Witam
Specjalizuję się w tematyce pozyskiwania funduszy strukturalnych. Jeżeli ktoś będzie zainteresowany podjęciem współpracy to proszę o kontakt ze mną na mój e-mail: costa01@gazeta.pl
Witam mam pytanie usłyszałem o dotacji z EU na otwarcie własnej firmy gdzie mógłbym uzyskać informacje na ten temat jakie warunki muszę spełniać i czy wogóle jest szansa na uzyskanie jakiejkolwiek pomocy finansowej lub pożyczki dla osoby bezrobotnej pozdrawiam i czekam na odpowiedź marcin
Chciałbym założyć firmę transportową, zakupić własny plac(BAZE)i dwa samochody ciężarowe marki volvo fh12.Na całość inwestycji potrzebowałbym około 400 tyś zł.Czy są możliwości uzyskania takich pieniędzy z Uni Europejskiej ?
Witam
chciałabym otworzyć bar sałatkowy, gdzie mogłabym starać się o jakąkolwiek dotację oprócz urzędu pracy, gdzie nie ma dotacji,dla ludzi po 27 r.ż (wg. PUP dotacje tylko dla ludzi do 27 roku życia) pozostali muszą radzić sobie sami,albo czekać jak coś zostanie z pieniędzy to może...... jestem ze szczecina
Z góry dziekuję za odpowiedz i pomoc.
Interesuje mnie kredyt lub dotacja na otwarcie własnej działalnośi?.Gdzie mam sie udać po pomoc.
Interesuje mnie rozpatrzenie w/w pytania dla osoby już pracującej jak i dla osoby zarejestrowanej w urzedzie pracy jako bezrobotna.? Pozdrawiam.
WITAM!! JESTEM ZAINTERESOWANY OTWARCIEM DOMU WESELNEGO NARAZIE DYSPONUJE DZIAŁKĄ POD TAKI LOKAL,MAM PYTANIE JAKIE MAM SZANSE ZEBY OTRZYMAĆ JAKĄŚ DOTACJE W FORMIE POŻYCZKI I CZY JEST MOŻLIWOŚĆ NIEZWRACANIA CALEJ CZEŚCI POŻYCZKI SUMA O KTÓREJ MOWA TO OKOŁO 60.000
seta Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> WITAM!! JESTEM ZAINTERESOWANY OTWARCIEM DOMU
> WESELNEGO NARAZIE DYSPONUJE DZIAŁKĄ POD TAKI
> LOKAL,MAM PYTANIE JAKIE MAM SZANSE ZEBY OTRZYMAĆ
> JAKĄŚ DOTACJE W FORMIE POŻYCZKI I CZY JEST
> MOŻLIWOŚĆ NIEZWRACANIA CALEJ CZEŚCI POŻYCZKI SUMA
> O KTÓREJ MOWA TO OKOŁO 60.000
Aktualnie jestem bezrobotny ale jakas od 20 mam juz zaczac prace. Teraz mam dylemat bo nie wiem czy majac prace dostane jakies dotacje z urzedu pracy na otwarcie dzialalnosci czy nie? Wyzej ktos napisal ze tylko dla bezrobotnych, czy majac prace moge liczyc gdzies na jakas opmoc finansowa?Jak tak to gdzie? Jak i Gdzie mogę otrzymać dotacje na rzecz otwarcia działalności?
Z gory dziekuje za odpowiedz.
Witam mam pytanko jestem w tej chwili bezrobotnym 21 letnim męszczyzną w zawodzie kucharz podczas wakacji poznalem dziewczyne i zakochaliśmy sie w sobie tylko jest maly problem bo ona jest z poznania a ja z nad morza .Chcial bym sie przenieść do poznania ale nie mam pracy a w kraju ciężko z pracą więc chcial bym otwożyc swoją knajpę w poznaniu ale jak wcześniej napisalem jestem bezrobotny i nie mam środków finansowych na jej otwarcie .Więc chcial bym sie dowiedzieć czy istnieje możliwość dostania pożyczki ze środków unii europejskiej na otwarcie tego typu dzialalności. Pozdrawiam i czekam na odpowiedz.
hej ja również mam zamiar do końca tego roku coś otworzys tylko niewiem gdzie mam sie udać .A co do tych dotacji to komu one maja byc przyznane i co trzeba spełnić żeby coś dostać,.....?????!!!!!!!!!!!!
edyta Napisał(a):
> hej ja również mam zamiar od początku tego roku coś
> otworzys tylko niewiem gdzie mam sie udać .A co
> do tych dotacji to komu one maja byc przyznane i
> co trzeba spełnić żeby coś
> dostać,.....?????!!!!!!!!!!!!
