Moi drodzy !
Żeby otworzyć PUB:
a)mały, trzeba mieć:
~ok. 30 000-50 000 PLN
~plus koszty koncesji
~lokal, ze wszystkimi papierami, sanepid, Straż Pożarna itp.
b)duży, trzeba mieć:
~ok. 60 000-200 000 PLN
~ok. 100 000 PLN na same koncesje !
~lokal, ze wszystkimi papierami (Sanepid, Straż Pożarna)
+ wentylacja + ogródek + papiery z Piwiarni (np. Tyskie, Warka itp.)
~ok. 100 000 PLN ubezpieczenie lokalu
~ok. 50 000 PLN na pracowników (na okres 2 miesięcy / 25 pracowników)
~ok. 100 000 PLN na wyjazdy
~ok. 20 000 na sztamę z "mafią", która się rozliczy w razie czego
z tymi od haraczy.
A, więc: żeby otworzyć mały pub trzeba mieć ok. 50 000 PLN, a żeby duży pub potrzebne są: ok. 500 000 PLN
ŻYCZĘ POWODZENIA ! HIHIHI
PS. MÓJ WUJEK MA DUŻY PUB I CO MIESIĄC JESZCZE PŁACI ZA REMONT/MALOWANIE ! WIĘC NA START MIAŁ 700 000 ZŁ. JAK NARAZIE ZOSTAŁO MU 98 187 ZŁ.
Witam, chcę otworzyć pub, wiem już wszystko jeżeli chodzi o otwarcie działalności, koncesje itd,wiem ile kosztuje koncesja, mam swój lokal chciała bym zapytać czy ktoś się orientuje ile będzie mnie kosztował pierwszy rzut towaru??? zastanawiam się czy będzie mnie stać na rozruch. Proszę o pomoc!!!
Pomagam w załatwianiu wszelkich formalnosci dotyczacych sanepidu.pomagam rowniez w sprawach organizacyjnych loklai gastronomicznych. wykonuje projekty technologiczne loklai gastronomicnzych i innych podleglyuch odbiorowui sanpeidu,pomagam az do odbioru lokalu przez sanepid. 0-513 828 828 , gastromex@wp.pl