Pesel masz na dole kodu w dowodzie więc i tak pewnie już wiedzą zgłoś sprawę na policję bo oni na twój skan dowodu wezmą kredyt i dowiesz się dopiero przy egzekucji komorniczej
Niestety mam podobny dylemat
Wpłaciłam 250 £ z niewiadomych powodów już zniknęło 25 funtów z mojego konta, bo nie wykonywałam żadnej transakciii aktualnie mam problem z weryfikacja konta moje dokumenty rzekomo nie dochodzą
a to się łączy z tym ze nie mogę wylplaxic zainwestowanych pieniędzy
Wszyscy rzekomi doradcy mówili z akcentem, odnoszę wrażenie ze to oszustwo
Witam,czy udało się komuś udunac konto ? Nie przeszłam weryfikacji bo nie chce im wysłać skanow dokumentów. Mimo że nic nie robię z tym kontem straciłam już prawie £500. Wiem,że kasy juz nie odzyskam,ale jak usunac konto?
Oszustwo Nirotrade zetknąłem się z nimi przez formularz kontaktowy po obejrzeniu filmu na youtubie zatytułowanym nigma 2 Później zadzwonił do mnie konsultant Ukrainiec z którego pomocą przelałem 25 euro i powiedział że mam czekać aż zadzwoni pracownik techniczny który poprowadzi moją inwestycję dalej Rzeczywiście taką osobą zadzwoniła inanówiła żebym wpłacił kolejne 250 euro wówczas będę miał jego wsparcie Otworzył ze mną konto na portalu binance jest to portal na którym można handlować kryptowalutami z którego można przelać pieniądze na konto Nirotrade wtedy ten pracownik techniczny otworzy intratną pozycję na bitcoinie i jednego dnia zarobić będzie można 500 euro ale po wpłaceniu kolejnych 200 euro Na szczęście w porę wycofałem pieniądze z konta binance i ich nie straciłem Jeżeli ktoś wpłacił środki na konto binance to należy je jak najszybciej z tantąd wycofać zanim Ukrainiec ich nie przechwyci i nie przeleje na konto Nirotrade bo wtedy już będzie za późno Podaję sposób w jaki można przelać pieniądze z konta binance Należy kliknąć wypłać a następnie wybrać opcję Fiat i wybrać walutę np euro Później trzeba podać numer IBAN to jest numer naszego konta bankowego przed którym należy wpisać PL wtedy system binance przeleje pieniądze do naszego konta w Polsce Ten Ukrainiec zainstalował na moim komputerze program AnyDesk i jak się go wpuści to on wtedy pomaga rzekomo w realizacji transakcji na platformie Tego oprogramowania się mogłem odinstalować ale jak na razie mój komputer działa Jeżeli Państwo zostaliście poszkodowani to zgłaszacie na policję Im będzie nas więcej tym organy ściga
nią potraktują to poważnie i może ich namierzą Ponadto nie da się doprosić żeby konto na tej platformie było zweryfikowane bo wtedy można byłoby wypłacać od nich pieniądze a im nie o to chodzi Co prawda przesłali mi maila że można dokonać weryfikacji ale po przesłaniu na ich adres mailowy ściany dowodu osobistego i karty kredytowej Ja przesłałem im tę kartę ale zasłoniłem numery więc przyszedł kolejny mail żeby dokonać tego jeszcze raz ale w przybliżeniu na konta prywatne nie są w stanie się włamać bo by musieli poznać hasło Dla bezpieczeństwa trzeba zastrzec kartę zmienić hasło na koncie prywatnym Także niech każdy poszkodowany zgłosi to na policję i podajcie wszystkie maile orz numery telefonów z których dzwonili
