dobre dane przyszly z usa , sprzedaz detaliczna wzrosla w lutym o 1,1%
dlatego tak rosna
hossa pelna geba
indeksy rosna , nie ma nerwowych ruchow
niedziwiedz stoi z boku
to nie teatr hukers to rewia amerykanscy idioci jak beda ciagnac do rozliczenia i w pszyszlym tygodniu to jest pewne ze chca krotkich na nowej seri nalezy byc cierpliwym hukers trzymiesz te krotkie czy cie poscilo pisales ze wzioles na sp i bedziesz trzymal powodzenia
Nie hossa tylko B, przynajmniej dopoki nowy szczyt nie zostanie potwierdzony przez hg.f.
Slabosc warzywniaka20 jest dziwna. Moze grubasy knuja to co napisal cert? Po wybiciu 5tka do 2310 powinni jeszcze podejsc wyzej, ale mimo takiej okazji i duzych wzrostach na DAX i sp500 tutaj jest, mowiac brutalnie, kupsko.
Wig20 to straszak na leszcza.Mwig40 dzisiaj na nowych szczytach a wig20 pilnuje aby leszcz się nie rozbrykał.Jeszcze 2 tyg i puszczą go w górę aż do lipca w okolice 2800pkt.Potem zjazd w dół.
To,że rosną nie oznacza wcale,że chcą wziąć S na nowej serii.Na tym polega właśnie hossa,że my się boimy kupować.Przestaniemy się bać jak oni będą wychodzić :)
cert hossa to twoje zdanie ja sie zaloze ze 2800 nie zobaczymy co do tlamszenia wig 20 to widac golym okiem ale moze graja madrze widza ze to dzieje sie na stanach jest naciagane czym wyzej beda stany my bedziemy coraz slabsi co do pozycji co latwo zajac L czy S ja zakladam ze dotkniemy 2380 2430 i sie cofniemy patrze na forex eufori na euro nie widze a dolar sie nie zalamuje moze jutro cos pokaza ale zgadzam sie z toba ze gramy za nisko najlepszym przyjacielem jest cierpliwosc napisales ze sie boimy wziasc L a oni biora nalezy byc ostroznym kontrakty to nie zabawka jak ktos nie ma respektu to zaplaci zawsze powodzenia
Edek wybił dołem z RGR dzisiaj.Niestety nie wiem na ile to wybicie jest wiarygodne bo nie wiem na jakich obrotach.
Te wszystkie cięcia ratingów jakie się odbywały przez ostatnie kilka miesięcy w Europie miały na celu ściągnięcie kapitału do USA.Dlatego edek spadał i sp500 rósł.Wzrosty edka pod koniec lutego były jedynie ruchem powrotnym do linii szyi większego RGR.
Dolar king :)
Moze tak byc, ale dlugo to juz trwa. Ani W20 ani MW40 nie wygladaja zachwycajaco. Z drugiej strony sp500 przebilo 1378 jesli mam sie trzymac tego co uwazalem nie-tak-dawno to droga na 1495-1510 zostala obrana. Ale to sp500, w tym bagienku to mnie juz nie zdziwi jak jutro otworzymy sie luka w dol. Poki co ->2340->2220->hossa byloby OK, jesli byc optymista...
Ta wielka swieca sp500 dzisiaj to mam wrazenie efekt lapanki, wszyscy nabrali S pod FED - znow nie oglosi drukowania, to pewnie sie spadek powtorzy. A tutaj wyciskanie... ale taka swieca na koncu wielkiego wzrostu to prosba o korekte? Do 133x naprawde mogliby spasc, swinie, pewnie nie od razu (trzeba wycisnac tych ktorzy zagryzli wargi), ale mogliby...
w temacie wyciskania
dane o sprzedazy byly super
wiec pod to 2% wzrostu
jezeli nawet planuja korekte to aby wycisnac krotkich dostali tak dobre dane ze im na reke zrobic te swiece
DAX nie mogli przebic 7000 z rozpedu, zeszli w dol nabrali energi i teraz przebili
tygodniowy
porobili w zeszlym tygodniu mlotki
pisalem wam ze nie pasuja spadki po takich swieczkach
wiec poszli w gore
wczoraj biale swieczki na dniu bez knota to dzisiaj powinni je lekko poprawic, w czwartek dopiero moze byc sporo nizej, najwczesniej ale nie musi
dj - at wskazywalo to wybicie bo wczesniej opadali prowzrostowo
stopy wykasowane
mozna zalozyc ze chca S na nowej seri mysle ze do rozliczenia nie powinno byc spadkow i w pszyszlym tez powinni poczarowac zakladam ze marzec jest szczytowy na stanach nabieranie pozycji u nas dojda do 2380 2430 powinny tam lopy rosnac w miejscu plus minus 20-30 punktow moim zdaniem to kluczowe miejsce na wig20 jezeli odbija sie do dolu i przejda poziom 2190-2220 z obrotem to powinno byc pozamiatane teraz najprawdopodobniej bedziemy testowac szczyt ale to nic pewnego moze beda rozciagac idac do gory jezeli przebija w gore 2430 to zalicza 2600 najwazniejsze to obserwacja lopow powodzenia
Zabawni jesteście.Jak czytam Wasze wypowiedzi to mi ziemniaki w piwnicy gniją.Rozumiem,że rozliczenie serii na kontraktach ma olbrzymie znaczenie i potrafi zmienić trend,tak?Powodzenia,ynwestory !!
