Poza tym nic nie jest dogadane , bo Ziobro jak jutro nie zostanie wyrzucony , to nie klepnie tej ustawy. Poza tym już opozycja mówi , ze tez niekoniecznie , bo te środki zostaną przez PiS roztrwonione
Tłuste L-ki w grze. Stany tak jak mówiłem - rewelacja dziś, a co dopiero jutro. Nie po to gruby obkupił się pod Grunwaldem żeby teraz za pół darmo oddawać. Sami dobrze wiecie jakie w Polsce wskaźniki P/E - jest taniocha.
Tyle może co my. Jednostki bez kontaktów nic nie znaczą. A co do tej kasy to musimy ją wsiąść bo unia i tak ekologię na nas wymusza i to musi być realizowane kasa w obiegu nie ginie a jednak ekologia ważna. Osobiście jak widzę ile kasy na to idzie i jest marnotrawione to mnie trzęsie lecz może to jedyny właściwy kierunek :/
Jestem zdania, że bez tej kasy ładną rakietę i tak mamy. Jeszcze raz mówię, że Zbyszek ma rację, żeby nie brać tej głupiej kasy. 86 centów z każdego euro dotacji i tak wraca do Niemiec. Słuchajcie Zbyszka to i GPW będzie jechało w górę.
Nie wiem czy Ty serio piszesz czy sobie żartujesz. Bo jeśli serio to zbłażniasz się kolego totalnie. Ten człowiek powinien stanąć przed Trybunałem Stanu a Ty robisz z niego jakiegiloś guru. Ps - Wilku - ja bez pozycji i oceniam tylko to co widzę i co czytam... Nie musisz się o mnie martwić. Każdy wie swoje. :)
Tak jak wszyscy oni kukły i tyle tylko że Ziobro to jak putek monarchia mu się marzy ja to widzę tak PO cwaniaczki mało szkodliwe rąbali na mln PiS tworzy prawo które daje mu zielone światło do rąbania na miliardy i dlatego się boją praworządności
Ja pisałem że dolc na 4 Zeta idzie ale zakładam jeszcze jakiś wyskok w górę może zrobić w okolice 4.6-7 i wtedy u nas pewnie korekta będzie. I pyt co zrobi FED i jak rynki zareagują bo jak niespodziankę to pompa od razu
Ciekawe na co się ustawił szczerze siedzę na L lecz tego nie czuje wiem że coś grubszego zaraz gruby odwali zakładam że wzrost dalszy ale bez wew przekonania.
Dopowiem jeszcze, że te obie transakcje pakietowe na serii H23 nie spowodowały zmiany LOP-u, natomiast transakcja na Z22 była zamykająca, ze spadkiem LOP o 815 pozycji.
Powitać na najmocniejszej giełdzie świata... Bazowe zniosły wczorajsze wzrosty (kursy na poziomie godziny 14.00 wczoraj) i wróciły do strefy konsolidacji. Nasz W20 natomiast twardo się trzyma. Ciągle +2% od punktu wyjścia. Być może magia KPO działa. Aczkolwiek patrząc na te "reformy", to jest to kolejne mydlenie oczu. KRS - jak była wadliwa - tak wadliwa pozostaje. Reszta to są didaskalia, które rząd chce sprzedać jako rewolucję... Z pewnością natomiast dojdzie do konfliktu w obozie tzw. zjednoczonej prawicy, bo nawet te niby-zmiany uderzają w ministra Z i jego wesołą kompanię...
Rośniemy jako regionalne mocarstwo. Z.łotówka rośnie w siłę. Niedługo manna z KPO. Widać, że Gruby już zbiera od lata, ale i niemało już osób z forum się podłączyło na moje oko :))))
moze i zbiera ale moim zdaniem idziemy na sapinie na 3950-60 jesli utrzymamy mozliwy wzrost nawet do 4400 moim zdaniem jednak nie utrzymamy i zjazd na 3740lub nizej a nasz banan ladnie podązy, taka niesmiala prognoza mi wychodzi
A moim zdaniem, nikt nie wie co się wydarzy. Kto oprócz Wilka wierzył w 1800? Analizy są fajne, ale na studiach. Życie kreuje swoje scenariusze. Byli tacy co grali S od 1600 i słabo chyba to wyszło. Gratki Byki!
