Fajny tekst dzisiaj przeczytałem co Trampek osiągnął jako sukces. Sukcesem jest odblokowanie cieśniny która przed wojną była odblokowana. (choć z tym że jest odblokowana można dyskutować)
Podpompują giełdy za kilka dni a może godzin Trampek coś chlapnie i powtórka. Co on z tą kasa zrobi która zarobi na sterowaniu giełdami.
Przykre że nie liczą się ludzie zabici tylko wszędzie kasa. Brutalny świat.
Przesadzili z reakcją bo już wcześniej pod rozejm grali. Mocno bym się zastanowił czy nie będzie sprzedaży faktów i ile ze wzrostu u Jankesa zostanie. Najrozsądniej ostatnio reaguje ropa. Rosła kiedy powinna teraz spada. Wierzycie w rozejm że długo potrwa ? Trump może i wytrzyma bo okazja wycofać się rakiem z kłopotu ale czy Izrale długo wytrzyma to wątpie.
Szanowny Panie ravcio. Przypominam, ze nie byłeś w stanie wyobrazić sobie poziomu 2700. A dzieki takim shorciarzykom jak Ty, uciekającymi co chwile mamy 3533. Twoje wyobrażenie o rynku jest liche jak widac. To, ze sobie napiszesz o przesadzeniu to cos zmieni? Ano nie zmieni, a powinno byc +5%. Żadnej przesady nie byloby również. Tak więc mamy opór na w20usd. To zagranica rozdaje karty. Albo spuści rynek, albo 3.800 jak w banku -hihihi, a banki mają kasy jak lodu. Hehehe
A rynek pompuje cały czas banki. Wasze śmieszne rozważania nic nie zmieniają. Po prostu są chętni i rośnie. Wyższe podatki nic nie zmieniają bo i jaki mają wpływ na to, że ma rosnąć - hehehe
Realnie patrząc to misia ratuje zamkniecie tyg w okolicach 3430 indeks. Wtedy kolejna swieca tygodniowa kroiła by się czerwona. No I zobaczymy co chopy wymyślom...a dzis pogrom zamykanych pozycji S sie szykuje na open- hehehe, chyba, ze mis taki twardziel i miał na depo - buhahaha
OFE daje czadu ... 20 miesiąc mi suwsk z OFE do zus przelewa umarzane jednostki a na koncie w OFE mam 25 000 więcej kasy niż jak zaczynali 20 miesiecy temu ... Gdybym miał 30 lat mniej zapisałbym się w najbliższym okienku transferowym tam będzie kiedyś grubo ...
Nie wiemy tego czy był dużą pozycją w noc porażki Trumpa ... ale wiele razy jak podawał że wchodzi na rynek zamykałem pozycje wzrostowe i dobrze na tym wychodziłem :) ma wyjątkowy dar wchodzenia idealnie przed odpływami z PLN ...
Każdy widzi co chce ... słyszałem dziś że jakiś sądzia TK składał przysięgę przed prezydentem ... niecwiem co palił ale w pobliżu na pewno prezydenta nie było :)
I kolejny spadek LOP. Już wyparowało 3.500. No coraz ciekawiej zaczyna byc. Tak jak pisalem podbitki i zamykanie Lków. 3570 to raczej musi musi paść łupem naszym - hihihi
Kiedyś patrzyłem na epolus I tak sobie myślałem, ze 39to powinno sie tam wydarzyć. No I kurcze sie spelnilo. Szok i niedowierzanie. Jednak AT działa. Juz miś szykuje sie na ...wiadomo co... skalpowanie czas zacząć. Wyrywamy ząbki bedzie miś bezzębny. To jaki to miś? Golas- miś jest goły. buhahaha