• Re: Dostacja z unii na założenie firmy - po raz pierwszy Autor: ~Oskar [87.205.132.*]
    Chciałbym założyć własną firmę(handlowo-usługową) max do 3 pracowników, jestem osobą pracującą, czy mogę ubiegać się o jakiekolwiek dofinansowanie? Pozdrawiam Oskar
  • Re: Dostacja z unii na założenie firmy - po raz pierwszy Autor: ~jacek555 [83.25.85.*]
    Witam
    Chcem otworzyć agencje fotograficzną. Skąd mogę uzyskać pieniądze na uruchomienie działalności? Jestem osobą niepełnosprawną.
  • Re: dotacje z uni na poszerzenie działalności gospodarczej Autor: ~monika piechowicz [80.53.204.*]
    dotacje z uni na poszerzenie działalności gospodarczej
  • Re: Dostacja z unii na założenie firmy - po raz pierwszy Autor: ~bobi24 [83.23.5.*]
    do wszystkich starajacych sie o dotację z urzędu pracy. Droga do otrzymania dotacji jest bardzo prosta, oczywiście jeżeli spełniacie wymogi waszego urzędu pracy(dotacje nie można brać na transport i działy specjalne rolnictwa) składacie wniosek o skierowanie na bezpłatny kurs (jeżeli ktoś nie ukończy kursu z własnej winy i nie usprawiedliwi się w u.p. musi za niego zapłacić) który trwa od 1 tygodnia do miesiąca (u.p. zwraca koszty dojazdu)należy sporządzić biznesplan i złożyć go w u.p. Od rozpoczęcia kursu do decyzji u.p. max 2 miesiące - później mamy 3 miesiące na wydanie pieniędzy (Z KTóRYCH MUSIMY SIE ROZLICZYC FAKTURAMI CO DO GROSZA!!!!)i przedstawienia w u.p. nip, regon i wpis do ewidencji. Oczywiście przed przyznaniem dotacji mamy kontrole w celu sprawdzenia stanu pomieszczenia przeznaczonego do remontu w którym firmę/sklep chcemy prowadzić. Po otrzymaniu dotacji również mamy kontrole w celu sprawdzenia czy środki zostały wydane w sposób właściwy.
  • Re: Dostacja z unii na założenie firmy - po raz pierwszy Autor: ~Pawel [80.48.198.*]
    Witam,potrzebuje informacji jakie moge uzyskac dofinansowania z Unii na otwarcie kompleksu rekreacyjno wypoczynkowego we wschodniej Polsce.Jest to firma fikcyjna gdyz przygotowuje ja na Podstawy Przedsiebiorczosci.Dodam ze kompleks bedzie wartosci 10 mln zl. z czego 2 500 000 zl to kapital wlasny.prosze o napisanie ile mozna uzyskac pieniedzy i z jakich programow rozwoju turystyki.z gory dziekuje
  • Re: Dostacja z unii na założenie firmy - po raz pierwszy Autor: ~silvi [83.28.206.*]
    Witam serdecznie.
    Mieszkam w woj. mazowieckim. Nie pracuję i nie jestem też zarejestrowana jako bezrobotna. Chciałabym założyć firmę budowlaną. Zatrudniać kilku pracowników i zakupić specjalistyczny sprzęt budowlany. Na jakie dotacje unijne mogę liczyć i jakie są warunki ich przyznawania.
  • Re: Dostacja z unii na założenie firmy - po raz pierwszy Autor: ~trixica [83.28.97.*]
    witam mieszkam w bialej podlaskiej chciabym zalozyc wlasna firme skladajaca sie z kilku rodzajow wykonywanej pracy , 1. jestem terapeuta zajciowym chcialabym prowadzic indywidualne terazpie z pacjentami tj. terapie zajcia z lufdzmi niepelnosprawynymi oraz po roznego rodzaju urazach polegajace na usprawniani zdrowia.
    2.prowadzaic z dziecmi terapie zajeciwa czyli tak mniej wiecej dziennei 4 god. pracy z pacjentami.
    3. poradnictwo , metody terapii jakie sa alzecane
    z gory dziekuje za odp
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.7.151.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Dostacja z unii na założenie firmy - po raz pierwszy Autor: ~Rezerwa [212.2.100.*]
    Mam własnego busa i chciałby załorzyc firme transportową przeworzenie mebli itp. pytanie jest takie co mama wpisac w PKD bo byłem w urzedzie swoim i gościu niby fachura od firm nic niewie CZy ktoś morze mi powiedziec o które PKD chodzi
  • Re: Dostacja z unii na założenie firmy - po raz pierwszy Autor: ~jolsze [83.29.202.*]
    Witam!!

