Ładnie chodził wczoraj Dax, zresztą jak zwykle. dał zarobić na pozycji L i nastepnie po wybiciu dołem 22500 także S.
Obecnie jak dla mnie jezeli będzie utrzymane wsparcie na 22300-350 to jest sentyment pozytywny czyli ja gram L Indeks wykonał od ath korekte na około 700 pkt czyli tyle co zwykle i powinien być ruch w górę na docelowo nowe ath Intra moża łapac ostoznie S jak nie wybiją pp, ale z bliskim sl
na wig20 strefa 2600-620 jest wsparciem i moim zdaniem pójdzie impuls w górę, tak więc L
mam otwarta od rana pozycje L na miedzi ale to swingowo
Dax lata sobie po kilkaset pkt w ciągu godzin. Spora zmienność. Był kolejny szczyt, korekta na ponad 800 pkt i otwarcie luką w górę. Co tu mozna rozegrać? Pivoty dzisiaj raczej nie. więc albo wyjście w góre do strefy 22600-700 i wówczas S albo zejście do strefy 22200-250 i wówczas L.
Jankesi ja utrzymają piątkowe dołki to też gramy L
Wig20 utrzymał wsparcie na strefie 2600-630 więc teraz czas na ruch w górę do docelowo okolic 2850-900
Wczoraj Dax miał najlepszy dzień do handlu intraday odkąd pamiętam. A jestem na tym rynku od 2016. Nie widziałem jeszcze aby indeks wykonał 5 ruchów po 250-300 w obie strony. mamy wsparcie na zakresie 22280-300 i nieco wyżej 22350-60 więc dopóki trzyma gramy Long z celem 22550-600 natomiast od górnego ograniczenia oczywiście S. czyli to co wczoraj. Oczywiście dzisiaj może być zupełnie co innego ale założenie jest proste. Wyłamanie dołem 22280 powinno dąć ruch w dół do strefy 22150-200
jankesi wyłamali wsparcia z piątku i zeszli pietro niżej. Jak dla mnie tu gramy tylko L. S bym odpuścił.
Wig20 mnie zaskoczył. Miał utrzymać wsparcie a je wyłamał. Obecnie jeżeli będzie utrzymane 2540-50 wówczas gramy L z celem 2610-30
Ekstra. dax jak zakładałem wybronił strefę wsparci 22270-300 i poszedł ruch zgodny z trendem do R1 i oporu 22550-600 Czy jest sens teraz zagrać S? Tak ale bezwzględnie z bliskim sl.
Utrzymanie strefy 22550-600 powinien dać ruch na nowe ATH w okolicy 23300-700 W trendzie wzrostowym dax impulsy mają 1300-1700 pkt a korekty 700-800
Nie ma po co się zastanawiać dlaczego dany ruch jest wykonywany. To tylko przeszkadza w spekulacji.
Dax wczoraj bardzo ładnie przetestował wsparcie na strefie 22300-350 i wykonał podejście w górę. W trakcie dnia wykonał 3 przeloty po 200-250 pkt z czego bez problemu można było rozegrać 2, co zresztą sam wykorzystałem. Co na dzisiaj? Prosty układ. Jeżeli będzie cofnięcie do strefy wsparcia wówczas gram Long, Jeżeli nie będzie cofnięcia tylko od razu wyjście w górę do strefy 22700-780 wówczas spróbuję S. Jeżeli nic się z tego nie wydarzy to nic nie gram. Miedź osiągneła mój TP dając ładny zysk z L. teraz poczekam na cofnięcie Jankesi zeszli nieco niżej i nastapił impuls w górę. Tu gramy tylko pozycje L po spadkach. Wig20 zrespektował wsparcie na 2500-50 i moim zdaniem pójdzie impuls w górę.
Liczyłem, że Dax po otwarciu kasowego przetestuje poziom 22500-550 aby zagrać L, jdnak zejście było jedynie do 22563 Obecnie indeks zmierza do strefy 22730-780 gdzie jeśli zajdzie zawahanie spróbuję zagrać S z bliskim sl. Wybicie i utrzymanie 22780 neguje grę S
Natomiast z D1/W1 możliwe jest zagranie swinga S jedynie albo z okolic nowego ATH albo z poziomów 23400-700 Taki mamy klimat :)
Wig20 jest moim zdaniem w 5 fali Eliota na wykresie D1 więc poziom 2900 jest jak najbardziej do zrobienia.
