• Re: Gasnące odbicie. Autor: ravcio [212.160.230.*]
    Jeszcze tylko jedno. Gdybyś mnie widział na początku drogi na FW a teraz to dwie różne osoby na GPW. Mówię o podejściu do GPW.
    Grasz dużą kasą na szybkim rynku jak FW. Zaliczasz chwile chwały i upadki. Zmienia się spojrzenie na giełdy i rośnie na człowieku "skóra" i wyzbywasz się sentymentu i uczuć do tego co robisz.
    Może tego nie rozumiesz ale spytaj np. Benitora i innych zawodowców czy nie mam racji.

Kiedyś na początku swej drogi na FW stwierdziłem że gracze na FW to "źli ludzie".... Też taki się stałem ale to cena by mieć szansę na sukces.
    Do przemyślenia dla początkujących i mających słabą psychikę.
  • Re: Gasnące odbicie. Autor: ~piobor [79.185.7.*]
    Nie po prostu Shorciarze tacy są. Sypią S nie ważne czy jest trend wzrostowy czy spadkowy? Czy świeca jest taka czy owaka? Wy cały czas walicie S. Statystycznie więcej trafiacie, ale na nic nie patrzycie. Tylko sypać S potraficie. Jak pani Z przy 1950 pisała że gruby pakuje S. No mieliśmy po drodze 2300, 2400 ... 2600. Hmmmm mądre to jest?
  • Re: Gasnące odbicie. Autor: ~piobor [79.185.7.*]
    Tak samo dziś, takie otoczenie, taka świeca wczorajsza. Dziś wyższe otwarcie i można było spokojnie zrobić +3%. No i zawaliliście rynek. No podłe shorty...
  • Re: Gasnące odbicie. Autor: ~Ziomek [37.47.213.*]
    Zamkniete 30 punktow skasowane :)
  • Re: Gasnące odbicie. Autor: ~John [5.173.17.*]
    Krach na gieldzie się rozpoczął gdy do recesji jeszcze daleko. Nikt z analitykow sie tego nie slodziewal.Skończyły mi się pomysły dokąd na wig20 zmierzamy z tym spadkiem a na dobrą sprawę na tygodniowych to dopiero pierwsza fala spadkowa.
  • Re: Gasnące odbicie. Autor: gar-fild [37.31.140.*]
    Piobor nie stresuj się tak bo wrzodów na żołądku dostaniesz. Jak można wogóle myśleć że zawieranie S/L wpływa na zmianę indeksu to tylko popyt i podaż aktywa na rynku. Ci co chcą zarabiać kupują akcje na sprzedaży mało kto zarabia ale musi być do tego jakiś powód i "pospolite ruszenie" inaczej nie ma mowy. To że se ktoś zabezpiecza pozycje na górce koniami bo zakłada że będzie spadek to nie znaczy że pozbywa się akcji robi to dla własnej wygody i kosztów. To czy ma rację czy nie to inna bajka.
  • Re: @ravcio Autor: ~gryzoń [77.65.98.*]
    następny mistrz - analizuje TKO, niedługo z kości kurczaka będzie wróżył, bo tam "grubas" siedzi i on go tam wyśledzi, przejrzy jego plany i za miesiąc kupuje złote porsche
  • Re: @ravcio Autor: ~Buhaha [37.47.120.*]
    ależ ten PLN mocny safe haven :) TKM :)

Buhahah
  • Re: @ravcio Autor: 7777777777777 [37.30.2.*]
    A co ślepy jesteś :)
  • Re: @ravcio Autor: ~hihi [37.225.93.*]
    Znowu ryczysz buhaju?
    Wszystkie marginy już zamknięte:) pora ruszać ...
    Zabrali nawet drobne z kieszeni byków :) ruszamy nad 2350 !
    Buhaha, zobaczysz 2350 jak pewne zwierze niebo byhaha
    Zabrali nawet drobne z kieszeni byków :) ruszamy nad 2350 !

Buhahha
    Dawaj fale albo swiece buhahah
    Wczoraj na tacy podałem na spx :) koniec dobroci i nawet nie piszę jak w praktyce to było do wykorzystania by Ci ciśnienia nie podnosić :)
    Jestes czlowieku idealnym antywskaznikiem buhaha, takiego braku jakichkolwiek umiejetnosci dawno nie widzialem buhaha , ani fale ani swiece ani teorie o zamykaniu depozytow - 0 skutecznosci buhaha
  • Re: @ravcio Autor: zzz20 [93.105.90.*]
    O czym tu gadać nędza i rozpacz.
    Gruby spełnił moją niedawną prośbę by jechać na 2400 z nawiązką ;)))
    Nie podłączyliście się by ciągnąć indeks to teraz celem jakieś 1900
    Uwaga na spadające noże - nie łapiemy !
  • Re: @ravcio Autor: ~piobor [79.185.7.*]
    To możemy ruszać też tak mi się wydaje :-) Niech sobie ravcio tych eSek nałapie bidula na wyższym poziomie. Chyba 2ka zrobiona i na DAX i u nas.
  • Re: @ravcio Autor: ~arbi [37.225.69.*]
    Dnia 2024-08-06 o godz. 10:06 ~piobor napisał(a):
    > Przypominam, że mając L na serii U można grać bez kapitału taką samą pozycję S na innych seriach. Ja sobie dziś na Z przygrałem i 20 pkt bez angażowania dodatkowego kapitału wpadło. 20 pkt zawsze coś-dniówka zrobiona :-)

