• Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA Z TYDZIEŃ DWUNASTY Autor: ostry- [83.30.74.*]
    na razie zapowiada się korekta , ale jeszcze wcześnie zobaczymy po 10.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA Z TYDZIEŃ DWUNASTY Autor: akile [82.53.25.*]
    Wysiadłem ,coś mi tu się nie klei .
    Poczekam jak trochę podskoczy znowu wezmę S
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA Z TYDZIEŃ DWUNASTY Autor: sowik100 [31.0.34.*]
    Co masz na mysli
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA Z TYDZIEŃ DWUNASTY Autor: balon_pusty [83.23.133.*]
    Ja też ssskwierczę. I nadal czekam na okrągłą stówkę na rudej. Doczekam się dziś czy jutro? A Jankesi zrobili mi niemiłą niespodziankę.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA Z TYDZIEŃ DWUNASTY Autor: akile [82.53.25.*]
    Patrze na świeczki ,30min i 1h ,jak się zbliża to widzę jak chcą zamknąć świeczkę .
    Do puki nie robią górnych cieni to nie ma co się z koniem kopać .
    Nie zawsze ta metoda się sprawdza ,ale która się sprawdza:)
  • Arbez... Autor: sakitoru [94.254.179.*]
    A na 120 wytrzymasz z tymi S-ami? Niby techniką sie poslugujesz... widziales kiedys czubek ktory spada pionowo? i nie da sie wyczuc tworzacego trendu na 5min?

A srednie kiedy mlodsza tnie starsza... widzisz cos takiego?

Bo ja widze że BZWBK tez sobie postawil kreski.... oraz policzyl matę
  • to wyzej do balona bylo.... Autor: sakitoru [94.254.179.*]
    pozdro.
  • Re: Arbez... Autor: oleksandra [37.47.53.*]
    Ja widzę, że Niemiec wyszedł z konsoli, otworzył luką i gna do góry i albo struga Niemca aby nam wymawiać na koniec dnia piękną spadającą gwiazdķę na święta albo Świety Mikołaj istnieje i wszystkim L będzie rozdawał chojne prezenty.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA Z TYDZIEŃ DWUNASTY Autor: ostry- [83.30.74.*]
    Złoty wciąż się umacnia...
  • ostry Autor: sakitoru [94.254.179.*]
    Spojrz na bary zrobili podwojny szczyt wygenerowali podaż, na przestrzeni 6pkt wchloneli 5,5mln wolumenu gigantycznego jak na ostatnie dni i czas sesyjny... będą spadać? ;)
  • Re: ostry Autor: sowik100 [31.0.34.*]
    Chyba niedlugo wystrzela nad 1900
  • Re: ostry Autor: ostry- [83.30.74.*]
    Dnia 2016-12-07 o godz. 10:34 sakitoru napisał(a):
    > Spojrz na bary zrobili podwojny szczyt wygenerowali podaż, na przestrzeni 6pkt wchloneli 5,5mln wolumenu gigantycznego jak na ostatnie dni i czas sesyjny... będą spadać? ;)

na razie mówimy o niewielkiej korekcie
  • Re: ostry Autor: sakitoru [94.254.179.*]
    Sam nie wiem gdzie ten impuls zajedzie bo im dalej w bok tym wyzej banda, dosc kluczowa, nie sądzę aby od niej się nie odbili... i powinno to być większe od 40pkt

Ale widzę że znowu zaczynają... to już prawie perpetum mobile ;) no nic hamowanie będzie na 3. i napewno widoczne.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA Z TYDZIEŃ DWUNASTY Autor: zosia3005 [165.225.84.*]
    @rotsewni
    Teoretycznie należy wszystko dopuścić,
    w praktyce .. inwestorzy od nas dawno uciekli i długo nie przyjdą 
    zwłaszcza po spółki gdzie rządzi SP ..
    .... więc jestem mocno przekonana , że ten wyciąg to fałsz
    a gra krótkoterminowa spekuła .
    Jak wysoko dociągną .. nie mam pojęcia .. decydują podmioty mające w dyspozycji dużo akcji
    i zdolne sterować rynkiem kasowym - oczywista oczywistość
    przypuszczam tylko , że na tej górce długo nie zabawią ...

Coś bliższego prawdy a może całą prawdę zobaczymy po FED
    a nawet może dopiero kilka dni po zmianie serii .