Chciałabym otworzyć solarium na terenie Warszawy lub okolic (np. Legionowo). Jak mogę się starać o dotację (jestem zarejestrowana w UP, nie miałam własnej działalności gospodarczej). Na jaki cel mogę ją dostać a co muszę sfinansować sama.
Cześć mam mały problemik chcę otworzyć sklep z odzieżą , ale niewiem od czego zacząć gdzie mam się udać.Czy wrto mieć zatrudnić ksiegowego , jeśli ktoś już coś takiego prowdzi to bardzo prosze napisz jak ci idzie interes i hak mi pomóc.
jestem mlodym czlowiekiem,po smierci mamy 2 lata temu odziedziczylem pawilon handlowy w ktorym prowadze sklepik spozywczy,probuje starac sie o dotacje bo mam mozliwosc rozbudowy tego pawilonu i zapewnienie kolejnych miejsc pracy.ale tak naprawde nie mam szans poniewaz musze wylozyc 100% wlasnych srodkow na podjecie inwestycji a dopiero pozniej moge liczyc na zwrot 50% . W dzisiejszych czasach wiemy jakie sa problemy otrzymania kredytu z banku a nawet jej poreczenie przez poreczycieli .dlatego male firmy ktore chca sie rozwinac nie maja szans na otrzymanie takiej dotacji.to jest oszustwo a pieniadze wtrafiaja tylko w grupy ludzi majacej pieniadze i mozliwosci brania wielkich kredytow.u nas nawet jest problem wziecia kredytu hipotecznego co jest absurdem.wiec niech nie klamia ludzi instytuty zajmujace sie dotacjami,klamstwa w oczy i szmuglowanie pieniedzy to jest ich zajecie.jak mala firma moze podjac np 100tys zlotych na inwestycje .otoz dzwonilem i dowaiadywalem sie i rzeczywiscie nawet moge wziasc pozyczke z sluchajcie wlasnie z instytucji ktora sie zajmuje dotacjami .a wiec tak mi powiedzieli. pozycza mi 100tys ale to bedzie tylko formalnie poniewaz ja tych pieniedzy nie dostane poniewaz polowe zabiora jako splate w zamian za dotacje ktora mieli mi uwzglednic,czyli zwrot 50% .zaraz zaraz ale w okreslonym wymogu dotacji musze przedstawic rachunki za 100 tys zl .a dostalem 50 tys ktore musze oddac i jeszcze wyczarowac drugie 50tys bo oni juz polowe wzieli na splate dla siebie z 8 % zyskiem i 2% prowizji.wiec tak naprawde to musze oddac 50 tys i wykombinowac drugie 50tys zeby zrealizowac projekt wiec tak naprawde to nie dostalem zadnej dotacji.tylko zapozyczylem sie na 100tys zlotych.ech macenie.to nic mam w nasteonym tygodniu rozmowe wiec bede mial nowe wiadomosci.prosze dac znac jak to mozna zalatwic poniewaz jestem pewien ze odejde z kwiktiem albo wogole nie udziela mi dotacji.pozdrawiam
Cześć. Jestem osobą bezrobotną i chcę otworzyć swoją działalnośc gospodarczą np. Fast Food. Moje pytanie brzmi ile mogę dostać pożyczki bezzwrotnej z unii i na jakich warunkach. Gdzie się zwrócić i jakie warunki muszę spełniać? I jeszcze jedno pytanie co w przypadku nie powodzenia z interesem???
CHCĘ WYPEŁNIĆ WNIOSKI KTORE DOSTAŁAM Z URZĘDU PRACY . STARAM SIĘ O PRZYZNANIE JEDNORAZOWEJ BEZZWROTNEJ DOTACJI NA PODJĘCIE DZIAŁALNOŚCI GPSPODARCZEJ. JEŻELI KTOŚ JUŻ TO WYPEŁÓNIAŁ NIECH MI POMOŻE.
Mam pytanie. Chciałabym uzyskać informacje na temat dotacji która przysługuje bezrobotnym z urzędu pracy. Czy ta dotacja przysługuje mi również gdy chcę otworzyć działalność gospodarczą w formie spólki jawnej jezeli tak to czy to bedzie niższa kwota czy nie.
Bardzo prosze o szybka odpowiedz.
Dzień Dobry!
