za to Twoja wiara jest wybiórcza ) uwierzyłeś że zagrałem na zamknięcie luki pozbywając się opcji put po 550 pln zamiast dziś po 1800 pln ale uwierzyć dziś że kupiłem opcje caal po 200 to już Ci nie pasi :) ale zapewne ubawi Cię jak z 50% papierowego zysku jutro nic nie zostanie albo pojawi się strata :)
Pewnie znowu nie zamknąłeś całej swojej pozycji S w okolicy dzisiejszego dołka 2187 i już teraz straciłeś ponad 30 pkt zysku a jutro będzie tej straty jeszcze więcej. Niczego się nie nauczyłeś.
Dnia 2024-08-05 o godz. 16:52 ravcio napisał(a): > Zaklinacie rzeczywistość. To może być dopiero wstęp do tego co stać się może a Wy już chcielibyście końca.
Dnia 2024-08-05 o godz. 16:59 ~wesołyRomek napisał(a): > Pewnie znowu nie zamknąłeś całej swojej pozycji S w okolicy dzisiejszego dołka 2187 i już teraz straciłeś ponad 30 pkt zysku a jutro będzie tej straty jeszcze więcej. > Niczego się nie nauczyłeś.
Tylko wirtualny gracz taki jak ty zamyka na idealnie na szczytach/minimach buahha, to forum to piaskownica, zakladam, ze tu nie ma nawet gracza z 50 tys na koncie buahha
Gorąco polecam poczytać:
https://www.bankier.pl/forum/pokaz-tresc?thread_id=12475653&strona=8
tam między innymi: "Od dzisiejszego dołka 1347 znowu rośnie LOP bo uaktywnili się łapacze dołków."
mamy też bardzo rzeczowy komentarz Zosi:
"Hehehe .. -) No i po było wnerwiać Misia !
Teraz zobaczymy co Gruby zrobi przy 1250 .. Będzie fikał , czy podda się bez walki ??!"
potem oczywiście jak zaczęło rosnąć Zosia wciąż marudziła o "sztucznych wyciągach" i fałszywych podbitkach, bo tak na prawdę jedyny cel to jakieś 800 na w20
no i kolejny mocno analityczny komentarz mistrzyni gry na przeciwstawnych pozycjach:
"zjazd i wymazanie wczorajszego wyciągu w USA a u nas ... co tam Grubemu przyjdzie do łepetyny Lopek rośnie ....pakuje S aż furczy ... :-))"
wto już wpis z 14.10.2022 - już miesiąc później byliśmy 250 punktów wyżej
Idealnym scenariuszem na wig byloby utrzymanie jutro 1-2 % od minimow, zeby ostatnie niewykoszone narzyciele doplacily do depozytu i od srody gotowanie zaby i nastepny tydzien jeszcze wieksze spadki haha
Dnia 2024-08-05 o godz. 16:52 ravcio napisał(a): > Zaklinacie rzeczywistość. To może być dopiero wstęp do tego co stać się może a Wy już chcielibyście końca.
Dnia 2024-08-05 o godz. 16:59 ~wesołyRomek napisał(a): > Pewnie znowu nie zamknąłeś całej swojej pozycji S w okolicy dzisiejszego dołka 2187 i już teraz straciłeś ponad 30 pkt zysku a jutro będzie tej straty jeszcze więcej. > Niczego się nie nauczyłeś.
No i znowu będziesz grał pod prąd i uśredniał bo chciwość nie pozwoliła ci wczoraj zamknąć całej swojej pozycji S poniżej poziomu 2200. Kontrakt na DAX jest w tej chwili 250 pkt wyżej niż wczoraj o godz. 17.
Przez ostatnie dwa tygodnie spadało na sesji nawet 2-3 więcej od innych, zwłaszcza DAXa. Skoro tak, to powinniśmy przy wzrostach tak samo mocno rosnąć. Zobaczymy, czy to działa w obie strony. Azja mocno na plusie , tylko jeden dzień martwili się stanem amerykańskiej gospodarki. Zdali chyba sobie sprawę, jak bezmyślnie wczoraj wywalali papiery. Zobaczymy, czy u nas nadal będą chamsko dołowali giełdę, czy będzie mocne odreagowanie w najbliższych dniach, bo jest co odrabiać.
Znów zabawy na TKO. Widać wyraźnie jakie mają plany a dzisiejsze wzrosty w Azji i na kontraktach amerykańskich im te plany popsuło. Przed chwilą TKO było 2000 pkt.
Niektórzy aż przebierają nóżkami aby mi się noga podwinęła i się doczekać nie mogą. Ciekawe który taki zdolny że idealnie na dołki i górki trafia... ? To dalej tylko odbicie. Duży spadek to i znaczne odbicie na atmosferze zewnętrznej zbudowane i może nie trwać długo. DAX już ma wątpliwości i z mocno nie wygląda. Uwzględnijcie że większość odbicia my i DAX dyskontowaliśmy już wczoraj na koniec sesji. Za chwilę jeszcze zaczną zamykać pozycje którym depozytu brakło.
Szkoda kolegów którzy uwierzyli że znów lot w niebiosa. Życie jest brutalne a nauka niestety kosztuje. Ja też musiałem wiele razy wp... zaliczyć by zmądrzeć a i tak nie dokońca mi się udało i błędy robię.
Dzień się nie skończył, a w dodatku nawet jak zrobią 2210 na FW to wspaniała pro wzrostowa formacja wtedy będzie :-) Ty to tylko spadki widzisz, a technicznie test 2400 się należy.
Jak bym miał oceniać to optymistyczna dla byczka wersja to że zakończyliśmy kolejne szybkie zejście i teraz nowa półka a na niej konsola. Dla konsoli zakres z dołu 2200 z góry np. dzisiejszy szczyt a rejon 2230 miejsce do stabilizacji gdzie będą wracać. Gorsza wersja to za 2-3 dni poprawka bez konsoli.
Przypominam, że mając L na serii U można grać bez kapitału taką samą pozycję S na innych seriach. Ja sobie dziś na Z przygrałem i 20 pkt bez angażowania dodatkowego kapitału wpadło. 20 pkt zawsze coś-dniówka zrobiona :-)
Stawiam chwilowo na konsole i że dziś 2200 nie do ruszenia a podejście blisko raczej słabo widzę. Muszę zmykać do końca dnia więc wersja ostrożna przykróciłem pozycję w porównaniu do tego co miałem na noc choć rano ona była powiększana. Trochę operacji dziś zrobiłem. Tyle w temacie co zrobiłem z S dla tych co liczą że mnie mocno przewiozą i nie będę więcej komentował co mam.
Właśnie przez takich jak Ty to rynek nie rusza-dziwisz się? my chcemy ATH. A takie zagrywki psuja nam wszystko, ale spokojnie i na Ciebie przyjdzie czas :-)
Jak dziecko które chce wejść wyżej na wyższe drzewo, dach i nie myśląc o zagrożeniach jak Ikar tylko chcieć lecieć ku niebu. Chcecie tak grać to faktycznie na kartce bo szkoda kasy tracić. Gdy miałem akcje też miałem inne myślenie... Gra na FW uświadomiła mi że akcje to tylko element w rękach dużych który służy ich celom. Brutalnie to wygląda patrząc od strony pochodnych.