• Re: CIMA - jak zacząć? Autor: ~nom [188.33.108.*]
    Kto miał znależć prace już ją znalazł, a ci co są bezrobotni nimi będę
  • Re: CIMA - jak zacząć? Autor: ~charleg [188.33.88.*]
    Niech żyje optymizm.
  • Re: CIMA - jak zacząć? Autor: ~wojtek [79.190.58.*]
    Cieszyć też nie mamy się z czego, niestety nie zarabiamy kokosów i nie na wszystko możemy sobie pozwolić.
  • Re: CIMA - jak zacząć? Autor: charlesg [109.243.71.*]
    Niestety, to prawda. Zarabiamy tyle samo, a ceny i koszty utrzymania wciaz rosna!
  • Re: CIMA - jak zacząć? Autor: wojtasz83 [109.243.71.*]
    Tyle samo? Myślę, że mniej, bo pracodawcy obniżają koszty i tną pensje.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.22.19.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.22.19.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: CIMA - jak zacząć? Autor: ~black [87.207.169.*]
    Witam
    Ja również jestem zainteresowana poszerzeniem wiedzy z rachunkowości zarządczej i controllingu. Wybrałam nawet studia podyplomowe z tej dziedziny niestety okazały się totalną porażką - no comment

Czy ktoś w temacie mógłby mi podpowiedzieć czy poziom certificate spełni moje oczekiwania czy powinnam rozważyć również wyższe poziomy?
    Pewnie nie jest to najambitniejsze podejście, ale wątpię żeby stać mnie było na ukończenie wszystkich 4 poziomów - szczerze mówiąc nawet nie widzę siebie na takim stołku żeby mi to było potrzebne.
    Stąd moje drugie pytanie czy jeśli rozpocznę te studia to konieczne jest ukończenie wszystkich 4 poziomów? Czy mogę np poprzestać na operational level i na jakie stanowisko mniej więcej ten poziom pozwoli aplikować?

Z góry dziękuję za odpowiedzi
    pozdrawiam CIMAowiczów

• Re: CIMA - jak zacząć? Autor: ~szukam_kursu [83.6.212.*]
    Witam,
    Macie jakieś doświadczenia z kursami CIMA? Zastanawiam się nad ofertą MCSiD i BPP.. za BPP przemawia na pewno wielkość i doświadczenie w prowadzeniu kursów, ale MCSiD prowadzi kursy i egzaminy w języku polskim, co mnie bardzo kusi, zważywszy na to że nie znam płynnie angielskiego..
    poradze sobie ze srednio zaawansowanym angielskim (B2) czy lepiej zapisac się na ten polski kurs MCSiD? Proszę Was o opinie :)
    co do pytania ~black, to nie musisz zdawać wszystkich poziomów.. ja planuje tylko certificate, który i tak myśle będzie lepiej odbierany niz jakiekolwiek studia podyplomowe...
    pozdrawiam :)
  • Re: CIMA - jak zacząć? Autor: ~Ador [62.233.237.*]
    Pamiętaj jednak ze wszystkie egzaminy odbywają w języku angielskim, więc dzieki kursom w bpp podniesiesz poziom znajomości jezyka
  • Re: CIMA - jak zacząć? Autor: ~Wacław [62.233.237.*]
    Na spotkaniach CIMA, które są organizowane od czasu do czasu w Warszawie, rozmawiałem z przedstawicielką BPP, dlatego przekonała mnie do kursów przygotowawczych.
  • Re: CIMA - jak zacząć? Autor: ~roti [62.233.237.*]
    Z tego, co wiem, można zacząć i skończyć na dowolnym poziomie.