Mam takie pytanie muszę założyć działalnośc gospodarcza na rzecz jednego podmiotu będą to prowadzone usługi dla firmy transportowej czyli ja będe kierwcą i bede świadczyc dla nich swoje usługi. Pytanie moie brzmi co musze załatwić żeby zalożyć taką działalność, jaki dokumenty będe musiał co miesiąc wypełniać składać w urzedzie skarbowym oraz w zusie? Nastepne pytanie dotyczy jaką formę rozliczania z dizałalności przyjąc ryczałtową czy Vatowską i jaki jest limit osiągnietych dochodów z tytułu tych rolicze.
Oczekuję nasybką odpowiedż.
Dziękuje
Elzbieta Napisał(a):
> Witam!
> W jakiej postaci mozemy skorzystać jako
> PRZEDSZKOLE z dotacji unijnych ??
> Bardzo prosze o info na adres sportex@neostrada.pl
Witam Jak pani dostała jakóś odpowidż na pani tytanie prosze o przesłanie na mojego maila
Dzięki
Witajcie...interesuje mnie otwarcie salonu kosmetycznego,jestem 23letnia studentka,nie pracującą zawodowo,chciałabym uzyskać środki pienięzne na ta inwestycję,pomóżcie mi to prosze..bo nie wiem od czego zacząć...
musze byc zarejestrowana jako bezrobotna,oraz napisac biznes plan..to wiem ale co dalej...
Elzbieta Napisał(a):
> Witam!
> W jakiej postaci mozemy skorzystać jako
> PRZEDSZKOLE z dotacji unijnych ??
> Bardzo prosze o info na adres sportex@neostrada.pl
Witam wszystkich jestem studentka europeistyki pisze prace na temat przedszkoli niepublicznych jesli udalo wam sie otworzyc taka dzialalnosc i mogl by sie podzielic swoimi doswiadczeniami jak otrzymac dotacje jakie dokumenty sa potzrebne co powinien zawikerac taki biznes plan i jakie sa koszty przystosowania takiego budynku pod potrzeby plcowki przedszkolnej prosze o kontak na adres gusia946@wp.pl pozdrawiam Agnieszka
Zamierzam otworzyć działalność gospodarczą, czy jakiekolwiek dotacje przysłygują tylko dla zarejestrowanych jako bezrobotni czy nie jest to warunkiem koniecznym a jeśli jest, to przez jaki okres musiałabym być zarejestrowana aby móc ubiegać się o taką dotację oraz od czego zależy wysokość dotacji i czy są kwoty min. i max. jeśli tak to jakie? Oraz jakie warunki musi spełniać gwarant aby móc za mnie poręczyć? Aha..! Z powyższych wypowiedzi rozumiem, że podatku od dotacji JUŻ nie płacimy?
Być może ktoś już zadał to pytanie,ale przyznaję-nie czytałam wszystkiego.Nurtuje mnie pewne zagadnienie.Otóż,niedawno zadzwoniła do mnie pani z firmy x i proponowała kredyt z Unii,dla małych i średnich przedsiębiorstw.Tzn. właściwie płytę CD z informacją jak ten kredyt pozyskać.Nie specjalnie tym się przejęłam i podziękowałam,ale okazuje się,że jednak potrzebuję tego do przebudowy i remontu lokalu w którym prowadzę d.g..A teraz nie wiem gdzie i do kogo zwrócić się w sprawie kredytu na ten cel.Jeśli ktoś miał z tym doczynienia,otrzymał taki kredyt lub słyszał coś na ten temat,uprzejmie proszę o informacje. Mój e-mail panda2904@wp.pl
Mam kilka pytań związaną z otwarciem swojej działalności gospodarczej.
Otóż:
1. Jeśli jeszcze nie miałem komisji lekarskiej do Wojska to czy mogę otrzymać dotację z Unii na otwarcie działalności gospodarczej
2. jakie są wrunki ogóne aby uzyskać dotacje z Unii i gdzie i w jaki sposób mógłbym dowiedzieć się o tym szczegółowo
3. Czy za tę pieniądzę otworzę bynajmniej mały sklep
4. Czy przy tej dotacji na otwarcie własnej działaloności gospdarczej mogę dostać również dotację na samochód
??????????????????????????????????????????????????????????????????
PROSIŁBYM O ODPOWIEDŹ !!! Z GÓRY DZIĘKUJĘ
Otrzymałem dotacje z Funduszu Pracy. Za część otrzymanych środków, przed rozpoczęciem działalności zakupiłem towary handlowe. Czy sprzedając te towary handlowe koszt ich zakupu stanowi koszt własny sprzedaży? Czy sprzedaż środków trwałych zakupionych z dotacji z Funduszu Pracy stanowi przychód do opodatkowania. Dziękuję za pomoc.
