Takie coś mi się wyświetliło
https://www.google.com/amp/s/wiadomosci.wp.pl/prezes-orlenu-na-tasmach-z-donaldem-sie-spotykam-i-on-teraz-to-paliwo-moze-byc-nawet-po-7-zl-6034824124814465a%3famp=1
Tylko wtedy jaka była minimalną pensją czy średnia pensją:)
Panie M. błąd zrobiłem maiłem zlecenie na 1992 do powrotu i się zawahałem. Anulowałem go jak zaczęli poziom rozbierać. Wykonało by się. Jak go przywróciłem to już opuszczali ten poziom i nie wzięli. Może i lepiej jutro też dzień ale na 1990 jeszcze postawię :-)
jutro mozemy obudzic sie w innych nastrojach. ciezko planowac co bedzie jutro jak nie wiedomo co bedzie za godzine. widac gruby ugotowal sie z wczorajsza akcja i miotal sie dzis.
Bazowe stoją nad przepaścią a nasz kierownik liczy że tego kroku nie zrobią. A jak zrobią to kilka pkt. w jedną czy drugą nie będzie miało znaczenia. Ale też mogą się jeszcze wyratować i kierownik na to liczy.
Ostatnio gorzej wyglądają bazowe niż EM. Niby bazowe na wsparciach ale jeszcze mają szansę się wybronić. Choć najbardziej to Jankes słabo wygląda. Dax niby też ale ma jakieś próby obrony a u Jankesa od FED nie bardzo widać jakiekolwiek próby obrony.
No i bardzo dobrze że wychodzą nad 1980. Niżej za nisko na próbę S. Najlepszy byłby szybki wyciąg i zgłaszanie. W dół zrobiło się mało miejsca zakładając że nie podejmą konkretnej próby ataku na minima w górę bazowe nie pozwalają. Rynek mało grywalny się robi.
Nikt się nic nie odzywa pora zamilknąć. Mam zagadkę i nie znam odpowiedzi ale może jakaś dyskusja. Którą stronę faworyzuje stanie w przedziale 1980-90. Za każdą znajduje jakieś argumenty.
Dla mnie walka idzie o 3 falę wzrostową. Poprzednią mieliśmy 1626 i 2202 czyli 576pkt. Zrobiliśmy1909 to daje 293 pkt i jakieś 50 fibo. Pierwsza fala też podobną korektę miała 50fibo. Dlatego jest taka walka właśnie, bo jak wybronią to możemy nawet 2480 zrobić i wtedy byłby taki koślawy, ale zawsze ORGR na dwuletnim. 777777 zerkniesz swoim okiem?
Panie M. tu masz rację trochę nauczyła kierownika i drobnicę pokory sytuacja (Ski też po częśći ;-) ) z wyskokiem środowym. O ile wyjść ponad 1980 i parę pkt. wyżej widać że w miarę idzie to już zbliżanie się do 1990 jak widać ostrożne i szybko są chętni wtedy wychodzić.
@piobor całkowicie się zgadzam tylko nie widać tego na wig20 bo dywidendy zaszkodziły i 1960 padło a nie powinno 4 zachodzić na 1 ale widać to póki co idealnie na wig20 tr który uwzglednia dywidendy całość jak wymalują to bedzie 1 faka wieloletniej 5 fali pokoleniowej hossy
pkn szykuje się nad 62 :) obroty kręci ogromne nakupił taniej ropy na potęgę widać wybory nie popsują zysków tam się mieli piękny obrót beczkami przyjeżdżają tankować :)
77777 czasem to nie wiem kiedy ty poważnie mówisz a kiedy żartujesz :-) Wyciągają Daxa jak najwyżej na 12. A co potem i co jak będzie coraz bliżej start Jankesa ?
7777777 wg mnie to jedynkę już mamy 1909 i 1989. Teraz mamy sferę zawahania (może dół, może góra). Jeśli wybijemy ten kanał spadkowy to 3 fala wzrostowa wydłużona powinna być.
Ravcio a co do dziś to mamy trójkąt od 15 września z możliwością wybicia i w górę i w dół. Raczej góra, ale poczekać trzeba.
Nie ma le nigdy nie wiesz jaki zwód zrobią. Wielu wtedy przewieźli w jedną i drugą stronę. Wydaje mi się że im bliżej startu Jankesa to będzie większa niepewność co zrobi.