Tymczasem jak mówiłam ... czekam .
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA Z TYDZIEŃ DWUNASTY Autor: sakitoru [94.254.179.*]
    Ah to teraz Zosia zaczniesz ignorować znajdowanie się ponad sma200? Ze to fikcyjna spekula, delikatnie zaznaczę że ostatnie przekroczenie tej średniej dalo 150pkt od lini, co podniosło by stawkę aktualnie do 1970. ;P
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA Z TYDZIEŃ DWUNASTY Autor: arbez [89.64.30.*]
    @sakitoru...wiem że moje zagranie na KGHM jest przeciwko mojej technice....ale tak jakoś mnie wkurzyli i postanowiłem sobie z nimi "pograć"
    Na razie mam tylko 2 x S więc nic nadzwyczajnego....jeśli będą chcieli mocno biec na północ to przecież mimo to jakieś korekty się zdarzą więc się przymknę ....mam nadzieję że tych 20% nie zrobią w trzy dni, a do tego mam jakieś tam doświadczenie w grze "pod prąd" .....DAMY RADĘ...:)))
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA Z TYDZIEŃ DWUNASTY Autor: zosia3005 [165.225.84.*]
    Sakitoru ,
    Mam swoje zasady .. nie rozumiem dlaczego tak usilnie starasz się mnie przekonać swoich .. ?
    Powtarzam ostatni raz - pogadaj z technikami , bo mnie to bardzo mało interesuje

Powtórzę też setny raz - jak Gruby zechce narysuje ci małpę na rowerze
    dla mnie liczą się fundamenty , FED skok na OFE itd itp.
    .. a równie ważny jest timing ...  
    przed istotnymi wydarzeniami zazwyczaj wyciągają 
    i każdy kto ma jakieś doświadczenie to wie  .... bez rysunków ...

Wierzę , że Mikołaj przyniósł ci wczoraj pudełko nowych kredek ?!

Zabawne jest tylko to ze piszesz jakbys byla Sorosem i miala taktyke i fundusze na to aby rozgrywac, latami ale takie podejscie dawalo by transakcje moze raz na pol roku a siedzisz na forum spekulantow ktorzy zawieraja po kilka transakcji dziennie chcesz mi powiedzieć że to da się timingować fundamentami?! żartujesz. SMA200 już tak.... odpal sobie na minutowym zobacz jak pieknie,
    No a Goldman ma kolejnych esów z potrojnego szczytu na minutowym....
    Wręcz przeciwnie ..
    .. gdybym była inwestorem pokroju Sorosa 
    to rysowałabym innym te kreski dla których żywią taka czołobitność
    a że nie jestem i mało kasy przeznaczam na giełdę ..
    .. nie gram w takich sytuacjach , kiedy drobny gracz się zupełnie nie liczy .

Dosyć często zawieram kilka transakcji dziennie ..
    .. ale tez są okresy - jak teraz - , w których wcale nie gram .

Graj swoje - i bardzo proszę ... nie nawracaj mnie na AT bo się nie nawrócę
    dlaczego tak trudno ci zrozumieć tak prostą rzecz .. heh ...
    .. już mnie to nudzi ....
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA Z TYDZIEŃ DWUNASTY Autor: sowik100 [37.248.165.*]
    Madre slowa. Ma to sens . Ja tez z boku, nie wiadomo co zrobia
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA Z TYDZIEŃ DWUNASTY Autor: sakitoru [94.254.178.*]
    Oczywiscie że rysują... stąd mój pogląd że nie potrzebuję fundamentów bo "ktoś już tą pracę odrobił" a teraz potrzebuje tylko "ulicy" aby mu nie przeszkadzała i z tąd przekaz AT. który do najprostszych nie należy i grający na "czuja" i tak dadzą kapitał.
  • Kary dla banków Autor: anparsa [46.134.178.*]
    Live: HSBC, JPMorgan and Crédit Agricole all fined by Brussels for Euribor rigging.

The amounts are:

JP Morgan - 337 million euros
    Credit Agricole - 115 million euros
    HSBC - 34 million euros

