z tego co sie orintuje to jezeli bedac dłuznikiem i po spłaceniu tego długo sam nie jestes zainteresowany wypisaniem twojej osoby z listy dłuznikow,to nikt tego za ciebie nie zrobi.
bar Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> pragnę sprawdzić firmę z którą współpracuję
> prosze o instrukcję
Szanowni Państwo,
Musi pan wykupic abonament KRD.
Prosze kierowac pytania na maila , odpowiem.
W imieniu Europejskiej Grupy Finansowej , największego brokera usług finansowych, chciałbym przedstawić Państwu ofertę kompleksowej obsługi wierzytelności firmy.
Pierwszym , podstawowym i bardzo skutecznym narzędziem jest Krajowy Rejestr Długów, który pozwala Państwu na skuteczne odzyskiwanie należności na etapie polubownym jak również może być skutecznym instrumentem prewencyjnym pomocnym w utrzymaniu płynności finansowej.
Podstawowe korzyści jakie daje Krajowy Rejestr Długów to:
• bezprowizyjne dochodzenie należności od dłużników - funkcja windykacyjna,
• prewencja poprzez sprawdzenie sytuacji płatniczej kontrahenta - funkcja informacyjna,
• monitoring sytuacji płatniczej obecnych klientów - funkcja informacyjna.
Podstawowe możliwości Krajowego Rejestru Długów to:
• dopisywanie informacji o swoich dłużnikach
Jest to doskonały sposób na mobilizowanie do spłaty zobowiązań. Któż bowiem chciałby figurować w bazie, z której czerpią informacje banki, firmy leasingowe, telefonie komórkowe czy inne przedsiębiorstwa - od małych po wielkie koncerny? W przypadku jednak braku reakcji dłużnika otrzymujecie Państwo wystarczająco istotną przesłankę do tego by przedsięwziąć inne, już kosztowne kroki zmierzające do odzyskania należności.
• sprawdzanie kontrahentów
Dzięki KRD S.A. możliwe stało się skuteczne weryfikowanie kooperantów i klientów. Ma to szczególnie ogromne zastosowanie w procesie uwiarygodniającym kredytobiorców, leasingobiorców oraz uczestników przetargów. Usługa sprawdzania daje Państwu dostęp do największej w Polsce, zawsze aktualnej bazy danych.
• monitorowanie przedsiębiorstw
Monitorowanie Klientów ma zastosowanie w sytuacji, gdy firma dokonuje licznych transakcji z tą samą grupą kontrahentów. Dzięki monitorowaniu na bieżąco napływają informacje o kondycji danej firmy, co w prosty sposób wskazuje jakiej formy płatności wymagać za sprzedany towar, czy wykonana usługę. Monitorowanie kooperantów, czyli śledzenie w KRD S.A. informacji o Państwa dostawcach ma zasadnicze znaczenie przy realizacji długoterminowych kontraktów.
• sprawdzanie informacji o sobie oraz kto i w jakim czasie zadawał pytania na nasz temat
Krajowy Rejestr Długów nie uznaje przedawnienia a więc można wysłać Wezwanie do Zapłaty każdemu Państwa dłużnikowi jeżeli jego dług przekroczył 500,00 zł.
Po upływie 1 roku otrzymują Państwo bonifikatę w opłacie abonamentowej w wysokości 25%.
Za dodatkową , niewielką opłatą , otrzymujecie Państwo dostęp do klasycznej windykacji prowadzonej przez grono doskonale przygotowanych i doświadczonych negocjatorów ..
Prowizję płacicie Państwo tylko od realnie odzyskanych kwot.
Wysokość prowizji uzależniona jest od momentu przekazania długu do windykacji.
W tym rozszerzonym wariancie zwanym Umową Ramową bonifikatę w wysokości 25% opłaty abonamentowej KRD otrzymujecie Państwo już po 6 miesiącach współpracy.
W takim przypadku opłata za windykacje jest już naprawdę symboliczna.
Nasi Klienci mogą również korzystać z usług Kancelarii Prawa Gospodarczego na każdym etapie postępowania.
