Ja nie muszę na Demolen mieć z dnia na dzień przebitki- ale jestem pewien że to są dolne pułapy cenowe które pozwolą dobrze zarobić.Spółka kończy przebudowę wewnętrzną
z dobrym i już widocznym rezultatem a fundament zawsze sie obroni zwłaszcza na atrakcyjnym poziomie cenowym.Oczywiście możesz oceniać sprawy inaczej-dla mnie jest to teraz jeden z lepszych typów rynku NC. Pozdrawiam
Witam szanownych, ja na demolenie sie juz trochę kiszę i mam nadzieję ze wybije predzej niz pozniej, ale wiadomo. Co do admassive kupilem trochę, bardzo ładnie to wygląda, ale to nc i tyle, kazdy sam decyduje. Pozdrawiam kolegow. Z ciekawostek widzieliście odwrotny rajd na gle ;)?
No to teraz Admassive da kopa a Demolen pociagnie.....fajnie te firemki wygladajalego?
Z nowinek dzis obserwowalem Kupca z NC -jakies zabawy kursem na zanizanie,trzeba tylko wpasowac sie w dno ale to ciekawy temat na przyszly tydzien.A ty lego widzisz jakies nowinki,mam jeszcze sporo kasy na rozrzut-moze byc spekulacja lub nawet sredni termin inwestycyjny.Pozdrawiam
Lego widze ze to czas na Kupca z NC drugi raz zakreca z dolka a w otoczeniu firmy spokoj
wiec odreagowanie z minimow powinno z 20-30% teraz podniesc wycene..Pisalem ze to temat na obecny tydzien.Twoje nowe typy?
Witaj 1973 i kolegów. Zerknijcie na PIK, wczoraj coś brałem dziś wpadł drobiazg po 1,55 - ogólnie bardzo mocne zbieranie i bujanie, ale zabawa jak myślę dopiero się zacznie.
Z ryzykownych (bo mr Moska, mi akurat zaplusował pompką na zastalu pewnego czasu), telgam dodrukowany, zwalony, prawdopodobnie wychodzi niedogadany akcjonariusz, ogólnie ciekawa sytuacja, warto poobserwować.
Spokojnie Jola na Admassive będzie ok.W pylona nie wierzyli przy 11 gr, w 01Cyberatona jak był poniżej 1 zł w Kupca 2 tyg temu też niedowierzali.Ja chyba raz o Admassive tu wspominałem-jak przyjdzie korzystna informacja to nikt tych akcji nie złapie bo jest niewiele w obrocie i spokojnie cierpliwie sobie poczekaj bez reklamy kurs w końcu wystrzeli.Pozdrawiam
Pieknie nam lego Cyberaton znów posuwa.Ja teoretycznie mam juz sporo na nim ale pewnie i 3 razy tyle bedzie w dłuższej perspektywie więc trzymam do przyszłego roku.
Piękna sesja :). Tez czesc zatrzymalem.
Jezeli chodzi o dalsze typy to dalej obstawiam firme pik. Nikt w nia nie wierzy, a tam widac pomysly i strategie. Brales minoxa, pieknie polecial. Ps gratuluje kupca, szkoda ze tylko go obserwowalem.
Patrz na Artnewmedia.Nie tyle żebym zachwycał się fundamentami ale jakieś ciekawe rozegranie i przetasowanie się szykuje.Jak to mówią ewidentnie pachnie pompką.Szkoda że Kupca w okolicy 75gr nie chwyciłeś-jak pisałem kulał się kilka sesji na tych poziomach a kurs był zaniżany ewidentnymi manipulacjami (tak to wyglądało) Myśle że podobny scenariusz zrealizuje sie niebawem na Admassive.Twoje Cubeitg w koncu też zastój powoli kończy.Pozdrawiam
Artnewmed wygląda całkiem spekulacyjnie, spaść nie powinien, ale znalezienie informacji o tym co się tam dzieje nie należy do najprostszych. Co do kupca, to coz postawiłem na pika i minoxa, ale kupiec poleciał wcześniej - jeszcze raz kolego gratuluję timingu. od cubeitg oczekuję więcej, ta spółka jest za duża na nc, nie ukrywam, że już miałem obawy na zasadzie dużo mniejszego zysku niz dziś wykazali (uff)... myślę, że warto z cubem cierpliwie związać się na dłużej - oczywiście to moja skrajnie subiektywna opinia.
No i przez to jak się okazuje spadało już wczesniej bo nowy większościowy akcjonariusz musiał być zorientowany.
Przypominam przejęcie większości udziałów pod koniec grudnia a to oznacza że może być już tylko lepiej.Pisałem jolce że nie w wynikach tylko w zmianie akcjonariatu urodzi sie wzrost.
no raczej nikt nie liczył na choćby cień pozytywu na admassive, ale mam nadzieję, że tą wydmuszkę sprzedają, bo nie po to pchali się na giełdę, żeby tak zwyczajnie paść, pożyjemy, zobaczymy, choć raport to już królestwo masakry ;)
Dokładnie, ja wziąłem parę sztuk dzisiaj i poczekam niżej, bo pewnie jeszcze kilka osób opuści pokład, zobaczymy. Widziałeś espi Cube - liczę, że w tym roku powpada im jeszcze sporo niezłych kąsków..... i zawiną się na główny... swoją drogą... ładnie rozgrywają.
Witam Kolegów! Mój typ na najbliższe dni to Presto. Ładne wyniki za 4 kwartały. Co w budowlance jest rzadkością. Przychody kilka razy wyższe niż na Pylonie. Spółka szoruje od dłuższego czasu po dnie. W tej cenie można brać bez większego ryzyka. Warto zastanowić się też nad Fluidem, ale długoterminowo (rok i dłużej). Na krótko odradzam. Tam szykuje się megakontrakt (szacunkowo ok. 30 mln USD) w Indonezji na budowę elektrowni i chłodni z odpadów na wyspie Seram wg patentu Fluida. Wspominali o tym bardzo tajemniczo w ostatnim raporcie. Jeśli to sfinalizują to będzie gigantyczny wzrost. No i kolejne kontrakty bo patentem interesują się nie tylko Azjaci. Poprzez objęcie 1/3 akcji przez FRI spółka jest powiązana z Krezusem. Zresztą kto jest zainteresowany może sobie o tym poczytać na stronach FLD i FRI.
Koledzy spójrzcie na YELLOWHAT. Aktualna kapitalizacja to 1,6 mln zł, a zysk netto na 4 kwartały to ponad 1 mln zł. Zobowiązań praktycznie nie ma. Bardzo ciekawy i przyszłościowy biznes. Toż to niesamowita okazja. Tu w każdej chwili może być bardzo ciekawie... Pozdrawiam Lego i 1973
Witam kolegów
Minox i Pik bardzo ładnie poszły, polecam spoglądanie na novavis, spółka bardzo dobrze sobie radzi.
W piątek na demolenie pojawił się obrót.