I koniecznie śledźcie LOP.Bez tego nie dowiecie się jaki jest trend na indeksach.
Witam, proszę o uzupełnienie mojej ankiety, która dotyczy strategii inwestycyjnych na GPW. Ankieta jest anonimowa, nie wymaga rejestracji i składa się tylko z jednego pytania jednokrotnego wyboru. Wyniki pomogą mi w napisaniu pracy magisterskiej. Oto link: http://www.ankietka.pl/ankieta/80455/strategie-inwestycyjne-na-gieldzie-papierowwartosciowych.html Dziękuję bardzo za pomoc.
oooo
moglbys podsumowac ten lop do tego rozliczenia
pisales duzo o tym , ja z niego nic nie wyczytalem
powiedz mi w ktorym momencie moza bylo cos po tym lopie wywnioskowac bo na konczacej sie w marcu seri nie widzialem nic kompletnie
wiecej mowily mi kreski na wykresie niz ten lop
napisz mi od jakiej daty do jakiej daty cokolwiek tam zauwazyles
zmiana seri ma czasem znaczenie
to co pisze ooo o zmianie seri ma troche sensu
zrozumie ten co lyknie ujemny spread w wysokosci 30 pkt na rolowaniu
bo spread celowo jest rozszerzany pod rolowanie ale ma to miejsce najczesciej wtedy kiedy nie chca sie przekrecac na odwrotna pozycje tylko zostawic istniejacą
(to musicie sami przecwiczyc)
hukers na poziomie 2380 2410 uroslo 20 tys pozycji lop doszedl do maksymalnych pozycji lacznie mieli 140 tys i czekali az stany spadna nabierali praktycznie w miejscu na wygzanym rynku to pokazalo ze bedzie cofka napewno jak gleboka to bylo zalezne od idiotow amerykanskich zagrali sami spadek na sile na poziomie 2300 2315 zamkneli 9 tys pozycji ja zamknal na tym poziomie swoje pozycje poniewaz stany nie poszczaly poscili glebiej i na poziomie 2250 2290 kolejne 20 pare tysiecy co z tego wynika reszte pozycji zlozylem ze rozlicza wysoko bo krotkie zrealizowali zostaly L grubego wniosek jezeli lop po ciagnieciu rosnie w miejscu tj na 20 30 punktach i swiat jest dobry a u nas nie ma reakcj to maja S nabrane i dobieraja i czekaja do wiwatu az stany cokolwiek poszcza i pedza w dol jakby sie swiat mial skonczyc jak zaczna zamykac lopy po krotkim spadku spora czesc juz nalezy byc ostrozym naS moga jeszcze cofnac dozamykac ale cudow juz nie bedzie w dol jezeli czegos nie rozumiesz z moich wypocin opisze ci w inny sposob ale poczytaj powrownaj a zobaczysz zesie powinno zgadzac uwazam ze to jedyny sposob na zarabianie at i inne cuda przegladam ale nie sa dla mnie wyznacznikiem to mozna polaczyc z kreskami itd wnioek obserwacja podstawa napisze w najblizszym czasie gdzie beda brali S powodzenia
hukers - dane o sprzedazy pociagnely to tylko do 1385, potem JPM oglosil wzrost dywidendy i zmusil FED do opublikowania wynikow testow bankow - to ten rajd z koncowki.
Gdyby gospodarka miala sie tak swietnie, to hg.f powinna tez rosnac, choc to wskaznik bardziej globalny niz USA. W kazdym razie szczyt z maja nie zostal potwierdzony przez hg.f i obecny szczyt tez nie jest potwierdzony, stad mysle ze poleci to ponizej 1340 ponownie, byc moze po kilkudniowej dystrybucji.
