Wymęczą do końca nad 2200 ? Tyle z dołu postawili to chyba mają zamiar utrzymać. Wskoczyłem w S tuż przed FIX. Stawiam że skończą nad 2200 ale jutro to skorygują.
Zakładając, że to była wyspa odwrotu, to jutro powinna być luka hossy. Ruch jednokierunkowy zgodnie ze wskazaniem waluty :-) Zobaczymy czy jutro zakończymy w jakimś pokaźnym maxie. Na to liczę i pewnie nie tylko ja :-) Sapinka coś w rodzaju trójkąta zwyżkującego kreśli na chwilę obecną to może te 5000-5100 pykną ;-) po byku...
Dodatkowo muszę się wam pochwalić, że wczoraj i dziś wyprzedałem sporo EUR co fakturowałem po 4,30-4,33. Coś czuję, że dobry ruch zrobiłem i jeszcze 2 transakcje w poniedziałek mi się rozliczą :-) Piknie chyba trafione wszystko jak na razie :-) oby Azja walnęła z +2-3% i będzie kololowo
Widać niechęć do L ogólna i do zakupów więc wskazanie niedźwiedzia wręcz za czytelne było i to w tej korekcie mi nie pasuję,dlatego liczę na okolice 2500 osobiście.
Wilku, 2500 może, ale nie od razu. Na razie to był abc zygzak w dół i on aktywował popyt. Teraz zygzak abc w górę-może okolice 2300 zwiedzimy i znów bardzo możliwy zygzak w dół. Uważam, że LOP tu wskazuje-powyżej 70k to spadki, okolice 64k to wzrosty. Tak więc mamy lukę hossy o której wczoraj pisałem :-)
Mimo ładnego otwarcia FW, jakoś nie mogę uwierzyć we wzrosty (na razie). W kościach czuję trzecią falkę spadkową, która zaprowadzi nas sporo poniżej 2100. Jeżeli jednak zobaczę 2230 dzisiaj, to chyba będę musiał odszczekać.
A ja mimo że mam S uważam tak jak wczoraj że 2230 realne. Pierwsza godzina chyba prawdę powie o sile odbicia. Co by nie mówić bazowe się wybroniły to i banan powinien korzystać.
Jedna szansa dla misia że banki już dziś nie takie mocne jak wczoraj więc to może być nadzieja że nie pójdą wyżej ale i ryzyko że jak dołożą banki to 2230 rozjadą.
Reagują na delikatne cofki Daxa to jeszcze miś całkiem kontroli nie stracił. 2200 na kasowym chyba dalej w grze. Jak miś pod niego kasowy sprowadzi to będzie punkt zaczepienia.
Wyszedł z rynku krótkoterminowy kapitał, który doczekał się większego ruchu. Według mnie oznacza to większą stagnację w najbliższym czasie i poruszanie się w wąskim kanale.
Ale jeśli tak jest jak piszesz to zobaczcie jakie to jest dziadostwo. Tak sobie wchodzi takie kapitalik i zwala nasz indeksik o 220pkt. No ktoś się za to musi wziąć. Tusku czy Duda? jak myślicie? Kurna gdzie Wszystkich wcięło?
Coś w tym stylu. Banki skorygowały spadki wczoraj dziś korygują surowcowe i je ciągną to co dalej do podnoszenia indeksu ? Znów banki ? Obrót skromny ale swoje robią.
2216-18 kluczowa strefa z dołu. Byk nie powinien pozwolić na zbliżenie do niej jak ma nie stracić inicjatywy. A tak od innej strony .... 2218 mogli by zebrać tam moje zlecenie :-)
Myślę że teraz jest dobry moment na odbudowanie się LOP-u . Z jednej strony liczący na to że teraz mamy tylko odbicie, z drugiej strony liczący na dalszy wzrost. Ja obstawiam że na tym ruchu powinniśmy dojść przynajmniej do 2250, Ski zawsze się zdąży otworzyć.
1 fala spadku wig20 2380/2230 150 ptk później 2-ka a z 3 fala dopiero 140 ptk więc raczej na pewno nie skończona nawet jakby całość miała być tylko abc wnioski są dwa fala 3/C nie skończona jej 1-ka 2242 miała więc obecna 4? może nawet tam podejść lub nie umię przewidywać fal :)
CD Projekt mógłby wygenerować szybko duży ruch ale ktoś musiałoby szarpnąć w górę. Ponieważ tu dużo otwartej krótkiej sprzedaży myślę że szybko byśmy zawędrowali na 150. Niestety CDR ma tyko 2,56% udziału w indeksie WIG20