Chcialbym otworzyć warsztat lakierniczy jednak nieposiadam ani ziemi ani budyku w którym mógłbym ja prowadzić. Czy mogę uzyskać dofinansowanie z UE za budowę zakladu lakierniczego i kupno ziemi???
    Adam
  • Re: Dostacja z unii na założenie firmy - po raz pierwszy Autor: ~chudy [89.171.50.*]
    WITAM.
    Chciałbym dowiedziec sie czy istniej mozliwosc uzyskania dofinansowania na otwarcie sklepu spożywczego, jezeli jest taka możliwosc to0 gdzie nalezy złożyc wniosek.
  • Re: Dostacja z unii na założenie firmy - po raz pierwszy Autor: ~doradca [83.7.142.*]
    do jolsze

Jest to możliwe, ale wszystko będzie zależało jako opiszesz swoją inwestycje w biznes planie. Jeżeli chodzi o bardziej szczegółowe informacje to proponuje trochę poczytać o nowych dotacjach na lata 2007-2013.

Kontakt za mną:
    gg: 5079402
    doradca@mikrokonsulting.pl
    Tel. 502-627-625
  • Re: Dostacja z unii na założenie firmy - po raz pierwszy Autor: ~Robert Kaleta [212.106.166.*]
    Witam interesuje mnie temat załozenia własnej firmy lecz niewiem z czym mam udezyc w nasz rozrastajacy sie rynek posiadam swoj niewielki lokal 40-45m który moge wykozystac w zalozeniu działalnosci miasteczko ma wielkosc powyzej 50tys. www.orzesze.pl jest tutak chyba prawie wszystko na czym mozna zarobic wiem ze z doplata niepowinienem miec problemu ze wzgledu na znajomych otwierajacych własne dzialnosci dostawali bez problemu lecz mam problem bo miemam pojecia w co zainwestowac mam kilka pomyslow typu sklep z czesciami do motocykli bo motoryzacyjne juz są ma mozliwosc otwarcia baru szybkiej obsługi kebab lecz niewiem czy to przejdzie mam duze podwuze duze zaplecze typu np pomieszczenie do skladowania materiałów w przypadku pomysłu na inną firmę lecz niemam pomysłu i niestety jestem w kropce moja prosba jest taka o posłanie pomysłów które mogły by mi pomóc w starcie z moją własną fimrą zaplecze finansowe narazie mam ograniczone do 10tys. lecz bedzie tego wiecej juz za niedługo . z góry dziekuję i proszę o jaknajbardziej wyczerpujące odpowiedzi ze wzgledy iz zalezy mi na wlasnym biznesie !! Pozdrawiam Robert Kaleta
  • Re: Dostacja z unii na założenie firmy - po raz pierwszy Autor: ~Robert Kaleta [212.106.166.*]
