Dla zaspokojenia Pańskiej ciekawości podaję:
1. mężczyzna 25 lat
składka miesięczna - 208,08pln
przy składce rocznej upust 8%
składka roczna wynosi - 2312,00
Suma ubezpieczenia na Polisie - 80 tys.
gwarantowany kapitał emerytalny w wieku 65 lat - 155 412,00
+ 75% udziału w zysku firmy( zysk nie jest oczywiście gwarantowany)
Jeżeli nadal jest to dla Pana interesujące to proszę o kontakt.
pzdr
Tak jestem zainteresowany prosze wyslac mi na maila kjpadjasek@poczta.fm informacje gdzie i kiedy mozemy sie spotkac w Krakowie oraz jaka mam gwarantowana emeryture (a nie kapitał) za skladke 200 zl a nie 208,08. Przez maila podam tez nr. telefonu zeby bylo nam sie łatwiej konatkowac.
witam,
czy mógłbym uzyskać info na temat firmy, która gwarantuje dużo więcej niż eventus? jestem nim zainteresowany dlatego że nie mam obecnie żadnej alternatywy, a warunki eventusa średnio mi się podobają. Proszę o info gdzie w szczecinie mógłbym zwrócić się w tej sprawie i posłuchać na temat Waszej oferty. mój mail: mgrariel@interia.pl pozdrawiam
Dnia 2008-07-18 o godz. 12:59 ~lp napisał(a):
> Dla zaspokojenia Pańskiej ciekawości podaję:
1. mężczyzna
> 25 lat
składka miesięczna - 208,08pln
przy składce rocznej
> upust 8%
składka roczna wynosi - 2312,00
Suma ubezpieczenia
> na Polisie - 80 tys.
gwarantowany kapitał emerytalny w
> wieku 65 lat - 155 412,00
+ 75% udziału w zysku firmy( zysk
> nie jest oczywiście gwarantowany)
Jeżeli nadal jest to
> dla Pana interesujące to proszę o kontakt.
pzdr
witam,
czy mógłbym uzyskać info na temat firmy, która gwarantuje dużo więcej niż eventus? jestem nim zainteresowany dlatego że nie mam obecnie żadnej alternatywy, a warunki eventusa średnio mi się podobają. Proszę o info gdzie w szczecinie mógłbym zwrócić się w tej sprawie i posłuchać na temat Waszej oferty. mój mail: mgrariel@interia.pl pozdrawiam
czesc , czy mozliwy bylby kontakt z toba "eventus" lub z kims kto tam pracuje osobisty poprzez gg lub @. chce uzyskac troche info na temat samej pracy w hmp przy sprzedawaniu eventusa i czy podjac sie tej pracy. prosze o kontakt moje gg 6040519
idę na szkolenie,jestem sceptycznie nastawiony,a wręcz negatywnie,najbardziej zastanawia mnie ta drabinka jaka powstaje jak sie kogoś zrekrutuję?sam jeszcze nie podpisałem eventusa,ciekawy jestem czy szkolenie mnie zbałamuci.Sam nie wiem co mam robić?czy stracę kasę za szkolenie?
Dnia 2008-07-30 o godz. 16:22 ~tot napisał(a):
> idę na szkolenie,jestem sceptycznie nastawiony,a wręcz
> negatywnie,najbardziej zastanawia mnie ta drabinka jaka
> powstaje jak sie kogoś zrekrutuję?sam jeszcze nie
> podpisałem eventusa,ciekawy jestem czy szkolenie mnie
> zbałamuci.Sam nie wiem co mam robić?czy stracę kasę za
> szkolenie?
jeżeli jesteś negatywnie nastawiony i zakładasz,
że możesz zostać "zbałamucony"
to bez sensu, że idziesz na to szkolenie.
chcesz sprzedawać ludziom produkt do którego nie masz przekonania?
ja sprzedaję Eventusa, ale tylko dlatego, że sam jestem do tego produktu przekonany.
w życiu bym nie poszedł na szkolenie sprzedażowe z produktu do którego nie mam przekonania.
kolego ..napisz o swoich wątpliwościach - bo nie wszystkojest zrozumiałe dla nas po szkoleniu , tam możesz pytać do woli o swoich wątpliwościach...szkoda,że rozpoczynasz od podjęcia pracy której nie lubisz..lub w nią nie wierzysz ..raczej sukcesu nie odniesiesz w porównaniu z osobami którzy wiedzą co mówią .....nie mogłeś podpisać wniosku..nie polisy gdysz nic nie wiesz ...powodzenia
do zusu musisz odprowadzać składki lub twój pracodawca....nie ma alternatywy ,chyba że pracyjesz na czarno ..ale to twój wybór.......natomiast możesz odkładać na emeryturę np. EVENTUS....lecz musisz się umówić z przedstawicielem napewno ci wszystko wyjaśni i da do przeczytani a normalne warunki... są tam też opcje zdrowotne...pozdrawiam zapraszam np do Bydgoszczy do biura ..ja byłem ..pozdrawiam
Jeśli wybrałeś tylko tzw."czysty "Eventus Clasic (bez dodatkowych opcji bo istnieje też taka możliwość) to cała wpłacona składka tylko dotyczy samej emerytury.Pozdrawiam
Skoro jesteś przedstawicielem EVENTUSA, to powiedz ile zarobił w roku 2005, 2006 i 2007.
