• Re: IMPEL Autor: ~wacek [87.207.39.*]
    Ja dokupiłem po 32 i niżej, i cierpliwie czekam na kolejne okazje ! Sam nie wiem co musiałoby się stać, żeby ta spółka jeszcze spadła ? - muisiała by być chyba taką wydmuszką jak np: bioton, który przy obecnym kursie ma w mojej skromnej ocenie wartość papieru gazetowego...
  • Re: IMPEL Autor: ~Impel [89.174.254.*]
    Ktoś nie mógł się doczekać kiedy wyrzuci swoje 100 akcji na sam koniec . Siódma spadkowa sesja z rzędu . Zastanawiam się czy to odliczenie dywidendy mogło tak zdestabilizować kurs? Jeśli o mnie chodzi to wolałbym nie dostać dywidendy a żeby kurs był chociaż na poziomie 38 zeta . Do przyszłego tygodnia -mam nadzieję że lepszego niż mijający . Pozdrawiam !
    Impelu - cierpliwości, w mojej ocenie ten rok będzie kluczowy dla tej spółki, która mam wrażenie może być jedną z największych gwiazd na gpw ! Za oceanem jest bryndza - 6 spadkowych tygodni robi również i swoje na nasze giełdzie. Cena impela może spadać po wydzieleniu aktywów do VD, wcześniej nie ma to żadnego sensownego uzasadnienia. pozdrawiam
    Wyprzedaży ciąg dalszy - to jakaś promoncja cy cuś !?
  • Re: IMPEL Autor: ~IMPEL [89.174.254.*]
    Witam . Ósma sesja spadkowa z rzędu . Widać że ktoś chce nam na siłe uwalić kurs i całkiem łatwo (zbyt łatwo?)mu to wychodzi niestety . To wszystko jest jakoś dziwnie skorelowane z podaniem informacji o planie połączenia wtedy spadki nazwijmy to nabrały tempa . Może to nie jest taka dobra wiadomość jak my sądzimy ? Sam już nie wiem co o tym mysleć ?! Zawsze jak nierozumiałem dlaczego spółka spada to ją sprzedawałem tu zrobię wyjątek z dwóch powodów : po pierwsze dzięki dywidendzie z impela mam nieżle oprocentowane pieniądze a po drugie przed połączeniem czekają nas conajmniej dwa raporty kwartalne w których spółka coś zarobi a to spowoduje że pod koniec roku możemy być notowani po wartości księgowej a gdzie w tym wszystkim wartość dodana ? Pozdrawiam !
    Również trzymam tą spółkę, zastanawiam się tylko czy nie jest to dobry czas, aby jej trochę dokupić ? Gdzie jest dno obecnej korekty? Mam nadzieję, iż nie będzie ono podobnie jak ostatnim razem w okolicach 27 zł. Nie mogę zrozumieć i sensownie uzasadnić sytuacji, gdzie spółka podaje najlepsze w historii wyniki oraz świetlane perspektywyzwiazane z projektem deweloperskim (31.05.2011 r. ruszyła budowa Promenad Wrocławskich - VD), a kurs leci na łeb. Jak widziałem dzisiejsze poranne zlecenie sprzedaży ok 3.500 akcji z limitem 31,50 zł to oczy przecierałem. Chyba faktycznie ktoś jest zainteresowany i gra na spadek cen akcji tej spółki ? ... Czekając na lepsze informacje pozdrawiam
  • Re: IMPEL Autor: ~Miki [87.207.39.*]
    Niecałe 10 minut handlu i poszło w pakietach ponad 12.000 akcji. Może coś ciekawego zacznie się dziać na tej spółce ?
    Dziewiąta spadkowa sesja z rzędu . Wygląda że już hamują ale ten "strażnik" na ponad trzy tysie pełni tu rolę odstraszającą . Ciekawe czy jutro będzie dziesiąta spadkowa czy jednak się akcjonariusze opamiętają ?! Pozdrawiam ! P.S. DO WACKA - używaj jednego nicku - bo logowanie się pod różnymi nickami jest nieprofesjonalne !
