• Re: ale news!!!!!!!!!! Autor: ~shp_bis [83.243.109.*]
    jakie piękne zakończenie we francji..... nawet na stosunkowo dużych obrotach (pod koniec).

do tego, nie widać aby ktoś specjalnie podbijał kurs pt 1 akcja.

zapowiada się ciekawy kolenny tydzeień

pzdr
    shp
  • Re: ale news!!!!!!!!!! Autor: undertaker78 [91.213.255.*]
    7E obronione, nawet na intrach nie zeszliśmy poniżej.
    Miłego Weekendu Orcowcy!
  • Re: ale news!!!!!!!!!! Autor: mirek73 [95.160.242.*]
    Hough. Końcówka w Paryżu obiecująca. Oby to się w przyszłym tygodniu przełożyło na nasz rynek.
  • Re: ale news!!!!!!!!!! Autor: ~Vaclav z Prahy [78.8.69.*]
    W poniedziałek dziiiida. Koniec sesji 33 zł
  • Re: ale news!!!!!!!!!! Autor: ~shp [83.243.109.*]
    heh, ja bym nie był taki pewien, ale napewno miesiąc marzec będzie dla ORCO bardziej zielony aniżeli czerwony!

pzdr
    shp
  • Re: ale news!!!!!!!!!! Autor: ~Vaclav z Prahy [78.8.64.*]
    A czy widziałeś piątkowe zamknięcie we Francji. Po 16-tej odpał przy duzych obrotach. Idziemy na 10 Euro.
  • Re: ale news!!!!!!!!!! Autor: ~Mimi [83.7.227.*]
    Dzisiaj wszystkie niedowiarki mogą śmiało sprzedać
  • Re: ale news!!!!!!!!!! Autor: ~shp [83.238.100.*]
    he,he

,
    coś czuje, że kolega nowy na orco i dlatego odrazu taki optymista...

nie jedni na tym konkretnie forum dostali siwych włosów :), i taki wzrost z rana potęgował potem gorycz o 17:35 ....

pzdr
    shp
  • Re: ale news!!!!!!!!!! Autor: undertaker78 [10.10.11.*]
    święta prawda! nie takie rzeczy tu przerabialiśmy
    aaa, i jeszcze jedno:

pare niedowiatków się znalazło :

kurs/ilosc_akcji/ilosc_zlecen
    7.80 15,048 6

jak przebijemy taką zaporę (zapora ciągle się powiększa), to będziemy mogli mówić o jakimkolwiek sukcesie.

A poranna podbitka we francji, tak naprawde na ok 300-400 akcjach ! , sorki, ale sam bym taką zrobił, bez problemu

pzdr
    shp

i oczywiscie pozdrawiam trzymających
    moja znajoma się tak bawi we francji, ostatnio podbiła kurs o 1 % 7 akcjami!!!!!!!!!!!!!
  • Re: ale news!!!!!!!!!! Autor: ~Mimi [83.12.137.*]
    Zwykłe straszenie :)
    a mówiłem, poczekać do końca!

na orco poranne slogany pt : "kupowac pkc", "wsiadac, wsiadać do pociągu", "kto nie kupi ten trąba" i pewnie jeszcze wiele innych nie działają!

Orco poznajemy po tym jak kończy a nie jak zaczyna (o kurcze, prawie cytat! :) )

tak czy siak jesteśmy na dobrej drodze, do stałego, powolnego wzrostu.. bez szaleństw

pzdr
    shp
  • Re: ale news!!!!!!!!!! Autor: ~Vaclav z Prahy [62.87.218.*]
    Orco obserwuję i mam od 01-2009. Teraz jeszcze dobrałem - dlaczego ?
    Bo już nadchodzi ten dzień, kiedy zobowiązania zostana odepnięte w czasie.
    To da możliwość na nowe kredyty i ruszamy. Kto wie kiedy bedzie odpał ?
    Ja stawiam na dzień przed tym dniem tj. 22.03.
    Na bankierze nie piszę. Tak wpadłem z Prahy. Matka jest Polką , tato Czechem.
    U nas w Czechach wszyscy czekają na ruch do góry.
  • Re: ale news!!!!!!!!!! Autor: mirek73 [83.29.94.*]
    To tak jak u nas w Polsce.Wszyscy czekają na ruch do góry, krórego nie ma ( na razie)
  • Re: ale news!!!!!!!!!! Autor: ~idiota [95.40.35.*]
    na razie konsolidacja w okolicy 7.5 - 7,7E
    no takiego marazmu we francji , to ja już długo nie widziałem.... mamy 11:00, a obrót to 469 sztuk....... czekają ludzie, oj czekają.