Najlepiej zacząć od zwrócenia się do kogoś kto się na tym zna i udzieli bezpłatnych informacji www.eurovip.com.pl/dotacje.htm Zapraszam do konsultacji. www.eurovip.com.pl/kontakt.htm
Otwieram firme,która rozpocznie swoja dzialalność od stworzenia pomocy naukowej dla dzieci niepełnosprawnych. Sam koszt produkcji jest niewielki ale potrzebuje pieniadze na dystrybucje i wzglednie promocje czy sa jakies szanse na otrzymanie dotacji?
Mamy w zamiarze z znajomym otworzyć firme windykacyjną czy jest jakas dotacja która mogła byc na poczet stworzenia biura i firmy. Czy zwykla osoba moze zalozyc fime windykacyjna
ja sie duzo dowiedzialem od konsultantow z centrum transferu technologii na politechnice krakowskiej (www.transfer.edu.pl - strony nie maja najlepszej, ale mozna zadzwonic i sie umowic). nic nie trzeba placic, bo oni sami to robia z jakiegos projektu (Tak jak MARR).
mozna ich nawet poprosic o pomoc w wypelnieniu wniosku (a jest o co, bo podobno maja jakas umowe PARP podpisana).
witam
chcialabym uzyskac informacje na temat dotacji z UE ,
pozyczki bezzwrotnej .
Mam pomysl na wlasna firme i brak wystarczajacych srodkow.
Jakie warunki musze spelniac by mòc ubiegac sie o taka pomoc finansowa?
Witam,
Jeśli chodzi o dotacje bezwzrotne z UE to jest to forma refundacji. A co do założenia fimy, czyli mikroprzedsiębiorstwa to na początku przyszłego roku powinny być terminy na ZPORR 3.4 czyli dla mikroprzedsiębiorstw do 3 lat na np. zakup środków trwałych.
Pozdrawiam
Chciałbym się dowiedzieć coś na temat dofinansowań z uni, jestem osobą która właśnie kończy wyższą uczelnie i chcę otworzyć swoją działalność mam wiele pomysłów ale brak mi zaplecza finansowego z szacunkiem Bartłomiej.G
chcialabym uzyskac informacje na temat dotacji z UE ,
pozyczki bezzwrotnej ,lub innej korzystnej
Mam pomysl na wlasna firme i brak wystarczajacych srodkow.
Jakie warunki musze spelniac by mòc ubiegac sie o taka pomoc finansowa?
mam mała knajpke przy trasie opole -strzelce opolskie myślę nad otwarciem motelu lecz brak funduszy może ktoś wie jak uzyskać na ten cel dotacje z uni?
Dzień dobry.Chcę dowiedzieć się coś na temat dotacji z UNII,chcę otworzyć działalność czy muszę zarejestrować się do urzędu pracy żeby otrzymać dotację i czy to prawda że przez dwa lata płaci się ZUS mniejszy?
pragnę się dowiedzieć oczy mogę otrzymać dotację z unii bez zwrotną na naukę np. zrobienie licencjata lub na studia jakie muszę spełnić warunki i jakie dokumenty zgromadzić
Chciałbym uzyskać informacje na temat dotacji z UE, czy musze mieć jakiś swój wkład. I jeszcze jedno pytanie jak to wygląda z kupnem gruntu pod swoją działalność. Czy unia wcałości finansuje inwestycje czy tylko jakiś znaczny procent od kupna gruntu po bydynek,i czy bank udzieli mi kredytu w pełnej kwocie czy musze mieć jakiś swój procent. I czy składając takie dokumenty muszę mieć jusz konkretne miejsce. I czy lepiej jak stara się jedna osoba czy jepiej jak dwie. Mając 24-lata czy mam szanse na takom dotacje.
Mam pytanie...Mój kuzyn ma solarium.Wprawdzie nie duże, bo 2 lożka ale wysokiej jakości i pytal mnie czy ma szanse(jakiekolwiek i gdziekolwiek) na jakieś dofinansowanie z Unii Europejskiej na rozbudowę tego solarium,powiększenie czy zakup lóżka czy cokolwiek innego...Prosze o jakiekolwiek informacje i sposoby pomocy...COKOLWIEK POZDRAWIAM I DZIĘKUJĘ