W każdym roku oddzielnie.
Może wtedy przekonasz niejednego do podpisania umowy. Dostaniesz wtedy prowizję.
ja mam 4 lata eventusa ..i dziękuję mężowi ,że nie wybraliśmy 3 filara/ to nie emerytura tylko ubezpieczenie na życie/ i mam sporo satysfakcji bo oprócz stopy technicznej zarabiam- powiększam swoją przyszłą emeryturę o 8,5 % jest to najlepsza forma emerytalna w Polsce i jedyna - z tego co wiem.. i drodzy państwo nie wypowiadajcie się jeśli nie znacie produktu ..ja mam przedstawiciela w Bydgoszczy ..i proszę mi wierzyć wszystko jest klarowne i wreście coś dla ludzi którzy mają świadomośc co nas czeka za 15-20 lat z ZUSEm..pozdrawiam zgłoś się do przedstawiciela i sprawdz swoją wiedzę...
pozdrawiam ania
oczywiście że każdy rok jest osobno liczony.....są różne zyski...np 2007 15% ...ale z klientem dzieli się firma w 10,5 % tak to działa pozdrawiam szczegóły u przedstawicieli ja jestem posiadaczem eventusa i dzięki ,że mam dobrego przedstawiciela to co mówi to jest ..
A czy ktoś słuszał o ubezpieczeniu na podobnych warunkach w Allianz .
Podobno oni również moja produkt z dożywotnia rentą moze być okresowa do 25lat lub dożywotnia wypłacana do 100lat .
czy ktoś z was robił porównanie tych dwóch Firm Hestii I Allianz
I czekam na wieści co o tym myślicie a moze ktoś ma zawartą umowę z rentą dozywotnią w Allianz .
Nie mam umowy z rentą dożywotnią w Allianz ,ale mogę zaproponować bezpieczną i GWARANTOWANĄ emeryturę dożywotnią połączoną z ubezpieczeniem w mojej firmie.Możemy się spotkać lub zdzwonić i o tym porozmawiać.Zainteresowane osoby proszę o kontakt na yaca61@o2.pl
pracowałem w Alianz..nie daj się nabrać..dzisiaj jest tylko jedna dożywotnia emerytura...pozdrawiam.... ja mam ...EVENTUS. MAM JUŻ 5 LAT... to działa...licz na siebie to ..jest przecież Twój wybór...Pozdrawiam wszystkich co mają EVENTUSA...śpimy spokojnie...pozdrawiam.
i to mi sie podoba..szacunek dla ciebie za ta wypowiedz...niech kazdy liczy na siebie..wciaz szukajcie a znajdziecie..eventus-spimy spokojnie...powiem jeszcze jedno nie robmy z forum slamsów gdzie tylko leca wyzwiska i rozpiera co niektorych duma w tym miejscu bill-czlowieku jestes wielki, poprostu nie moge tego czytac co piszesz, lejesz wode..zadnych argumentów same zarzuty..czlowieku do domu..przepraszam wszystkich za ta ostania wypowiedz ale poprostu nie wytrzymuje jak czytam te farmazony jak również i innych podobnych do billa..nikt nikogo nie zmusza do wyboru emerytury..wystarczy sie zainteresować tym co obecnie dzieje sie w wielu krajach z ZUS-em i otwartymi funduszami emerytalnymi a zobaczycie ze ci co nie maja alergii inteligencji zainteresuje dobra oferta eventusa...jeszcze raz powtórze nie robmy slamsów z forum..pytanie odpowiedź proste zarzut? logiczny argument proste pozdrawiam wszystkich no billa również a co mi tam:)
Dnia 2008-08-09 o godz. 18:39 ~ewa napisał(a):
> pracowałem w Alianz..nie daj się nabrać..dzisiaj jest tylko
> jedna dożywotnia emerytura...pozdrawiam.... ja mam
> ...EVENTUS. MAM JUŻ 5 LAT... to działa...licz na siebie to
> ..jest przecież Twój wybór...Pozdrawiam wszystkich co mają
> EVENTUSA...śpimy spokojnie...pozdrawiam.
