No to większość rynków na oporach i co dalej. Zakończenie podwyżek u Jankesów już rynki praktycznie odtrąbiły. Nie bardzo ma miś jakikolwiek argument. Co by nie mówić wsparłem jak na razie cieniaka.
Witam, TKM ja pisze 777777777777 nic innego nie pozostaje :))) a do wyborów jeszcze kupa czasu, ile nowych ciekawych informacji wypłynie na światło dzienne , hoho, dobrze ,że są co kilka lat, bo inaczej woja infornacyjna by Nas zabiła.... :(
nie wiem czy LOP tak niski nie daje do zrozumienia, że Shorty są tylko na DT. LOP spadł blisko 10k. A widać, że akcje są zbierane i chyba w końcu żal shorciarzom sypać akcjami jak rynek mocny.
horyzont długoterminowy to nieudana spekulacja :) 2000 pęknie ? czy to przed czy po wyborach to nieistotne Ja dziś prawdopodobnie osiągnę cel 30% zysku w rok po wyborach będę już mniej aktywnie grał raczej inwestował zrobię odpoczynek od monitora
banan ma nieskończony impuls z 1843 prawdopodobnie zrobioną 1,2,3 i jesteśmy w falce 4 jeżeli 1957 nie było dno lub już w falce 5 jeżeli 4-ka skończona czasowo może jeszcze potrwać ale jak już dno było to 2016 powinno sięgnąć kasowy
dokładnie to jeżeli 1957 było denko podfali to od tego czasu mamy 1 5falek w górę i 2 -kę 3 falki w dół teraz kolej na 5 falek w górę do 2002 lub wyżej
gratki 7777, tylko pytanie czy czasem my zaraz nie będziemy w okolicach 1700. Czy RGR nie będzie rozgrywany na 6M? ten zryw to tak wygląda jak symetryczny spadek w maju - 136 pkt zrobili w dół i teraz 142 w górę-przypadek? Co bardziej realne 2400 jako 3 wzrostowa czy 1700 z RGR? Tak mi się zdaje, że banki dadzą odpowiedź. 8800 czy to będzie podwójny? Tak wygląda jakby RSI 60-70 chcieli jak najszybciej klepnąć. Ciekawe, ale chyba S będą znów grać :-( normalnie nie wierzę
Zdecydują wybory jak wygra PIS od razu giełda pójdzie w górę jak wygra koalicja PO to giełda też pójdzie w górę tylko być może po spadku jednorazowym gorzej jak wynik będzie taki że nie powstanie rząd to kapitał zachodni zrobi bajzel na gpw
Dnia 2023-10-12 o godz. 11:03 ravcio napisał(a): > Benitor rozumiem że jesteśmy po przeciwnych stronach barykady ? Ja raczej osamotniony jestem w swojej pozycji ;-)
Wcale nie :-) Wczoraj zamknąłem L. Właśnie usiadłem na S, ale z małym stopem, więc może mnie wywalić na 1999.
Dnia 2023-10-12 o godz. 12:00 ravcio napisał(a): > No tak Benitor to bierzesz co los daje i nie liczysz odrazu na TKM i ruch bez cofki (niezależnie w którą stronę) ;-)
Ano tak. Na FW nie realizuję swoich przekonań, tylko staram się zarobić kaskę. Nie przywiązuję się do kierunku, bo nie o to w tym chodzi. FW ostatnio silne, więc S ryzykowne. Liczę jedynie na 1976.
@7 mam takie ostatni dni pogody i raczej siedzę w ogrodzie z obrządkami. Co mi przyszło do głowy tak mimowolie to jeśli dołek z 25 był jako 2ka w goniącej 3ce to czy to musiało by być uznane za zniesione..?? 1 główna skończyła się nazwijmy wcześniej a to śmiało można podciągnąc pod goniącą z rozbudowanym prawym..