Nikt z was nawet nie zareagował na tę głupotę, którą zamieścił ten wirtualny spekulant.
    Widocznie jesteście takimi samymi graczami na zeszyt jak i on.
    Dlaczego głupota? Co Ty piszesz? Złóż sobie zlecenie kupna po 2300 na U i zlecenie sprzedaży na serii Z po 2400. Zobacz ile Ci zejdzie środków i przeproś.
    Sorki na U weź 2200 ustaw-omsknęło się
    Gdybyś posiadał rachunek w biurze maklerskim i grał na nim za prawdziwe pieniądze to być wiedział dlaczego.
    Możesz jeszcze zapytać o to swojego maklera z Interii :)
    Z mojej strony to koniec dyskusji z tobą na ten temat.
    Szkoda słów-naprawdę. Czy ktoś może potwierdzić temu Panu co następuje, że posiadając 10L na serii U, można sobie wziąć 10S na serii Z i żadne dodatkowe środki nie schodzą wtedy oprócz opłaty. Po zejściu indeksu poniżej zamykasz serię Z i wpływają Ci środki z rozliczenia. Seria U cały czas na rachunku.
    Nawet tego nie wiesz, że wysokość depozytu zabezpieczającego liczy się w oparciu o kurs odniesienia, a nie kurs po którym chcesz otworzyć pozycję. Kurs odniesienia na serii U24 na dzisiejszą sesję wynosi 2230, a nie 2000.
    Kompromitujesz się po całości.
    Chyba Ty-człowieku się kompromitujesz :-). Już to było przerabiane na forum wielokrotnie. I tak jest cieniasku
    2191 jest dzisiaj nie do przejścia dla niedźwiedzi:)
  • Re: @ravcio Autor: zzz20 [93.105.90.*]
    No jest właśnie tragedia !
  • Re: @ravcio Autor: ~21 [94.172.7.*]
    Dnia 2024-08-06 o godz. 14:45 zzz20 napisał(a):
    > No jest właśnie tragedia !

To Ty żyjesz?
    Pomyliłeś się na przestrzeni tygodnia o około 400-500pkt
    Tak się mądrowałeś, ale takich jak Ty giełda nigdy nie nauczy pokory.
    Był jeszcze taki jeden nick Buhahaha, kpił z każdego, taki tam wiejski mędrzec, ale On chociaż nie typował do ilu dojdzie...

Gdybyś choć trochę miał rozumu to byś wiedział dlaczego.
    Zapytaj o to swojego maklera z Interii :)
  • Re: @ravcio Autor: ~zx [94.254.239.*]
    Nikkei +10% więc musi być zielono w usa
  • Re: @ravcio Autor: ~jak40 [91.231.60.*]
    wymieklem L83 za polowe reszta czeka na 70
  • Re: @ravcio Autor: ~John [5.173.17.*]
    Cos tu nie gra. Sp 500 idzie w górę a my w dół. Przewidujemy ruch Usa że do końca sesji spadną?
  • Re: @ravcio Autor: ravcio [212.160.230.*]
    Jak dla minie nasi przesadzili i za szybko siłowo dobili. Mordowała mnie myśl o L nad 2180 ale po co się szarpać na koniec dnia i go może sknocić.
    Po prostu taka gra
    Dokładnie wchodzisz do kasyna godzisz się na jego reguły.,
    Jutro wig20 pójdzie za usa?
    Bo po tej reakcji nie wiem czego się spodziewać
    Chyba że przewidują kilka sesji do przodu
    Najpierw to zagadka czy USA utrzyma odbicie do końca.
    Przy założeniu że dotrzyma oczywiście
    nie rozumiem tej gry
  • FW Autor: ravcio [212.160.230.*]
    Nie zawsze trzeba rozumieć czasem trzeba przeżyć sytuacje by zobaczyć analogie. Już od kilku tygodni mówię że wygląda podobnie jak w 2007 roku.
  • Re: @ravcio Autor: ~Danzel [88.156.144.*]
    Od dawna pisałem, że walą w h%^& z drobnymi. 17 stycznia było minimum 2174 a potem już tylko wyżej. Zobaczymy, czy od jutra zaczną się trwałe wzrosty.
    A widzisz jakiś powód do zmiany kierunku ?
    Techniczne wyprzedanie powinno wystarczyć, poza tym to nic nie spada bez przerwy.
    Spadki są przesadzone. Tylko co z tego, że inni to widzą, ludzie potracili tu kasę i nikt im jej już nie zwróci.
    To nie spadnie do 1, no chyba, że na TKO.
  • Re: @ravcio Autor: ~Zx [5.173.176.*]
    Tu jest parę słów na temat sytuacji

https://stooq.pl/mol/?id=3757
    "Słabo przez cały dzień wyglądały banki, dla których perspektywa potencjalnie wcześniejszych cięć stóp procentowych może być postrzegana przez inwestorów niekorzystnie".

A to jest dla mnie bzdura ponieważ było mówione, że u nas obniżki nieprędko będą. Dlatego nie rozumiem, z jakiego powodu banki tak wyprzedają u nas.

Obniżki stóp procentowych dopiero w 2025 roku. Oto prognozy BGK
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/Obnizki-stop-procentowych-dopiero-w-2025-roku-Oto-prognozy-BGK-8771916.html

• Re: @ravcio Autor: ~Zx [5.173.176.*]
    Tu mówił Kamil Cisowski że dla niego mogą być w tym roku

https://www.youtube.com/live/skmF5MzcpMA?si=reu_3UAyorRAL8kS
  • Re: @ravcio Autor: ~Chyba [37.47.120.*]
    On sie nada, na tarcie chrzanu
    Kase to moze ty straciles, reszta zarobion. Kto byl madry kupowal w okolicach 1200-1600 i realizuje zyski, reszta gra na krotko buhaha
    Ravcio powodem do zmiany kierunku jest gra kierownika bo on tu rządzi:)
    Trzeba podlądać jego zagrania:)
[x]
FW20 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Brak wiadomości dla danej spółki
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.