Zanim napiszesz Coś to się upewnij, bo ile razy można powtarzać,że Eventus nie jest JEDYNĄ gwarantowana dożywotnią emeryturą!!!!!!
Gwarantowana emerytura jest już od kilku dobrych lat sprzedawana między innymi przeze mnie i nie rozumiem, kto Ci wbił do głowy że jesteś jedyny i niepowtarzalny.
pzdr
o ile mi wiadomo to alians ma takie emerytury ale w niemczech, nie spotkałem się z tym w polsce
aig aplico ma w 3 filarze niby emerytury, jest tylko 1 problem, to czy emerytura będzie dożywotnia czy nie zalezy od zgromadzonego kapitału
Jedyny program rentowy na rynku polskim, który łączy w sobie kapitał GWARANTOWANY, oraz zysk z długoletniej inwestycji w fundusze (Legg Mason) Ponadto umożliwia i łączy w sobie podwójne korzyści podatkowe (Art. 24 ust.15 i Art. 21 ust.1 pkt 4 ust. o pod. doch. od os. fiz.) Muszę tu jeszcze wspomnieć o b.szerokiej ochronie ubezpieczeniowej dla siebie i bliskich. Wszystko to zawarte jasno i czytelnie w OWU i na polisie. Z kąd plynie moja wiedza na temat tego produktu? Ponieważ owy produkt posiadam;) Ba, ma 5lat EVENTUSA i od dwóch mies. EVENTUSA DUO. I wiem co i ile mam na koncie. Nikt mi tego nie obiecuje- mam to na piśmie! Więcej informacji: www.hmipolska.pl , pij.amo@gmail.com Pozdrawiam
Aniu, skoro masz 4 lata Eventusa, to proszę cię zapytaj i napisz
ile zarobił w roku 2005, 2006 i 2007.
Przecież to twój produkt, więc masz prawo wiedzieć.
Jeżeli odmówią ci tej informacji, to kupiłaś kota w worku i się cieszysz.
Napisz na forum ile zarobił !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Z zainteresowaniem prześledziłam cały wątek, ponieważ dostałam propozycję zostania agentem eventusa. No i się zastanawiam .... Teraz mam już kompletny mętlik w głowie, ale z całej tej dyskusji wyciągnęłam 2 wnioski.
Po pierwsze, wywnioskowałam, że najlepiej chyba po osiągnięciu wieku 65 lat zrezygnować z otrzymywania rent i wziąć odprawę. W tej sytuacji oczywiście traci się odsetki, o które powiększałby się nasz kapitał przez okres pobierania renty.
A po drugie, jesli chodzi o wysokość renty, to przeciwnicy eventusa pisali, że to marne pieniądze, tylko sęk w tym, że te 400 pare złotych (czy ile tam wychodzi w zależności od składki), to tylko minimum i tak naprawdę nikt nie wie ile będziemy dostawać tej renty, bo nikt w Polsce jeszcze jej z eventusa nie otrzymuje.
i tu jest właśnie ten kot w worku.....
Pozdrawiam forumowiczów ;)
P.S. I troche kultury, bo przecież każdy może miec własne zdanie co nie???
Ja mogę zaproponować bezpieczny i GWARANTOWANY produkt emerytalny.Przed jego zakupem już wiesz dokładnie jaki kapitał GWARANTOWANY otrzymasz po zakończeniu okresu na jaki została zawarta umowa lub jaka GWARANTOWANA będzie Twoja miesięczna ,dożywotnio wypłacana emerytura (jeśli taką formę wypłaty wybierzesz).Do tego dochodzi jeszcze 75% z udziału w zysku (niegwarantowane).Wszystko zależy od tego ,ile dzisiaj chcesz na ten cel przeznaczać.Pozdr
Sprzedawców EVENTUSA raczej nie trawię i przyznam, że za jednego z nich Cię wziąłem.
Jednak po jednej z Twoich wypowiedzi wnioskuję, że reprezentujesz innego gracza. Czy się mylę???
To, że nazwałem Cię "kolegą" i podałem swój numer to NIE BYŁ PRZYPADEK, co wcale nie znaczy, że jesteśmy kolegami w pełnym tego słowa znaczeniu.
