PXM oczywiście w koszyku AS_IS. Pewnie ktoś może zapytać dlaczego nie dokupuję. Odpowidź prosta - dywersyfikuje portfel nawet jeśli baaaardzo wierzę w jakąś społkę to zgodnie z zasadą musi być to rozdzielone na więcej społek. Dlatego nie ma już PXM w koszyku "do dokupienia". Ale spółka jest i to w niezłej proporcji, i jeszcze pewnie długo będzie :)
Uwolniły mi się środki ze sprzedaży CD PROJEKTU(wyczyszczony koszyk z tych akcji) i przechodzą na koszyk "do kupienia/dokupienia". W głównej mierze będzie to przeznaczone na POLIMEX, REDAN, dobiorę jeszcze trochę DROP, który już poleciał w kilka sesji 100% :)
PXM dalej ładnie akumulowane. Ja już dobrałem to co zakładałem. Teraz dobieram pozostałe akcje spółek z koszyka jak wyżej bo jeszcze trochę po sprzedaży kaski zostało, a może bedzie kolejna dezinwestycja.
dziękuję :) Czy mądrze piszę nie wiem. Piszę to co w mojej głowie i czynach siedzi :) nie mnie oceniać. Ja tylko podchwyciłem czyjś pomysł stworzenia wątku do podzielenia się swoimi doświadczeniami giełdowymi, spostrzeżeniami itd. Dorzuciłem tu jeszcze propozycję obecnych poczynań z konkretnymi spółkami, żeby wymieniać się z innymi forumowiczami.
Co prawda autorzy wątku i inni co po drodze się wypowiadali gdzieś zniknęli. Niemniej bardzo dobry pomysł dla kogoś kto go stworzył.
fiu fiu, znów ładnie wczoraj się wolumenu przemieliło. Miło patrzeć na takie spółki jak PXM. A jest takich jak pisałem wyżej dużo więcej. Póki co od momentu jak napisałem tylko jedna nie urosła (ale też nie spadła), a cała reszta góra :)
@jowisz. Bardzo fajnie , że ten wątek wciąż "żyje" . Twoja propozycja by zwracać uwagę na ciekawe spółki -cenna. Trudno ogarnąć samemu, nie dysponując czasem /nie jest się etatowym graczem giełdowym./ Podpowiedzi zatem są bardzo wskazane, a i wiedzy giełdowej nigdy dosyć. Pozdrawiam.
Dobrze, że wysprzedałem CD PROJEKT i dokupiłem sporo POLIMEXU :) póki co to trafiona decyzja. Inne wskazywane spółki na które poszła kaska z dezinwestycji też do góry.
Aktualizuję powyżej przedstawioną listę. Tak jak pisałem nie ma koszyka AS_IS tylko koszyki "zmian".
Zakończyłem dokupywanie KOPEX i CORMAY, POLIMEX. Już sakiewki tych spółek już spore.
Po sprzedaży CDPROJEKTU wczoraj zakończyłem wyprzedawanie BRASTERA i środki pozyskane będą rozlokowane na spółki z grupy 1.
1. Spółki, które dokupuję-dobieram w zależoności od deinwestycji innych: REDAN, GOBARTO, EUROTEL, DROP, SOLAR 2. Spółki, które obserwuję lub zacząłem obserwować: ABCDATA, PAMAPOL, CIECH, SUNEX, WIELTON
przejrzałem wątek - świetny. Fajnie, że ktoś wpadł na pomysł.
Ja też juz od kilku lat sobie inwestuje na GPW. Efekty całkiem zadawalające. Pewnie nie takie jak ci gracze kilkunastoletni, ale na podstawowe życie mi starcza :))))) Ja dziś wyszedłem z ENERGA bo ładnie poszło do góry, więc spodziewam się korekty po wzrostach. Natomiast dokupuję Redanika, Polimka i Datę bo przy tych spodziewam się spektakularnych wzrostów. Przy Polimku już są i będa jeszcze, a pozostałych dwóch to kwestia dni jak wybiją w górę. Obserwuję banki.
Da się z giełdy żyć !!! i nie chodzi o warzywną tylko GPW !!!! hałastra zabłyszczał jak Jasiu przed Małgosią !
Zagrałem va-bank i postawiłem 100 % portfela w PXM miesiąc temu ! Trzymam cały pakiet i nie robię żadnych kółek !!!!
Portfel urósł o 85% osoby, które znają wątek lub przeczytają go teraz od dechy to wiedzą ile zarabiam a to dzięki przekonaniu w PXM , oprócz czytania newsów z rożnych portali zainspirowałem się wiedzą osób, które na tym wątku się wypowiadały merytorycznie ! Pozdro i dzięki dla Was
Chcesz zarabiać ? poczytaj także wątki :
- Pepe, 12345, Benny33Reki Poss ( i przez sito OLDA bo piszą z rożnych Ip nie zawsze obiektywnie ( inne osoby piszą pod tym samym nickiem)
Pozdrawiam Ps. Ja trzymam co najmniej do 35-40 ( przypomnę się w okolicach 30 zł ) a dla nowych nie piszcie bzdur o 500- 600 zł , ponieważ było scalenie oraz split !!!!
Chętnie przeczytasz każdą opinię?
Więc moje doświadczenie jest takie.
Zaczynasz z ilością gotówki , powiedzmy że 100.000 złotych.
Po kilkunastu operacjach dochodzisz do 150 i zaczynasz grać grubiej, ryzykując więcej, no ale przecież dobrze idzie.
Po dwóch ryzykownych operacjach zostajesz z 80.
Pojawia się chęć odegrania...
Zagrania są coraz bardziej nerwowe i coraz mniej przemyślane.
Na końcu pojawia się otrzeźwienie i zaczynasz grać bardziej racjonalnie.
OGÓLNIE: z giełdy da się wyżyć, niestety nie są to już lata 90-te , więc trzeba przechytrzyć całe watahy chytrych lisków.
Życzę powodzenia.