• Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~MdM [37.47.40.*]
    Czy ktoś cos dziala? Jakieś efekty?
    Zostawcie jakiś namiar do siebie, chętnie dołączę do akcji typu pozew zbiorowy.
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~wniosek_o_updłość [79.184.99.*]
    W X wydziale sądu rejonowego w Warszawie ds upadłościowych i restrukturyzacyjnych jest wniosek wierzyciela (sygnatura XGu 717/17) o upadłość tej 'zacnej spółki'.
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~toto [149.156.213.*]
    Czy informacja o wnosku o upadłość jest sprawdzona i pewna ?
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~gites [89.67.243.*]
    Dnia 2017-05-05 o godz. 12:42 ~toto napisał(a):
    > Czy informacja o wnosku o upadłość jest sprawdzona i pewna ?

tak.
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~toto [188.146.128.*]
    To co teraz będzie z naszymi obligacjami ?
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~trump [31.179.66.*]
    Dnia 2017-05-06 o godz. 12:09 ~toto napisał(a):
    > To co teraz będzie z naszymi obligacjami ?
    będzie tak:
    1 propozycja redukcji długu ( zakładam ze grubo ponad 60%)
    2 próba sprzedaży tego co tam zostało
    3.zakładam ze jednak trzeba się liczyć ze stratą do 100%
    uważam ze ze spółki w niewyjaśnionych okolicznościach wyparował majątek tj. EC Śrem....powinno sie to wyjasnic

• Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~wniosek_o_updłość [79.184.84.*]
    EC Śrem nigdy nie był składnikiem majątkowym tej spółki. I nie tylko EC Śrem..
    Dnia 2017-05-06 o godz. 23:52 ~wniosek_o_updłość napisał(a):
    > EC Śrem nigdy nie był składnikiem majątkowym tej spółki. I nie tylko EC Śrem..

wg przesyłanych informacji w trakcie emisji z roku 2015/2016 ewidentnie wynika ze był...
    Masz na myśli cudny folder jaki ktokolwiek może wydrukować ?
    Dnia 2017-05-07 o godz. 12:54 ~wniosek_o_updłość napisał(a):
    > Masz na myśli cudny folder jaki ktokolwiek może wydrukować ?

mam na mysli wysyłane ze skrzynek firmy tych informacji i (jezeli to co piszesz jest prawdą) wprowadzanie w bład inwestorów.
    Proponuje przejrzeć ustawę o obligacjach i zerknąc na konsekwencję podawania nieprawidłowości w materiałach odnośnie emisji obligacji ( PN , WEO i inne materiały marketingowe)
    Sprawdzaj w KRS kto jest/był udziałowcem/akcjonariuszem i nie wierz temu co mówią w telewizji. .
    Dnia 2017-05-07 o godz. 13:33 ~wniosek_o_updłość napisał(a):
    > Sprawdzaj w KRS kto jest/był udziałowcem/akcjonariuszem i nie wierz temu co mówią w telewizji. .

