Skłaniam się na podstawie wykresu, do optymistycznego wariantu, czyli podejścia w ostatnim ruchu wzrostowym przed korektą do poziomów około 27 zł po ewentualnym wybiciu z trójkąta zgodnie z jego zasięgiem. patrz wykres : https://imgur.com/a/0bIpnI2
Możliwe że dzisiejsze schłodzenie jest spowodowane nastrojami na giełdach, ale Farma idzie swoim torem więc i tak zrobi to co ma do zrobienia z wykresu. Zejście ponownie do poziomów 19,5 możliwe , ale jest jednak ryzykowne dla graczy gdyż 3 razy już próbowali przełamać wsparcie. Gdyby jednak przeszli 19,5 to potem 17,7 wsparcie.
Robi się ciasno i mało miejsca na ruchy, za duże ryzyko gry na krótko - za mała stawka 1 zł . Wskaźniki dzienne i tygodniowe przygotowane do wzrostów, czekamy na godzinówkę a na niższych interwałach już dawno jest K. pozdrawiam Jac
hehe...idzie jak po sznurku....gdzie przystanek teraz...mi wychodzi już pod 27-30 zł...i tam czekamy na trailera...ciekawe czy dzisiaj po 16 dociśniemy...
na dziennym wskaźniki wysoko na razie nie zawracają, wzmacniane dodatkowo otwarciem formacji W- podwójnego dna z poziomu 19,3 z dokładnym zasięgiem około 27 zł. czyli 27 zł jak nic, tyle że to wszystko zbyt czytelne i rynek lubi zaskakiwać pozdrawiam Jac
Tradycyjnie z rana pytanie do fachowca, JAC jak widzisz dalsze losy kursu. Wczoraj znowu perfekcyjnie odczytaliscie sytuacje. Apodobno tu AT nie dziala. Twoje analizy zdają sie temu przeczyc. Z góry dziękuje i pozdrawiam.
Nie znam się to się wypowiem, według macd na dziennym i godzinowym jest jeszcze sporo miejsca na wzrosty. Bez złe informacji kurs powinien spokojnie i powoli piąć się na wyższe poziomy. Takie jest moje zdanie, pozdrawiam.
Jedyna szansa dla was to jak pójdzie trailer albo gameplay...jesli sie dzis nic takiegio nie ukaże (a wg mnie NIE)...to korekta bedzie w okolice 17 zł...takie są fakty....
Skoncz juz pisac bzdury naprawde tak bezczelnego naganiania na spadek dawno nie bylo zal sie czyta te twoje wypociny ktore sa h...a warte, fakty mowia same za siebie 17 zl tutaj juz nie zobaczysz, chcialbym tez juz wiecej twoje go nika z dupy wzietego tez nie zobaczyc
Dodam jeszcze ze dla mnie to jest poki co jedyny powód...a nie pokazali nawet sekundy gameplayu a gurs poszybował pod niebiosa...nie zastanawia cie to?
podbitka jest w trendzie spadkowym a nie wzrostowym jak tutaj....jak kurs rośnie i to systematycznie na rekordowych obrotach mimo zapowiadanej emisji to świadczy o sile spółki...a ta wynika z rozbudzonych oczekiwań co do gry...a ta faktycznie zapowiada się rewelacyjnie...trailer to potwierdzi i zaczną się wyścigi ifluancerów....potem oczekiwanie na gamplay ...(a tez fargmenty były już na walnym)
a akcje sprzedadzą bardzo drogo i z tego należy się cieszyć a nie płakać...bo dostaną więcej kasy lub będzie mniejsze rozwodnienie niż się wydawało
drogi Filipie , na tych poziomach jak sądzę masz już zysk więc decyzja należy do Ciebie . Wskaźniki na dziennym i tygodniowym Kosmos. nie wiem co dalej zrobią...może warto brać zyski póki są. bo ryzyko spadku jest duże. tutaj każdy sam decyduje.... Na wykresie niestety na krótko mamy klina z możliwym spadkiem. Co ja zrobię, tego ci nie napiszę. pozdrawiam Jac
widać euforię na forum...... poziomy 30, 50 100 zł.. no cóż..teraz gramy w druga stronę... tymczasem... wykres: https://imgur.com/a/BQFq1Yd wykres pokazuje że w piątek mieliśmy wybicie z klina dołem . Założyć jednak możemy Treaser ukazany w końcówce sesji w piątek może zrealizować w poniedziałek scenariusz trójkąta oraz formacji W z zasięgiem około 27 zł. Zdarza się niezmiernie rzadko że kliny zwyżkujące wybijają górą, ale jeśli to zgodnie z zasadą Bukalskiego po wybiciu w cenach zamknięcia 27 zł możliwe jest osiągnięcie poziomu 30 zł. Należy być jednak ostrożnym gdyż interwały dzienne i tygodniowe rozgrzane jedynie godzinówka daje jeszcze miejsce do wzrostów.
czasami technika przestaje działać....gdy przychodzi impuls...pamiętajcie 11 bit po twom czy selvita po sel....jest jeden ciąg w górę...tutaj takie przyjęcie teasera może być takim impulsem tym bardziej że pójdzie poprawka z trailera...ja go widziałem i jestem przekonany, że jego oglądalność będzie nie w setkach tys jak teasera tylko milionach...jutro na poważnie liczę się z zawiśnięciem kursu na widłach na dłuższy czas...no chyba że zostanie to odłożone faktycznie do trailera...
