Jesteśmy na granicy trendów i dlatego takie niezdecydowanie i bujanie. Coś musi się "zadecydować" ale poprzedzający to sztorm może namieszać w portfelu. Dlatego chyba do czasu wyklarowania się obrazu pozostają do gry krótkie trend intraday.
Co Wy się nerwujecie taki ładne wyklarowane poziomy do konsoli były. Odwiedzane kilkukrotnie. Każdy już wie w jakich okolicach. Po co się wybijać ? Grać od bandy do bandy - idzie żyć. Wybicie to coś nowego niewiadoma gdzie zaprowadzi i w którą stronę i po co to Wam ? ;-)
s&p korektę ? B ? 100 fibo dax 62 fibo a my ? 38 fibo niby symetrycznie jak przystało na najsilniejszego średniaka i słabeusza :) dlatego nic w założeniach nie zmieniam póki co uważam że mimo że jest trend wzrostowy to przyzwoita korekta się należy liczyłem że w tym tygodniu zrobimy szybką podbitkę na małej fali b i ruszymy już C korekty ale rozwlekło się wszystko w czasie i ani s&p ani dax nie rozpoczęli fali C korekty (może premie były istotniejsze od fundamentów i at :) ) nie mniej u nas jakby było lepiej widać że rozwinięcie drugiej nogi się należy miśkowi jak psu micha :) ale giełda to giełda wiew można zmienić i w wekend pomyślę które opcje zamknąć put czy call bo rozkrokiem stanąłem :) dobrze że choć na akcjach z 5% podniosłem wartość portfela :) ale to było na wariackich papierach :)