Taki rynek jak nie ma przeciwwagi. Dają impuls szarpnięcie i dalej idzie samo szczególnie na koniec sesji. Może faktycznie Polska stałą się rajem na ziemi skoro i PLN tak ciągną.
Co sądzicie o trzymaniu S na weekend? Bo skoro banan gra pod zakończenie/ zamrożenie konfliktu to może być sprzedawanie faktów w pon, a jeśli się nie dogadają to też będą spadki.
Nieźle wszystkich wycięło , chyba wielu liże rany ni ma gracza , ni ma piobiora , taki super moment na bananie a tu cicho jakby każdy czekał na coś....
Jak leci jak kamień źle , dziadostwo, zły skłqd indeksu, .....
Jak rośnie też źle widzę
Pieniądz lubi ciszę nieudzielają się tylko patrzą na rosnące depo :) Ja mam cały czas ponad 50 % w akcjach w tym roku niestety 40% w etf spadkowym na szczęście na nasdaq :) ... Jeszcze 2% podciagniemy i trzeba będzie oddać papiery zapewne ...
1% na usdpln da 3,99 i 1% na wig20 dało by 640 na wig20usd
To może usatysfakcjonowało by Pana Byka, a niedzwiadek mógłby zacząć lizać troszke miodku, Wig 20 wskoczyłby na 2560, czy to możliwe w tym tygodniu tak z buta , w piątek spotkanie Monachium w sprawie bezpieczeństwa, ale tam przełomu chyba nie będzie, więc my szybujemy bo chyba dax w locie, zadziwiające jak to się odwróciło nagle
Ja w budzie ale pod koniec sesji kusiło mię nawet odpaliłem żeby dobrać ale zmiekłem bo tu coś chcą pokazać albo wiedzą to banan i tyle jutro jak pójdą do góry możliwe że dołożę S
Ja czekam na potwierdzone sell z d1 w USA choć być może nasi wyprzedzą o sesję dwie ... na razie się bronią ale zakładam że to będzie jedna sesja i pozamiatane ale jeszcze nawet kilka sesji mogą lawitować...
Stany drepczą w miejscu w przy szczycie a my gnamy bijąc nowe rekordy. Pół roku temu było podobnie, ale jednak inaczej. Spadaliśmy jak kamień w wodę przy deptujących przy szczytach amerykańskich szczytach.
O hossie to nad 2600 może być mowa :) choć blisko ... na wig i wig40 jest w najlepsze :) TKM mamy nie ma co kwestionować ... 2100 nawet 1970 i niżej scenaroliusze nadal są ale to już mniej prawdopodobne niż bazowe te zmieniły się po wybicie 2330 ...
Leszczu depo miałem grube, ale nie tak grube na taki ruch. Dobrze, że dziś wpływ mialem. Uważam, że po prostu goniliśmy bazowe, aby dorównać do nich. LOP zaczął spadać-no comments. Czekam dalej bez odbioru. Wasze rozważania o końcu wojny itp itd wsadźcie między bajki i tam zostawcie. Nikt nie jest glupi i nie będzie kupować PKO po 100zl.
Patrząc na wykres to od dołka na 2100-2200 30% daje 2600. A co do PKO dla amerykańskich inwestorów zysk poniżej 300 % to nie warto ruszać tematu ale taki 500% to ok. Zakładając PKO po 20 od dołka po covidowego wychodzi mi 100. Ale ja jestem tępym dawcą kapitału i się nie znam.
I jeszcze jedna rzecz w zeszłym roku tak banksterzy piszczeli że jest źle i kryzys a teraz nagle się okazuje że banki mają najlepsze wyniki od lat to czegoś nie rozumiem.
Mieli pretensje do NBP, że nie podwyższał stóp, teraz mają pretensje, że nie obniżał teraz stóp. A to bardzo dobry ruch wg mnie. https://www.bankier.pl/wiadomosc/Potezny-wzrost-inflacji-na-Wegrzech-w-styczniu-2025-8890161.html
No pyknąłem a kiedy trzeba było zwiewać zapomniałem że pyknąłem :-) To tylko konkurs tam to może sobie być i poczekać na test 2600. Gorzej z prawdziwą grą bo tu prawdziwa kasa.