w KRS kto był udziałowcem?:)
    jezlei ktoś twierdzi ze nabył EC Śrem i pisze takie historie w materiałach marketingowych przy emisji obligacji wprowadza inwestorów w błąd za co groża konkretne sankcje....proponuje jednak zerknąc w ustawe...
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~wniosek_o_updłość [79.184.107.*]
    Przedsiębiorstwo Energetyki Cieplnej w Śremie SA (obecnie w likwidacji, zarządu już nie ma, likwidatorem jest Dawid Tobolski). KRS nr 197589. Wg KRS na dzień dzisiejszy jedynym 100% akcjonariuszem jest Ideon SA. Ideon SA to spółka publiczna więc zobowiązana jest podawać udziały w innych spółkach w raporcie rocznym i gdyby do sprzedaży akcji PEC w Śremie SA doszło musiałaby wydać stosowny komunikat. No to sprawdzamy czy Ideon SA coś na temat sprzedaży tej spółki Horcusowi komunikował i niestety nie ma żadnego komunikatu na tą okolicznośc. W raporcie rocznym Ideon SA za 2015 r i za 2016 r PEC w Śremie SA jest wymieniona jako spółka w 100% zależna od Ideon SA (Ideon SA ma 100% akcji). Owszem jest komunikat o sprzedaży wydzielonej części przedsiębiorstwa PEC w Śremie SA ale nie Horcusowi tylko Przedsiębiorstwu Energetyki Cieplnej Operator Sp. z o.o. KRS 468518 spółka zarejestrowana w KRS w 2013 r (długo przed powstaniem Horcusa), kapitał zakładowy 30 tys PLN. Udziałowcami Przedsiębiorstwa Energetyki Cieplnej Operatora Sp. z o.o. są: udziałowiec mniejszościowy Q Energy SA z siedzibą w Warszawie (w tej spółce 100% ma Q Group SA a 100% w Q Group SA ma R. Banaś) oraz udziałowiec większościowy: Instytut Doradztwa Europejskiego Strateg Sp. z o.o. (większość udziałów tej spółki ma D. Tobolski). Wg KRS brak jest zależności natury kapitałowej (akcje/udziały) pomiędzy Horcusem, Q Group SA, Q Energy SA. Zmiana akcjonariusza/udziałowca który ma co najmniej 5% akcji/udziałów wymaga zgłoszenia tego do KRS. Zgodnie z art 14 ustawy o Krajowym Rejestrze Sądowym podmiot zobowiązany do złożenia wniosku o wpis do rejestru nie może powołać się wobec osób trzecich działających w dobrej wierze na dane które nie zostały wpisane do rejestru.
    Dnia 2017-05-07 o godz. 22:58 ~wniosek_o_updłość napisał(a):
    > Przedsiębiorstwo Energetyki Cieplnej w Śremie SA (obecnie w likwidacji, zarządu już nie ma, likwidatorem jest Dawid Tobolski). KRS nr 197589. Wg KRS na dzień dzisiejszy jedynym 100% akcjonariuszem jest Ideon SA. Ideon SA to spółka publiczna więc zobowiązana jest podawać udziały w innych spółkach w raporcie rocznym i gdyby do sprzedaży akcji PEC w Śremie SA doszło musiałaby wydać stosowny komunikat. No to sprawdzamy czy Ideon SA coś na temat sprzedaży tej spółki Horcusowi komunikował i niestety nie ma żadnego komunikatu na tą okolicznośc. W raporcie rocznym Ideon SA za 2015 r i za 2016 r PEC w Śremie SA jest wymieniona jako spółka w 100% zależna od Ideon SA (Ideon SA ma 100% akcji). Owszem jest komunikat o sprzedaży wydzielonej części przedsiębiorstwa PEC w Śremie SA ale nie Horcusowi tylko Przedsiębiorstwu Energetyki Cieplnej Operator Sp. z o.o. KRS 468518 spółka zarejestrowana w KRS w 2013 r (długo przed powstaniem Horcusa), kapitał zakładowy 30 tys PLN. Udziałowcami Przedsiębiorstwa Energetyki Cieplnej Operatora Sp. z o.o. są: udziałowiec mniejszościowy Q Energy SA z siedzibą w Warszawie (w tej spółce 100% ma Q Group SA a 100% w Q Group SA ma R. Banaś) oraz udziałowiec większościowy: Instytut Doradztwa Europejskiego Strateg Sp. z o.o. (większość udziałów tej spółki ma D. Tobolski). Wg KRS brak jest zależności natury kapitałowej (akcje/udziały) pomiędzy Horcusem, Q Group SA, Q Energy SA. Zmiana akcjonariusza/udziałowca który ma co najmniej 5% akcji/udziałów wymaga zgłoszenia tego do KRS. Zgodnie z art 14 ustawy o Krajowym Rejestrze Sądowym podmiot zobowiązany do złożenia wniosku o wpis do rejestru nie może powołać się wobec osób trzecich działających w dobrej wierze na dane które nie zostały wpisane do rejestru.
    z tego co czytamy powyzej:
    osoby pracujące w spółce wprowadziły inwestorów w błąd na co są dowody w postaci korespondencji, również informacji wysyłanych na maile etc.
    Dodatkowo niekiedy dochodzi do tzw . przejęć w trakcie rejestracji zmian w KRS i nie widać "pośredniego" nabywcy...jak by na sprawe nie patrzyć jest to wprowadzanie inestorów w bład a co za tym idzie łamanie ustawy o obligacjach....innych...
    co ciekawe popatrzcie na RN spolki w ktorej jest radca z Poznania...cyrk...w budowie

• Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~PT [94.254.164.*]
    ~Trump, wniosek_o_upadlosc: jak można się z wami skontaktować ? Mam serię A3
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~grigori [89.67.243.*]
    Dnia 2017-05-12 o godz. 21:30 ~PT napisał(a):
    > ~Trump, wniosek_o_upadlosc: jak można się z wami skontaktować ? Mam serię A3

Lepiej zrobisz jak jak naszybciej skontaktujesz sie z sadem w sprawie upadłości.

• Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~PT [193.109.244.*]
    Panowie, możecie napisać co po kolei.
    Kontaktuję się z sądem i co oni mi tam wszystko wyjaśnią ....
    Może krótko napiszcie coś o tym jak możecie i chcecie pomóc...

PS. Czy wniosek o upadłość był skutkiem bezskutecznej próby odzyskania należności od HORCUS, czy ktoś od razu złożył taki wniosek ?
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~toto [188.146.79.*]
    Czy odbyło się już jakieś spotkanie zarządu Horcusa z obligatoriuszami ?
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~PT [193.109.244.*]
    Odbyło się. Podobno jest już wniosek firmy o postępowanie sanacyjne.
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~toto [89.68.221.*]
    O co chodzi z tym postępowaniem sanacyjnym, co to jest ?
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~dobrze_poinformowany [149.156.213.*]
    W przyszłym tygodniu Sz. P. Banaś ma zostać aresztowany wraz ze swoimi współpracownikami za swoje przekręty finansowe a spotkania z obligatariuszami to jedna wielka ściema i kolejny przekręt państwa Banaś !!!
    Dnia 2017-05-06 o godz. 23:52 ~wniosek_o_updłość napisał(a):
    > EC Śrem nigdy nie był składnikiem majątkowym tej spółki. I nie tylko EC Śrem..

a co powiesz na to?
    nie masz pojęcia to zamilcz a nie wprowadzaj ludzi w błąd...
    http://tvrelax.pl/informacje/166-wiadomosci/7203-pec-zmienil-wlasciciela.html
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~art [94.42.91.*]
    To ze ktoś napisał w artykule to nie znaczy ze to prawda.
    jak wygląda sprawa u Was na dzis?
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~Kmicic [83.28.122.*]
    Bez zmian i bez odsetek
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~oll [217.246.119.*]
    podaj link. nie ma takiej
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~oll [217.246.119.*]
    nie ma takiej!

• (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [188.146.144.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [94.254.139.*]
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~yeti [31.179.66.*]
    i jak wyglada postepowanie upadłosciowe?
    otrzymaliscie jakies informacje ?
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~spec [188.146.131.*]
    słyszałem, że podobno komuś pomogli goscie ze strony pomocobligacje<dot>pl

