Wiadomo że po to żeby z 100 procent 80 wydać na złom z zachodu kosztowny w utrzymaniu bo zasada finansjery jest prosta pieniądze są tylko po to aby ludzie się nie zjadali wzajemnie. Pozwala funkcjonować w stylu moralnym.
Ci co grają na CFD na FW20, jak np. @m, w piątek będą już zrolowani na serię H23, otrzymując punkty swapowe. Pozycja krótka dodatnie, a długa ujemne, jeżeli do zamknięcia jutrzejszej sesji nadal będzie wyżej notowana seria H23.
Dnia 2022-12-14 o godz. 14:03 alek092 napisał(a): > Patrząc na podstawowe parametry kontraktów FW20, widać siłę rynku i tylko patrzeć jak ruszymy do góry. > Ale to chyba dopiero po 15:30.
Cenę, wolumen i LOP. Można też zauważyć sprytny sposób wychodzenia z rynku przez krótką stronę zrealizowanych zleceń cross, wykorzystujący obawy drobnych elek, co do kontynuacji wczorajszego wzrostu. Cały czas mam na myśli serię Z22.
Dnia 2022-12-14 o godz. 14:19 jak41 napisał(a): > no nic cos nie podoba mi sie taka zabawa kasuje wczorajsze Ski niestety wczesniej niz zakladalem ale co zrobic
Dnia 2022-12-14 o godz. 15:12 wilk_z_banana napisał(a): > Odnoszę wrażenie że ciągle L otwierają na nowej przymykając na starej bo spadek lop jak jest na starej to na nowej rośnie fw
Jakby chcieli L nabrać, toby dzisiaj poszli za bazowymi w dół i brali niżej (mogli nawet o 40 pkt zejść, żeby zrównać się z SP i DAX) - same L by im do kosza szły... Mnie to wygląda jednak na pakowanie przez dużego S-ek... Kurs stał w miejscu przez 3 h, LOP nieprzerwanie na nowej serii rośnie, wysoki kurs - to wyższe S... Się okaże wkrótce...
Mnie na bananie nic nie zaskoczy lecz ruchy wskazuja na L w sumie muszę byc konsekwentny Przy poziomach 1400 pisałem że to wszystko poto żeby 1850 wychaczyc na tej serii i gdybym nie spróbował zjeść wisienki z tortu to by sobie nie wybaczyl.
Dnia 2022-12-14 o godz. 17:02 7777777777777 napisał(a): > Potwierdzone wybicie i branie S sport extremalny A po czym wnosisz, że potwierdzone? Że nie wróciło kolejnego dnia do krawędzi? Moim zdaniem można mówić o potwierdzeniu, jak wyjdzie na zamknięciu ponad 1806... Fakt S mają teraz ciężko - tutaj zgoda...
A co FED może zrobić więcej gołębiego lub powiedzieć ponad to co rynki już wyceniły ? No chyba że stopy tylko o 25pkb podniesie ale chyba nikt tego nie zakłada. Reszta według mnie w cenach. A ryzyka są np. realizacja zysków i sprzedaży faktów. FED bardziej jastrzębi niż rynki zakładają. Niby S w złej sytuacji ale czy koniecznie w złej ? Zadowolić rynki będzie trudno a aby rozczarować niewiele trzeba może jedno słowo nie tak....
W zależności ja patrzę na tą chwilę tak jeśli gruby otwierał na nowej L w przedziale 1760-1810 to musi podbić z 50p żeby sobie S nabrać chyba że ich w ogóle nie chce brać ale wskazuje na wzrost i pod to zostawiłem a reszta to dodatek może się mylę to proszę śmiało prostować ale te 22p różnicy to sugeruję.