    Witam ponownie jeszcze dodając do mojego pytania i o własną działalnosc prosil bym o podanie jakich kolwiek punktów zaczepienia w przypadku pomysłu otwarcia czegos w biznesie skup sprzedaz i mozliwie malych porad typu jak sie zalatwia dokumenty zwiazane z wlasna dzialalnoscia przypominajac to nad czym sie zastanawiam : sklep z czesciami do motocykli ewentualnie jakaś firma usługowa w tematyce której oczywiscie jezeli pomysł mi sie spodoba sie doszkole . pozdrawiam i czekam na wypowiedzi .
  • Re: Dostacja z unii na założenie firmy - po raz pierwszy Autor: ~zosienka190 [62.87.178.*]
    chcialabym zalozyc firme wraz z moim kolega,ale nie mam pojecia jakie formalnosci nalezy spelnic i w jaki sposob mozna uzyskac dotacje z urzebu pracy
  • Re: Dostacja z unii na założenie firmy - po raz pierwszy Autor: ~wieleba [83.28.30.*]
    CHCIAŁABYM OTWORZYĆ PUNKT UDZIELANIA KREDYTÓW W SWOJEJ MIEJSCOWOŚCI JESTEM OSOBA POSIADAJACA GOSPODARSTWO ROLNE JEDNAK MAM ZAMIAR ODEJŚĆ Z ROLNICTWA CZY MOGĘ LICZYĆ NA JAKIEŚ DOFINANSOWANIE NP.NA WYPOSAŻENIE BIURA I CZY MOGĘ SKORZYSTAC Z TANSZEGO ZUS-U?
  • Re: Dostacja z unii na założenie firmy - po raz pierwszy Autor: ~asija [83.3.242.*]
    Mój pomysł na firmę znacznie różni się od pomysłów napisanych powyżej. Chciałabym świadczyć usługi polegające na dekorowaniu sal na wesela, a także kościołów, samochodów. Lecz niewiem czy taka forma działalności ma szanse na dofinansowanie...
  • Re: Dostacja z unii na założenie firmy - po raz pierwszy Autor: ~hanna [83.9.35.*]
    witam1 ja natomiast chciałabym załozyc firme remontowa-uslugowa min. montaz drzwi mam sprzet ale brak mi transportu na ktory brak srodkow. moze ktos mnie dobrze pokieruje prosz o odp.dzieki
  • Re: Dostacja z unii na założenie firmy - po raz pierwszy Autor: ~Cogito [89.78.237.*]
    Nie ma lepszego kierunku niż wiedza ! :-)

O środki z funduszy UE na własną firm może walczyć każdy. Skuteczność starań w dużym stopniu zależy od tego czy umiemy się do tego właściwie zabrać. :-)
    Dlatego polecam szkolenie ( 2-dniowe) w weekend
    Jeśli chciałąby Pani dowiedzieć na ten temat więcej chętnie służę pomocą:

