• Re: PCR TFE Autor: ~re [89.151.47.*]
    widać wyraźnie zmierzamy w dobrym kierunku bo firma ma się dobrze
  • Re: PCR TFE Autor: ~Wasyl [37.249.156.*]
    Kwaśny, jak to widzisz? To juz chyba jest gdxies blisko dna. Odezwij sie tradycyjnie.
  • Re: PCR TFE Autor: ~Kwaśny [46.169.161.*]
    https://invst.ly/qb08- - c,M1. Dwuletni trend spadkowy rozwinął się w wyraźną strukturę pięciofalową. Wydaje się, że dobiega końca fala piąta i pora na wzrostową korektę. Czy to poprawny scenariusz? Tradycyjnie zobaczymy.
  • Re: PCR TFE Autor: ~harapp1 [195.136.40.*]
    Z wykresu jasno wynika, że na PCR mamy totalny dołek, z którego będzie wybicie w okolice 70 do linii granicznej (chyba szyi), a jak ją przebije to może znowu wrócić na trzy cyfrówkę!
    Wszystko zależy od tego jak firma poradzi sobie z wzrostem ceny energii i w jakim stopniu będzie mgła skompensować ten fakt cenami produktów?
    Porównując cenę i wskaźniki Rokity i Exola, które to spółki są ze sobą ściśle powiązane, widać wyraźne niedoszacowanie tej pierwszej!
  • Re: PCR TFE Autor: prof_wiatr [83.6.75.*]
    Piszecie najczęściej o grafach , a w praktyce nikt nie komentuje wyników.
    A wyniki widać , jakie są.
    Źle trafiłeś, to wątek poświęcony TFE. Analizowany jest tylko ruch cen w oderwaniu od czynników fundamentalnych. Zwolennicu analizy wyników finansowych zostali powyzej 80zł. Poczytaj wątek od początku, to zobaczysz jakie dużo ich było, jakie mieli prognozy ruchu cen. Niestety rzeczywistość okazała się okrutna. Na dzień dzisiejszy mamy wykonaną pzrewidywaną, dwuletnią spadkową stukturę pięciofalową fali ((A)) i spodziewamy się jej korekty w formie zygzaka jako fali ((B)).Timing jest trudny do określenia, ale maksymalny poziom tego ruchu to linia szyi, Zainteresowanych jak wygląda taka korekta odysłam do wątkuTFE na forum Forte, tam już taki ruch powrotny się wykonał, ze wszystkimi jego kolejnymi następstwamii. Tradycyjnie zobaczymy.
  • Re: PCR TFE Autor: ~harap1 [195.136.40.*]
    Dnia 2020-04-03 o godz. 08:35 prof_wiatr napisał(a):
    > Piszecie najczęściej o grafach , a w praktyce nikt nie komentuje wyników.
    > A wyniki widać , jakie są.

Z wynikami nie jest tak tragicznie, żeby to uzasadniało obecny kurs. W 2016 gdy dzielono zysk za 2015r. (netto ok.89mln.) cena akcji doszła do ok.60 zł., a dywidenda była na poziomie 4,48 zł.
    Teraz zysk netto jest o kilka milionów wyższy, a akcji uprawnionych do dywidendy nie przybyło, więc można się spodziewać w najgorszym razie podobnego jej poziomu.
  • Re: PCR TFE Autor: ~anna [37.30.18.*]
    Liczy się jednak, jaki będzie wynik za 2020 rok.Jaki jest udział produktów dezynfekcyjnych w zysku?
    Jaka będzie cena i zbyt pozostałych? Mógłby się zarząd pokusić o prognozę?
    Jeszcze raz. To wątek poświęcony analizie graficznej TFE. Wyniki, prognozy, umowy, dywidendy, kontrakty, inwestycje, chociaż niezmiernie ważne dla spółki, na tym wątku nas nie interesują zupełnie. Czekamy na korekcyjną falę B. Nie ma dla nas znaczenia z jakiego powodu ona się wydarzu. To PS. Czy zrealizuje się. Tradycyjnie zobaczymy.

• Re: PCR TFE Autor: ~anna [37.30.18.*]
    Na korektę czekano na poziomie 50zl,można też czekać na 20zł. Rysowanie kresek w takich czasach
    najlepiej wychodzi w czasie przeszłym.