to ściema, ja walczę o odzyskanie 250Euro, sprawę zgłosiłam w banku a jutro jadę na komisariat zgłosić przestępstwo internetowe. Po weryfikacji konta, nie zwrócili środków, które zleciłam do wypłaty, więc szansa na otrzymanie jakichkolwiek pieniędzy jest żadna. Zamknęłam w banku kartę, którą dokonałam wpłaty 250 EUR i zablokowałam dowód. Przy weryfikacji koniecznie potrzebny był im dowód z dwóch stron, zasłoniłam PESEL co spotkało się z negatywną weryfikacją, więc przerobiłam mój PESEL i im odesłałam. Dopiero wtedy weryfikacja przebiegła pomyślnie, jednak asekuracyjnie zablokowałam dowód. W banku zgłosiłam reklamację w sprawie oszustwa i prośbę o anulowanie transakcji, w razie gdyby się nie udało odzyskać pieniędzy bank zapewnił mnie, że wystąpi do Ubezpieczyciela o zwrot kwoty 250 EUR
Dziękuje ZASWIECIŁO MI SIE SWIATEŁKO JAK Usłyszałem SIEDZIBE Cypr ORAZ AKCENT GOSCIA Wschodnia Dykcją ORAZ PROSBA O JAKNAJWIEKSZY LIMIT NA RACHUNKU dawno temu działało kilka piramid finansowych jedna nawet w Palacu Kultury naciągali na 2000marek MACKA mafii klepaka wel dziad jeszcze raz dziękuje michal
Dziękuje ZASWIECIŁO MI SIE SWIATEŁKO JAK Usłyszałem SIEDZIBE Cypr ORAZ AKCENT GOSCIA Wschodnia Dykcją ORAZ PROSBA O JAKNAJWIEKSZY LIMIT NA RACHUNKU dawno temu działało kilka piramid finansowych jedna nawet w Palacu Kultury naciągali na 2000marek MACKA mafii klepaka wel dziad jeszcze raz dziękuje michal
Każdy kto jest poszkodowany przez nich niech idzie na policję weźcie wydrukujcie maile od nich oraz przelew bankow konta z którego wpłaciliście do nich pieniądze Im będzie nas więcej zawiadomień to będzie większa szkodliwość czynu i może organy ścigania znajdą sposób jak ich ukarać Bo oni każdego oszukują Blokujcie numery z których dzwonią nie wydawajcie się w żadne dyskusje
nic nie działa-konto weryfikowali około .miesiąca -a kasę przyjęli na niezweryfikowane konto inie chcieli za nic zwrócić- w koncu posunęli
experta wybitnego tradera -analityka ukraińskiego z łamana polszczyzną-BARTKA K- który podstępem wyczyścił mi konto 2191 ero w ciągu trzech dni ........zadzwonili i powiedzieli zeby dopłacić 800 euro to się odkujemy - powiedziałąm,że nie mam ani złotówki -ze wszystko o czym zapewniali a nagrywałam każda rozmowę okazało się oszustwem !teraz milczą ........szukam takich samych poszkodowanych ktorzy zostali oszukani - wyłudzeniem ..........trzeba nie mieć sumienia,żeby tak zacząć pracę z kimś - od razu wyczyszczeniem własnych pieniędzy -szukam poszkodowanych w celu zrzeszenia się -anna949@wp.pl
Zostałam oszukana przez nich. Wyłudzono odemnie £9500, za każdym razem obiecywano wypłatę i szantażowano ze straci się wszystko jeśli nie dopłaci się więcej . Analityk z ukraińskim akcentem o imieniu polskim -Marcin Kaminski obiecywał bardzo dużo . Podobno policja ma ogrom podobnych zgłoszeń . Szukam pomocy
Oj to faktycznie złe wyglada £9500 to dużo kasy zwłaszcza.....
skontaktuj się ze mną na messenger Tedy Tedy w wiadomości napisz ze chodzi o Nirotrade
Pozdrawiam Tadek
Firma Nirotrade to złodzieje.I proszę nie wpłacać im żadnych pieniędzy.To szajka wykwalifikowanych oszustów.A ich platforma to fikcja do wyciągania pieniędzy z ludzi.