http://www.cnbc.com/2016/12/07/live-credit-suisse-slashes-6000-jobs-and-raises-cost-cutting-target-to-42-billion-swiss-francs.html
  • Re: Kary dla banków Autor: akile [82.53.25.*]
    Ha ,dobrze ich wyczuwam ,czekam z S 1898.
  • Re: Kary dla banków Autor: sowik100 [37.248.165.*]
    Moze tam dzis dotra jak nie to jutro
    Jestem bykiem i nie bardzo mi idzie na krótkich ,ale za nic nie wezmę L w tej sytuacji .
    Wolę poczekać i na S spróbować .
  • Re: Kary dla banków Autor: arbez [89.64.30.*]
    Rynek powinien się zniżyć gdzieś w okolice 1860, wtedy byłaby zachęta dla "nowej krwi" oraz wskaźniki by się schłodziły....przy okazji przetestowała by  się prawda o wybiciu, czy są stoi za nim GRUBY  portfel.
  • Re: Kary dla banków Autor: sakitoru [94.254.178.*]
    Ja wziąłem wczoraj.. tuż pod oporem, tak jak zaznaczylem godzina 14 byla kluczowa.... technicznie już przeszli do pierwszego kanału a jego gorna banda to okolice 1970, skladają się tam też inne wazne punkty AT dlatego myślę że to będzie to miejsce... ale o tym powie wolumen... już wiadomo że bary 2-3mln na (3min) to za malo aby wywolac stopa.
    Nabieram przekonania ,że steruje gruby .
    Zobaczcie które spółki ciągną do góry nasz wig .
    Oczywiście te ,które najwiecej ważą .
  • Re: Kary dla banków Autor: zosia3005 [165.225.84.*]
    akile ,
    no co Ty ... :- )))
  • Re: Kary dla banków Autor: ostry- [83.30.74.*]
    no to logiczne jak się pompować .
    a odpowiadając na pytanie które wiele razy tu padło "komu oni to sprzedadzą "
    komukolwiek
    To co teraz nakupią żeby napompować i zarobić na L posłuży do zwalenia jak już będą mieć S
    Proste jak budowa cepa.
    No i tam będą kolejni "łapiący dołki" "potrójne dołki" przebijane zniesienia fibo.. itd itp. Natomiast najwięcej i tak gruby obroci w 20-40pkt zakresie na szczycie.
  • Re: Kary dla banków Autor: zosia3005 [165.225.84.*]
    Nie ma takiego podmiotu "ktokolwiek"
    ...... ale tez już rozmawialiśmy o tym , że koszty własne tych operacji są na tyle wysokie a udział "ogolonych" uczestników zewnętrznych ( bo tylko na nich zarabiają ) jest na tyle znikomy , że brokerzy jeden po drugim pokazują coraz słabsze wyniki .
    BOŚ - klasyczny przykład rynku kontraktów ( bank na skraju bankructwa )
    czy XTB na walutach ( ostatnio ogromny spadek zysków )

Myślę , ze obecnie - nawet za cenę dodatkowych kosztów 
    starają się jedynie przeciwdziałać odpływowi uczestników TFI
    bo to jest realne niebezpieczeństwo
    Oczywiście jest tez zapewne spekuła zagraniczna
    .. ale akcjonariat największych spółek jest głównie polski
    więc ma największy wpływ

Gdyby mieli możliwość sprzedać "komukolwiek" ..
    .. dawno bylibyśmy powyżej 2000 na W20

Kontrakty coś wiszą niżej i nie wyprzedzają wigu.
    Chyba się nie doczekam 1898.
    Jutro czwartek nie lubię tego dnia tygodnia .
    Zawsze mi się kojarzy z czarnym czwartkiem ,albo w tej sytuacji czerwonym .
  • Re: Kary dla banków Autor: arbez [89.64.30.*]
    Jak dla mnie to moja AT nie wskazuje mi dlaczego miałbym otwierać S - ki, jedyną taką przesłanką jest krótkoterminowe wykupienie, ale żeby je zlikwidować wystarczy jakiś trend boczny....a w takiej sytuacji nie zaryzykuje swoich złotówek.
    Alkile...

W takich sytuacjach radzilbym poczekać na przelom godzin 14-15 trend tam tworzony często jest kontynuowany do konca dnia, a to że sobie skubią w bok na zakresie 10pkt... no se skubią.... a spadają? czy moze konsolidacja o charakterze wzrostowym? No wlasnie. Pozatym nie gram DT natomiast mogę dodać że poruszanie się w spadkach poniżej zakresu ostatniej korekty czyli 20pkt, nic nie znaczy dla impulsu. Wolumen wskazuje że podaż nie jest zainteresowana atakiem na tych poziomach, patrząc na kreski wcale mnie to nie dziwi.
  • Jak się cieszę z tych solidnych i zgodnych z prognozą naszego Autor: emeryt_giełdowy [83.11.146.*]
    kolegi z WII. Już myślałem, że się załamię. Nasz kolega trafił z prognozą.

Tygodniowy WZROST zaznaczony na ZIELONO.
    Cieszę się bo moja perła jeszcze raz okazała się przewidywalna i udowodniła, że można na nią liczyć jak na ZAWISZĘ.
    Młodzież się cieszy z przyrostu wartości, a ja mam radochę z ich radości (nie mówiąc o tym co zostawili mi w kasie).