Jarosław Grysz

0 608 303 708
  • Re: Dostacja z unii na założenie firmy - po raz pierwszy Autor: ~sasha [83.18.247.*]
    Witam-
    11-08-2007 zalozylem jednoosobowa firme(sprzedaz internetowa)chce kupowac towar za granica i sprzedawac w Polsce.Wczesniej(ponad 5 lat temu rowniez mialem (bardzo krotko) dzialanosc gospodarcza(pab).Przed zalozeniem firmy nigdzie nie pracowalem,ale rowniez nie bylem zarejestrowany na bezrobociu.Czy moge sie ubiegac o dotacje z Unii,lub Urzedu Bezrobocia?Dziekuje i ozdrawiam S.
  • Re: Dostacja z unii na założenie firmy - po raz pierwszy Autor: ~Piotr Rymar [83.14.213.*]
    Mam 20 lat i chce rozpocząć działalność gospodarcza ,to znaczy otworzyć firmę transportowa . wolnych środków mam około 30 tyś zł. Chciałbym się dowiedzieć czy mam szansę otrzymać dofinansowanie ze środków UE jeżeli tak to o jaka kwotę mógłby walczyć i jakie warunki musiałbym spełnić żeby je otrzymać. Mam jeszcze drugie pytanie czy przy założeniu firmy w tak młodym wieku mogę się starać o kredyt na kupna samochodu , jednym słowem czy dostał bym auto w lizingu. Pozdrawiam Piotras
  • Re: Dostacja z unii na założenie firmy - po raz pierwszy Autor: ~marcin777 [83.14.171.*]
    Witam.
    Chciał bym otworzyć sklep z glazurą lecz uniemożliwia mi to stan moich finansów, proszę o informację czy mogę sie ubiegać o dotację ze środków UE na realizację mojego planu.
  • Re: Dostacja z unii na założenie firmy - po raz pierwszy Autor: ~fenix74 [77.113.34.*]
    Witam,
    chciałabym uzyskać informację jak zdobyć dofinansowanie i czy dostanę dofinansowanie na zakup podnośnika montażowego. Chciałbym rozpocząć działalność gospodarczą której celem byłoby zagospodarowanie i konserwacja terenów zieleni przy czym podnośnik jest niezbędny.
  • Re: Dostacja z unii na założenie firmy - po raz pierwszy Autor: ~Ellaga [83.11.126.*]
    Jestem rolnikiem. chciałabym założyć firmę usługową wykonującą dekoracje sal weselnych. Z kąd mogę ubiegać się o dofinansowanie na zakup niezbędnych materiałów i narzędz jak np. maszyna do szycia, materiały dekoracyjne. Chciałabym działać na terenie całego województwa, wtedy niezbędny byłby samochód kombi.
  • dotacja do dobrze rozwijajacej sie firmy Autor: ~bellcolor [83.13.6.*]
    Witam serdecznie od 2 lat prowadze z mezem zaklad produkcji odziezy firma rozwija sie bardzo dobrze i ma wieksze mozliwosci .zatrudniamy 10 osob chciala bym zwiekszyc produkcje potrzebne sa pieniadze na zakup specjalistyczny maszyn i srodkow transportu potrzebne tez sa coraz wieksze sale produkcyjno magazynowe .Jak otrzymac dotacje ? prosze o kontak dobrze zorientowana osobe moj email,,,, bellcolor@wp.pl
  • Re: Dostacja z unii na założenie firmy - po raz pierwszy Autor: ~adam2203 [83.9.241.*]
    Szanowni Państwo.
    Chciałbym założyć firmę,tzn. szkołę nauki jazdy.
    Pracuję jako nauczyciel i czy mam szanse na środki z uni na rozpoczęcie działalności??
  • Re: Dostacja z unii na założenie firmy - po raz pierwszy Autor: ~skecz [83.26.86.*]
    Szanowni Państwo.
    Chciałbym założyć firmę,tzn. szkołę nauki jazdy.
    Pracuję jako pielęgniarka i czy mam szanse na środki z uni na rozpoczęcie działalności??
  • Re: Dostacja z unii na założenie firmy - po raz pierwszy Autor: ~justyna1233 [83.18.78.*]
    Mam 19 lat pracuje na stcji paliw i nie ukrywajac zarobki sa marne 700zl na reke. Chciała bym założyc mały sklepik z odzieza w malym miasteczku sadze ze interes mógłby sie sprawdzic bo sa tam tylko sklepy z odzieżą firmowa i ceny sa wygorowane. Nie mam zadnych oszczednosci boje sie brac a nawet nie wiem czy wogule bym otrzymala kredyt w banku.Czytam caly czas o tych dotacjach z unii ale nie wiem jak sie do tego zabrac nie mam tez kogo zapytac o rade prosze o pomoc bo chciala bym chyba jak kazdy miec troche pieniedzy i zalozyc rodzinę.Wszyscy mowia ze za wczesnie z interesami a rodzice boja sie ze potem beda musieli cos splacac jak popadne w dlugi.Mam naprawde duzo pomysłów a to ze jestem mloda to ulatwi mi odgadniecie gustow co do modnej mlodziezy.prosze o pomoc.Z gory dziekuje prosze odpisac tylko bardzo szczegolowo bo nie orientuje sie jeszcze za dobrze w tych sprawach.
  • Re: Dostacja z unii na założenie firmy - po raz pierwszy Autor: ~grzesiek190 [87.116.246.*]
    Witam!