    Z nudów mniej więcej policzyłem ile przemieliło się akcji przez ostatnie pół roku od 30 . 12 .2010 - do dziś i wyszło mi że przy sesji z dużymi obrotami bo tylko takie brałem pod uwagę przez ostatnie pół roku przemieliło się ponad 5%- brałem pod uwagę tylko sesje które miały wolumen conajmniej 10 k . Może to jest naiwne myślenie ale te spadki przypominają mi formułę wchodzenia jakiegoś funduszu -bo jeszcze może być takie wytłumaczenie dzisiejszej sytuacji w tej spółce i jej kursem . Niewykluczone że jakiś fundusz się zainteresował impelem - to by tłumaczyło wymiany akcji które tu się odbywają od czasu do czasu . Możliwe ?
    Witam . Dzisiaj była ciekawa rzecz ktoś chciał zakupić pakiet impela 2700 szt. wystawił zlecenie na tą ilość nie minęła minuta i ktoś mu nasypał dokładnie tyle ile chciał . Wyglądało to na umówioną transakcję ale tym razem tak jakby sie któraś strona pośpieszyła albo któraś spóżniła . Takiej sesji nie będę wliczał do moich obliczeń bo mało akcji się przemieliło . Pozdrawiam !
  • Re: IMPEL Autor: ~javc [46.113.111.*]
    Witam. Dla mnie z kresek wychodzi iz jestesmy blisko dlugoterminowej lini trendu wzrostowego wykres liniowy bo na logartmicznym juz ja przebilismy. powinnismy sie od niej odbic to jest okolo 30 zl (troche zanizone). oczekuje odbicia i mam nadzieje ze bedzie konkretne bo na wykresie zrobilo sie juz wąsko i niebezpiecznie. moze jak sypna dywidenda to prezesi troche podciagna kurs. jesli patrzec na kurs w okresie od dywidendy 2010 do dywidendy br. a doklaniej do dzis to praktycznie uroslismy 1,5 zl czyli cale nic.
    to tyle. Pozdrawiam.
    Witam . Ktoś lub coś nie pozwala nam rosnąć . Jest "strażnik" na ponad 3 tysie .Pozdro!
  • Re: IMPEL Autor: ~javc [83.17.162.*]
    śmiem rzec, że nie pozwala nam rosnąć brak popytu. nie ma chętnych na impel.
    ja z nudów wklejam kreski, dostep troche utrudniony ale powiekszyc sie da.

http://imageshack.us/g/863/impel1.jpg/
    Dawno czegoś takiego nie było - nie ma kupujących .
  • Re: IMPEL Autor: ~ssi [95.41.210.*]
    a kto ma kupować? OFE kasę mają mocno okrojoną, TFI mają saldo w okolicach zera, część indywidualnych przygotowuje się na drugie dno... "dziękujemy ci SC Johnson"...
    Witam . No cóż będzie więcej dla nas . Pod spodem drugi post dotyczący linku w temacie akcji które wcześniej były imienne - teraz są na okaziciela . Sąd te zmianę zatwierdził . Ciekawe co zrobią z tymi akcjami bo przecież tak sobie dla sportu by ich nie zamieniali z imiennych na okaziciela . Pozdro !
    Witam . https://www.bankier.pl/wiadomosc/IMPEL-Rejestracja-przez-sad-zmiany-struktury-kapitalu-zakladowego-oraz-rejestracja-zmian-w-Statucie-Impel-S-A- 360219.
    Tak przy okazji to są chyba akcje pana Biegaja . Pamiętam jak pan Biegaj kilka miesięcy temu w drodze darowizny przepisał 292300 akcji co stanowi parę procent w kapitale zakładowym . Gdyby od tego co wtedy posiadał odjąć to co przepisał to mniej więcej się zgadza z jego stanem akcji dzisiejszym . To dodatkowo zmniejsza ff i jest na poziomie ćwiartki . Tu akcji jest mało . Jeśli założymy dodatkowo że ktoś chciałby się ujawnić to akcji robi się naprawdę malutko . To co w/w jest tylko lużną interpretacją oprócz 2 zdań z początku wypowiedzi - bo to są fakty . Pozdrawiam !
