Patrzę na miesięczny na spx i nie mogę pojać jak można na tak wysokim poziomie Indexu wymalować tak nisko sygnał kupna ten sygnał wzywa poziomy 10000 jak nie wyżej
Dnia 2023-07-19 o godz. 15:50 gar-fild napisał(a): > Tylko częściej ta luka się zdaży na kierunku którym rynek podąża niż przeciwnym (statystycznie) - jeśli dobrze intencje treści odebrałem... Nasz rynek pod tym względem jest dość bezpieczny.
Ależ oczywiście chodzi mi o lukę w górę. Gruby trzyma WIG20 mocno w garści. LOP spada teraz nieznacznie z poziomu 80 tys koni. To uciekają leszcze liczący na zwałkę.
Dnia 2023-07-19 o godz. 16:05 jacek303 napisał(a): > Dnia 2023-07-19 o godz. 15:50 gar-fild napisał(a): > > Tylko częściej ta luka się zdaży na kierunku którym rynek podąża niż przeciwnym (statystycznie) - jeśli dobrze intencje treści odebrałem... Nasz rynek pod tym względem jest dość bezpieczny. > > Ależ oczywiście chodzi mi o lukę w górę. Gruby trzyma WIG20 mocno w garści. LOP spada teraz nieznacznie z poziomu 80 tys koni. To uciekają leszcze liczący na zwałkę.
To żeś poszedł to putek musi atoma uzbroić. A na zjazd w okolice 1800 to jest jakis cień szansy ale niżej raczej opcji nie ma tylko jakiś czarny łabądź i to dowalony.
To Janki puchną dolar w górę powinno teraz być z 2-3 tyg sypanka mam S dla picu lecz zamienię na L podczas obserwacji 2 warianty biorę w piątek zamknę lub poczekam z 2 tyg zobaczymy jak jutro zaczną sypać 2 scenariusze powoli będzie gruby L opychać co już zaczął i zepchnie do poziomu 2000 i dzida na 1800 i S na L zamieni albo w okolicach 2000 zacznie S zamykac tak czy owak S musi się pozbyć jakiejś części poza tym coś nie pachnie w tych wzrostach.
Teoretycznie mogą zawrócić w.kazdym momencie, ale.zmuś ich...IMO jeszcze obroty za niskie są, ale być może spowodowane to jest tym.ze jedna strona rynku ma.dosyc tej ściemy i dlatego stoi z boku....Nie wiem rrudno to ocenić, ale.na to co widzę obrót mały....
wilku wyluzuj jeszcze napływy do tfi akcyjnych się nie zaczęły :) a Ty już problemy widzisz :) jak się zaczną napływy to hossa jeszcze kilka lat potrwa :)
Ja czasem mam przeciwstawne lub zamykam zyskowne S- brane na kilka dni inaczej już bym miał 0 na koncie:)
Ale.w.punktach najniżej brane s-ki na bananie mam aktualnie ponad 600 plecy...Nie zmykam stratnych pozycji:)
Jeżeli sapika spadnie na.ca.2400- 2500 to gdzie będzie banan? Być może nasz grajdol tak mocno w.d...
nie dostanie, ale...najpierw niech zejdzie sapinka pod.4500 :))
bessa się skończyła w 2009 roku :) później była 1 fala hossy zakończona informacjami o reformie ofe następnie bessa spowodowana reformą ofe i wydłużona w czasie covidem zakończyła się podwójnym dnem na 1250 i ruszyła 3 fala hossy jej 1 fala skończyła się przez kryzys energetyczny i nastąpiła kolejna bessa przez wojnę która skończyła się na 1350 od 1350 gramy 3 falę w 3 ciej z celem 3230 po niej dopiero większa korekta a po niej atak na 4000 kończący 3falę w 3 ciej na besie fali 4 tej wrócimy do 4000 a kolejna hossa nad 8000 ... mniej więcej to tak będzie wyglądało ...
777 ja wiem że tkm ale 8000 jesteś bezwzględny chodź w 4000 jestem wstanie uwierzyć. Suwak ppk muszą się zrównoważyc i będzie 2600 zniknie OFE będzie 3200. Nikt nie maluje giełdy która samoistnie się osuwa, kiedy ppk zrównoważy OFE ktoś wie?
Ppk daje ok 200 mln już suwak trochę więcej niewiele w tej chwili pogorszy się trochę jak rocznik 1969 zacznie po 1/120 do ZUS przelewać ale są jeszcze dywidendy tak że raczej suwak już nie szkodzi do tej pory szkodziły bardziej trendy światowe zagranica miała odwagę pożyczać akcje i bezkarnie używać do zaniżania giełdy teraz to się skończyło bo widzą stałe dopływu z ppk i też to wykorzystują póki tanio
Mi się wydaje, że te 8000 rzeczywiście realne. Z miesiąc temu też coś gmerali do 2200 na TKO i odklepuję to z wyprzedzeniem 12h. Dzisiaj sprawdzali ile im trzeba na 7000. Czyli dojadą sami do 7000 a do 8000 będzie wtedy dystrybucja. Aż się boję tego co piszę bo się sprawdza w 100% ostatnio i jest to aż chore. No ale bądźmy szczerzy to nie są żadne porady tylko dyskusja i rozważania co i jak może będziecie. Jak jest tuj akieś TFI to wysyłać mi na priv jakieś intratne oferty - to się zastanowię.
Naprawdę sprzedaję wam perpetum mobile za free - na FW20 rozgrywane jest na brudno co pokaże SP zaraz później. Jak będziecie to wiedzieli to na żadne zmyłki na WIG20 się nie nabierzecie na koniec sesji - bo to nie są nawet w sumie zmyłki tylko rozpisywanie SP500.
U nas spokojnie prowadzą wczoraj było czuć że wrócą do środkowej wideł spadki dopiero po nieudanym ataku na górną nad 2200 może przejdą na razie luz urlopowo i nudno
Ale czary robią i to mnie właśnie do odbicia nie przekonuje. Jak postawili to zlecenie na 500 szt,. na 2160 to było jasne że zaraz mis spanikuje i sam w górę szarpnie. Nawet nie musieli ciągnąć FW wystarczyło postraszyć.