Pytanie jak dokupić. Pytam poważnie na jakim poziomie. Korekta może być po jakimś wzroście 1-2 zł Maks. Kółka odpadają. Jac kiedy byś doradził ustawić się żeby dokupić. O sprzedaży przed trailerem nawet niema mowy.
przyjdzie czas że będzie spadać i ja myślę że już niedługo. Tyle że wtedy nikt nie będzie chciał kupować. Tak to już jest jak grają emocje..
A emocje są niestety złym doradcą zarówno te pozytywne jak i negatywne.
ja mam akcje i obserwuje wykres
kupuj jak spada sprzedawaj jak rośnie...
takie są zasady. nie inaczej :)
pytanie kiedy tylmo szcsyt i kiedy dołek.
cieszę się że gra może wypalić. to najważniejsze ale nic nie rośnie wiecznie. mam nadzieję że gra wypali. a moje 40 zł będzie szybciej niż myślałem.
Analiza nie bierze pod uwagę czynnika ludzkiego i nagłych zmiennych których nie jest w stanie przewidzieć czyli poniedziałkowa reakcja na teaser trailer. Zakładam jutro otwarcie z luką +8%. Do 9:30 amok zakupowy potem uspokojenie emocji na jakieś parę godzin
Jac a co jeśli do premiery nic złego się nie wydarzy? Jeśli zaraz po premierze okaże się, że WW3 to HIT? I w ogóle skąd takie wnioski, że jak zacznie spadać to nikt nie będzie chciał kupować? Jak nikt nie będzie chciał kupować to będzie stało w miejscu tak dla wyjaśnienia :D My tu jedziemy na fali sukcesu 11 bit i CD projekt czy też PlayWay! A zaraz możemy jechać na fali Battlefield'a czy Call of Duty! Jeżeli emisja będzie w cenie rynkowej to co niby ma spowodować spadek przed premierą która jest w 3Q tego roku? Czyżbyś ze strachu przed brakiem teasera sprzedał w piątek? I teraz piszesz o spadkach bez podania przyczyny? Nie ogarniam :D
Akcji jak na lekarstwo a sukces WW3 BARDZO prawdopodobny
piszę ostatni raz na ten temat, cieszę się że jeśli jutro będzie rosło !!. A co do wypowiedzi odnośnie spadków , mam na myśli reakcje stadne ( przeczytaj główny wątek-"spamy typu dzida w górę -spadek o 30%), - jak spadało z 17,7 na 10,9 nikt nie kupował , teraz jak rośnie z 19,5 do 25 i wyżej to wszyscy chcą kupić. JA TAK NIE GRAM....patrzę na wykres i tyle.
Czyli typowy technik jesteś. Ja bardziej patrzę na fundamenty a te mówią kupuj. Coraz więcej wychodzi na światło dzienne i coraz więcej faktów się wyjaśniło. Przy kursie 10 zł to była czysta spekulacja i duże ryzyko. Teraz znamy teaster a na Youtube szal i szok w komentarzach. Nie dlugo trailer. Szanujmy wypowiedzi innych bo każdy gra inaczej. Jac dla mnie jesteś gość bo technicznie zadko się mylisz ale teraz doszło dużo emocji bo już znamy trochę szczegółów. Liczę na Twoje dalsze analizy.
tak.
kapitalizacja około 260 mln zł oczekiwala by na zysk roczny w granicach 15 mln zł. Czy to dużo... chyba nie jak na tą branżę.
Technicznie czekam teraz na jakieś punkty zaczepienia bo nie ma historii.
opór 27. rozstrzaskali w pył
Jac ,na tym poziomie wygra ten ,ktory bedzie w stanie na podstawie dostepnych informacji przewidziec sukcec spolki,a od tego zaleza przyszle zyski,tutaj 30zł za akcje moze byc bardzo duzo,a jednoczesnie 100zł moze byc bardzo malo,zobaczymy jaki bedzie odzew po trailerze,w tej branzy udany debiut WW3 moze diametralnie zminiec pozycje F51,srednio przyjety BF5 juz nam to troche ulatwil,pozdrawiam
od mojego pierwszego wpisu mija już ponad 2 miesiące. Podwoiłem Kapitał... Szukałem miejsca do korekty, jedynie na wykresie tygodniowym zauważyłem kanał wzrostowy z górnym ograniczeniem , które jeśli miałoby być respektowane, to poziomy 34-35 zł powinny zatrzymać wzrost. Ponieważ na wszystkich wskaźnikach wysokie przegrzanie, ryzyko korekty istnieje. Czekamy na trailer i to może jednak zaburzyć wykres. pożyjemy zobaczymy
dla zainteresowanych wykres : https://imgur.com/a/7RNoqep
poziomy 34-35 ostatni opór jak go wybiją w cenach zamknięcia to wtedy już nie widzę oporów i : "sky is the limit", jestem jednak sceptyczny aby to przeszli bez korekty pozdrawiam jac
A ja Ci wtedy pierwszy odpisałem.;) I nadal wszystko trzymam.;) Pozwala mi to cieszyć się giełdą mimo tego, co się dzieje na szerokim. Korekta przyjdzie, ale zawsze też jest ryzyko, że cię odetnie od akcji zanim się pojawi.