Użyłem ironii w poprzednim wpisie. Zbieranie L w momencie wybicia konsolidacji jest zadaniem trudnym. Oczywiście to moja opinia a doświadczenie na kontraktach mam znikome.
Dnia 2022-12-14 o godz. 12:34 zzz20 napisał(a): > Powinniśmy być już wyżej, ale i tak jest spoko.
Człowieku, masz 450 punktów bez większej korekty. Piszesz o 2100. Bazowe oddały co ugrały, o KPO bez zmiany KRS możemy zapomnieć, Ziobro rozwali ten rząd od środka (co akurat byłoby korzystne) - będzie rząd mniejszościowy, albo przedterminowe wybory. Podczas gdy za granicą wojna... Powinniśmy być o 100-150 pkt niżej, aby kurs odzwierciedlał stan gospodarki i głębokość d***, w której jesteśmy...
Dnia 2022-12-14 o godz. 12:46 samkam napisał(a): > Dnia 2022-12-14 o godz. 12:34 zzz20 napisał(a): > > Powinniśmy być już wyżej, ale i tak jest spoko. > > Człowieku, masz 450 punktów bez większej korekty. Piszesz o 2100. > Bazowe oddały co ugrały, o KPO bez zmiany KRS możemy zapomnieć, Ziobro rozwali ten rząd od środka (co akurat byłoby korzystne) - będzie rząd mniejszościowy, albo przedterminowe wybory. Podczas gdy za granicą wojna... > Powinniśmy być o 100-150 pkt niżej, aby kurs odzwierciedlał stan gospodarki i głębokość d***, w której jesteśmy... >
Ale my właśnie rośniemy, że tych durnych pieniędzy nie bierzemy - brawo Zbyszek. Jarek smaga Niemca i to się podoba w świecie finansjery. Gruby lubi równe cyfry - zaraz będzie 500, a za moment 1000 w górę. Spokojnie dolecimy do 2410 (2100 było ostrożnie). Czy tego nie widzisz.
No pewnie po co tani pieniądz z KPO lepiej obligacje sprzedawać oprocentowane np. 6 % albo antyinflacyjne te Mateuszkowe. Cała ?Unia bierze tanią pożyczkę a nas stać na drogę byle się nie ugiąć a co się mają przejmować skoro to nie oni będą spłacać te obligacje tylko my ? No i tak było fajnie wszystkim się rozdawało i robiło emisje obligacji. Dale by było gdyby nie jeden problem... nie ma chętnych na obligację. Wyboru niedługo i skąd kasę brać ? Jak już stanęli pod ścianom to zaczęli inaczej mówić i nawet Unię w d... pocałują byle jakoś kasy do wyborów nie brakło ;-)
Czy wiecie w ogóle na co te pożyczki ? Na jakieś wiatraczki, z których świat się śmieje i Pan Niemiec ma do upchnięcia. Żebyście nie myśleli, że na jakiś high-tech.
Dnia 2022-12-14 o godz. 13:22 ravcio napisał(a): > No pewnie po co tani pieniądz z KPO lepiej obligacje sprzedawać oprocentowane np. 6 % albo antyinflacyjne te Mateuszkowe. Cała ?Unia bierze tanią pożyczkę a nas stać na drogę byle się nie ugiąć a co się mają przejmować skoro to nie oni będą spłacać te obligacje tylko my ? No i tak było fajnie wszystkim się rozdawało i robiło emisje obligacji. Dale by było gdyby nie jeden problem... nie ma chętnych na obligację. Wyboru niedługo i skąd kasę brać ? Jak już stanęli pod ścianom to zaczęli inaczej mówić i nawet Unię w d... pocałują byle jakoś kasy do wyborów nie brakło ;-) >
"ścianom" mówimy nie, tylko sufity nas interesują :)))
Czy nie rozumiecie, że jesteśmy w tym KPO tylko po to żeby do nas w razie czego jakieś samoloty z Włoch czy Hiszpanii przyleciały jakby co ? Do niczego nam ta kasa niepotrzebna.