Ja mam problem bo nie wiem czy to nie jest mafia dzisiaj na fb znalazłam reklamę która oferowała taki zarobek i weszłam wpisałam e-mail, potem adres zamieszkania i nr tel i podaniu tych informacji zadzwoniła do mnie kobieta przedstawiająca mi jak to wygląda i im dłużej próbowała mnie przekonać tym bardziej zastanawiałam się czy dobrze robię i wycofałam się w ostatniej chwili nie zgodziłam się na dalszą współpracę i się rozłączyłam. Potem chciałam oddzwonić na ten nr by zapytać jak usunąć z tamtąd konto i okazało się że nie ma takiego nr nawet ten na stronie nie działa. Zadzwoniłam na policję i tam powiedzieli żebym obserwowała pocztę i podejrzane smsy i telefony. Chciałabym się dowiedzieć czy nie będę musiała spłacać pieniędzy których nie wzięłam i nie zainwestowałam Bardzo się boję. Proszę o radę co mam robić
Te ich numery telefonów to ściema pewnie mają program szpiegowski który pokazuje fałszywe infolinie albo niby krajowe telefony. Łatwo ich rozpoznać po akcencie i dziwnych pytaniach dzwonią podając się za pracowników banku gdy dostaną skan karty próbują przelewać z niej pieniądze na konta pionków. NIE PODAWAĆ IM DANYCH zastrzec kartę i najlepiej zamknąć konto bankowe
A Ty zglosiles na Policję? To typowe przekretasy. Glupki u steru bezkrytycznie nawpuszczali do Polski 2 mln Ukraincow, niektorym.nawet sfinansowali u nas studia, aby ci po zaczepieniu sie u nas w banku wdrozyli sie, wyjechali i zaczeli nas oszukiwac. To badzo natarczywa grupa przestepcza, sa wsrod nich i dziewczyny. Ja sie znam na rzeczy, wiec dosc szybko sie zorientowalem, niczego nie wplacajac i powiedzialem im "oszusci spierdalać". Stosuja nakladki na tel. wskazujace ze dzwonia z UK lub z PL, a zapewne siedza w Kijowie. Najwyzszy czas by Interpol ich namierzyl i doprowadził przed sad..
Mam do was pytanie, bo chyba jestem w dupie. Wysłałem trochę kasy do NT poprzez binance i blockchain. Teraz się tu doczytałem, ze to jest bardzo wesoła platforma.
Macie jakiś sposób jak odzyskać kasę? przelew zrobiłem dziś.
Przeczytaj naszą recenzję Niro Trade, aby zobaczyć, dlaczego NIE polecamy tego brokera do handlu. Aby wyjaśnić wątpliwości, jest to recenzja nirotrade.com.
Kim oni są?
Po spojrzeniu na ich stronę internetową widać, że nie podlegają one żadnej agencji regulacyjnej. To jest DUŻA CZERWONA FLAGA !! To powinno wystarczyć, abyś NIE inwestował w nie. Współpracują również ze stronami internetowymi, które oferują „oprogramowanie do automatycznego handlu”, co jest kolejną czerwoną flagą, ponieważ tego rodzaju witryny są znane z oszustw.
Tak więc Niro Trade jest kolejnym nieuregulowanym brokerem forex, co oznacza, że klienci nie są chronieni i istnieje duże prawdopodobieństwo, że uciekną im twoje ciężko zarobione pieniądze i nie będzie żadnej agencji regulującej, która pociągnęłaby ich do odpowiedzialności.
Jak to działa?
Zwykle nieuregulowani brokerzy forex działają w następujący sposób. Będą dzwonić do ludzi, aby przekonać ich do złożenia początkowego minimalnego depozytu, próbując jednocześnie zastosować każdą możliwą metodę, aby tak się stało. Będą oferować oferty, które brzmią zbyt dobrze, aby były prawdziwe, na przykład podwoimy Twój początkowy depozyt lub łatwo zarobisz 100 USD dziennie. Proszę, nie dajcie się nabrać na nic, co mówią !!! To oszustwo! Po dokonaniu pierwszej wpłaty ludzie zostają przeniesieni do sprytniejszego oszusta, zwanego „agentem retencyjnym”, który będzie próbował wyciągnąć z Ciebie więcej pieniędzy.