pzdr
    shp
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/Orco-spodziewa-sie-wyroku-sadu-w-sprawie-restrukturyzacji-zadluzenia-do-25-marca-2101476.html

niech tylko sąd przychyli się do planu orco..... a będzie niekończący się UP, bowiem posiadający obligacje nic nie będą mogli zrobić orco.

zakonczy sie ochrona sądowa, orco będzie mogło rozpocząć nowe/dokończyć stare inwestycje, bez ciągłego oddechu wierzycieli.

pzdr
    shp
  • Re: ale news!!!!!!!!!! Autor: ~kolega z Czech [83.4.162.*]

Orco zkouší nový koncept pronájmu nemovitostí
    02.03.2010 09:25
    Developerská společnost Orco Property Group zavádí nový koncept pronájmu komerčních prostor ve své budově Bubenská 1 v Praze 7, nazvané Office Hotel. Koncept pronájmu spočívá ve větší flexibilitě výběru prostor a času pronájmu.

„Tento koncept je určen všem, kteří hledají pronájem prostoru přímo od majitele a nechtějí nebo se nemohou časově vázat na delší období," popsala princip konceptu mluvčí Orka Petra Zdeňková. Podle ní je systém výhodnější oproti zavedeným způsobům pronájmu nemovitostí ve flexibilitě výběru kanceláře o velikosti, kterou firmy skutečně využijí, na dobu, kterou opravdu potřebují. Navíc za cenu předem určenou vybraným prostorem.
    Podle ředitele asset managementu Orka Martina Gebauera byla budova v Bubnech vybrána kvůli tomu, že by se mohla stát sídlem nejen pro začínající firmy s omezeným rozpočtem, ale i kvůli tomu, že by tam mohly zamířit kreativní či umělecky orientované skupiny.

Projekt Office Hotel Budova o ploše 8859 metrů čtverečních kanceláří a 3154 metrů čtverečních retailu je vybavena novou generací ICT služeb, které nevyžadují investice do vlastního hardwaru, softwaru nebo lidských zdrojů. Severní křídlo budovy připravené k pronájmu má rozhlohu 3168 metrů čtverečních. Městská část Prahy 7 v objektu provozuje Kulturní dům Vltavská a polikliniku.

2.3.2010, E15

RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.
  • Re: ale news!!!!!!!!!! Autor: ~Mimi [83.7.220.*]
    Nie jesteście pewni - wiadomo nic nie ma pewnego :)......ale powoli do góry!
  • Re: ale news!!!!!!!!!! Autor: ~Vaclav s Prahy [87.204.243.*]
    Jest dobrze, zauważcie, że codziennie idzie po troche w górę.
    To oznacza, że jest optymiz i czekanie na skok na 10 euro.
    w tvn cnbc pani Biały przed chwilą mówiła, że wyszła rekomendacja dla OPG "sprzedaj"
    wiecie coś o tym?
    http://finanse.wp.pl/kat,7069,title,KBC-podwyzszyl-rekomendacje-dla-czterech-deweloperow-podtrzymal-dla-trzech,wid,12037492,wiadomosc.html?ticaid=19bde
    dzięki.
    Sporo czasu upłynie, kiedy anale się przekonają, ale akurat ich mam w d..... po rekomendacjach lotos i immo - wręcz odwrotnie traktuję ich rekomendacje jak piszą sprzedaj mają na myśli kupuj :)
    A dziś wyszła tez ta analiza.
    Piszą ze powinniśmy sie utrzymać jakiś czas miedzy 7 a 7,5779, i później do góry do 8.4 i 9.9E

ORCO : Analyse technique modifiée
    JDF | 03.03.10 | Mise à jour : 09h47

Le débordement de la moyenne mobile à 150 jours autour de (7.5779) accrédite le scénario d’un retour en tendance positive. Une vague stabilisation au-dessus de la zone support comprise entre 7 euros et 7.5779 euros constituerait le préalable idéal à une nouvelle impulsion haussière. On pourra alors reprendre des positions durables à l’achat avec les objectifs de 8.4 euros et 9.9 euros en ligne de mire.