Nie wiem na jakich zasadach to u nich działa, ale z tego co słyszalem jest możliwość odzyskania 100% kapitału
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~jan [78.8.81.*]
    Ja także jestem poszkodowany przez Horcus czy to jest sprawdzona informacja odnośnie zwrotu za obligacje przez firmę z Katowic
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~poszkodowany [89.68.221.*]
    Też jestem poszkodowany przez Horcusa. O jaką dokałdnie chodzi firmę z Katowic ?
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~jan [78.8.81.*]
    pomocobligacje<dot>pl to jest firma z katowic
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~jan [85.232.232.*]
    czy ktoś wie jaka jest sytuacja obecnie i na co można liczyć?
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~JakubZrc [149.56.223.*]
    Skorzystałem z usług tej firmy i pozbyłem się tego ścierwa, z HORCUSEm więcej nerwów niż pożytku...
    Jak chcecie napiszcie do nich na maila to Wam powiedzą wszystko co i jak: wsparcie(małpka)pomocobligacje(dot)pl
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~phi [87.204.6.*]
    fajna kryptoreklama
  • HORCUS Bedę Autor: ~Maria [31.135.192.*]
    Chciałabym zapytać, czy komuś w ostatnim czasie udało się odzyskać pieniądze?
    Ja złożyłam do sądu pozew o zapłatę.

Będę wdzięczna za informację
  • Re: HORCUS Autor: ~Mila [94.254.236.*]
    Dzień dobry,

dziś uzyskałam informację w SR dla Warszawy Śródmieścia, że został wyznaczony nadzorca tymczasowy w postępowaniu restrukturyzacyjnym (X Gr 26/17). Czy ktoś z Państwa się orientuje, czy do wniosku o restrukturyzację została dołączona lista wierzycieli? I czy w związku z postępowanie restrukturyzacyjnym postępowanie o ogłoszenie upadłości zostało zawieszone?

Pozdrawiam.
  • Re: HORCUS Autor: ~jan [78.8.83.*]
    czy sąd się zgodził na restrukturyzację -to chyba nie jest dobra wiadomość dla nas?
  • Re: HORCUS Autor: ~seba [31.182.252.*]
    jedynie co znalazłem to: "OBWIESZCZENIE Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy w Warszawie, X Wydział Gospodarczy dla spraw Upadłościowych i Restrukturyzacyjnych, w sprawie o sygnaturze akt X GR 26/17, postanowieniem z dnia 14 lipca 2017 roku zabezpieczył majątek Horcus Investment Group S.A. z siedzibą w Warszawie, KRS 0000543533, poprzez ustanowienie tymczasowego nadzorcy sądowego w osobie..." pozostałe mi urwało bo nie mam wykupionego abonamentu
  • Re: HORCUS Autor: ~inwestor [91.226.50.*]
    polecam artykuł o Horcusie:
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/Tworcy-piramidy-finansowej-z-zarzutami-Wyludzili-ponad-35-mln-zl-3723744.html
  • Re: HORCUS Autor: ~seba [185.46.212.*]
    Rozumiem, że już mozna się pożagnać z zainwestowanymi pieniędzmi
  • Re: HORCUS Autor: ~Seba [185.46.212.*]
    nie rozumiem także jak sąd może rozpatrywać wniosek o reztrukturyzację sanacyjną skoro w tym samym czasie prokuratura prowadzi śledztwo w sprawie wyłudzeń
  • Re: HORCUS Autor: ~Kmicic [83.6.5.*]
    Wniosek do sądu o ochronę zgłosił sam zainteresowany - Horcus a prokuratura prowadzi śledztwo na wniosek poszkodowanych
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~jan [159.205.227.*]
    rozprawa 09.08 2017 co przyniesie
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~Xx [46.22.172.*]
    Nic,
    bo jutro dopiero wyrok w sprawie :)
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~jan [77.254.109.*]
    Czy jest decyzja sądu i jaka proszę o informację
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.68.221.*]
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~GrubaBerta [79.184.106.*]
    Sąd odrzucił wniosek o otwarcie postępowania restrukturyzacyjngo w postaci sanacji. Postanowienie nie jest prawomocne. Zażalenie przysługuje dłużnikowi- czyli Horcusowi.