Nie masz planu jak handlować? Stój z boku i patrz.
Dax nadal w dobrej formie. Zarówno w ruchu kierunkowy w górę jak i ruchach intraday. Wczoraj tylko obserwowałem . Utworzyło się wsparcie intraday na strefie 22550-650 oraz skalpowe na 22650-670 Dopóki sa utrzymywane gramy Long z celem 22800-900 Natomiast od strefy okolic ath 22850-950 gramy S z celem 22650-700
Wig20 swindowo ma wsparcie na 2250-550 a intraday na 2600-610 i tu też tendencja i sentyment jest wzrostowy.
na miedzi czekam jeszcze na małe cofnięcie i gram L'
jankesi uklepuja wsparcie więc mozliwy jest ruch w górę dopóki trzyma wsparcie.
Dax zszedł do wsparcia z H1/H4 w strefie 22170-250 Jeżeli będzie zatrzymanie i rekcja wówczas można zagrać L z celem PP 22527 lub okolic 600 Wyłamanie dołem 22170 neguje gre L Generalnie z interwałów od M1 do H4 mamy negatywny sentyment. Dlaczego więc nie gram S? Bo tego nie czuję więc lepiej nic nie robić
jankesi sa na mocnych wsparciach z wyższych interwałów od H4 do W1 więc albo odbija w górę albo wejdą w ....bessę? Kto wie warto pamiętać że nie warto grać pozycji S na jankesach kiedy indeksy sa nisko. Po prostu jest duże ryzyko. jak ma się zacząć bessa to nich się zacznie, wtedy przeczekać i zcazać grac pozycje L kiedy sie skończy.
na wig20 nie ma zmian. To co napisałem wczoraj obowiązuje
Dnia 2025-02-27 o godz. 16:55 ~janek napisał(a): > rhett, > > Cały czas uważasz , że u yankesow do uklepywanie dna?
Oczywiście Spx z interwałów D1/W1 ma wsparcie na 5720-5820 a z H1/H4 5820-5840 W długim terminie indeksy zawsze gramy pozycje L Natomiast S jest zawsze obarczone dużym ryzykiem
Dax mocarz! Konsekwentne idzie w górę. W piatek duże przeloty jak w całym ubiegłym tygodniu. Jeżeli dzisiaj rano domknie lukę a może nawet zejdzie do PP wówczas będzie okazja do zagrania L. Lub podejda do szczytu i go nie wybiją wówczas S
jankesi ladnie wybronili dołki i poszedł impuls w górę. Tu tak samo zejście i impuls w górę.
Wig20 może wykonac retest poziomu 2570 i powinien pójśc impuls w górę. Ale może w ogóle nie być zejhścia tylko od razu ruch w górę, wówczas trzeba uważać bo może być korelka w ciagu dnia.
Kolejne w tym roku ATH na Dax i rzeźnia pozycji Short Z interwału W1 z okolic 23250-350 jeżeli tam dojdą można spróbować zagrać pozycję S. Wówczas sl na ok 230-300 pkt i tp na 700-800 pkt Intraday nie było oznaki do zagrania S była okazja do zagrania L po domknięciu luki z otwarcia.
na wykresie W1 wzrosty sa już paraboliczne co oznacza, że kapitał cały czas mocno napływa na rynek.
Wig20 zszedł mocnij niz myslałem ale tu również poziom 2550 kolejny raz dał impuls w górę
Dax doszedł bardzo szybko do mojej strefy na potencjalny Short z interwału D1/W1 czyli 23250-3560 Przy zejściu na poziomie 23250 otworzyłem pozycje swing S Obecnie sl mam na 23370 a tp 22600 Jeżeli chodzi o handel intraday to jeżeli wybiją dołem poziom 22950-970 będzie wskazanie na grę S Ewentualnie przy podejściu do strefy 23250-350 też mozna zagarc intra S
Wig20 wykonał impuls planowy w góre po reteście poziomu 2550 Obecnie celem jest poziom 2640-70
jankesi słabsi ale na razie utrzymują wsparcia i wykonywane sa ruchy w górę. Idealnie na handel intaday.
rhett,
Na X lata info jakoby Trump miał dzisiaj ogłosić wyjście US z Nato. Nie chce mi się w to wierzyć, ale jak obserwuję skalę spadków na naszym indeksie, to może już ktoś coś wie?
rhett,
Ja chyba kończę grać na fw20 dopóki Trump będzie prezydentem. Cła są, ceł nie ma , jest wojna, wojny nie ma , NATO oraz dochodzą jego tweety wieczorne .
