Tak, 30 min, ale takie dziwne. Tymczasem niewiele brakuje, by Stany dotknęły ostatniego szczytu a my 200 pkt niżej. Niech się wyjąśni co i jak z bankami i jedziemy dalej z hossą. :)
Brakuje na spx ath ale nam to nie pomoże... nam jedynie może pomóc klęska Putina ... na razie się nie zanosi ... 2850 jest 1:1 obawiam się że 1.62 fibo ma co mażyć tylko takie zewnętrzne chwycimy aby kasowy 2870 nie naruszył ...
Optymalnie bym fibo 1.34 brał pod uwagę to 115 ptk na fw czyli poziom 2879 byłoby ciut pod 2882 gdzie jest tożsamy opór jak 2870 kasowy ... takie gdybanie :) dla wariantu najbardziej niedźwiedziego
Stawiam, ze najniższy wartosc FW bedzie rano. Później tylko wyzej I wyzej. A cel mamy 3032 - buhahaha. Zrobili co zawsze ściemniali ze bedzie spadac i rura w górę. Zobaczymy, ale nie inaczy - hehe
Nie wiem jak gracze średnioterminowi to widzą ale po mojemu to patrząc od dołka i zakładając że jest (był) trend średnioterminowy spadkowy to korekta wzrostowa robi się za duża. Albo szybki odwrót dzisiaj z okolic 2850-60 albo trzeba myśleć że może już koniec spadków przynajmniej do czasów posiedzenia FEDu.
Ja nie wiem. Mi ta cała akcja z rana dziwnie wygląda... Open z luką wzrostową i mielenie poziomu 2860 w miejscu jakby pod dystrybucję. Na wykresach banków jakoś coraz niżej. Co trzyma fw20 dziś w górze? Chyba nie ALE i PGE? Dax do lotu się też jakoś nie rwie.
Dane o 14.30 rozstrzygną... tak dać jak wig20 na oporach jeżeli tylko korekcyjne wzrosty ale kto wie ... jak miała być poprzednia korekta to 2940 był czytelny opór teraz to już różnie może być tak samo prawdopodobne że większą B po A jak i nadal w A tylko 4ka
Tak na wig jak i na wig20 podobnie yo wygląda ok 0.4% brakuje aby oczekiwać że nowego dołka nie będzie dłuższy czas ale na razie to bardziej jako 4ka wygląda... przed 5ką na low ...
No i sie spełniło zamek 2805 w punkt- hehe. No to przyszly tydzień- mega zielona swieca ca 150pkt? Rozliczycie mnie za tydzień- hehe. Shorciarze na koniec tak jak sądzilem wyciągnęli co mieli w sakwie. Hihihi, ktoś został na S? Bo chyba to mało odpowiedzialne. Ja na L ponownie. Pewnie dobiorę bo mala pozycja.
Jeśli tak miało być to Ok, ale czemu nie skończyliśmy na maksie? Ładniej by to wyglądało na wykresie. USD/PLN nowe dołki zalicza. Możliwe, że niżej niż 3,60 nie zleci, bo będzie trzeba niżej wsparcia szukać.
Sporo dziś spadło ze szczytu nie powinno luka otwierać ... to tylko start 5 podfali ok 150 ptk w pesymistycznym wariancie docelowo 2700 nie powinno być zagrożone...
Czy o to grubszemu chodziło "Ocena ratingowa Polski została przez utrzymana agencję Fitch na poziomie A-/F1 dla długo- i krótkoterminowych zobowiązań w walucie zagranicznej oraz A-/F1 odpowiednio dla długo- i krótkoterminowych zobowiązań w walucie krajowej. Jednocześnie agencja ogłosiła decyzję o zmianie perspektywy ratingu na negatywną."
Czy te info dyskontował na koniec?
Ja też na L. Wzięte pod koniec choć powinienem trzymac sie 2805, a wszedłem przy 2810. No nic, trzeba czekac na uwolnienie pozycji. Nie wiem czy jeszcze nie zrzucą, ale końcówka w poniedziałek na plusie moze byc. Choć liczę na ruch ca 150pkt w górę teraz.
11 września rzecznik generalny TSUE przedstawi swoją opinię na temat zadanych pytań. Wcześniej odbyło się wysłuchanie publiczne, w ramach którego wszystkie strony przedstawiły swoje stanowiska
I następne w drodze