juppi.

francja jak to ostatnio bywa dopiero po 16, zaczyna gre na orco... ciekawe jak się zakończy o 17:35. mniejmy nadzieje, że na (+)

pzdr
    shp
  • Re: ale news!!!!!!!!!! Autor: ~undertaker78 [91.213.255.*]
    i jak zwykle kończymy na plusie, tylko te obrociki,
  • Re: ale news!!!!!!!!!! Autor: ~kolega z Czech [212.244.210.*]

cisza!!!!!! będzie up
  • Re: ale news!!!!!!!!!! Autor: ~Vaclav s Prahy [78.8.164.*]
    Anale w Polsce nie mogą nic powiedzieć o kursie Orco, a już tym bardziej o rekomendacji. Kurs OPG w Polsce jest zależny od kursu w Paryżu więc rekom. "kupuj" czy też "sprzedaj" to przysłowiowe "nieznaczące pierdy".
    Wyjdzie info o ułożeniu się z wierzycielami i jedziemy na 10 euro. Jak pójdzie OPG 15% up to anale zaczną pisać "kupuj" .
    Zamykając dzisiejszą sesję - jest OK . Mały kroczek do góry. Ja mam papier więc się cieszę nawet z pół procenta/ dzień.
  • Re: ale news!!!!!!!!!! Autor: mirek73 [95.160.242.*]
    A jak się nie ułozą z wierzycielami....?
    oni się nie ułożą. ich ułoży sąd na siłe. i to też jest dobre rozwiązanie :)

pzdr
    shp
    coś wiesz, czy zgadujesz ?

pzdr
    shp
    Przygotujcie kasę na kupno.
    25.03 w Paryżu będą chłopaki oczekiwać na orzeczenie Sądu.
    Jak przymusowo ułożą wierzycieli pojedziemy na 10 euro. He
  • Re: ale news!!!!!!!!!! Autor: ~mac007 [89.77.165.*]
    Jak się ułoźą na siłę to juź widzę kolejkę chętnych na udzielanie nowych kredytów inwestycyjnych (Złota itp) , z obciąźoną hipoteką i długami . Pewnie banki będą się biły kto da więcej :)
  • Re: ale news!!!!!!!!!! Autor: mirek73 [83.4.250.*]
    Podobno z bankami już się dogadali.
  • Re: ale news!!!!!!!!!! Autor: ~Vaclav s Prahy [78.8.72.*]
    Orco musi dostać kase z banków, bo nie odda im wcześniejszych kredytów. Tu jest cały problem z OPG. Będzie układ będzie rozwój. Będą budynki szły pod sprzedaż, będzie kasa.
    Będzie kasa, będą spłaty kredytów i tak koło się zamyka. Banki to instytucje, które MUSZĄ pożyczać pieniadze. Jak mają komu to pożyczają. Dlaczego teraz Orco stoi w miejscu i wykończeniówkę robi na drobnych inwestycjach - bo nie ma kasy. Banki boja się, że wierzyciele rozpirzą firmę, ale..... jest układ to jest spokój o firmę. Perspektywy dla deweloperki są zawsze. Teraz jest bida, ale za rok może już być piknie w budowlance. Pamiętajcie, że pierwsza po każdym kryzysie rusza b u d o w l a n k a . Czyli kto ?????
    ORCO ................... no i inni też .
  • Re: ale news!!!!!!!!!! Autor: undertaker78 [87.96.43.*]
    ZOBACZYMY, JA JUZ NIE CHCE SIE WYPOWIADAĆ NT. JUZ SIE NIE RAZ ZAWIODŁEM PIEPRZONE 7E NIE JES PRZEBITE,CGDZIE TAM 12e, MAM W DUPIE SL GRAM VABANQUE, JAK TO PISZĄ WE FRANCJI 50e OU LE MORT!!! 50 EURO ALBO ŚMIERĆ
    Jestem z Tobą. Stawiam kasę na Orco.
    7,4E, lepiej, żebyśmy niżej nie zjechali.....