Po forach raczej nie szukamy klientów, więc nie dziw się mojej reakcji.
pzdr
błędne myślenie nie znasz zasad wypłacania renty....mylisz pojęcia kapitał zawsze możesz wybtrać wraz z udziałem w zyskach/ 85%/ ....i masz wszystko na białym ...a jeśli chodzi o wypłatę rent to są zasady europejski..zapytaj niemca czy luksembur. dowiesz się ile mają emerytury.....albo sprawdz gdzie jeżdzą emeryci ...europejscy ...pozdrawiam
Dnia 2008-08-09 o godz. 18:31 ~a...la napisał(a):
> błędne myślenie nie znasz zasad wypłacania renty....mylisz
> pojęcia kapitał zawsze możesz wybtrać wraz z udziałem w
> zyskach/ 85%/ ....i masz wszystko na białym ...a jeśli
> chodzi o wypłatę rent to są zasady europejski..zapytaj
> niemca czy luksembur. dowiesz się ile mają
> emerytury.....albo sprawdz gdzie jeżdzą emeryci
> ...europejscy ...pozdrawiam
Kolejny NADĘCIAK z wypranym mózgiem?
Odpowiem Ci krótko:
1. Zasady wypłat znam i to żadne NOWUM!
2. Już z kilkoma Niemcami miałem okazję na ten temat rozmawiać i klnąc na to co mają
zostali moimi dobrymi klientami.
Stwierdzili cytuję: " kupiliśmy sobie wreszcie porządne EMERYTURY" - wysoka
ochrona i ponad 25% wyższy GWARANTOWANY kapitał + oczywiście udział w zysku.
3. Powtarzasz się z tymi jeżdżącymi emerytami europejskimi jak zdarta płyta co
potwierdza tylko moją tezę o wypraniu mózgu -pewnie na szkoleniu tak Ci kazali
mówić!!!
pzdr
bardzo nie lubię wypowiedzi ludzi nie profesjonalistów....jak ten pan....ale nie wiem po co ten jad..przecież nie musi mieć emerytury może płakać ......i biadolić ..życie jes piękne ..tylko ludzie są okrutni ...pozdrawiam.....t
nie rozumię po co ten ocet....jeśli nie interesuje Cię emerytura zajmij się zgniłą polityką .. lub innymi zbędnymi rzeczami ...... .i nie siej złej propagandy..pozdrawiam ..
po co najezdzacie na ta firme, jak zapewni mi coroczny wzrost wplacanych przeze mnie pieniedzy o 7%, to wchodze w to, bede placil do 65 roku skladke, byle mi to obiecali, nadwyzki moga sobie zabierac... znajdziecie mi taki produkt? NIE. zadna firma wam tego nie da. cale ryzyko jest przerzucone na klienta, wiec po co placicie prowizje i sie zastanawiacie, co jest lepsze?
Problem tylko w tym, że jesteś kolejnym, który uwierzył, że EVENTUS to jedyna gwarantowana emerytura!!
Jeżeli tak Ci powiedzieli to jest to poprostu WIELKIE KŁAMSTWO, z którym próbuję walczyć.
pzdr
Dnia 2008-09-05 o godz. 22:46 ~lp napisał(a):
> Problem tylko w tym, że jesteś kolejnym, który uwierzył, że
> EVENTUS to jedyna gwarantowana emerytura!!
Jeżeli tak Ci
> powiedzieli to jest to poprostu WIELKIE KŁAMSTWO, z którym
> próbuję walczyć.
pzdr
to bądź tak uprzejmy i napisz konkretnie jakie inne produkty (z podaniem firmy) dają gwarancję kwoty w momencie podpisania umowy i są wypłacane dożywotnio?
Dnia 2008-09-08 o godz. 10:56 ~pamal napisał(a):
> Dnia 2008-09-05 o godz. 22:46 ~lp napisał(a):
>
> Problem tylko w tym, że jesteś kolejnym, który uwierzył, że
> > EVENTUS to jedyna gwarantowana emerytura!!
Jeżeli
> tak Ci
> powiedzieli to jest to poprostu WIELKIE
> KŁAMSTWO, z którym
> próbuję walczyć.
pzdr
to bądź
> tak uprzejmy i napisz konkretnie jakie inne produkty (z
> podaniem firmy) dają gwarancję kwoty w momencie podpisania
> umowy i są wypłacane dożywotnio?
pamal napisz na mojego e-maila - chętnie wskażę taką firmę,której produkt daje gwarancję kwoty i wypłatę dożywotniej emerytury ( jeszcze przed podpisaniem umowy)
pozdrawiam
to bądź
> tak uprzejmy i napisz konkretnie
> jakie inne produkty (z
> podaniem firmy) dają
> gwarancję kwoty w momencie podpisania
> umowy i są
> wypłacane dożywotnio?
pamal napisz na mojego e-maila -
> chętnie wskażę taką firmę,której produkt daje gwarancję
> kwoty i wypłatę dożywotniej emerytury ( jeszcze przed
> podpisaniem umowy)
pozdrawiam
to może napisz na forum, wówczas też inne osoby czytające będą mogły sobie te produkty porównać