1. Postępowanie polubowne, sądowe i egzekucyjne
2. Zlecenie po tytule egzekucyjnym
3. Zastępstwo procesowe
Kancelaria przygotowuje również na zlecenie Państwa raporty gospodarcze o kontrahentach:
- Raport Podstawowy na temat funkcjonowania przedsiębiorstwa
- Raport Rozszerzony na temat stanu majątkowego
Proponuje Państwu również korzystanie z pełnej oferty Kancelarii Prawa Gospodarczego windykacji prowadzonej przez kancelarię prawną lub firmę windykacyjną oraz Krajowej Giełdy Wierzytelności gdzie oprócz upublicznienia długu możemy zbyć wierzytelność.
W naszej ofercie jest również cesja powiernicza długu oraz monitoring płatności.
Wszelkie działania windykacyjne i sądowe w celu odzyskania długu jak również przygotowanie raportów gospodarczych ma zastosowanie również do podmiotów zagranicznych w dowolnym kraju.
Jesteśmy przygotowani do obsługi dużych korporacji, dlatego proponujemy Państwu nowoczesne rozwiązania informatyczne pozwalające na efektywną wymianę danych oraz ich bieżącą aktualizację. Przy ich tworzeniu skorzystaliśmy z doświadczeń i technologii tak renomowanych firm jak Microsoft, IBM czy Computerland. W zakresie zabezpieczeń systemu przed nieuprawnionym dostępem wspomagała nas firma Cisco.
Mam nadzieję, że przedstawiona oferta zachęci Państwa do współpracy z nami.
Stawiamy do Państwa dyspozycji nasza wiedze i doświadczenie.
Odpowiedzi na wszelkie pytania zostaną udzielone pod podanym niżej numerem telefonu.
Z poważaniem
Janusz Marszałek
Oddział w Łodzi
uL. Sienkiewicza 85/87 Tel. (0-42)639-97-59 do 62 ,0-692-478-331
Chciałem sprawdzić, ewentualnie wpisać na listę dłużników mojego dłużnika, jak to zrobić?. Posiadam wyrok sądowy z klauzulą wykonalności.
Pozdrawiam
Jerzy Kowalczyk.
Chcialem sie dowiedziec czy moglbym wziasc kredyt hipoteczny mimo tego ze 2 lata temu splacilem ostatnia rate przeterminowanego kredytu. Jak moge sprawdzic czy istnieje w BIG?
Jerzy Kowalczyk Napisał(a):
> Chciałem sprawdzić, ewentualnie wpisać na listę
> dłużników mojego dłużnika, jak to zrobić?.
> Posiadam wyrok sądowy z klauzulą wykonalności.
> Pozdrawiam
> Jerzy Kowalczyk.
Jerzy Kowalczyk Napisał(a):
> Chciałem sprawdzić, ewentualnie wpisać na listę
> dłużników mojego dłużnika, jak to zrobić?.
> Posiadam wyrok sądowy z klauzulą wykonalności.
> Pozdrawia
szylar mariusz
Chcialbym sie dowiedziec czy moje nazwisko figuruje na liscie KRD. W jakim banku jestem dluznikiem?dziekuje Jerzy Grotkiewicz.Czekam na szybka odpowiedz.
Jerzy Grotkiewicz Napisał(a):
> Chcialbym sie dowiedziec czy moje nazwisko
> figuruje na liscie KRD. W jakim banku jestem
> dluznikiem?dziekuje piotr zielinski
> szybka odpowiedz.
Jerzy Grotkiewicz Napisał(a):
> Chcialbym sie dowiedziec czy moje nazwisko
> figuruje na liscie KRD. W jakim banku jestem
> dluznikiem?dziekuje Jerzy Grotkiewicz.Czekam na
> szybka odpowiedz.
CZY TE DWIE OSOBY ISTNIEJA W K.R.D.