Kupiłem akcje PGE wczoraj i dokupuje na każdym dołku.
Jak dalej widzisz yankesów?
Zawsze mi się wydawało, że ludzie mają poczucie humoru a maszyny nie. Tymczasem jest odwrotnie :) Za handel obecnie pewnie w 80% odpowiadaja systemy. To jak nazwać to co się dzieje na rynkach?
Dax robi w poniedziałek ruch w góre na 800 pkt dochodząc do strefy oporu na 23250-350 po czym niemal w punk robi spadek we wtorek o 1000 pkt i dochodzi idealnie do wsparcia na strefie 22350-600 po czym robi tego samego dnia ruch w góre na 600 ptk. Pogratulować!
Dobre jest to że reaguje z wyższych interwałów na wsparcia i opory :) Co na dzisiaj? Gram teraz S od 22900 na kilkadziesiąt pkt a nastepnie po otwarciu kasowego będe obserwował. jak pójdzie do ath będe skracał, jak do wsparcia wtedy gram L
na wig20 mam L albo zaliczę sl albo tp jak otworzy się luką w góre wtedy przestawię sl na plus
jankesi bronią wsparcia więc jak dla mnie powinien być ruch w górę
miedź wyszła planowo w górę
Nie ma co dywagować trzeba się bawić razem z botami :)
Denis Drump jest przede wszystkim biznesmenem-hochsztaplerem. Jego interesuje nie amjeryka tylko własna kieszeń. Zresztą sam wypuścił jakieś krypto a jego synalek aktywnie spekuluje na giełdach. Te wszystkie twity o krypto albo cła które w nocy wprowadza rano zawiesza ponownie wprowadza i ponownie zawiesza to typowe info pod spekulacje. Giełdy na to reagują ale coraz słabiej... Ale dopóki to działa i rodzina może zarabiać to będzie to dalej robił bp pieniądze które na tym zarabia są ogromne. Takie czasy
Na rynkach ciąg dalszy ogromnych przelotów, zwłaszcza Dax. Co prawda grałem wczoraj Longa na Spx od wsparcia przy 5750 z celem 5850 i ....wpadł wieczorem tp :) ponownie Drump co chlapnął o zawieszeniu ceł :) Komedia ale....ja grałem na wykres, było wsparcie gramy L. Na koniec sesji zamknąłem L na wig20 kasując bardzo ładny zysk. Co na dzisiaj? Dax ponownie wybił ath czyli nic nowego. czekam na poziom 23600-800 i gram swing S Intraday widze od rana bardzo duże przebiegi na swiecach M1/M5 więc nie ma co pisac. na wig20 nie mam pomyslu, zaczekam na rozwój
Jankesi zeszli na wczorajsze minima. tego sie nie spodziewałem. Gram swing Long na Spx 5755 sl 5710 tp 5870 Oraz druga pozycja Long na Spx długoterminowa 5755 sl 5680 tp 6110
rhett,
Kapitał przepływa z USA do Europy. W tym roku S&P500 -2% DAX ponad +17%, WIG +16%.
Sp500 wsparcie 5660-5750 jak obroni to 6250 na sp500 a jak nie to lecimy w przepaść .
Zabawa na rynkach europejskich trwa dalej. Do tego komedia z cłami które pojawiają sie i znikają. Przeloty Dax po kilkaset pkt na sesje w ciagu dnia stają się normą? Wczoraj Dax doszedł do 23500 i zabrakło 100 pkt do zajęcia pozycji swing S. Może dzisiaj?
Na Spx ma otwarte dwie pozycje swing Long i Long długoterminowy. Sl trzeszczy w posadach ale póki co trzyma. Spx wczoraj przetestował bardzo mocne wsparcie na strefie 5700-730 Jeżeli utrzyma rynek powinien pójść impuls w górę.
Wig20 zmierza planowo na nowy szczyt tegoroczny. Jak go nie utrzyma będzie okazja do zagrania S
Europa bardzo mocna na tle usa. Pora na korektę? Przydała by się.
rhett,
Kapitał ucieka z USA i dać chyba podąża ich torem a u Nas pakują ... Ja mam jsw, PGE i bumech i na dolkach dokupuje. Na fw20 już nie gram dopóki Trump jest u władzy. Szkoda zdrowia .