Orco obserwuję i mam od 01-2009. Teraz jeszcze dobrałem - dlaczego ?
Bo już nadchodzi ten dzień, kiedy zobowiązania zostana odepnięte w czasie.
To da możliwość na nowe kredyty i ruszamy. Kto wie kiedy bedzie odpał ?
Ja stawiam na dzień przed tym dniem tj. 22.03.
Na bankierze nie piszę. Tak wpadłem z Prahy. Matka jest Polką , tato Czechem.
U nas w Czechach wszyscy czekają na ruch do góry.
Orco zkouší nový koncept pronájmu nemovitostí
02.03.2010 09:25
Developerská společnost Orco Property Group zavádí nový koncept pronájmu komerčních prostor ve své budově Bubenská 1 v Praze 7, nazvané Office Hotel. Koncept pronájmu spočívá ve větší flexibilitě výběru prostor a času pronájmu.
„Tento koncept je určen všem, kteří hledají pronájem prostoru přímo od majitele a nechtějí nebo se nemohou časově vázat na delší období," popsala princip konceptu mluvčí Orka Petra Zdeňková. Podle ní je systém výhodnější oproti zavedeným způsobům pronájmu nemovitostí ve flexibilitě výběru kanceláře o velikosti, kterou firmy skutečně využijí, na dobu, kterou opravdu potřebují. Navíc za cenu předem určenou vybraným prostorem.
Podle ředitele asset managementu Orka Martina Gebauera byla budova v Bubnech vybrána kvůli tomu, že by se mohla stát sídlem nejen pro začínající firmy s omezeným rozpočtem, ale i kvůli tomu, že by tam mohly zamířit kreativní či umělecky orientované skupiny.
Projekt Office Hotel Budova o ploše 8859 metrů čtverečních kanceláří a 3154 metrů čtverečních retailu je vybavena novou generací ICT služeb, které nevyžadují investice do vlastního hardwaru, softwaru nebo lidských zdrojů. Severní křídlo budovy připravené k pronájmu má rozhlohu 3168 metrů čtverečních. Městská část Prahy 7 v objektu provozuje Kulturní dům Vltavská a polikliniku.
dzięki.
Sporo czasu upłynie, kiedy anale się przekonają, ale akurat ich mam w d..... po rekomendacjach lotos i immo - wręcz odwrotnie traktuję ich rekomendacje jak piszą sprzedaj mają na myśli kupuj :)
A dziś wyszła tez ta analiza.
Piszą ze powinniśmy sie utrzymać jakiś czas miedzy 7 a 7,5779, i później do góry do 8.4 i 9.9E
ORCO : Analyse technique modifiée
JDF | 03.03.10 | Mise à jour : 09h47
Le débordement de la moyenne mobile à 150 jours autour de (7.5779) accrédite le scénario d’un retour en tendance positive. Une vague stabilisation au-dessus de la zone support comprise entre 7 euros et 7.5779 euros constituerait le préalable idéal à une nouvelle impulsion haussière. On pourra alors reprendre des positions durables à l’achat avec les objectifs de 8.4 euros et 9.9 euros en ligne de mire.
Anale w Polsce nie mogą nic powiedzieć o kursie Orco, a już tym bardziej o rekomendacji. Kurs OPG w Polsce jest zależny od kursu w Paryżu więc rekom. "kupuj" czy też "sprzedaj" to przysłowiowe "nieznaczące pierdy".
Wyjdzie info o ułożeniu się z wierzycielami i jedziemy na 10 euro. Jak pójdzie OPG 15% up to anale zaczną pisać "kupuj" .
Zamykając dzisiejszą sesję - jest OK . Mały kroczek do góry. Ja mam papier więc się cieszę nawet z pół procenta/ dzień.
Jak się ułoźą na siłę to juź widzę kolejkę chętnych na udzielanie nowych kredytów inwestycyjnych (Złota itp) , z obciąźoną hipoteką i długami . Pewnie banki będą się biły kto da więcej :)
Orco musi dostać kase z banków, bo nie odda im wcześniejszych kredytów. Tu jest cały problem z OPG. Będzie układ będzie rozwój. Będą budynki szły pod sprzedaż, będzie kasa.
Będzie kasa, będą spłaty kredytów i tak koło się zamyka. Banki to instytucje, które MUSZĄ pożyczać pieniadze. Jak mają komu to pożyczają. Dlaczego teraz Orco stoi w miejscu i wykończeniówkę robi na drobnych inwestycjach - bo nie ma kasy. Banki boja się, że wierzyciele rozpirzą firmę, ale..... jest układ to jest spokój o firmę. Perspektywy dla deweloperki są zawsze. Teraz jest bida, ale za rok może już być piknie w budowlance. Pamiętajcie, że pierwsza po każdym kryzysie rusza b u d o w l a n k a . Czyli kto ?????
ORCO ................... no i inni też .
ZOBACZYMY, JA JUZ NIE CHCE SIE WYPOWIADAĆ NT. JUZ SIE NIE RAZ ZAWIODŁEM PIEPRZONE 7E NIE JES PRZEBITE,CGDZIE TAM 12e, MAM W DUPIE SL GRAM VABANQUE, JAK TO PISZĄ WE FRANCJI 50e OU LE MORT!!! 50 EURO ALBO ŚMIERĆ
Nie sądzę, aby kurs się zwalił w dół. Mamy 7,60 euro i tak też bedzie stał. Jest w planach optymizm więc, co ciekawsze wartość będą zbierane np. 7,50euro czy niżej .
Mamy we Francji mnóstwo ludzi czekających na odpał. Ten znowu zależny jest od układu w sądzie. Czekamy z lekkim uśmiechem na twarzy :)
Będzie OK.
cześć! , nie, nie uciekłem :) napewno Was powiadomię jak coś sprzedam, bo bedzie to dla mnie ważny dzień i mam nadzieję, że dzień zwycięstwa,
ciekawe czy dziś żaby też na pod koniec zmienią 120k akcji, a u nas dziwna sprawa,
dzisiaj sobie obserwuje petrolowców, pięknie się co poniekturzy poubierali.
pozdrawiam
A niby co taki news miałby mieć do notowań ? Co da pozwolenie za co bieda wybuduje Złotą? Jak zatrzymali budowę to mieli pozwolenie i klientów ale kasy niet i akcje na ryj. Teraz ani kasy i klientów moźe wybiedzą pozwolenie i co akcje up ?
Spólka nic nie buduje , brak nowych inwestycji. Za stagnację wyniki jak widać identyczne jak szkielet na Złotej :(
Dnia 2010-03-18 o godz. 20:10 ~mac007 napisał(a):
> A niby co taki news miałby mieć do notowań ? Co da
> pozwolenie za co bieda wybuduje Złotą? Jak zatrzymali
> budowę to mieli pozwolenie i klientów ale kasy niet i akcje
> na ryj. Teraz ani kasy i klientów moźe wybiedzą pozwolenie
> i co akcje up ?
Spólka nic nie buduje , brak nowych
> inwestycji. Za stagnację wyniki jak widać identyczne jak
> szkielet na Złotej :(
mac-ius,
po pierwsze z bankami ws złotej byli już prawie dogadani, protesty wstrzymały negocjacje,
po drugie na apartamenty luksusowe popyt wręcz rośnie,
sa planowane nowe inwestycje Bielsko i Szczecin i jeszcze w same Wawie sprzedaż mocno ruszyła,
o inwestycjach w europie nie będę już pisał - w celach edukacyjnych poczytaj sobie wątki o Orco