych na L ruch na spadku zamykajace pozycje to slaby ruch spadkowy i jeszcze jedno dolec jest szal do gory ja nie widze powtarzam jeszcze raz nie bedzie glebokich spakow na 90 tys pozycji na mksa wczoraj dobrali 93tys okolo i dzis plytko zamykaja nalezy czeka z boku co do spolek wygladaja kiepsko zwlaszcza pkn miedz tez pokazuje spadek powodzenia
    jak ma byc spadek to jeszcze powinno byc jedno podegranie do 2305 2314
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~JANOSIK [89.73.20.*]
    OOO; ja wystąpiłem w Twojej obronie ,zarzut był do Twojego adwersarza.
    Na fsp500 wydaje mi się niezmiennie że korekta trwa i zahaczy obszar fali czwartej stopnia niżej.Ostatni ruch może być trójkątem kończącym korektę. I rozumując poprawnie powinna wystąpić ostatnia piątka w górę.Na h1 jest szansa wypełnienia się formacji pro wzrostowej
    motyl .X - 1380 A - 1419 B - 1392 C - 1403 D - 1,13 - 1,272 fali XA..Złamanie formacji jest solidnym sygnałem pro spadkowym.
    X ew .formacji jest w punkcie D poprzedniej pro wzrostowej formacji [ intra 5 ] - zadziałała znakomicie .Pisał o tym z wyprzedzeniem kol .Czytelnik na wątku o futach.
    Dobranoc.
    co do formacji ja sie kurczowo nie trzymam czesto kresla i nagle cuda robie ja patrzybym na linie od 04 10 2011 po sieczkach i pocignac do wczoraj to sa na lini trendu ktory slabnie ale dalej jest kretynsko wzrostowy jak go przebija to wtedy nalezy myslec o krotkiej a narazie to jest kopanie sie z koniem co do naszego wig 20 to popatrzcie zbili w dol szybko skrocili pozycje i nabierajaj na nowo chyba nie krotkie tylko dlugie powodzenia
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~JANOSIK [89.73.20.*]
    formacja formacji nie równa im bliżej fibo tym jej wartość rośnie.I złamanie i realizacja daje sygnał wartościowy.Dziś na fsp500 L zrealizowałem na 1403.S pobrałem pod ew.czwórkę w nieregularnej i zanegowali wariant dziękując mi na stopie za głupawą grę.Czekam na sensowne fibo .Ruchu dzisiejszego nie potrafię wiarygodnie ocenić.
    - powiększenie zasięgu nieregularnej [ dopiero dwójka w niej ]
    lub nowy ruch do góry ,tego nie obstawiam jeszcze.[ nie umiem rozpisać porządku jak na razie ]
    Pozdrawiam
    janosik popatrz na wig 20 tak sie gra S zapomniec wmawiaja krotka to co robia z kontraktami na rownowazeniu pokazuje kombinacje przelozenie bazy powodzenia
    https://www.bankier.pl/forum/temat_re-przeinwestowanie-na-rynku-energi-argumenty,11146936.html

Po co komu ta szulernia się pytam???? DAX,DJ WALUTY - można grać według jakiejś tam logiki ale gpw to dno szamba na zielonej wyspie.GPW to ewenement w skali wszechświata - czegoś takiego sie nie znadzie w obrębie miliona lat świetlnych jak nie kwdryliona :))

Pozdrawiam.
    Wygląda na to,że sobie pooglądamy w przyszłym tygodniu testowanie (fw20) 2239pk. Albo bedzie podwójne dno albo nieźwiedź będzie kopał kwiczącego byczka.

