a kto to jest emeryt giełdowy i maciejz krakowa ? .Oni mnie nie obchodza.
Martw się synu czemu na Vistuli masz plecy.
Wątek będę wznawiał do chwili w ktorej ten śmieć padnie.
Ostzregam wszystkich by gówna nie kupowac nawet po tej cenie a o 5 zeta czy 10 tu wy nawet nie śnijcie,
Wkurwia was ten watek bo prawdziwy , nie?
do larka: witam, inwestuje od niedawna i muszę się jeszcze sporo nauczyć. obserwowałem w marcu vistulę i przyznaję szczerze że głównie to forum odwiodło mnie od myśli pakowania w nią kasy. dzięki wielkie, masz u mnie flaszkę. widzę, że masz nosa do padliny i niemałe doświadczenie. w zwiazku z tym mam do Ciebie prośbę. gdybyś znalazł chwilę to zerknij i oceń: ABPL, AMBRA, GANT, GETIN, GRAAL, KOMPUTRON, LCCORP, MIESZKO, POLAQUA, PROCHEM, WOLAINFO. zamierzam sprzedawać za kilka lat. z trzech spółek planuję wyjść wcześniej, gdy nie zobaczę perspektyw rozwoju (graal, prochem, wolainfo). z mieszka też, jesli wpadnie w nieodpowiednie ręce. na wszystkich mam duże plusy, więc mogę zrealizować zysk gdyby coś zasmierdziało i przeskoczyć na ciekawe pozycje które wypatrzyłem. byłbym bardzo wdzięczny za Twoja opinię.
ps. nie przejmuj tym co piszą. wiesz jak boli męska duma przy takich porażkach. mi w takiej sytuacji tez nie przeszłoby przez gardło (klawisze) "sorry, miałeś jednak rację" ;-)
JEŻELI TWOIM GIEŁDOWYM GURU BĘDZIE LAREK TO TWOJA PRZYGODA Z GIEŁDĄ SZYBKO SIĘ SKOŃCZY.
JEŻELI CHODZI O VISTULE MOGĘ PRZYJĄĆ SPORY ZAKŁAD, ŻE BĘDZIE TO JEDNA Z NAJLEPSZYCH INWESTYCJI W NAJBLIŻSZYM CZASIE.
"PRZEMYSLENIA" LARKA TRAKTUJ Z PRZYMRUŻENIEM OKA - TO ZWYKŁY BAJKOPISARZ
inwestuję w spółki w pełnym tego słowa znaczeniu. opieram się tylko na analizie fundamentalnej i poczekam na zysk kilka lat. jesli chodzi o vistulę to jestem pewien, że jeszcze urośnie. teraz dogadaja się na najbliższy rok z bankami, pokażą jako takie wyniki i będzie euforia. nie chcę jednak sprawdzać co będzie za rok, czy dwa, a nie zapowiada się to ciekawie. nie mam żadnych guru giełdowych, tylko jeden autorytet. jest nim warren buffet. nie czytam jego komentarzy giełdowych, ani nie śledzę jego poczynań. korzystam za to z jego strategii inwestowania. trochę bardziej dywersyfikuję, ale wynika to z bolesnej lekcji, co sie dzieje gdy kupujesz "pewniaka" za 1/3 portfela...
większosć firm z twego porfela jest mi obca
Nie interesuje mnie analiza techniczna tylko fundamnety i sytuacja na giełdach światowych.
ABPL zdecydowanie trzymać świetna firma w tecxhwigu
Ambra - trzymać
Gant kupuj i tzrymaj nadal darmo
Getin- tu zyski powinny spadac furory nie zrobisz - branza ktróra zaczyna mieć kłopoty
duza korelacja z wig 20.
Grall trzymać ok
Komputron rewelka kupuj i trzymaj
LC corp tu moga byc problemy z marżami i zyskami
flagowe firmy czarnewckiego trochę w niełasce cho.ć spekulacyjne mozliwe duze wzrosty
Mieszko coraz lepsza sytuacja
Polaqua duze spadki zysków uważaj
Prochem przy tym poziomie juz bym wychodził
Wola info bardzo dobry papier umowa z zus robi swoje
To tak w kwadrans ciekawy portfel mocno zdywersyfikowany
życzę powodzenia .wszystko tylko nie Vistula.