@Zosia3005 - cieszę się z innego też powodu, ale nie chcę głośno o tym mówić, aby nie zapeszać.
  • Re: Jak się cieszę z tych solidnych i zgodnych z prognozą naszego Autor: akile [82.53.25.*]
    Najgorsza jest świadomość ,że masz racje i nie korzystasz z tego.
    Kurw..... wiedziałem ,że jak przyjdzie moment to wykorzystają PGE.
    No i co z tego ,nic krwa mać .
    Chyba powinienem zostać maklerem i doradzać innym za kase.
    Bo z moją kasą idzie cienko .
    Jakbym sam siebie słuchał ,bogaty byłbym .
    też tak macie.?

• Re: Jak się cieszę z tych solidnych i zgodnych z prognozą naszego Autor: ostry- [83.30.74.*]
    Już dawno doszedłem do podobnych wniosków.

• Re: Jak się cieszę z tych solidnych i zgodnych z prognozą naszego Autor: akile [82.53.25.*]
    Kochani LOP to rośnie na elkach czy Eskach.
    Dlaczego nie mamy wglądu do tej informacji.
    Czy to jest zgodne z prawem .
    Szczególnie jeśli chodzi o inwestorów mniejszościowych .
    Czy zawsze ten mały ma mieć duży otwór ,żeby go ładować jak tą prostytutkę .
    Sorry za tą wypowiedź ,ale tak się czuje .
  • Re: Jak się cieszę z tych solidnych i zgodnych z prognozą naszego Autor: zosia3005 [165.225.84.*]
    Fakt - ja też ,
    wracamy do punktu wyjścia .... 
    z góry opracowany plan + konsekwentna gra
    niby łatwe a jednak trudne ...
  • Alkile... o 14:02 Ci napisalem. Autor: sakitoru [94.254.178.*]
    A co do PGE... moim zdaniem jeszcze wybiją ten dolek na 9zł nie widać tam typowego selling climaxa a bez tego raczej nie ma poważnego odwrotu, a wig20 też zmierza do ważnego punktu.

Zosia to można wyciągnąć wniosek ze "Ulica" ta co zostala jest za sprytna? I Brokerzy tracą? Albo zyją tylko z prowizji bez zyskow z pozycji.
  • PZU vs FW Autor: balon_pusty [83.21.32.*]
    A ja myślę, że niedługo będzie akcja PZU. Kupią czy nie, ale dużo waży wraz z PEO i może to będzie katalizatorem zmian. Coś cisza w temacie, ma ktoś podgląd na bilety prezia gdzie i czy nie leci na zakupy przedświąteczne?
  • Re: PZU vs FW Autor: akile [82.53.25.*]
    Dla mnie to jest jakiś żart ,ubezpieczyciel kupuje bank ,to jakby rolnik szukał żony :)
    Po hu.... PZU mieć swój bank.
    Chyba po to rozwodnili swoje akcje ,żeby drobny akcjonariat było stać na wyrucha...
    Co ja pisze ,czy to się nie mieści w obyczajowości 21 wieku.
  • Re: PZU vs FW Autor: balon_pusty [83.21.32.*]
    Żart to jest reko KGH na 117 przy uzasadnieniu, że zwiększyły im się zyski z dyrewatów i na kursach dolca - czyli grubym jest KGH:)
    Patrzcie jak fw20 nie wierzy wg20 :)

I żeby się nie pomylili ,bo to co widzimy to każdy widzi .
    Ja pierd..
    Gruby się zawzioł przeciw wszystkim ,co za pasjonująca rozgrywka .
    Jak obstawiacie ,mowa jest o tym czy starczy kasy grubemu ,czy w koncu sobie odpuści.
  • Re: PZU vs FW Autor: balon_pusty [83.21.32.*]
    Kasy to on ma nieograniczone możliwości, zabraknie to poprosi a jutro przedłużą dodruk - teraz ile idzie miesięcznie? - w samej Europie 60 mld euro? W coś to muszą pakować ....
  • Re: PZU vs FW Autor: sakitoru [94.254.178.*]
    No trochę poszło pozycji S (L raczej się zamykalo niz dobieralo bo LOP w poziomie) przy 1900 baze rozciągnęli chyba do 11pkt w najlepszym momencie... 0,43 na fw i 1,09 na wig20 no teraz pytanie czy te esy z 1900 też nie zostaną złożone na ołtarzu Goldmana... ciekawe. ;D
  • Re: PZU vs FW Autor: arbez [89.64.30.*]
    @sakitoru.....hehehehe....i moje S-ki na KGHM już dochodowe ......:)))))
[x]
FW20 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Brak wiadomości dla danej spółki
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.