Poz.
    wiarus ja obstawiam otwarcie do gory 2305 2310 warunek jak nie bedzie w poniedzialek jakiejs niespodzianki powodzenia
    dlatego wiarus nie gram na wigu bo to dziwny indeks
    no ale przegrac kase mozna wszedzie tak ze nie ma co tak narzekac
    nie ma lepszych i gorszych indeksow

ktos powie ze usa to szulernia bo ciagna bez korekty, ktos powie ze nikeui zwariowal bo pionowa sciana, ktos inny ze dax zwariowal kiedy spadl latem jak kamien
    itd itp
    moze po prostu nie graj tu jak cie tak wkurzaja

w usa nie puszczaja
    wczoraj ladnie pod spadki szli ale na dole zawineli do gory, spadki bez paniki
    przedluzaja gre

mowilem ze w kwietniu nasdaq musi ladnie wygladac pod ipo facebooka
    dzis jabol dostal lekkiej zadyszki ale teraz to juz moze bo w tym tygdniu wycofali handel facem przed ipo
    kurs byl dobry do samego zamkniecia handlu wiec jabol moze teraz spuscic troche pary bo nie musi juz podtrzymywac faca

spadki przyjda wtedy jak wszyscy uwierza w kilkuletnia hosse
    ja jeszcze tak mysle dlaczego tak ciagna ostro w usa i doszedlem do wniosku ze to w koncu juz 5 fala tej hossy wiec patrzac na te cyferke to trzebaby sie spodziwac wlasnie takiego szalu byka

nie widac zagrozenia na horyzoncie , plynnosci w brud
    wiec ciagna

ostatnio ben mowi ze droga ropa jest zagrozeniem dla gospodarki, obama tez tak trabi
    nie dziwi was ze ropa sporo spadla
    taki dj transportowy moze wtedy podrosnac i juz nikt nie bedzie trabil ze transportowy spada i nie potwierdza wzrostow przemyslowego

wybijaja argumenty niedzwiedziom z rąk
    waluty do zlotowki spadly dzis
    euro slabiutko wyglada na dziennym

miedz konsola, equilibrium
    kisi sie ten co obstawil wiekszy ruch a gruby rabie i jednych i drugich w konsoli
    no ale tylko on wiedzial ze robi konsole i na tym zarabial

full control na rynkach
    konczymy marzec, slupki miesieczne w usa pozamykane w poblizy czubkow
    w kwietniu moga poprawic lekko szczyt z marca, no gdzies w jego okolicy to sie musza zakrecic bo to rzut beretem
    zadnych zlych wiadomosci z rynku

cuda robia
    po krachu na hipotekach mamy hosse i powrot na szczyt z poprzedniej hossy po 5 latach
    trzeba przyznac ze to cud
    ben jest po prostu wielki jakie on lody kreci to sie w glowie nie miesci

w przyszlym tygodniu moze byc wszystko ale poniedzialek bedzie decydujacy
    oni maja juz plan na przyszly tydzien i kwiecien i nie beda z nim czekac
    co ma byc to zostanie zrobione juz w poniedzialek

hukers masz to samo myslenie co ja tylko wykwintnym jezykiem piszesz mnie sie po prostu nie chce w ladne slowa ubierac krotko zlodziejstwo kontrolowane nie powiesz mi ze to co na stanach graja to hossa u nas graja madrze widza co sie dzieje stad taka gra ale troszku przesadzili z tymi poziomami a wpiatek pokazali ze S nie chca z tych poziomow ja sadze ze podjedziemy do gory po pozycje powinni to rozkrecic aby byczki braly lopy do gory gorzej jak nie zechca grac bedzie ciezko S wziasc powodzenia
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [178.235.186.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    dzis pograli genialnie okradli i na dlugiej i krotkiej mistrzowie zlodziejstwa nobla powinni dostac ale na nic gra lop nie rosnie ciekaw jestem jak dojda do 2335 co sie bedzie dzialo to ciekawy teren o ile tam dotra a dolec cos nie poszcza wyglada jakby dno uklepywali ale przejscie 2350 zrobi ciekawy indeks musza cos wymyslec aby pozycje zaczely sie otwierac kto jak widzi przejada 2350 2400 czy sposzcza do 2200 prosze o za i przeciw powodzenia
[x]
KGHM 0,16% 189,65 2025-11-07 17:03:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.