Jesli ktos chcialby okreslic dolek 1340 jako skonczone "4" to jest to smiesznie malo - 3 dni korekty - na fale tego rzedu? Na godzinnym poki co wybicie z 1340 to zgz, moze sie rozwinac w imp, ale nie wyglada.
sp500 moze zrobic 1430pkt
dax jeszcze pare stowek tak do polowy tego diamentu na tygodniowym wyrysowanym w 2011
korekta byla slaba bo nie ma pod co korygowac
ale jeszcze jest debiut facebooka w kwietniu tak ze jeszcze pare tygodni musza trzymac fason
facebook musi pojsc bardzo drogo, to jest dla nich bardzo wazne, biora prowizje od prospektu i upublicznienia
apple rosnie pionowo
z kresek wychodzi 700usd za akcje, to co oni graja to jest jak rok 2000 na dotcomach
stad wniosek ze nawet gdyby zaczeli korekcic to nasdaq w kwietniu nie ma prawa pokazac zwatpienia
to ma byc perelka wsrod indeksow
glebsza korekta bedzie jak fryzjer kupi akcje apple, albo facebook
wtedy rynek zawali sie z braku kupujacych
nie ma pod co spadac wiec trzeba czekac az fryzjer kupi a on kupuje bardzo drogo
hukers zawsze mozna pod cos grac przeciaganie moze trwac nawet 2 lata jak zechca tylko kiedy to sie skonczy za tydzien dwa miesiac rok nikt tego nie jest w stanie tego ocenic zapytam wprost moze ty wiesz podaj w odchyleniu 2,3 tygodni powodzenia
Na eur-usd same ergieerki:) i wychodzi,że zjadą w okolice 1,27 - dax i stany na szczytach i w każdej chwili może być zjazd a nasza szulernia między młotem a kowadłem. Arcy ciekawa sytuacja.
Nasz byczek przebiera kopytkami,że omało przepukliny nie dostanie biedactwo jak widzi DAXA ale narazie jest za cieki żeby zerwać się z łańcucha nałożonego przez eur-usd.Po co komu teln szulerniany warzywniak? :)))
Na fsp500 możliwość spora realizacji formacji deep Crab [ godzinny ] i formacji Crab [ 5 min.] prospadkowe z identycznym punktem zwrotu na południe.
Don,nie z kresek wychodzi.Jak obwąchiwałem Grubego,zauważyłem że po nim łazi.
Może go ugryzie,będzie S .A jak Gruby go ugryzie będzie L.
U nas po Grubym też jakieś zwierzątko prospadkowe łazi.Nie mogłem wywąchać czy motyl,crab lub nietoperz bo Gruby wezwał ochronę,dostałem w łeb i zobaczyłem tylko świeczki
Pozdrawiam z pogotowia.
Janosik, z kraba wychodzi 1400 na futach.To Twój typ?
Cel był.Ryzyko spore.kasowy złamał formację.Okaże się co czym kręci.
Ooooo
tylko lop- Tyś głupi chłop.
gowniarzu poczytaj troche nie obrazaj mnie to ze ty masz 30 lat to nie znaczy ze ja rowniez pomysl za nim cos napiszesz graj chlopczyku kraby motyle itd na intra i wporzadku pisze abys cos z tego wyciagnal ale ty jestes madry daj sobie czas pare lat po tym czasie sie zastanowisz i napiszesz cos madrzejszego ja pisze z doswiadczenia prosze abys wiecej nie komentowal dziekuje powodzenia
w przyszlym tygodniu usa , niemcy ida wyzej zeby poprawic swieczke z tego tygodnia
powinni to zrobic na poczatku tygodnia
dzis do konca sesji moga ciagna c w usa i zamknac bez knota
nie liczylbym na wiekszy zjazd
przekaz dla esow jest w tym momencie na dj:
"opadamy z sil , spadamy powoli, wez S ale pod koniec sesji tak od 21:00 wyciagna do gory na sam szczyt i przekaz bedzie
nie graj s chlopczyku , patrz jak robimy swiece bez knota, mamy full sily , w przyszlym tygodniu idziemy wyzej , bierz L z nami"
to mowia
widzialem wiele razy jak takie ladne swieczki dociagali do konca sesji w piatek bez knota
nie dajac nadziei posiadaczom S na spadki
a oni licza choc na swieczke tygodniowa z knotem
w przyszlym tygodniu jade w delegacje
wroce we czwartek