Pozdrawiam
U mnie najwieksze pakiet to Immo Mci IDm Kopex tu zyski przekraczaja 200% lub bliskie temu.
dzięki za ten kwadrans. getin, który podobnie jak lccorp wziąłem pod nazwisko zapowiada wzrost zysków w 2009, co w obliczu prognoz banków wyglada bardzo zachęcająco. leszek to nie wilczęga, więc trzymam. bankom nie ufam, dostałem w lutym łomot na pko, a chciałem mieć coś finansowego w portfelu. polaquę trzymam pod ozywienie gospodarcze. tam jeden duzy kontrakt moze wiele zmienić. dlaczego uważasz, że z prochemu warto wyjść?
ps. wyczytałem ze siedzisz w norwegii. jesli w okolicach bergen to flaszkę za vistule masz w ten weekend
prochem realizowałbym po prostu zyski.
Mogę sie mylic w jego ocenie - bo w przypadku Vistuli jestem nieomylny od roku
od razu wiedziałem ze przejęcie Kruyka przez tych szmaciarzy biednych tak sie zakończy.
Przekręt dekady .
Widze smoczku małolacie że żyć beze mnie nie możesz
Radzę ci dobrze załóz Tomek Group bo Vistula Group zniszczyła ci ostatni rok życia a jestes jeszcze bardzo młody.
Spójrz na stopyz zwrotu jwc kghm czy Lotosu i porównaj osttanie dokonania Vistuli
zejdż na ziemie patzr na liczby cyfry i fakty a nie na urojone marzenia.
wyobraź sobie że i KGHM i Lotos zaliczyłem :)
Ubieraj ludzi w Immo i MCI..... zacznij chodzić w pampersach.... bo skoro nie jesteś taki młody :) zwieracze mogą nie wytrzymać ciśnienia :)
a założę Larek-Vistula-SHOW :) Specjalnie dla Ciebie....
Masz problem do Vistuli, po co piszesz......
przecież i na Kruku i na Vistuli podobno zarobiłeś...... :)))))))))
dzięki Larek za ostrzeżenie przed Vistula, juz miałem kupic kilka kilo gdy przeczytałem twój post i oświeciło mnie, dzieki temu nie mam strat a zyski, bo kupiłem fajna spółeczke ACE, pozdrawiam
prosze bardzo W końcu ktoś docenia moje pisanie i kapitał jest uratowany.
POwodzenia Vistula to śmieć nad smiecie bez przyszłosci- leszczyna z forum ją uwielbia choć straty leszczy to od 20 do 90% .
PS. Jak kiedyś pisałem, kopa w dupsko od życia dostaniesz za próby dymania ludzi.....
bo to tylko próby i raczej wątpię żeby ktoś się tego bełkotu wystraszył.....
No chyba że Ci dwaj towarzysze którzy Ci ostatnio dziękowali hahahahha
Jak Ci się chłopie chce....
tu sie nie ma czego bać - Vistula płynie i rosła będzie bez 2 zdań.
DYmałem dymam i będe dymał.
Mam nadzieję ze jestes w moim tpwarzystwie i chcesz by Vistula w końcu powaznie wzrosła.Doczekasz się obiecuję ci.
Jak twierdzisz że forum nie wpływa na psychikę i zachowanie ludzi to co wy tu wszyscy robicie?
Miłych snów przed piątkowĄ SESJĄ DLA vISTULOWCÓW.
Jak ktoś napisał jesteś dobrym antywskaźnikiem.....
Jak wcześniej napisałem nie pisze czy coś mam i za ile i kiedy sprzedaje i za ile.....
