Po 58 dniu akcji w klubie jest zgromadzonych 630 459 akcji w 17 zleceniach co stanowi 5,71% free float. Polityczna niepewność i zagrożenie wojskową interwencją na UA skutecznie powstrzymuje nowych inwestorów do nabywania akcji. Osobiście skupuję nadal i obniżam średnią nabycia. Dziś udało mi się zebrać 8000 akcji po 50gr. Do czołgów też potrzebne są akumulatory...
Tutaj roszada inwestorów długoterminowych jest cykliczna z każdą większą podbitka kursu. Przypominam za 2 tygodnie wyniki 1Q. Hrywna bardzo słaba w stosunku do dolara. Spragnieni szybkiego zarobku poluzowac sakiewki, z niecierpliwieni będą przekazywać gorące koszyki dalej. Niech tylko kurs skoczy level wyżej.
ja nadal stoję ze sprzedażą na 9,99zł i po odwieszeniu kursu na pewno zwiększę zaangażowanie. Trzeba być naiwnym by wierzyć, że spółka de facto kontrolowana przez prezydenta upadnie:)
Inwestorze...gdzieś czytałem, że od momentu gdy zostanie prezydentem to zrzeknie się wszystkiego co ma wspólnego z giełdą, spółkami...więc nie wiem jak się to będzie miało do tej jego kontroli. Sam mam trochę akcji więc zależy mi jak wszystkim na kursie spółki.
Długoterminowy jeszcze nie wymiękł, uparcie trzyma do końca roku i zobaczymy czy przedłuży na następny. Ale jest ktoś grubszy od niego na poziomie 0,42 całe 260000 w jednym kawałku!
Nadal jestem, nadal trzymam, a jak spadnie jeszcze to pewnie dokupię. Arkusz zleceń kupna jest tymczasowo prawie pusty więc nie ma co przepłacać. Westa ISIC to nie Westa Dniepr więc bankructwo tej drugiej nie oznacza bankructwa tej pierwszej-i o tym ludzie zapominają lub nie wiedzą. Ostatnie spadki są na niskim wolumenie, więc nie sądzę by ING wyszło. Niedługo będą publikowane raporty OFE ze stanem posiadania na 31.12.2014 więc zobaczymy. Oczywiście na Wescie będzie słaby raport kwartalny bo odpisy trzeba będzie zrobić bo bankructwie Westy Dniepr, ale to też może być dobry moment do kupna. Od stycznia ponawiam zlecenie po 9.99, ale może coś dokupię i pewnie nie będzie 190k tylko trochę więcej. Zainteresowani będą widzieć:) Wesołych Świąt i pozdrawiam wytrwałych klubowiczów.
Podziwiam Cię Długoterminowy. Właśnie luknąłem na zlecenia i widzę, że powiększyłeś do 250 nieźle ale z twojego dobrego humoru wnioskuję, że jest to dla Ciebie tylko znikomy procent ogółu inwestycji. Pozdrawiam w NR
ing juz nie ma na pokladzie conajmniej od kwietnia 2014r,w lutym wyszli z koncowki jak byla podbitka pod 0,90nie wiem dlaczego niektorzy sadza,ze ing jeszcze tu ma akcje,przeciez jest ranking portfeli mozna sprawdzic,zreszta widac juz od dawna dryf okretu,,,ing trzmalo kurs 0,50 zeby wyjsc z akcji na ciaglych notowaniach ,,,pozdr
,,to Ci odpisał,,, nie patrzyłem czy opuścił czy nie ,może spuścił po marcowych komunikatach ,choć tam dużo nie poszło ,coś koło 7 lub 8 maja nas zawieszą ,chyba ,ze jakimś cudem podadzą raport,, stagnacja na całego ostatnio na weście,czyli niedługo spodziewać się trzeba końca naszej wycieczki z westą na pokładzie,osobiście twierdzę, że tu tylko cud może uratować nas przed całkowitą plajtą i zdjęciem z naszej giełdy westy,.pozdrawiam
Nie sprzedałem. Zlecenie sobie wygasło. W razie wznowienia notowań ponownie wystawię. Być może pojadę na walne zgromadzenie do Luxemburga (jeśli będzie chęć akcjonariuszy z tego forum bym ich reprezentował). Wszyscy jesteśmy tu stratni i pojechać na walne to już stosunkowo niewielki koszt. Na szczęście to nie jest moja jedyna inwestycja, choć zdecydowanie najgorsza... Pozdrawiam