Obecnie nie pracuje,jestem ubezpieczony w KRUSie,chciałbym założyć firme remontowo-budowlaną i czy moge dostać dofinansowanie z UE na rozruch firmy.Jakie musze spełniać warunki i od czego zacząć??.
    Proszę o odpowiedz.
  • Dostacja z unii na założenie firmy - po raz pierwszy Autor: ~gabana [77.242.228.*]
    chciałam otworzyc poradnictwo rodziine. Mieszam w Koninie- wielkopolska. Byłabym jedyną osobą zatrudnioną. mam budynek inwentarny który bym chciała wyremontowac na ten cel. Czy masz szanse? Mam 28 lat i obecnie pracuje w szkole.
  • Re: Dostacja z unii na założenie firmy - po raz pierwszy Autor: ~Michał Pietryka [77.222.236.*]
    Serdecznie witam.. Chce założyć firme transportową na początek mysilałem o trzech samochodach do 3,5t i jestem ciekawy co oferuje unia jaki dotacje i ile mógłbym dostać pieniędzy a i chce nadmienić że to była by moja pierwsza firma.. pozdrawiam i życze miłego dnia..:)
  • Re: Dostacja z unii na założenie firmy - po raz pierwszy Autor: ~filip zapart [213.158.196.*]
    Jakub Augustyn Napisał(a):
    -------------------------------------------------------
    > Dzień dobry!Bardzo proszę o udzielenie informacji
    > z jakich dotacji mozna skorzystać zakładając firmę
    > po raz pierwszy na terenie miasta do 50 tyś
    > mieszkańców. Działalność miała by polegać na
    > prowadzeniu niewielkiego pubu zatrudniającego do
    > 10 osób ( na początek).Serdecznie pozdrawiam i
    > proszę o udzielenie mi wyczerpujących
    > informacji.
    >
  • jak zalozyc firme trasportowa Autor: ~wiosenka [83.25.95.*]
    Witam chcialabym sie dowiedziec jakie uprawnienia trzeba miec zeby moc prowadzic firme trasportowa? ile trwa zalozenie dzialalnosci czy lepiej byc na ryczlcie czy na podatku.. wogole na czym to polega? firma bylaby jedno osobowa.. i czy rolnik moze otworzyc tak dzialalnosc chodzi mi o to czy mozna oplacac skladki w krusie a nie w Zus czy jest to wogole nie mozliwe...
  • Re: Dostacja z unii na założenie firmy - po raz pierwszy Autor: ~Jerzy [89.79.90.*]
    Chciałbym zarekomendować zupełnie nową, jak na rynek polski, rewelacyjną zasadę finansowania zakupów bądź poważnych transakcji w firmie inwestycyjno-usługowej.

Przez lata działania firma uzyskała niewiarygodny status finansowy i jest wiarygodnym partnerem dla wielu banków, dlatego wystarczy, że zbierze 10% kapitału na koncie, a resztę finalizuje Bank. Połowa uzyskanych środków lokowana jest w bezpieczne inwestycje, a pozostałe w bardzo dochodowe projekty (kopalnie złota, diamentów, kurorty turystyczne na Karaibach itp.)
    Stąd możliwe są operacje finansowe o małym ryzyku i wysokiej dźwigni finansowej:
    Akcje w nadprzeciętnymi dywidendami 60% rocznie, wypłacanymi od 7 do 12tego miesiąca w wysokości
    10% zainwestowanego kapitału (6m-cy x 10% = 60% - które można wypłacić na kartę płatniczą z bankomatu lub reinwestować)
    Wykorzystując inżynierię finansową w firmie, można dokonywać:
    Zakupu nieruchomości przy wpłacie TYLKO 20% ich wartości.
    Zbywający otrzymuje 100% wartości, a firma spłaca całą pożyczkę bankowi w ciągu 100miesięcy (8lat i 4mce).
    Zakupu samochodów przy wpłacie TYLKO 30% ich wartości.
    Oddłużanie przy wpłacie 30% wysokości długu.
    Finansowanie projektów opartych na biznes planie przy wpłacie 30% potrzebnych środków.
    A co najważniejsze, nie trzeba wykazywać żadnych zaświadczeń o nie zaleganiu z banków, z Urzędu Skarbowego,
    z ZUSu, ani o dochodach. Twoja wiarygodność to tylko wpłata za akcje kwoty 20 lub 30% wartości nabywanego majątku.