o mojego Kruka po 270zł tez specjalnie spinać dupki nie musisz.... :)
Synu pokaż mi taki drugi antywskażnik który dorobił się przez 15 lat kilkunastu milionów zł .Jakbyś mnie posł\uchał i opierdoliłł vistulę po 3 czy 4( i miał dziś 3 czy 4 razy wiecej ppairera) zeta skoro n ie potrafiłeś wyjsć z kruka po 10-15 bo nie chciałews odpowiedziec tak jak ja na wezwanie pop 24,50
to bys nie pisął postów ze brałeś kruka po 270 czyli ponad 24 zł po splicie czyli po wymianie vistuli byc wyszedł na 0 kurs musiałby być 10 zł na vistuli co jest na obecne czasy nierealne a nwet gdybyś po dekadzie odzyskał kase to utrata relanej wartsoći pieniadza w czsasie jest faktem ,
Mam takie dupy jakie chcę twoja mi nie potzrebna
nienawidzę pedałów wieć zaoferuj swe usługi innym
masz racjeLarek to antywskaznik
brał vistulę po 0.9-1,10 a uciekła na wzrostach po 1.30-1.55
odkupił, ja pózniej po 1,13-,1,18 z tym ze ni tak jak wy tysiace sztuk tylko setki tysiecy sztuk co skłania do umiejętnego składania zlewceń ukrytych.
immo po 1,30
Idm po 0,90 gr
czy mci po 2 zeta to reż nietrafione antywskażnikowe inwestycje,
Wy lesczyna kupuje po 10 zeta a n ie skaraca pozycji po 9 zeta tylko ryczy gdy traci 70-80% kapitału
larek zarabia jak tzreba 10% umie tez tracić mało tnac strty a jak trzeba to i 500 % wyjmie czego wam nie życzę bo to tzreba potrafić,,,
przykro mi synowie Daje wam spokój .Po ostatnich tragicznych dla firmy infach postanowiłem skarać pozycję w Vistuli do 0.i zachwilę ostatnie zlecenia od 4 dni bedą wchłonięte.
Nie zabieralem głosu przez 5 dni by nie siać paniki ale w Vistuli sprawa jest na tyle poważna ze nawet czekajac 10 lat kasy zainwestowanej chyba nie odzyskacie bo dług firmy z dnia na dzień rośnie.
Jestem znaczącym akcjonariuszem Trakcji
do Vistuli nie wracam ,życze wam powodzemnie choć widzę że leszczyna z forum i sam Kruk nie mają pomysłu na to co zrobić o czym na blogu słuszbie p[isal Korwin mikke.
Koszule zniszczyły jubilera.
Powodzenia dla Tomka i ferajny - szkoda tylko ze moje ostrzezenie wyszydzane przez wsztstkich przez pól roku jest takie prorocze,,,,
Inwestowac warto ale czy w Vistulę?
Rolowanie kredytu niewiele zmieni.
Nie bedę nikogo obrażał ale,,,
pamietam czasy jak redan chodził po 10-20 zeta a stalexport po 20-30 zł i miały buc programy naprawcze , co ztego wyszło każdy wie - kursy koło 2 zeta po 7- czy 10 latach czekania
obawiam sie kochani ze Vistula nie ma pomysłu - niby zarobiła 200 tys a tu sie okazało
że odpisy i przesacowanie zapasów po upadłosci gc dadzą ponad 100 mnl strat
1 kwartał to te zsame straty
PO co im był Kruk - zniszczyli go, po co galeria centrum po co emisje które nie wypaliły?
Pytań wiele żadnych odpowiedzi - do tego codziennie rosną odsetki od kredytu dla Fortisu.
Zyczę powodzenia ale nawet czekajac 10 lat nie macie pewnosci ze kurs chociażby doknie np 3 czy 4 zł o 8 czy 10 nie wspomionam bo to anormalne- a bankructwo przy takich kłopotach jest jednak bardziejk prawdopodobne.Niech akzdy sam decyduje czy warto wejsć na godzinę miesiac czy rok.ale mam wątpliowści czy Vistula to jest jakiklowiek wybór wśród tych 300 tu firm na gpw.
Pozdrawiam Miłej nocy
Szkoda mi kruka jako czlowieka i Kruka jako firmy a pisalem jako wolf i doktor xxxxx
że te szmaty z Vistuli wykończą jubilera i tak się stalo.
Nie zamierzam byc nigdy ju zakcjoanriuszem tej firmy .Dwykrotnie byłem jej akcjonariuszem - swoje wziąłem( realizujac przy 1 razie nawet niezły zysk miesieczny)
ale stawianie dziś na tak niepewnego konia vide Duda to tak jak gra w ruletkę.
MIłej nocy vistulowcy - nie wiem jak długo przetrwacie.
Pozdrawiam Trakcjonariuszy gdzie myśle że dlugo będę udziałowcem.