Wypłata środków
Powinieneś złożyć wniosek o wypłatę JAK NAJSZYBCIEJ, ponieważ twoje fundusze nigdy nie są bezpieczne u nieregulowanego brokera. I tutaj sytuacja staje się trudna.
Jeśli chcesz wypłacić swoje pieniądze i nie ma znaczenia, czy masz zyski, czy nie, opóźnią one proces wypłaty o miesiące. Jeśli opóźnią go o sześć miesięcy, nie będziesz mógł złożyć wniosku o obciążenie zwrotne, a Twoje pieniądze przepadną na dobre. Nie ma znaczenia, jak często im przypominasz lub nalegasz na wypłatę pieniędzy, NIE odzyskasz ich. A jeśli podpiszesz umowę zarządzanego konta lub MAA, która w zasadzie upoważnia ich do robienia wszystkiego, co zechcą na Twoim koncie, stracą wszystkie Twoje środki, więc nie będzie już o co prosić.
Jak odzyskać pieniądze?
Jeśli zdeponowałeś już u nich pieniądze, a oni odmawiają zwrotu pieniędzy, co jest bardzo prawdopodobne, nie martw się, może to być sposób lub dwa na odzyskanie pieniędzy.
Przede wszystkim musisz zachować e-maile jako dowód, że prosiłeś o zwrot pieniędzy, ale ci ich nie przekazują lub zbyt długo opóźniają proces, z zamiarem nie zwrócenia pieniędzy.
Pierwszą rzeczą, którą powinieneś zrobić, jest wykonanie obciążenia zwrotnego! I powinieneś to zrobić od razu! Skontaktuj się ze swoim bankiem lub dostawcą karty kredytowej i wyjaśnij, w jaki sposób zostałeś oszukany, aby dokonać wpłaty w firmie handlowej, która nie jest regulowana, a oni odmawiają zwrotu pieniędzy. Jest to najprostszy sposób na odzyskanie pieniędzy, a także sposób, który najbardziej ich boli. Ponieważ dokonywanych wielu obciążeń zwrotnych, zniszczy to ich relacje z dostawcami usług płatniczych. Jeśli nie zrobiłeś tego wcześniej lub nie wiesz, od czego zacząć lub jak przedstawić sprawę bankowi lub wystawcy karty kredytowej, możemy pomóc Ci w przygotowaniu sprawy dotyczącej obciążenia zwrotnego. Po prostu skontaktuj się z nami pod adresem personalreviews1@gmail.com, ale nie informuj swojego brokera, że czytasz ten artykuł lub że jesteś z nami w kontakcie.
Dziękuję za pomoc- ja napisałam do banku i czekam na odpowiedź...oszukali mnie na 2191 ero.... Bank wysłal reklamację za pieniędzmi. Dziekuję,że to mogłam przeczytać
Dziękuję za pomoc- ja napisałam do banku i czekam na odpowiedź...oszukali mnie na 2191 ero.... Bank wysłal reklamację za pieniędzmi. Dziekuję,że to mogłam przeczytać
Nie płacę za cokolwiek w internecie kartą . Podanie numeru karty i numeru na odwrocie / 3 cyfry / i możesz się zdziwić , co zobaczysz na swoim koncie . A jeszcze zdjęcie dowodu ? Ludzie pilnujcie się .
Dnia 2021-02-18 o godz. 21:04 ~skądinąd napisał(a): > Nie płacę za cokolwiek w internecie kartą . Podanie numeru karty i numeru na odwrocie / 3 cyfry / i możesz się zdziwić , co zobaczysz na swoim koncie . A jeszcze zdjęcie dowodu ? Ludzie pilnujcie się .