Jerzy
  • pełne dokumenty i finanse do założenia działalności transportowej od 7,5 Autor: ~Jacek miś [79.188.211.*]
    Proszę o przesłanie wiadomości na temat założenia działalności transportowej.Kupiłem samochód ciężarowy ładowność 13t i niewiem od czego mam zacząć aby samochód mugł już zarabiać bo pracę już mam na budowie.Jakie dokumenty potrzebne czy certyfikat jest potrzebny do licencji ile wynosi zabezpieczenie
  • Re: Dostacja z unii na założenie firmy - po raz pierwszy Autor: ~puszek [83.15.65.*]
    chciałbym założyć własną firme lecz nie moge bo unas w mieście maią kase tyko dla swoich ludzi w tamtym roku zkładałem papiery o dotacię ieszcze mnie skierowali gdzie mam wypełnić wszystkie papiery na przykład biznes plany co wszystko iest płatne i za co płaciłem, wynaiem lokum zakup towary ,gdy spełniłem ich wszystkie wymagonia i włożyłem pieniądze w to to poczułem się iak bym był wywalony w d..u...e bo biuro pracy odżuciło moią propozycię na działalnośc .
    chciałbym od nowa żacząsć a niewiem gdzie mam iść po taką pomoc
    unas w buize pracy iest prawdziwe k...u...o
    dzie mam się zgłosić pomuście bo niechce być cięzarem dla rodziców bo mnie żywiom a man prawie 40 lat iak by mi rodzice nie pomogli to bym zdech z głodu i co mam dfalei robić chyba się powieśić zamiast zdechnąc z głodu przepraszam za mui opis ale iusz mam dosyć tego
  • Re: Dostacja z unii na założenie firmy - po raz pierwszy Autor: ~Wanda Nawrocka [195.160.180.*]
    Prowadzę działalność gospodarczą usługowo, tapicerstwo meblowe.
    jakie mam szanse na dotacje z unii.
  • Re: Dostacja z unii na założenie firmy - po raz pierwszy Autor: ~maniek2100 [85.222.23.*]
    chce otworzyc warsztat samochodowy,czy mam szanse dostac dofinansowanie z ue i co musze zrobic?
  • Re: Dostacja z unii na założenie firmy - po raz pierwszy Autor: ~Dark [83.24.59.*]
    Prosze o podanie informacji o dotacjach UE na założenie nowej firmy
  • Re: Dostacja z unii na założenie firmy - po raz pierwszy Autor: ~bk_analityk [213.17.203.*]
    Zbyt mało informacji.Prosze o kontakt.
    bk_analityk@op.pl
  • Re: Dostacja z unii na założenie firmy - po raz pierwszy Autor: ~abretti2007 [87.116.198.*]
    Witam.Chciałabym sie dowiedziec jaką kwote można obecnie otrzymać na rozpoczęcie działalności gosp. z U.P.
  • Re: Dostacja z unii na założenie firmy - po raz pierwszy Autor: ~eli [80.168.23.*]
    Witam