jak ma spadac to zycze sobie przebicie lekkie swieczki tygodniowej na poczatku tygodnia w gore w usa oraz niemcy a potem juz w dol a czwartek i piatek spadki ostre
pod taki plan bede chcial zagrac
bede mial wykresy w telefonie
wasz wig20 zrobil ogromny trojkat , to juz trwa 8 miesiecy
dlatego taka kiszonka bo dochodza do equilibrium
czy tak trudno wam to zrozumiec
w trojkcei z biegiem czasu wachania sie zawezaja
wybicie z niego wyjdzie w dol, dla zmylki moga wybic w gore ale kierunke jest w dol
mwig i swig porobily juz swoje ostatnie 5 fale
bedzie zjazd jajami po brzytwie
sie okaze jaki ze mnie wieszcz
tylko mnie nie skreslajcie jak bedzie dzis knot na tygodniowce w usa
o tyle to sie moge pomylic , nie miejcie urazy
o trojkacie pisalem wczesniej jestemy zgodni hukers i nie chodzi o klotnie ale obrazanie to gowniarz i tyle powinni przejsc do 2380 2400 przebic go gora lekko dac wiare nabrac
pozycj i leciec w dol przebija poziom 2220 i pozamiatane moga to pomeczyc 3,4 tygodnie jakbys pliczyl swieczki na tygodniowce to wyjdzie 5,6 tygodni 33 swieczki ostatnio w trojkacie bylo 21 i pozabijali sie w dol kwestia lopow jak ja rozwiaza moga isc w dol i otwierac ale obstawiam 80 procent wyjscie do gory dla zmylki cierpliwosc powodzenia
Też mie już kuszą eski patrząc na słabość warzywniaka ale ta słabość jest coś zbyt podejrzana i było by to zbyt proste żeby tak poprostu zaczął się zjazd.
Wszyscy sie dziwia jak to rosnie, insiderzy podobno sprzedaja, nikt nie wierzy we wzrost, to kto kupuje? Ktos to musi ciagnac, chyba jedynym sensownym wyjasnieniem sa wydrukowane podczas obu LTRO pieniadze...
1406 na sp500 - to troche duzo jak na B, do tego wymeczyli ten imp... Jako analogiczna sytuacje na sp500 widzialem 1.06.2009 ale przyznaje ze wyglada teraz ze grubasy moga ciagnac w gore dalej (1422?).
Nie moge dac targetu wyzej niz 1422 ze wzgledu na hgf, ja tam widze zjazd z 396 jako imp, i dopiero przebicie 396 to zaneguje, dzisiaj byli blisko. Gdyby nie ten drobiazg to dalbym target [po przebiciu 1407] na 1448.
Prawdziwy opor (taki ktory moze byc koncem hossy a nie okazja do zakupow) widze na 1510, gdzie znów pokrywa sie mnostwo linii. Nie wierze ze skonczymy na jakims półoporze typu 1422, ale w trakcie hossy powinien pojawic sie 1 silny zjazd... Tuz przed tym na CNBC wskazany jest artykul "S&P Could Spike to 1,700 in 2012" lub podobny. Dzisiaj jest tam "Rising Gas Prices Could Stall US Economy's Recovery" - czyt. BUY BUY BUY...
W20 moze robic trojkat, ale zaczalby dopiero w pazdzierniku [bo pierwsza noga w dol to 5 z fali spadkowej] - IMHO. Takie cos byloby bardzo niedzwiedzie w wymowie, tymbardziej ze teraz robic sie juz moze odcinek E... Mysle, ze ta teoria jest niepoprawna, i po prostu dokonczymy X przed odbiciem w gore...
kleszcz to o czym piszesz ja zakladam ze zaczelo sie 23,09 gora 28.10 dol 23,12 gora 10.02 apex mowi ze wybicie powinno byc do 2-5 tygodni tylko jak teraz rozegraja gore czy przebija 2380 bez cudow i zacznie sie nabieranie pozycji niektorzy uwierza ze pojdzie w gore i zrobia zwrot czy faktycznie pojda do gory w co szczerze watpie ale nie wykluczam co do stanow to nie gielda tylko banki i instytucje ciagna zeby ludziska w hosse uwierzyly ale widac ze ciezko maja te akcje wypchnac bo ciagna a tu nic to balon dj wspina sie cos wrodzaju klina zwyzkowego wszyscy zakladaja po biurach ze pojdziemy do gory unas nastroj panuje euforystyczny powoli zaczyna robic sie ciekawie powodzenia
Tak jak mowisz, hukers jednak napisal ze juz 8 miesiecy sie rysuje, a nie 6.
