Ogólnie to bym dziś jeszcze powalczył bo mam bojowe nastawienie ale znikam zaraz i wrócę przed 17 a może nawet nie zdążę wrócić. Zostawić na takim dynamicznym rynku pozycję bez SL trudno. Dać SL prawie pewne że wyleci. A po niedzieli też jest dzień.
no komedia zakladajac jednokierunkowosc banana to dzisiaj 2025 na close ale to taki zart kibicuje misiowi, powiem wam jak sie nie jest zaangazowanym to te ruchy naprawde wygladaja komicznie i widac idealnie ze to zaprogramowane ruchy od kąd nie gram przygladam sie tym ruchom bardziej jako programista i coraz bardziej sie przekonuje ze jest tu ustawiona SI, ktos sie ładnie nami bawi, co więcej SI gra bez uczuc do wykonczenia przeciwnika, jenców nie bierze, posciłem sobie taki algorytm co bym robil wczoraj i powiem wam, ze prawie w 99% gdy ja zagrałbym L banan robił kilka punktów w tył i odrotnie. Zobaczymy czy moje najnowsze spostrzezenia sie potwierdza, zapuscilem algorytm pisany przez weekend od poniedziałku poki co jest niedoskonaly ale fajnie sie uczy zobaczymy czy powalczy z grubym dzisiaj sugeruje zejscie ponizej 30 na close ale to tylko zabawa, bo pokazuje mniej wiecej w przedziale co 5 minut.
Fajnie Jak41 że jesteś i ciekawe co piszesz. Ja czekam 2059 na S. Bo też mi wychodzi w dół końcówka. A zresztą ja czekam na te 2koła, bo bez tego dalsze wzrosty nie mają racji bytu ;-) Dla mnie
Dino trzymają od kilku dni blisko ATH. Jak nie będzie już Grubemu potrzebne to poleci. Ostatnio posiadacz krótkiej pozycji na akcjach zamykał te pozycje. Stąd tak wysoki kurs. Orlen za to wciąż nisko mimo rekordowych zysków.
Na spokojnie tak sobie przeanalizowałem i wyszło mi, że teraz cel FW to okolice 1970. Poźniej te wyśmiewane przez niektórych 2130. Mam nadzieję, że krętacz duży Miś nic nie odwali ;-) Dodatkowo na 5-dniowym coś w rodzaju rGr.
777777 te cwaniaczki co graja S (mam na myśli shortujące fundusze) to potrafią skupić mega papieru, tylko po to żeby następnego dnia sypać automatami. A bo to raz tak było? Sądzę, że jeszcze te cwaniaki do rozliczenia się pojawią. A jak sesja przed rozliczeniem będzie na plus to właśnie skupili papier, żeby sypać następnego dnia. Ale mi tam lotto teraz. Pozycja tylko na chwilkę i generalnie S teraz.
Szorciarze wciąż mają ok. -5% akcji CDR wartych teraz ponad 600 mln zł. Gdyby musieli to odkupić to podnieśliby WIG20 ale niewiele bo CDR stanowi 3,75% WIG20. 10% wzrostu CDR to 0,375% wzrostu WIG20 czyli ok. 8 punktów. Często szorciarze odkupują jedne spółki ale szorcą jednocześnie inne. Wtedy WIG20 spadnie bo sprzedadzą spółki więcej ważące w WIG20. Dino się boją szorcić bo jest trzymane w garści przez Grubego.
Spory wzrost wniosków o zasiłek dla bezrobotnych w USA spowodował spadek oczekiwań na podwyżkę stóp procentowych a w konsekwencji spadek dolara i umiarkowany wzrost indeksów giełdowych. My jesteśmy w słabo nachylonym w górę kanale z górną krawędzią dla WIG20 ok. 2060. Głębszych spadków nie widać na horyzoncie ale ciągły wysyp Orlena po obecnej cenie kilka razy mniejszej od fair value, świadczy jednak o słabości Bananowca. Na bankach również widać opory ale są one łamane podczas kolejnej euforii zakupowej. Ciekawa jest siła złotego. Funt do złotego jest najsłabszy od roku. Nawet komentatorzy ekonomiczni są zdziwieni taką sytuacją i wieszczą osłabienie złotego jesienią.
Na euro jest jeszcze ciekawiej bo kosztowało w złotych tyle samo 2 lata temu ! Silny trend słabnięcia euro do złotego, który umocnił złotego prawie 7%, jednak jakby kończył po 4 miesiącach trwania. Porównując odczyty inflacji w Strefie Euro 8% mniejszej jak w Polsce, można dojść do wniosku o przewartościowaniu złotego do euro.
7777777 zerknij po swojemu, bo tak dziś mnie naszło popatrzeć w dłuższej perspektywie. i tak na w20 można by wyrysować ABCD: A-1358, B-1937, C-1670, zakładając geometrię mamy D w okolicy 2260. D powinno się dopiąć do końca czerwca. Dane brane z zamknięć z interii. Ciekawie to wygląda :-) I dopiero po D można S grać. Ciekaw jestem Twojej opinii.
Potrójny szczyt na WIG20 ? Są analitycy piszący o owczym pędzie w górę. Orlen wciąż słaby a KGHM stoi chociaż miedź sporo urosła. Ciągną do góry bankami i handlarzami (LPP +6%).
Euro przebiło poziom notowany ostatnio 2 lata temu. Aktualnie kosztuje 4,44 zł. Podobno wakacje za granicą są tańsze jak rok temu przez siłę złotego. Nasze kurorty zbankrutują jak trend się nie odwróci.
Jacku, jestem świeżakiem i nie wiem gdzie mogę znaleźć informacje o ilości opcji spadkowych i itp. Czy mógłbyś podać skąd mogę się tego dowiedzieć (domyślam się, że nie z XTB na którym gram)?
Witam, ja BP od razu zaznaczam :-) ale dziś shortowali piknie. Jak ma rosnąć jak tu anale zdziwieni, że rośnie. Toż to cały świat na shorcie siedzi. Tragedia! A prościej wziąć L i zawsze pewność, że urośnie :-) Kwestia czasu! Jak pięknie by było zobaczyć wpis pani Zosi, że się pomyliła ;-))))) Czekamy Pani Zosiu :-)