pzdr
    shp
    Nie sądzę, aby kurs się zwalił w dół. Mamy 7,60 euro i tak też bedzie stał. Jest w planach optymizm więc, co ciekawsze wartość będą zbierane np. 7,50euro czy niżej .
    Mamy we Francji mnóstwo ludzi czekających na odpał. Ten znowu zależny jest od układu w sądzie. Czekamy z lekkim uśmiechem na twarzy :)
    Będzie OK.
  • Re: ale news!!!!!!!!!! Autor: ~undertaker [10.10.11.*]
    skąd u nas taki ruch ?
    heh,.

a już myślałem, że uciekłeś z papiera, bo tak się nie odzywałes. :)

wracając do tematu:
    też mnie to zastanawia, bo to zawsze PL było ospałe w stosunku do francji.

szkoda tylko, że ten ruch jest na czerwono a nie na zielono.

pzdr
    shp
    cześć! , nie, nie uciekłem :) napewno Was powiadomię jak coś sprzedam, bo bedzie to dla mnie ważny dzień i mam nadzieję, że dzień zwycięstwa,
    ciekawe czy dziś żaby też na pod koniec zmienią 120k akcji, a u nas dziwna sprawa,
    dzisiaj sobie obserwuje petrolowców, pięknie się co poniekturzy poubierali.
    pozdrawiam
  • pierwsza bitwa wygrana! Autor: undertaker78 [10.10.11.*]
    http://nieruchomosci.pb.pl/2052182,66254,orco-wygralo-pierwsza-bitwe?ref=col2
  • Re: pierwsza bitwa wygrana! Autor: ~shp [83.238.100.*]
    szkoda, tylko, ze nie przekłada się to info na notowania na GPW :(

pzdr
    shp
  • Re: pierwsza bitwa wygrana! Autor: ~mac007 [89.77.165.*]
    A niby co taki news miałby mieć do notowań ? Co da pozwolenie za co bieda wybuduje Złotą? Jak zatrzymali budowę to mieli pozwolenie i klientów ale kasy niet i akcje na ryj. Teraz ani kasy i klientów moźe wybiedzą pozwolenie i co akcje up ?
    Spólka nic nie buduje , brak nowych inwestycji. Za stagnację wyniki jak widać identyczne jak szkielet na Złotej :(
  • Re: pierwsza bitwa wygrana! Autor: ~idiota [83.22.202.*]
    Witam pierwszego naganiacza od dłuższego czasu! Jest dobrze!! Jedziemy do góry :):):)
  • Re: pierwsza bitwa wygrana! Autor: ~Mimi [92.133.254.*]
    Widać że inwestor nie zrozumiał informacji :)
    Jutro do góry.
  • Re: pierwsza bitwa wygrana! Autor: undertaker78 [91.94.62.*]
    Dnia 2010-03-18 o godz. 20:10 ~mac007 napisał(a):
    > A niby co taki news miałby mieć do notowań ? Co da
    > pozwolenie za co bieda wybuduje Złotą? Jak zatrzymali
    > budowę to mieli pozwolenie i klientów ale kasy niet i akcje
    > na ryj. Teraz ani kasy i klientów moźe wybiedzą pozwolenie
    > i co akcje up ?
    Spólka nic nie buduje , brak nowych
    > inwestycji. Za stagnację wyniki jak widać identyczne jak
    > szkielet na Złotej :(

mac-ius,
    po pierwsze z bankami ws złotej byli już prawie dogadani, protesty wstrzymały negocjacje,
    po drugie na apartamenty luksusowe popyt wręcz rośnie,
    sa planowane nowe inwestycje Bielsko i Szczecin i jeszcze w same Wawie sprzedaż mocno ruszyła,
    o inwestycjach w europie nie będę już pisał - w celach edukacyjnych poczytaj sobie wątki o Orco
  • Re: pierwsza bitwa wygrana! Autor: ~shp [83.243.109.*]
    eh.

jakby ktoś nie wiedział , to powiem, to co wszyscy powinni wiedzieć!

w okresie ochrony sądowej spółka nie może rozpoczynać nowych inwestycji!
    może kontynułować rozpoczęte. kropka

pzdr
    shp
[x]
ORCOGROUP 0,45% 4,48 2026-05-08 15:27:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.