JAK TAK TO ILE MOJA DLUGU TO JEST BARDZO WAZNE BO NIEWIEM CZY Z NIMI SIE OPLACA HANDLOWAC
KRZYSZTOF MACKOW FIRA "MACKOW"BUDOWNICTWO PRZEMYSLOWE
WLODZIMIERZ WADOWSKI ZAMIESZKALY W LUKASZOWICACH
Zwracam się z prośbą, proszę mi podać, czy pan Piotr Sranczyk jest zarejestrowany w krajowym rejestrze dłużników, prośbę swą motywuję tym,że pan ten chce pożyczyć pieniądze, nie jestem pewna, czy nie jest zadłużony w którymś banku. Z poważaniem Bożena
Zwracam się z prośbą, proszę mi podać, czy pan Piotr Sranczyk jest zarejestrowany w krajowym rejestrze dłużników, prośbę swą motywuję tym,że pan ten chce pożyczyć pieniądze, nie jestem pewna, czy nie jest zadłużony w którymś banku. Z poważaniem Bożena
ZWRACAM SIE Z PROZBA O UDZIELENIE MI INFORMACI CZY ARKADIUSZ DZIUBA JEST ZAREJESTROWANY W REJESTRZE DLOZNIKOW .PROZBE SWA MOTYWUJE IZ MOJ MAZ NIE JEST PEWIEN CZY SPLACIL CALT KREDYT W PROVIDECIE ..Z GORY DZIEKUJE /..I CZEKAM NA ODPOWIEDZ
Prawdopodobnie jestem na liście dłużników chociaż nie mam żadnego kredytu, którego nie spłaciłam. Bank w którym w raz z czterema osobami brałam kredyt na kwotę 8.000zł w 2000r. odpowiedział że poinformował KRD o tym, że kredyt został spłacony. Dlaczego nie zostałam wykreślona z KRD. Proszę o udzielenie odpowiedzi, co mam zrobić, żeby mnie i pozostałe cztery osoby wykreślono? Z poważaniem Miciak
w 2000 roku nikt jeszcze nie slyszal o KRD, prawdopodobnie uruchomiona byla juz Bankowa Informacja Kredytowa, do ktorej banki dopisuja osoby nie splacajace kredytów. Jesli bank mialby Cie dopisac do KRD to mooglby to zrobic dopiero po powstaniu KRD (sierpien 2003) oraz za twoja zgoda ( czyli po podpisaniu ogolnych warunkow na jakich udzielany jest kredyt z informacja o sankcjach w postaci wpisu do KRD).Wiec mysle ze w tym przypadku chodzi o BIK a nie KRD.
ps. Z BIK informacje wykreslane sa jesli dobrze pamietam albo 3 lub pieciu latach.
ponieważ nikt nie odpowiada na pytania to ja powiem co wiem:)istnieje strona KRD,gdzie są wszystkie informacje dotyczące współpracy i telefony.Niestety,jak mnie poinformowała miła Pani z KRD, wpisanie dłużnika do KRD jest kosztowne.Trzeba zapłacić abonament za min. 3 miesiące - po 250 zł miesięcznie i obowiązuje trzymiesięczny termin wypowiedzenia umowy.Dla mnie, która ma kłopoty finansowe przez to,ze spółka akcyjna, której jedynym udziałowcem jest miasto stołeczne Warszawa!!! i którą teoretycznie nadzoruje Szanowny Pan Prezydent Kaczyński nie płaci mi od 4 miesięcy,jest to wygórowana cena,ponieważ nie chcę korzystać z KRD a tylko wpisać jedną firmę.Ja zrezygnowałam na razie
Pozdrawiam i życzę powodzenia w egzekwowaniu długów. Mi się to na razie nie udaje:((
moja mame umieszczono za dlugi ojca w bazie. ojciec juz niezyje,nie ma zadnych wyrokow ani nakazow zaplaty na mame. w spadku niebylo majatku (przyjecie z dobrodziejstwem-czyliodpowiadamy za dlugi do wysokosci spadku). dane umiescila dziwna firma windykacyjna bez zadnego powiadamiania. przy okazji szukamy prawnika ktory by sie zajal ta sprawa. prosze o szybka odpowiedz. dzieki.