Wczoraj w tv tylko nasz Donek niestety nie nadążał za klimatem tańców i szabelek w USA. Siadł za tym nieszczęsnym biurkiem i tak miło zachęcił, że polskie konsulaty już gotowe (scena bawet lepsza niż nur fur za reżimowej ;)))))
Na bankach to ja bym się wcale nie cieszył z tego strzału. Zdrowiej i dalej się pojedzie spokojnym ruchem. A takie strzały to zazwyczaj gdy czasu brakuje.
Ogólnie to tak czy siak korekta niedługo większa jakaś raczej nastąpi bo RSI jest naprawdę wysoko na poziomach z których później następowało większe zejście
No właśnie o tym pisałem wyżej-najprostszy wskaźnik jest najlepszy. Uważam, że rozpoczęliśmy etap upychania akcji-pierwszy raz tu z Panią Z się zgodzę. Powodzenia!
Co niektórzy się tu śmiali z formacji filiżanki-która była widoczna na DAX-właśnie się materializuje i kończy. Liniowy wykres 3letni ładnie widać. Zakres możemy uznać za wykonany. Nasz sąsiad kończy wzrosty- formacja dość rzadka, ale się tu sprawdziła w 100%.
A idż pan - wale to. Wracam do handlu warzywami. Tam się zarabia więcej niż tu 2% dziennie na akcjach. Zenada, a namawiali mnie tak że tu to zarobek. wielkie g
Dnia 2025-01-22 o godz. 10:58 ~piobor napisał(a): > A ja sądzę, że dane dziś z godziny 22:45 NZD Wskaźnik przybyłych turystów (m/m) > >Zatrzęsie rynkami :-) Co Wy na to? > >
Nie sądzę bo ustawowo chcą wykosić turystów z kwater więc będą musieli koczować na plaży a policja na granicy więc kiepski przychód.
Dzisiaj chyba pierwszy raz od miesięcy to wygląda jak kupowanie zagranicy, a przynajmniej na PKO bo reszta padaka z obrotami z resztą ostatnio wygląda to tak, że Ja jak jedna spółka rośnie na mocnych obrotach to wypompowuje z reszty. Ja myślę, że sporo tutaj też efektu zamykania shortow, tylko odbicia po takich short squeezach nie są zbyt trwale
Wszystko się ładnie składa. RSI na EUR 32, W20 - 69. Tylko dolek ma 38 to do 30 jak dociągną to shorty zejdą z tego rynku. Jeśli faktycznie u nas mocno fundy shortują to powinni zacząć sypać bo inaczej pojadą z torbami ;-) Sypać może nie od dziś ale od jutra.
Kiedyś tak sobie przeglądałem wykres w 1M i w RGR lewe ramię 2380 wychodzi. Ciekawe czy dociągną idealnie czy już sobie odpuszczą? Jeśli nadal to kreślą to 1850 w marcu/kwietniu powinni pyknąć-jeśli rysują ten RGR oczywiście.
hehe Dane z Polski złe dane z Niemiec złe a dax co chwile na nowyhc szczytach. Mysle że i Wig20 dotknie 2600 a potem się zobaczy. Mamy na giełdach Trampomanię i nie wiadomo jak wysoko ona nas zawiezie
pan Rzeźniczek ze stooq znowu to samo - pisze, że PZU na ATH, a jeszcze mu brakuje prawie 10% - przy ogłaszaniu takich cudów wypadałoby spojrzeć na wykres bez odcinania dywidend, a taki w stooqu prezentujecie: https://stooq.pl/pomoc/?q=9
Dnia 2025-01-22 o godz. 14:45 ~Pietro napisał(a): > Ja potrafię zrozumieć wszystko tylko nie ten rajd Daxa, przecież tam to już oni wystrzelili w inną galaktyke Xd
U nas za to przynajmniej fundamenty i tanie GPW, ale tam Panie to tylko analiza wsteczna powie o co na tym DAX chodzi :)))) Też obstawiam jednak fundamenty, bo jednak prawdę mówiąc jakie to ten Trump ma mieć argumenty na Niemca. Sam się jeszcze będzie prosił i ośmieszył się już tymi niby cłami.
Ale ja nie mówiłem o bananie jako całość bo to akurat rozumiem ale chodziło mi o role PKOBP we wzroście. Sam wig-banki też zrozumiały ale czemu na tle tego PKOBP tak mocne. Zagranica go zawsze lubiła i Orlen ale lekko przesadzili.