Jasne, dzięki za info. Nie wiedziłem, ale teraz już wiem. Jeszcze raz dzięki. Mimo tego, PS bez zmian. Zrealizuje się? Tradycyjnie zobaczymy.
    magiczna liczba 121 sprzedam.
    Co ona może oznaczać????
  • Re: PCR TFE Autor: ~bossman [194.213.1.*]
    Dnia 2020-04-03 o godz. 12:34 ~re napisał(a):
    > magiczna liczba 121 sprzedam.
    > Co ona może oznaczać????

Na razie to tylko marzenia i to na długi czas...
    ps.
    członkowie PAE mają identyczny cel
  • Re: PCR TFE Autor: ~Krakacz [31.0.45.*]
    Dobra robita Kwachu. Nie ma co się irytować na innych. Nie każdy rozumie istotę TFE. Przydałoby się wiecej komentarza i może jakaś pod0wiedź. Na forum są różni ludzie z różną znajomością AT. Prawdę mówiąc, to raczej z jej nieznajomością, a żeby zrozumieć o czym ty piszesz trzeba znać TFE i jeszcze rozumieć specyfikę twojego przekazu. To powoduje tylko zamęt w głowach ludzi. Samo tradycyjnie zobaczymy to za mało dla większości. Trzymaj się tradycyjnie.
    komuś sprawia przyjemność wypróżnianie się w rytmie 121 akcji !!!!
  • Re: PCR TFE Autor: ~Kwaśny [77.115.35.*]
    https://invst.ly/qzc-t - c, M1. Sytuacja podręcznikowa. Po pięciofalowej (A), oczekujemy trójki (B) z maksymalnym zasięgiem do przebitej linii szyi. Tradycyjnie zobaczymy.
  • Re: PCR TFE Autor: ~Glapa [213.156.110.*]
    Kwaśny, jakiś update na falach by się przydał:)
  • Re: PCR TFE Autor: ~czytający [87.99.37.*]
    Nie tylko w tym wątku ;)
    Kwaśny ? masz nowe dane trochę ruch na spółce, daj proszę update z Twojej kuli:)
    Czyżby cie korona z niej za burtę wyrzuciła?
    ppdbijam wątek, bo kwaśnego już z nami nie ma ale jego fale są:)

i cytuje kolegę Kwaśnego z postu xyz:
    https://invst.ly/oun40 - c, M1. Rzadko tu zaglądam. Dotkliwe spadki wyhamowały, ale na razie nie ma oznak zakończeni korekty drugofalowej. Na pocieszenie trzeba napisać, że kolejna, trzecia fala jest najzyskowniejsza, z nowymi szczytami, dużą szerokością rynku.. Trzeba tylko do niej dotrwać. Kto wytrzyma? Tradycyjnie zobaczymy.

kto wytrzymał? harap, prof, ja:) .....jak kogoś pominąłem bez znaczenia bo nadal na pokładzie:)

jestem fundamentalistą, ale też matematykiem i lubię liczby :)....
    120 był maks:)
  • Re: PCR TFE Autor: harap1 [195.136.40.*]
    Dnia 2021-08-04 o godz. 21:20 ~Glapa napisał(a):
    > ppdbijam wątek, bo kwaśnego już z nami nie ma ale jego fale są:)
    > >
    > > i cytuje kolegę Kwaśnego z postu xyz:
    > > https://invst.ly/oun40 - c, M1. Rzadko tu zaglądam. Dotkliwe spadki wyhamowały, ale na razie nie ma oznak zakończeni korekty drugofalowej. Na pocieszenie trzeba napisać, że kolejna, trzecia fala jest najzyskowniejsza, z nowymi szczytami, dużą szerokością rynku.. Trzeba tylko do niej dotrwać. Kto wytrzyma? Tradycyjnie zobaczymy.
    > >
    > > kto wytrzymał? harap, prof, ja:) .....jak kogoś pominąłem bez znaczenia bo nadal na pokładzie:)
    > >
    > > jestem fundamentalistą, ale też matematykiem i lubię liczby :)....
    > > 120 był maks:)

Też lubię liczby, a ta szczególnie mi się podoba.
    Być może na wiosnę 22 do niej dobijemy!
    Byłoby miło :)
  • Re: PCR TFE Autor: prof_wiatr [95.49.124.*]
    Dla mnie to fundusz emerytalny.
    Ja jestem spokojny.
    Od czasu do czasu dobieram.
    Pozdrawiam.
[x]
PCCROKITA 0,45% 67,70 2025-10-17 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe