Witam steve2 , ja spoglądam na Lubawę ale poszedłem na Wielton i nawet źle nie trafiłem z kupnem bo pierwszy zakup miałem po 6,20 zł . Zachowanie kursu Wielton przypomina mi właśnie Lubawę kiedy była w cenie po między 3,50-4,50 zł . Trochę te wyniki są niezadowalające ale jakieś ryzyko trzeba podjąć . Jak masz czas to przyjrzyj się , może warto ? Pozdrawiam.
No i opuściłem się trochę z wpisami i odpowiedziami. Na Wieltonie zrobiłem dwa kółka, teraz chyba będzie wytracał towarzystwo w okolicach 7. Tu widać wyraźnie że złapię po 9 tak jak planowałem. Spust po 10. Trzeba jeszcze poczekać. Generalnie papier będzie odstawiony myślę (już o tym pisałem) około roku zanim zobaczymy na kursie ostatni wynik. Zbrojeniowe jednak w łaskach bo Putin do Turcji nie przyleciał a Zełęski taki warunek stawiał - wyraźnie jest ciśnięty od wewnątrz. Działka zbrojeniowa jak najbardziej aktualna aczkolwiek nastroje się wahają więc właściwa korekta tutaj jak najbardziej prawdopodobna. Z kółeczkami w dół do 6 oczywiście, dalej tak uważam.
Cztery dołki przed nami 9, 8, 7 i 6. Ale i cztery podbitki odpowiednio - 10, 9, 8, 7.
Ta dziewiątka wyłania się powoli z mgły. Widać ją coraz lepiej? Widać.
Mówiłem że rok będzie trwało zanim zobaczymy ostatnie wyniki? Mówiłem. Czekamy spokojnie, nie dajcie sobą manipulować, róbcie kółka bo uważam że tak to będzie wyglądać. Odpowiednia korekta rozciągnięta w czasie nieodzowna. Nie czekajcie na to aż narośnie w was zniechęcenie i w końcu sprzedacie, zarabiajcie.
I zgodnie z planem 9 pominięte, i słusznie. Teraz udają że nie zejdzie na 8. A ja wam mówię zejdzie, i tam już zapakuję do 3-go wora.Nie będę czekał na 7 - za mała dynamika... Mijanie 7-ki pewnie dopiero za miesiąc lub dwa po kółku, a właściwie kółeczku, z 7 na 8. To co tu widać to jest ta właściwa korekta na którą czekam od dawna. Dla wielu będzie bardzo męcząca...Dla mnie intratna. Można się kisić albo zarabiać. Pozdrawiam.
Uf jak dobrze że nie czekałem na 8. Pisząc "udają że tam nie zejdą" wiedziałem już po tym wpisie że tego nie zrobą.
O zamiarze wyjścia po 9 też kłamałem. Od razu wiedziałem że wyjdę po 10. Tak się manipuluje manipulantami. Musicie zrozumieć, jak odkryję wszystkie karty nie będzie zabawy.Bajka o dronach też pomogła. A ostatnio słychać też o dywidendzie.Ech... ale was odbiorą...
I tak oto mam dwa małe kółeczka na EUCO (pisałem na wątku "Ale was przeczołgali") i tu duże 8,50/10. Teraz wiecie gdzie pojadą? Z grubsza powiem o wznowienie kierunku 6. Nie liczcie na fajerwerki, im lepsze będą wyniki i infa tym większa blokada na kursie. Będzie: "ubrać i wio na dół" niby że nie aż na 6. Przystopują na razie na 9.A jak nie wystraszy, a nie wystraszy, bo wszyscy są pełni nadziei, zejdą najpierw na 7. Tym razem tam wezmę i zrobię kółko na 8,5. Uczcie się grać na bananie.