Szkodzą nawet były prognozy ile odejmą od PKB ale czy w tym wszystkim cła najważniejsze ? Może potrzebny był impuls by przekuć balony ? Sztucznie pompowana hossa na świecie nie chciała się skorygować to pretekst się znalazł.
Powiem tak, nie rozumiem nadal Waszego myślenia. Sztuczna hossa. Oznacza to, że mamy sztuczne spadki. Jeżeli spółki są dywidendowe, a stopa dywidendy ok 8%. To są to mega dobre spółki. Dziś mieliśmy sztuczne spadki 2247 na FW. Przecież wiadomo było, że pójdą w górę. To już taki zrzut nie był sztuczny? Odpowiedź ravcio proszę. Bo ja nie kumam sztuczne wzrosty a spadki to naturalne są?
7777777777777 odpowiada ravcio 2025-04-04 16:58 IP 89.64.50.*
na dnie kupiłem w poniedziałek będę myślał co dalej s&p pivot3 sięgnął powinien odbić ...
"Aktywność algorytmicznych strategii: "Obserwujemy obecnie dużą zmienność rynkową, choć w przeszłości zdarzały się sesje z jeszcze większymi wahaniami kursów. Tym razem jednak mieliśmy do czynienia z wyjątkowo dużą liczbą napływających i modyfikowanych zleceń, intensyfikowaną przez aktywność algorytmicznych strategii handlowych" - czytamy w komunikacie. W związku z tym GPW zdecydowała się na godzinne wstrzymanie obrotu, "aby uniknąć ryzyka osiągnięcia limitów stabilności systemu transakcyjnego".
Jestem, ojojoj a co to się stanęło? Baza wróciła do normalności. To nie ma już 34pkt? Dobra byczki ustawiłem 2505 zamknięcie eLek to może byście tam podskoczyli dziś lub jutro :-) odpowiadam co eLkami, są i czekają na zamknięcie ze stratą na 2505.
I po co ten komentarz przypominasz ?:) kupiłem na dnie i dziś sprzedałem połowę i sprzedam resztę z zyskiem ... w poniedziałek rano pomyślałem co dalej dokupiłem drugie tyle i sprzedałem z 80% zyskiem i tyle w temacie ... wiem co będzie dalej ale zatrzymam dla siebie na panice będę kupował ...
każdy ma prawo być rozgoryczony czy sfrustrowany większość ponoć statystycznie traci pieniądze ale to nie powód aby dokuczań innym za prognozy samemu nawet nie próbując myśleć jakiejkolwiek stworzyć ...
Glapiński nic nie załatwił ewentualnie przecenę banków ale inne spółki powinny to zrównoważyć neutralny powinien być dla gpw ... Dziś dał czas Trump Chinom na wycofanie się z odpowiedzi na cła bo dołoży 50% i to jest nius do gry ? chiny nie ulegną a Trump nie może się wycofać będzie kolejne zejście zresztą z at wynika że brak 5ki w3ce i po większej 4ce kolejnej 5ki w dół do zasięgu fali A na bazowych
Idzie szybka piątka i jak schodzi tak i dno ustali momentalnie czy będzie tutaj (może iść obecnie bokiem i robienie układu na krótko) czy na kolejnych poziomach te okolice 2180 wg mnie na pewno zrobimy tylko kiedy.... a dno obyśmy 1600 nie przebili...
@gar-fild nie wiem czy tym razem też w uas się wyratują dotychczas schodzili 3kami i zbierali się na szczyt jak zaprognozowani tym razem podejrzewam że nie dadzą rady i zejdą na A 5ką nawet jak później dadzą radę mocno odejść w co powątpiewam to C ich wykończy na cacy ... może s&p zrówna się z wig20 ?
Mówiłem ze 2820 powinien być szczyt przy silnym rynku mogło iść wydłużenie na te 850 choć bezzasadne (dopuszczałem też opcje że układ zamkną się na 2580 choć było to wątpliwe). Podejrzewam że inaczej postrzegam fale od Ciebie 777 a posiłkuje się wskaźnikami i zachodzącymi zależnościami. Dla mnie dno na 2296 było w punkt to była potencjalna 3(wewnętrzny nie wskazuje że to dno) i że tak nisko zeszło w pierwszym strzale to i 2180- powinniśmy zrobić bez mała (dalej jest dopuszczalne z zastrzeżeniem 1600). Po tym powinien być oddech znaczny(nadbicie szczytu albo i nie) i wtedy możemy i 1600 przebić. To już zależy od siły rynku -wg mnie. Nie widzę czy można to określić z perspektywy, 2016-> był prostszy.
szczyt nad 2813 moim zdanie pogodził nasze wizje z poziomu 1340 nieco inaczej widzieliśmy końcówkę rozrysowania fal ale warianty się zbiegały na końcu ruchu obecnie widzę dokładnie tak samo ze szczytu choć podejrzewam że kolejna ABC w górę nie będzie tak okazała jak Ci się wydaje ... choć chciałbym być zaskoczony :)
temat 2800 i brak ostatniej falki to już przeszłość zresztą wielu dobrym analitykom jej brakło na wig prawie była brakło 0.2% to dopuszczalne ... połamało 2668 to temat się zamknął ostatecznie po zejściu pod 2500 to już definitywnie ...
giełda wszystko może jeżeli gramy korektę na 4 fali mniejszej to 38 fibo jest już wystarczającym sukcesem :) jak się dokończy sekwencja fal to kolejna korekta może być z powodzeniem większe fibo ...
Celujesz w zniesienia hermetyczne. Myślisz że to tak działa ile razy z tych zniesień wychodziło ci wielkie G. Zwróć uwagę że klaster zatrzymania rynku był od 497 do 525 a Ty sobie ustawiasz TP tuż nad tym na 539 (mówię o indeksie konie były niżej) Trochę logiki to są przede wszystkim jakieś pseudo przyjęte wyznaczniki przez ogół użytkowników i co jeden myśli że jest wyjątkowy bo se narysuje... . Nawet z Falami jak widzisz są rozbieżności;)
Jak dzisiaj nie wyjdziemy z zamknięciem nad 450(cirka) to jesteśmy w D.. pojutrze se można nadbijać na te 500+ zapomoga dla Longów i najpewniej dalsze pogłębienie. Oby nie w tym tygodniu - znaleźli się chętni do odbierania papieru. Rozumimem że wszyscy widzą dlaczego 485 to szczyt a koni nawet drgnęły z zachwytu - szczyt był niżej.
moim zdaniem nie bo skoro ktoś skupował świadomie tracąc czekając na odbicie na giełdach to nie miał możliwości jak dax chodził na 21000 ptk a spx nad 5200 wyjść i zarobić czy tam odbić straty jak niefortunnie zarządzał pozycją ...
Dnia 2025-04-08 o godz. 12:26 piobor napisał(a): > ja sobie to tak rozpisałem z FW: > AB - 584 > 38 fibo - 2470 DONE > 50 fibo - 2539 ? > 61 fibo - 2607 ? > 78,6 fibo - 2706? > > Aż tak daleko nie sięgam, ale najbliższe 50fibo - pożyjemy zobaczymy.
2700 is the must :)))) I to za małą chwilkę jak pokazują nasze notowanka. Nasz GPW jest taki powerfull :)))
Stany to jeszcze rozumiem, bo zarobią 600 mld na cłach, ale Niemca co ma być trzepany trochę mniej. Skąd Niemiec weźmie właściwie tą kasę - z Ameryki Płd. czy jakoś tak chyba :)))