    Kto sprzedaje ten papier tak taniutko ? Czyżby to rykoszet Greckiego bankruta, czy jeszcze jest coś na rzeczy o czym nie wiemy ? 20 % w dół na kilkunastu sesjach, to w mojej ocenie ciekawa przecena i chyba czas dokupić trochę akcji ?. 29 zł z kawałkiem już dzisiaj osiągnął i myślę, że ogólnie złych nastrojach na świecie może być ciekawie. Rynek jakby kompletnie nie reagował na EPI spółki. pozdrawiam
  • Re: IMPEL Autor: ~javc [109.243.119.*]
    Impel dzis dostał sraczki ale zaaplikowali mu wegiel i trochę pomogło ;-)
    Czy dotykamy już dna, czy to dopiero początek przeceny. Zamiast pakować się w Impela czyba warto rozważyć szybki i chyba łatwy pieniądz na JSW.
    pozdrawiam
    Początek był kilka złotych wyżej tylko wtedy nikt nie myslał ze to początek, moze wiec te drugie?? Przydałoby sie jakieś odbicie przynajmniej tzw zdechłego kota. Pozdrawiam
  • Re: IMPEL Autor: ~wacek [92.42.114.*]
    Jadę na długie wakacje i wracam do impela po wejściu na GPW VD - wcześniej szkoda czasu i energii deliberować nad tą spółką. pozdrawiam i życzę miłych wakacji
    Witam . Dzięki . Również życzę Ci fajnych wakacji . Dzisiaj obrót bardzo duży przewinęło się kupę papieru no i prawie dotknęliśmy trzech dych . Jeśli nie spadnie grubo poniżej 29 zeta wciąż jest szansa na kontynuację trendu wzrostowego - Przypominam że odcięliśmy 2 zeta dywidendy na papier tak więc po "staremu" to jesteśmy teraz warci 31.90 zeta a to jest wciąż więcej aniżeli dołek lokalny z końca marca - 31zł.06gr. w czasie sesji . Niestety nici z przebicia czterech dych do końca czerwca . Gdyby mi ktoś powiedział że impel wróci poniżej trzech dych nawet po odcięciu dywidendy to bym nie uwierzył .Jednak giełda to giełda . Oczywiście ta moja analiza to tylko moje zdanie . Pozdrawiam .
    Witam . Chwyciliśmy trzy dyszki . Wraca dobre ? Pozdro!
    Witam . Chyba poczekamy sobie na rekomendacje lub dobre wyniki za pierwsze półrocze . Dopiero wtedy może ruszymy na północ . Pozdrawiam !
    Witam . Sporo informacji odnośnie podziału . Ja czekam na info o dobrym półroczu (mam nadzieję) lub na przekroczenie progu jakiegoś funduszu lub udaną akwizycje spółki - a najlepiej wszystko naraz . Sądzę , że będzie gorący wrzesień na tej spółce lub gorąco zacznie się od września . Pozdro !
    Witam . Zarząd pochłonięty jest przenosinami deweloperki do VD ale mógłby coś ładnego opowiedzieć - może jakaś akwizycja albo coś to by pomogło notowaniom w tym jakże trudnym okresie . Tymczasem brak popytu powoduje osuwanie się kursu . Pozdrawiam !
    Niestety raport za pierwsze półrocze dopiero w ostatni dzień sierpnia . Eh... biednemu to zawsze wiatr w oczy . Może przyjdą lepsze dni ! Jak mawiał a właściwie śpiewał jeden z muzyków : "Ważne są tylko te dni których jeszcze nie znamy " - bo tak wytłumaczyć umiał sobie . Pozdrawiam !
    Witam . Dzisiaj wygląda to ciekawie są chętni do zakupu dość dużych ilości . Może po okresie marazmu dzisiaj jest ten moment kiedy akcji należy dokupić ? Oby tak było .
    Witam . Kto tak przewala te pakiety z konta w kont ? Mam nadzieję że ten postój powoli będzie się kończył . Spadliśmy w moim odczuciu i tak za dużo . Ale to jest tylko moje zdanie . Pozdrawiam !
  • Re: IMPEL Autor: ~javc [188.33.58.*]
    tez mam nadzieję ze wkońcu ruszymy i oby to był kierunek północny. Moze te pakiety to gwizdek do odjazdu. pozd.
    Nie jest dobrze . Papier nie ma siły przebić się na wyższe poziomy . Ja rozumiem panikę na giełdach ale jeśli się nie zmieni nastawienie inwestorów to runiemy na 25 zeta . To jest tylko moje zdanie . Zastanawiam się kto dziś i wczoraj w sumie kupił ponad 50 tysięcy papierów po zbliżonej cenie ? Jakiś zagubiony fundusz czy zwykłe przewalanie papieru z rachunku na rachunek w niewiadomym celu ? Pozdrawiam !
    Witam . Coś na kształt popytu zaczyna się pojawiać ! Pozdro !
    Witam . Mam wrażenie że podjedziemy niedługo powyżej 30 dych ale to tylko wrażenie . Lekkie przeczucie że to może się wydarzyć niedługo .