To chyba jakaś mafia - ja wpłaciłam 2191 euro i nie zaczynając nic -żadnej transakcji chciałąm zrezygnować-przez miesiąc nie mogłam odzyskać kasy- okłamali mnie ,że jak zrobią transakcje to wypłacę..... zgodziłam się na pierwszy ruch .... wypuścili mnie w pole- ponieważ Bartek Krupa o 16 połączył się przez Any desk ustawił transakcje a o 17 kazał nacisnąć inwestuj- nie chciałam bez jego to robić,ale na mnie stanowczym głosem wskoczył i kazał tylko wcisnąć przycisk- zrobiłam to jako pierwszą transakcje w piatek 19-02- w poniedziałek 22-02- miałam wyczyszczone konto do zera 2191 przepadło!!!czyli wsparcie było fałszywe - a miało być podyktowane na zysk!teraz nie wiem co zrobić......to co mówilii obiecywali przez telefon okazało się kłamstwem -oszustwem! niedawno zadzwonił i kazał dopłacić 800 ero- ze wyrówna mi stratę!!!!!oszuści ! czy ktoś wie gdzie to zgłosić?pozdrawaim.Anna anna949@wp.pl
Tak. To sie zgłasza na policję a oni przekierowują do Okręgowej Prokuratury w Warszawie. Usuń AnyDesk i zablokuj karty i zastrzeż dowód osobisty i to pilnie.
DOBRZE WAM TAK KOZIOŁKI MATOŁKI!!! :) Jeśli Nie rozumiecie zasady działania niektórych platform brokerskich, to nie ładujcie tam kasy. Pieniędzy już nie odzyskacie. Koniec, kropka!!! Wcale mi was nie żal... :) Uczcie się, zamiast lekką ręką wydawać kasę!!! Powodzenia.
Nie każdy jest guru tradingu jak jest się laikiem i frajer z ukrainy każe zamykać ci tranzakcje z zyskiem które jednocześnie generują utratę kapitału ale tego ci już nie powie
Dnia 2021-02-23 o godz. 03:00 feniks2000 napisał(a): > DOBRZE WAM TAK KOZIOŁKI MATOŁKI!!! :) > Jeśli Nie rozumiecie zasady działania niektórych platform brokerskich, to nie ładujcie tam kasy. > Pieniędzy już nie odzyskacie. Koniec, kropka!!! > Wcale mi was nie żal... :) > Uczcie się, zamiast lekką ręką wydawać kasę!!! > Powodzenia.
Dnia 2021-02-23 o godz. 03:00 feniks2000 napisał(a): > DOBRZE WAM TAK KOZIOŁKI MATOŁKI!!! :) > Jeśli Nie rozumiecie zasady działania niektórych platform brokerskich, to nie ładujcie tam kasy. > Pieniędzy już nie odzyskacie. Koniec, kropka!!! > Wcale mi was nie żal... :) > Uczcie się, zamiast lekką ręką wydawać kasę!!! > Powodzenia.
TAKIE RADY , INSYNUACJE I KOPANIE - KOGOŚ KTO NIECHCĄCY PRZEWRÓCIŁ SIĘ , KIERUJ DO SWOJEJ MATKI , Z PRETENSJAMI , JAK CIEBIE WYCHOWAŁA
ostrzegam wszystkich przed mafią z Ukrainy-
NIRoTRade najpierw nie chcieli wypłacić mojego depozytu a nawet nic z nimi nie zaczynałam-potem podstępem wyczyścili mi cały depoztyt 2191 ero w trzy dni - od 19 do 22 lutego wyczyścili mi konto -ostrzegam biednych ludzi! zapłacą za to na Sądzie Ostatecznym , bo teraz nikt im nic nie może zrobić! Pan Bóg im policzy za wyłudzenia ! za krwawicę ludzi niewinnych -oszukanych