Kichot bo kryzys prawdopodobnie dopiero nadejdzie jak zwykle analitycy się pospieszyli, a wysokie stopy i inne czynniki z którymi się mierzyliśmy w 2022 nie zadziałają od razu, z drugiej strony w niektórych branżach mieliśmy kryzys. Banki to akurat maja u nas raj więc nie dziwne, że natrzepały zyski przy wysokich stopach ale teraz będzie się to zmniejszało bo popyt spada na kredyty, rozkręcają się sprawy Wiborowe, Ja nie widzę dalszych mocnych wzrostów na bankach, PKO czy Mbank już są drogie. Także nawet recesja wcale nie jest jeszcze niemożliwa i nie zdziwię się jak okaże się, że nadejdzie bo od miesięcy akurat analitycy i banksterzy odwoluja kryzys i recesje :))
Znów będzie że obrażam AT ale na takim ruchu opory wynikające z AT i szczyty są nic nie warte dalej nawet już mam coraz większe wątpliwości czy 2600 nie przelecą a kiedyś uważałem że tam musi być walka.
Dnia 2025-02-12 o godz. 09:12 ravcio napisał(a): > To chyba nie nasi tak rozgrywają bananowca. Londyn ? Najpierw idzie ruch na PLN i umocnienie a potem rusza PKOBP i daje sygnał dla reszty.
Zdalni członkowie naszej giełdy ze swoimi algorytmami, o których @benitor "zawodowiec" nie wiedział, że istnieją.
Chodzi mi o to że wchodzi ktoś z obcą walutą i ruch na PLNie bo go kupują i potem ruch na GPW. Jak ma się coś zmienić to musi nastąpić zmiana na PLNie. Więc wiadomo co do obserwacji jeśli ktoś się zastanawia kiedy L odpuścić. PLN i PKOBP jak dla mne.
Pracujesz w branży IT, więc nie jest dla ciebie zaskoczeniem, że współczesne algorytmy z rynków kapitałowych to swego rodzaju komputery pokładowe statków kosmicznych, a nie prymitywne programiki zainstalowane na 10 letnich laptopach :))
Chyba dla nikogo to nie jest zaskoczeniem. Oni ciągle jadą te same schematy i każdy dzień od jakiegoś czasu jednakowo rozgrywają. - spokojne otwarcie FW - pierwszy ruch po otwarciu kasowego i PKOBP zaczyna. - potem kolejna poprawka w okolicy 9:30. - często 10:30-40 a najpóźniej tak do 11 kolejne szarpniecie. - koło 12:30 czasem się cofają i pozorują że może starczy. - często koło 15:40-45 jest zawahanie i cofka po starcie Jankesa.
Przyjrzyjcie się dobrze to cały czas te same schematy.
no patrzcie jak sztuczna inteligencja na GPW zaufała Tuskowi w poniedziałek ja nie zaufałem i 20pkt w plecy w tym tygodniu i w zasadzie nie zabardzo wiem co grac system mowi LLL ale od 80 95 przwieduje korekte
Dnia 2025-02-12 o godz. 09:19 ~gracz napisał(a): > Dnia 2025-02-12 o godz. 09:12 ravcio napisał(a): ..... > Zdalni członkowie naszej giełdy ze swoimi algorytmami, o których @benitor "zawodowiec" nie wiedział, że istnieją.
Dzięki za oświecenie Twoją wiedzą i mądrością. Nie wiedziałem o istnieniu członków zdalnych, a także członków lokalnych i w ogóle "grubasów". Nie zdawałem sobie sprawy, że posługują się komputerami. Teraz już wiem. Na pewno zostanę milionerem z taką wiedzą.
Dlaczego trudno wykorzystać na takim ruchu schemat ... Bo człowiek to nie robot i za dużo myśli. Np. myśl że grają znów to samo i myślisz ile razy to można.... Po drugie doświadczenie które przeszkadza czasem i wiesz jak kończy się ruch gdy się spieszą bardzo a tak teraz jest.