    Witam . Ekhm .. na takim rynku dzisiaj zrobić mały plus to chyba dobrze . Ktoś się czai z tymi 5 k. żeby kupić . Już którąś sesje z rzędu stawia na k taką ilość . Zobaczymy co z tego będzie . Mnie najbardziej interesują trzy rzeczy . Pierwsza - raport za pierwsze półrocze . Druga - jakaś ciekawa rekomendacja w górę . Trzecia - zakup przez impel jakiejś spółki to już obiecują dość długo . Najważniejsze przebić się wreszcie przez te 30 dychy w górę i już nie wracać niżej . Gdyby się ta sztuka udała na takim rynku to świadczyłoby o sile tego papieru . Pożyjom uwidzim . Pozdro !
  • Re: IMPEL Autor: ~ozon [62.233.251.*]
    impel security idzie pod młotek, firma się sprzeda. obecnie trwa akcja odchodzenia pracowników. wolumen jest duży, pozbywają się pracowników i firma zostanie sprzedana na rynku. duże szanse ma konsalnet. grupa będzie się trzymała, ale część zajmująca się ochroną zostanie sprzedana. taki był plan i tak się stanie.
    Witam . Kto dzisiaj sprzedawał po 22.07 zeta ? Na szczęście ktoś siorbnoł z prawej i zrobiliśmy niezły wzrost . Może to już dołek za nami i przestaniecie sprzedawać po tak niskiej cenie . Pozdro !
    Ozon a skąd masz taką informację o sprzedaży przez impel spółki zależnej impel security ?
    Czy ruszymy ? Wyniki tuż tuż za pierwsze półrocze . Pozdrawiam !
    Dlaczego ten papier stoi od kilku sesji zero zainteresowania ? To jest jakiś dramat ! Najpierw ktoś kupuje małe ilości i trochę podbija kurs a potem większym zleceniem robią sprzedaż . Papier nie reaguje na nic . Stoi jak wół ! Szlag mnie zaraz jasny trafi .
    Co się dzieje z tą spółką ????? Rynek rośnie a to stoi . Co jest ? Przecież to się skorekciło od 38 zeta i teraz nikt tego nie chce kupować ? Dziwny jest ten walor .
    Nawet nie łaska wcześniej podać wyników które już przecież napewno są sporządzone . Oj zaczynam mieć dosyć . Gdybym wiedział to bym sprzedał po 38 zeta .
  • Re: IMPEL Autor: ~JAVC [83.17.162.*]
    I tak sie Impel dobrze trzyma przy tej padace co była. Byś sprzedał po 38 zł i kupił inna spółkę na samej górce to byś teraz miał powody do narzekania. Teraz panuje nie pewnosc i nawet dobre wyniki mogą nie spowodować że powedrujemy na pólnoc dłużej moze to być tylko chwilowe. No cóż czekamy na lepsze czasy. pozdr.
    No pewnie masz rację ale gdy rynek trochę zaczyna rosnąć to nasz walor stoi i czeka nie wiadomo na co . Mam nadzieję że wyniki będą dobre choć ciężko będzie poprawić zeszłoroczne bo to wysoka baza . Pewnie przychody wyższe niż w zeszłym roku ciekawe jak z zyskiem ? Pozdrawiam - wyniki we wtorek .
    Zastanawiam się jak to będzie z tym Vantage Development . Jeśli w tym roku cała operacja zostanie zakończona to ile będzie kosztował impel( mam tu na myśli coś w rodzaju obniżenia jego wartości z powodu wydzielenia części developerskiej tj . obniżenia jego wartości księgowej ) Jak to się będzie miało do dzisiejszego kursu . Ciekawi mnie również po ile zadebiutuje VD i ile potencjalnie uda się na tej inwestycji zarobić ? Pozdro !
    Jeszcze chciałem ponowić pytanie do forumowicza o nicku "ozon" . Czy informacja o sprzedaży przez impel biznesu ochroniarskiego impel security to prawda ? Skąd ta informacja ? Bo coś takiego kolega był łaskaw zamieścić kilka dni temu .
    Ja chyba śnię - spójrzcie na raport !!!!! :)))
    Dlaczego nie ma reakcji na dobre wyniki finansowe ? W mojej ocenie rewelacja .
[x]
IMPEL 0,39% 13,00 2021-03-03 13:46:55
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.