Czy mozliwe jest otrzymanie dotacji na fundacje majaca na celu otwarcie osrodka rehabilitacyjnego dla dzieci niepelnosprawnych polaczonego z miejscem na szkolenia lekarzy w dziedzinie terapii manualnej dzieci uposledzonych zarowna fizycznie i psychicznie ?
    pozdrawiam

ela
  • Re: Dostacja z unii na założenie firmy - po raz pierwszy Autor: ~kasiulka_001 [79.184.193.*]
    Witam. Chciałabym sie dowiedzieć, gdzie jeszcze (oprócz Powiatowego Urzędu Pracy)można sie starać o przyznanie dotacji lub nisko oprocentowanego kredytu na otworzenie nowej działalności. Dodam, że chodzi o okolice Piły -jestem tu nowa i nie mam pojęcia gdzie można się udać w takiej sprawie. Pozdrawiam
  • Re: Dostacja z unii na założenie firmy - po raz pierwszy Autor: ~majkel [79.139.10.*]
    to ja troche z innej beczki. pracuje jako przedstawiciel. nie mam wlasnych oszczednosci, a trafila sie niezla okazja otworzenia lokalu gastronomicznego. potrzebuje wziac kredyt/pozyczke/dofinansowanie. gdzie ajlepiej dowiadywac sie, gdzie szukac i najwazniejsze, jesli pracuje mam szanse na dofinansowanie z UE lub podobnych instytucji??
  • Re: Dostacja z unii na założenie firmy - po raz pierwszy Autor: ~majkam [83.31.23.*]
    A czytaliście artykuł na gazecie prwanej dzis? Sa problemy z dotacjami dla małopolskich firm. Warto sie zalogowac i poczytac http://www.gazetaprawna.pl/wakacyjna
  • Re: Dostacja z unii na założenie firmy - po raz pierwszy Autor: ~Rudnicki Daniel [83.145.146.*]
    Witam.Chciałbym założyć firmę transportową zakupić busa,jakie muszę spełnić warunki aby otrzymać dotację z Uni Europejskiej.Pozdrawiam Dadi
  • Re: Dostacja z unii na założenie firmy - po raz pierwszy Autor: ~Wnioskieu [77.112.101.*]
    Rudnicki Daniel Napisał(a):
    -------------------------------------------------------
    > Witam.Chciałbym założyć firmę transportową zakupić
    > busa,jakie muszę spełnić warunki aby otrzymać
    > dotację z Uni Europejskiej.Pozdrawiam Dadi

Witam,

Zajmuję się doradztwem z zakresu funduszy unijnych proszę o kontakt na email wnioskieu@gmail.com
  • Re: Dostacja z unii na założenie firmy - po raz pierwszy Autor: ~ilona21 [194.152.46.*]
    gdzie mogę dokładnie otrzymać dotację na 150 000PLN żeby móc wykorzystać ją na zakup busa? otwieram działalność przewozową, wkładu własnego mam 20 000 PLN, pieniądze z urzędu pracy muszę przeznaczyć na wykończenie lokalu.
  • Re: Dostacja z unii na założenie firmy - po raz pierwszy Autor: ~www.nowe-dotacje.pl [217.96.115.*]
    Witam,

Informacje o dotacjach na założenie firmy można znaleźć w dziale FIRMA - NA START na portalu www.nowe-dotacje.pl
  • Re: Dostacja z unii na założenie firmy - po raz pierwszy Autor: ~Vandal1125 [83.25.91.*]
    Witam wszystkich w podobnej sytuacji jak Ja :)
    Widze ze nie jestem sam ktory ma pomysl na interes lecz niema pojecia jak zaczac prosil bym o porade w sprawie jak i gdzie sie zglosc z kim porozmawiac na temt dotacji z unii czy na poczatek jest potzrebny jakis kapital, moze plan rozwoju firmy jakis kolwiek zarys czy cokolwiek co by pooglo mi uzyskanie kredytu
    Pozdrawiam