Miałem nie zaglądać, ale zajrzę i zerknę, ale pozytywy dla mnie płyną szerokim strumieniem. JSW się chyba w poniedziałek nie otworzy? Lub -30% czy więcej? Piękny raport pokazali, kto kupował JSW dziś? Fundy shortujące? Dodatkowo SP VIX +10%, FUT Nikkei -4,8%. Cudownie się zapowiada poniedziałek :-)
Dnia 2024-09-27 o godz. 22:33 ~Alojzy napisał(a): > Miałem nie zaglądać, ale zajrzę i zerknę, ale pozytywy dla mnie płyną szerokim strumieniem. JSW się chyba w poniedziałek nie otworzy? Lub -30% czy więcej? Piękny raport pokazali, kto kupował JSW dziś? Fundy shortujące? Dodatkowo SP VIX +10%, FUT Nikkei -4,8%. Cudownie się zapowiada poniedziałek :-)
Ale o co chodzi z JSW, przecież odpisy zrobili, więc raport lepszy od oczekiwań. Chyba, że źle widzę.
Poniżej same plusy ;-) Brak kasy, kasy brak, a koszty i wydatki przed nimi. No chyba, że im gorzej tym lepiej-w co nie wierzę.
przychody 6,2mld rok wcześniej 8,6mld EBITDA bez zdarzeń losowych 257mln, czyli wielkie g Produkcja węgla mniejsza o 8,5% kk Produkcja koksu mniejsza o 12,3% kk NWZ w sprawie dalszego istnienia spółki JSW KOKS S.A.
Prezes JSW Ryszard Janta mówi wprost, że sytuacja, w jakiej znajduje się JSW jest daleka do idealnej.
Zarząd JSW zdecydował, aby sięgnąć w tym roku po 2 mld zł ze środków zgromadzonych w Funduszu Inwestycyjnym Zamkniętym
Dnia 2024-09-27 o godz. 22:33 ~Alojzy napisał(a): > Miałem nie zaglądać, ale zajrzę i zerknę, ale pozytywy dla mnie płyną szerokim strumieniem. JSW się chyba w poniedziałek nie otworzy? Lub -30% czy więcej? Piękny raport pokazali, kto kupował JSW dziś? Fundy shortujące? Dodatkowo SP VIX +10%, FUT Nikkei -4,8%. Cudownie się zapowiada poniedziałek :-)
A ja uważam że JSW się w poniedziałek otworzy i raczej na plusie...