Jesli wybijemy sie z trojkata w dol, to musialoby sie to zgrac z ok. 10% korekta w USA, a my bysmy 20% powinni spasc, po czym odpal w gore, nie pasuje mi to do calosci... Obstawiam najpierw spadek do 2180-2220 teraz, lub z okolic 2400, a dalej hosse. Mysle ze min. 2500 zrobimy gdy juz wystartuje rakieta, a 2720 to max.
Sp500 w duzej mierze ciagnie podobno parabola AAPL. Ostatnio duzo negatywnych odchylen jest (hgf, nyad), zobaczymy czy przejda 1407, moze jednak 1.06.2009=13.03.2012 sie obroni, spojrzalem na DJI to tam wciaz wyglada podobnie...
dax od lata 2011 zeszly w dol 5 fal
ostatnia 5 fala miala 3 falki zamiast 5
to oznaczalo ze odbicie bedzie ogromne i przyszlo
zgadzasz sie?
jak popatrzysz na sp500 , na besse od 2007 to zobaczysz to samo że piata fala miala tylko 3 fale
juz wtedy na dnie bylo wiadomo ze korekta bessy pojdzie w niebo
tylko nikt nie wierzyl jak to mozna zrobic
po fakcie okazuje sie ze dodrukiem
a nikt nie wierzyl bo nikt nie znal dodruku, poza japonia nikt tego nie stosowal
tyle co mam dzis do poiwiedzenia na temat czytania z fal
niestety nie wiem co znaczy idziemy w niebiosa
czy znaczy to ze jedziemy na sam szczyt poprzedniej hossy czy zalamujemy sie przed szczytem i jedziemy w kierunku dna bessy
ktos wie?
hukers - DAX tak jak sp500 zrobil korekte 3-3-5 od lutego. 5-ta fala na DAX to tez 5, tylko w formie ending diagonal. Nie bylo powodu zeby przypuszczac ze odbicie bedzie ponad szczyt z lata, jesli ktos zalozyl (prechter) ze fala spadkowa rozpoczela sie latem - a to bylo kuszace zalozenie... I tak jest z tym problem bo korekta 3-3-5 powinna byc "plaska" a nie z C wedrujaca 2.62A, ale nie widze innego wyjasnienia. Zobacz ze na W20 nie ma 3-3-5, jest tylko 5 w dol, a 5 w dol to (w teorii) nigdy nie jest koniec, i szczytu z lata nie powinnismy przebic - prechter moglby tutaj swoje zliczenie przeniesc...
Co do 2009 na sp500 - jest tam 5 w dol i wg teorii mogl byc to nawet koniec korekty od 2000 (pelne ABC), wiec szanse na to ze bedzie wielkie wybicie byly duze. Ale nie gralem wtedy, wyobrazam sobie ze ktos nakrecony na spadek probowal dlugo doliczyc sie 5-tej fali, gdy pociag juz odjezdzal... Z 2009 mogla wystartowac hossa, ale wylecial zgz, ktory najwyrazniej sie dubluje i teraz leci dopiero A... A na jaki szczyt idziemy to chyba nikt nie wie, 1510 byloby OK, i bylby RGR, prechter bylby zadowolony itp. Ale 1615 bylby exp.triangle jak w 1972, i moze dotknelibysmy linii po szczytach od 2009...
to co teraz gramy to konsola po spadku my wyprzedzamy ruchy na stanach jezeli gramy tak slabo to nie z przypadku wniosek na stanach zacznie sie ruch w dol i to spory powodzenia
wiarus zwroc uwage na dolca szalu nie widac dziwnie to wyglada nie do spadku otwieranie lopow w dol jak to tak bedzie wygladac to nie chce widziec gdzie spadniemy mysle ze zachecaja misia za prosta krotka malo pozycji do duzego ruchu powodzenia
Dlaczego? Dzisiaj bylismy silniejsi niz DAX, z tego co widze. Chcą zrobic ORGR na W20? Miedz znowu sra, sp500 lewituje, nie wiem co myslec, ORGR wydaje sie zbyt oczywisty, od 38% [2288] sie pewnie odbije, ale to moze byc pulapka. Z 2352 max zasieg spadku 2185, wtedy calosc utworzy ladne 2zC i bedzie wszystko przygotowane na odpalenie rakiety... A przynajmniej na porzadnego zdechlaka.
kleszcz jezeli uznali ze niema sensu podbijac bo chetnych do S jest sporo zaczeli bic w dol i nabierac to jest fatalnie na rynku tzn brak czasu na podegrania co do stanow to jest zorganizowana akcja bankow i instytucji pytanie kiedy to sie skonczy te tereny jak rozmienia o ktorych piszesz czyli 2220 2180 to bedzie pozamiatane i dominujaca bedzie pozycja krotka powodzenia