Historycznie rzecz biorąc - jeżeli liczba otwartych kontraktów ostro spada ( jak dzisiaj ), a ceny przebywają w formacji horyzontalnej, to należy spodziewać się wzrostów.
W poniedziałek hodowca straty Ravcio był zasmucony, a Danzel zadowolony, a wczoraj i dzisiaj jest odwrotnie. Teraz Danzel będzie czekał na odbicie, aż uzyskany dotychczas zysk zamieni mu się w stratę.
Widać było, że nie chce mocniej spadać mimo, że Dax i Jankes mocniej spadali. 2530 na razie wygląda na obronione. Wziąłem L na PKO i PEKAO, ale nie jestem przekonany do końca. Jak ma być koniec korekty to banki muszą pomóc w dalszych wzrostach. Samym KGHem nie dadzą rady jechać. Ciekawie wygląda Allegro i CD Projekt, Jest szansa na zmianę trendu w dłuższym terminie. Jeśli tak to 2600 powinniśmy pyknąć w tym miesiącu.
W końcu chłopie się zdecydowałeś, no i le można czekać. :) 2536 w tej chwili a było cieplutko dla byczka, że 2530 nie wytrzyma. Tylko wytrwaj w tym do końca. Bądź twardy, nie patrz na Jankesa, bo on zmyłki robi.
Mnie wyrzucili przy 42 43 a odnowić po 50 już nie chciałem na koniec dnia. Niby w godzinówce naganiane pod utrzymany sygnał spadkowy D ale, zdecydowałem w m15 pod h1. Przy takim zakresie rozbijania szykuje się silniejszy impuls.
Wczoraj mogłeś trzykrotnie zamknąć swoje L w okolicach 2560, a dzisiaj to samo tylko już 15 pkt niżej. Nie skorzystałeś z okazji, więc teraz będziesz patrzył jak z dnia na dzień twój zysk topnieje, a tobie będzie coraz trudniej zaakceptować niższe ceny z powodu żalu za utraconym zyskiem. Chciwość nie popłaca.
Przetestowali sobie 2530 i takie cofnięcie po poniedziałku wydawało się rozsądne. Oceniając styl to w tym momencie nie bardzo widzę powód czemu mielibyśmy spadać skoro robią taką pokazówkę siły. Choć zazwyczaj jest ta że spadek robią też z zaskoczenia jak już nikt o tym nie myśli :-) Tak będzie tylko kiedy i z jakiego poziomu ? Dziś byłby dobry dzień by byczka zaskoczyć spadkiem bo każdy już 2600 widzi ale mieszają ładnie i nic na to nie wskazuje oceniając wprost na cofkę.
I co gruby? Da się? Da się. Nawet na Jankesa się dziś nie oglądasz, i dobrze. Jankes powinien dziś pokonać 5200 na indeksie. Czy tak będzie to się przekonamy wieczorem.
Książkowo idą 2530 była 4ka niższego rzędu i zapowiadany szczycik 3 ki teraz polowanie na 4 wyższego rzędu bez zachodzenia na 1kę i kolejny wzrost na szczyt
Widzę że jankesi się szykuje ale ruszy na południe po dywergola na szczycie 2ki czy tam B to będzie u nas okazja 2600 sprawdzić ale mogę się przecież mylić :)
Po za tym to już wielokrotnie pisałem że przez najbliższe lata to Amerykanie pójdą 20 % a my 300/400 % tak że jak tam będzie spadać to niekoniecznie u nas :)
Trzeba mieć stalowe nerwy, by grać na futach. Wszystko wisi na włosku tak naprawdę, niby są kreski itd., ale wystarczy jedna istra i kurs pójdzie inaczej, niż miałoby iść.